Nom. Ja po wczorajszym ogrywaniu stwierdzilem, ze jednak nie ma to jak Rectifier. Hahaha
Nie no, nie bede sie rozpisywal o nim, bo od 13:00 do 21:30 z przerwami ogrywalem na zmiane JCM800, Triple Recto, Plexi SuperLead z '78 i 6505+ i stwierdzilem, ze na probkach kumpla paczki, ktore obiecal wrzucic na forum damy osiemsete. Plexi odpadlo bo jej na fulla nie rozkrece bo mnie w kaftan zamkna. Co do mesy. Powiem tak... jak mialbym brac Rectifiera to w cenie powinien byc BB preamp albo "chociaz" OCD v4. Ten piec nie ma waskiego pasma, jak 5150, ma za to zajebiscie soczysty i powiedzialbym "siarzacy" dol
Po prostu jest mega tlusty. Pod koniec na prawde mi sie zaczal podobac. Mozna z niego ukrecic cos, co nie brzmi jak rozmoczona bula. Jednak to nie jest do konca moje brzmienie. Osiemseta miazdzy a ten temat wcale jeszcze sie nie zaczal. Dopiero sie zacznie jak rzuce probka
Nie tylko ogrywalismy wczoraj, ale tez byly proby zajerejstrowania tego wszystkiego. Fotki beda, spoko, ale to wieczorem. Na razie opowiem od poczatku na czym nagrywalismy probki.
Gitary:
Gibson SG '61 reissue z SH-5 i SH-2 w puchach.
Aria Les Paul Custom z SD Blues Trembuckerem pod mostem i jakims Hausselem pod gryfem (rozlaczany). Gitara sieje i sprzega, trzeba ja naprawic.
Struny takie same
Piec:
Stary, zapyzialy, zgredowo-dziadkowy JCM800 2204, ktory kupilem od umierajacego staruszka. Rozkrecony na polowe, gain na 8. EQ jakos: Presence 8, Bass 6, Mid 10, Treble 4.
Booster:
Xotic BB Preamp. Dosc mocno rozkrecony, wg. mnie ciut za duzo gainu. Ale byl ustawiony pod "probowa" glosnosc. Jak zglosnilem piec to dostal gainu z koncowki i bylo juz ostro. Nastepnym razem sprobuje dac mniej.
Paczki:
Marshall 1960B JCM800 Lead Series, czyli prosta paka dedykowana do mojej osiemsety. Glosniki to Jenseny C12k i Eminence Governor na krzyz. W probkach jest Governor. Bardziej nowy, niz rozegrany. Ale nie zupelnie sztywny.
Custom
mahogany 2x12 roboty mojego kumpla, o ktorej wiecej mozecie sie dowiedziec z tego tematu
http://gitara.pl/forum/viewtopic.php?id=64043&p=1 (chyba moge reklamowac gitara.pl?
). Powiem tylko, ze jak na domowa robote to jestem kurwa zaszokowany. Glosniki Eminence Governor - zupelnie swieze, niegrane wczesniej na takich glosnosciach.
Nagrywane na laptopa przez jakies Emu. Mikrofon SM57 ustawiany mocno roznie. Na pewno delikatnie nad srodkiem i troche offaxis w gore w strone srodka membrany. Siedzialem 2m. od pieca wiec sprzega jak pojebany. Nastepnym razem bedzie lepiej i juz obiecuje porownanie z Rectifierem i 5150 jesli uda mi sie wydebic od Primera
Ogolnie na sali siedzielismy od poludnia do nocy i po kilku nieudanych probach z Toneportem, po probie z kapela bylem juz troche rozjebany, ale udalo sie w koncu cos nagrac... troche krzywo, troche bez metronomu a wlasciwie kompletnie
i tu macie owoc staran:
http://www.sendspace.com/file/ur0ja0