Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1858540 razy)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Kończę budowę domu. Tzn nie robię go od podstaw, ale jak idziecie do złodziei w banku to wybieracie tam taką krateczkę ,,dokończenie budowy domu jednorodzinnego" i możecie dostać na to hipotekę i to nawet na kuchnie.

Zgodnie z zasadą, że jak coś jest od wszystkiego to jest do niczego, to mam każdego człowieka na inną rzecz. Wiecie, elektryka osobno, hydraulika osobno, tynkarza osobno itp.

Więc zamiast słuchać od jednej ekipy, ŻE ŁO PANIE ALE JEST SPIERDOLONE to słyszę od kilkunastu.

Autentycznie jestem na skraju.

Niestety najlepiej wziąć jednego cymbała do wszystkiego i niczego, ale kolejną osobę do sprawdzania po nim roboty i na wszystko musi być papier, żeby nie rzucił narzędzi i nie poszedł w pizdu, bo to jest standardowa praktyka. Ta branża to jest apogeum spierdolenia.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Wykończeniówka to taki entry level jak wygląda cała budowlanka :)
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Online niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Rok czasu załatwiałem sobie zabieg laryngologiczny na naprawę drożności nosa. Ze względu, że z przyczyn kardiologicznych jestem inwalidą, to procedura jest trochę rozszerzona. Rok czasu kursowałem między szefem anestezjologii, szefem oddziału, chirurgiem. Po dwóch godzinach siedzenia pod kroplówkami itp. dowiaduję się, że dzisiaj mnie nie pokroją, bo nie ma awaryjnie miejsca na OIOMie, obstawy anestezjologicznej i całej reszty, która była załatwiana przez rok czasu. Siedzę i czekam na nowy termin, a najbardziej mnie chuj strzela, że nie pojechałem na koncert AC/DC.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.
Kończę budowę domu. Tzn nie robię go od podstaw, ale jak idziecie do złodziei w banku to wybieracie tam taką krateczkę ,,dokończenie budowy domu jednorodzinnego" i możecie dostać na to hipotekę i to nawet na kuchnie.

Zgodnie z zasadą, że jak coś jest od wszystkiego to jest do niczego, to mam każdego człowieka na inną rzecz. Wiecie, elektryka osobno, hydraulika osobno, tynkarza osobno itp.

Więc zamiast słuchać od jednej ekipy, ŻE ŁO PANIE ALE JEST SPIERDOLONE to słyszę od kilkunastu.

Autentycznie jestem na skraju.

Niestety najlepiej wziąć jednego cymbała do wszystkiego i niczego, ale kolejną osobę do sprawdzania po nim roboty i na wszystko musi być papier, żeby nie rzucił narzędzi i nie poszedł w pizdu, bo to jest standardowa praktyka. Ta branża to jest apogeum spierdolenia.

Mhm uważaj, bo ktoś się zgodzi na taki papier :D Tzn zgodzi - ale płacisz wtedy sporo ekstra + nadal nie masz pewności, że jest zrobione dobrze. Ja na szczęście wszystko mam z poleceń - poza betonowymi schodami, ale tu mi jakiś z nieba fanatyk schodziarstwa spadł zajebisty kolo co z kolegą w dwa dni zajebiste schody mi pierdolnęli. Ogólnie używam wpływów mojego teścia z rejonu + wpływów kolegów z innego, więc jestem relatywnie spokojny, bo robią i nie spierdalają.

Zasada nadrzędna jest jedna - ,,jak coś jest od wszystkiego, to jest do niczego". Zakładam, że spora większość mechaników nie robi u siebie własnoręcznie jednocześnie wymian zawieszenia, planowania głowic, regeneracji wtrysków, turbo itp, tylko się taką głowicę po prostu wysyła na szlif do specjalistycznego zakładu. Wiadomo, że są warsztaty z takimi usługami - no ale nie wszystkie :D Nie za bardzo ufałbym ludziom, co znają się jednocześnie na elektryce, tynkowaniu i hydraulice. O ile faktycznie jestem w stanie uwierzyć, że ktoś zrobi dobrze murowanie, gładzie czy nawet ocieplenie, tak rzeczy instalatorskie jak podłogowe czy pompy ciepła - wątpię.

Poza tym ja mam tutaj pełną kontrolę nad harmonogramem - wpada jeden, robi swoje, robi wypad i wpada drugi. A nie, że ekipa sobie naraz robi 3 chaty i przeciąga się to w nieskończoność BO ROBIĄ KOMPLEKSOWO. Mieszkanie po sąsiedzku widziałem robili remont tacy geniusze - prosty projekt, a pierdolili się w nieskończoność i to nie przyjeżdżając codziennie. No i po co?
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline Majk

• Gaduła
Robiłem instalację w 3 miejscach gdzie weszła ekipa która robi od A do Z. Z reguły kończyło się to tym że wzięli zaliczkę, coś tam zaczęli i zniknęli na jakiś czas. Obstawiam że to jest główny powód takiego skakania - coś tam zapłacone więc już masz robotę zarezerwowaną, kasa z zaliczek też jakaś jest więc klienta można lekko przesunąć w czasie.

Offline Zomballo

• Gaduła
Następna zasada: nie dawać zaliczek!

Offline excubitor

• Użytkownik
powodzenia w znalezieniu takiego, co bez zaliczki przyjdzie
"Ja się nie znam, to się chętnie wypowiem."