Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1696661 razy)

Offline sylkis

• Pr0
jak juz to on nie dotrzymal umowy, nie ty, do tego jeszcze narazil cie na straty materialne (towar stracil na wartosci od daty zawarcia umowy, ktorej nie dotrzymal), wiec jak juz to imo wlasnie ty mozesz go zglosic i domagac sie naleznych ci dobr. inna kwestia, ze koszty ich zdobycia moga przewyzszyc ich wartosc...
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo:

Offline szu

• Gaduła

Towar w 10 dni możesz zwrócić, ale dotyczy to wyłącznie sytuacji, gdy kupujący jest osobą prywatną, a sprzedający firmą i zakup odbył się na odległość. Ale nawet w tym wypadku towar musisz najpierw kupić, a potem dopiero zwrócić. Nie ma czegoś takiego, że sorry, rozmyśliłem się.

Prawda jest taka, że gościu nie dość, że nie ma racji, to jeszcze swoimi groźbami lub ewentualnym pójściem na policję podpada pod kilka paragrafów KK.

Ale wkurwia mnie to niemożebnie, bo to już drugi raz podczas sprzedaży tego samego przedmiotu.
If you are able to drift properly, you simply look much cooler than your mates.

Offline Tolein

• Pr0
Towar w 10 dni możesz zwrócić, ale dotyczy to wyłącznie sytuacji, gdy kupujący jest osobą prywatną, a sprzedający firmą i zakup odbył się na odległość.
Jeśli się nie mylę - poza siedzibą firmy, bo sama odległość nie ma tu znaczenia, możesz coś kupić choćby i z ręki do ręki, liczy się gdzie to kupujesz.
Ale nawet w tym wypadku towar musisz najpierw kupić, a potem dopiero zwrócić. Nie ma czegoś takiego, że sorry, rozmyśliłem się.
A tutaj nie bardzo kapuję. Jeśli przykładowo kupisz coś w sklepie internetowym za pomocą koszyka i powiedzą Ci, że niestety nie będzie to na jutro, ale na za tydzień, to czemu nie miałbyś po prostu się rozmyślić? Sam fakt przepływu towaru lub gotówki nie ma chyba większego znaczenia, prawda?
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Offline sylkis

• Pr0
tak ale wtedy na sile chyba moznaby to podciagnac pod to, ze jesli w opisie bylo napisane, ze jest dostepnosc w jakims zakresie czasu i ci pisza, ze jednak sory, bedzie w pozniejszym terminie, to jest to w pewnym sensie wtedy towar niezgodny z opisem tudziez niedotrzymanie umowy...nie wiem jak to powiedziec. takczy siak wtedy to jest troche inna sytuacja, niz "kupilem - a nie, sory, jednak nie chce".
ale to juz moje wyssane z brudnego palca domysly, moge pieprzyc glupoty w tej chwili :P

tak czy siak, negatyw sie kolesiowi nalezy :D tylko to z koleji grozi zemsta i psuciem wlasnego konta...
(\__/)    This is Bunny.

Offline Wesoły Szatan

• Gaduła
gdzie pomyliłem granicę f-cji e^x, gdzie x dąży do 0 i już 5 pkt poszło się jebać, oraz w pochodnej x^-2 wpisałem w liczniku -2. I też całe zadanie poszło się jebać. KURWA MAC!
No jak takich zadań nie ogarniasz to może jednak faktycznie nie ta uczelnia co trzeba :P ?
Swoją drogą w tej pochodnej w liczniku powinno być akurat -2.
pardon, x^-1
Co do zadań - uczelnia co trzeba, tylko analiza niepotrzebna (na co inżynierii biomedycznej Analiza Matematyczna??). I chciałbym nadmienić, że zadania jako tako ogarniam, ale mam niestety zajebiście wielki talent do partolenia ich przez właśnie takie durne błędy.

Offline szu

• Gaduła
Ale nawet w tym wypadku towar musisz najpierw kupić, a potem dopiero zwrócić. Nie ma czegoś takiego, że sorry, rozmyśliłem się.
A tutaj nie bardzo kapuję. Jeśli przykładowo kupisz coś w sklepie internetowym za pomocą koszyka i powiedzą Ci, że niestety nie będzie to na jutro, ale na za tydzień, to czemu nie miałbyś po prostu się rozmyślić? Sam fakt przepływu towaru lub gotówki nie ma chyba większego znaczenia, prawda?

Jest taki niuans, że masz prawo do zwrotu towaru w stanie nienaruszonym, a nie do rezygnacji z zakupu.
If you are able to drift properly, you simply look much cooler than your mates.

Offline Yony

• Predator
  • Administrator
  • I tak stroję najniżej!!!

Mnie wkurwia, że sprzedałem amplituner na allegro. Gościu poprosił o 2 tygodnie na zapłatę, kazałem mu wpłacić zadatek, wpłacił i git. A teraz po dwóch tygodniach uprzejmie mi donosi, ze "rezygnuje z umowy" i żąda "zwrotu zadatku", a jak nie to mnie poda na gliny. I tu się k***a zdziwi bardzo.
Kazałeś mu wpłacić zadatek czy zaliczkę?

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
Wkurwiają mnie angielskie wstawki w mowie potocznej, a już najbardziej używanie "whatever", chociaż w sumie "cokolwiek" drażni mnie bardziej. Do tego stopnia że raz prawie zapierdoliłem kumplowi w ryj za to że tak do mnie się odezwał. Naprawdę, słyszę ten zwrot to przepełnia mnie organiczne wręcz obrzydzenie...
Hm, w sumie wkurwia mnie jeszcze jedna rzecz związana z językiem - używanie skrótów internetowych na co dzień (iks de, lol, wu te ef... aż się rzygać chce...).
I jeszcze popularne wśród młodzieży określenie "żalowy".
CZY ONI KURWA NIE POTRAFIĄ MÓWIĆ PO POLSKU?!?!?!?!

EDIT (po przeczytaniu któregoś postu gdzieś na tym forum): i jeszcze nazywanie kobiet "suczkami". Takim to bym kurwa po głowie skakał...
« Ostatnia zmiana: 11 Lut, 2011, 11:37:39 wysłana przez Omlet »
Nie dadzą szansy bo to pedalskie forum pełne pedałów. Mogą mi wyzerować włosy z dupy - jfbiggestfan
...gdyż granie do kotleta nie jest graniem do omleta choć oba dobre - commelina

Offline wuj Bat

• Pr0
Paczki z głów!

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
Spoiler

;)

Powiedziałem że w "normalnej mowie", nie przy klepaniu na forum. Poza tym to że ktoś to napiszę tylko po to żeby mnie wkurwić było oczywiste :D
Nie dadzą szansy bo to pedalskie forum pełne pedałów. Mogą mi wyzerować włosy z dupy - jfbiggestfan

Offline sylkis

• Pr0
to mi czasem zdarza sie palnac jakiegos lola albo wtf, ale raczej rzadko i tylko w szczegolnych sytuacjach (nie na powaznie), choc kiedys bylo inaczej, niestety :P z tego sie chyba poprostu wyrasta ;)

w ogole np zajebiste jest tez to, ze na codzien na studiach mowiac po polsku operujemy oblesnie spolszczonymi angielskimi terminami, bo... polskich odpowiednikow nie znamy :D nie nauczyli ich nas :D co smieszniejsze, malo ktory wykladowca w naszej katedrze potrafilby po polsku cokolwiek nam wytlumaczyc wlasnie z tego samego powodu, ze byli uczeniu o angielsku...

a teraz maly test, z ciekawosci, bo ponoc poza szczecinem to slowo jest malo popularne, co zawsze dla szczecinian zawsze troche przypalowe jest, jakie nieporozumienia wychodza pozniej, gdy w rozmowie z kims nie od nas uzywamy naszych slow codziennego uzytku:
-szmula - zazwyczaj ludzie w ogole nie wiedza o co chodzi
-brechtać (się) - a tutaj, zwlaszcza zdaje sie z krakowiakami, potrafia zachodzic przekomiczne nieporozumienia, bo u nich to slowo ponoc ma... troszke inne znaczenie :D
teraz tylko te dwa slowa przychodza mi do glowy, ale wiecej by sie znalazlo jakby dobrze pomyslal...
(\__/)    This is Bunny.

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
Ta, lokalne znaczenie pewnych określeń bywa różne, dlatego jak jadę na drugi koniec kraju to próbuję mieć się na baczności i mówić po polsku :D

Offline sylkis

• Pr0
a jak TY rozumiesz te slowa, o ile w ogole? ;)
(\__/)    This is Bunny.

Offline wuj Bat

• Pr0
Poza tym to że ktoś to napiszę tylko po to żeby mnie wkurwić było oczywiste :D

Czyli nas bezczelnie prowokujesz, to i masz :D
Paczki z głów!

Offline Wybielacz666

• Pr0
  • mam paliwo razy sto, suki
    • growl'n'roll, baby!
podzielam Twoje wkurwienie a propos angielskich wstawek (co zresztą już wylewałem w tym temacie) ;)

http://hejter.eu/ polecam na odstresowanie się/ zwiększenie wkurwu (zależy od podejścia) :D
do widzenia.

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
Nie klikam w linki zawierające podejrzanie durne słowa :D

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
gdzie pomyliłem granicę f-cji e^x, gdzie x dąży do 0 i już 5 pkt poszło się jebać, oraz w pochodnej x^-2 wpisałem w liczniku -2. I też całe zadanie poszło się jebać. KURWA MAC!
No jak takich zadań nie ogarniasz to może jednak faktycznie nie ta uczelnia co trzeba :P ?
Swoją drogą w tej pochodnej w liczniku powinno być akurat -2.
pardon, x^-1
Co do zadań - uczelnia co trzeba, tylko analiza niepotrzebna (na co inżynierii biomedycznej Analiza Matematyczna??). I chciałbym nadmienić, że zadania jako tako ogarniam, ale mam niestety zajebiście wielki talent do partolenia ich przez właśnie takie durne błędy.
Jak dostaniesz za parę lat w pracy urządzenie sterowane PID to będziesz wiedział po co ci analiza matematyczna była ;)
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!

Offline Turgon

• Gaduła
podzielam Twoje wkurwienie a propos angielskich wstawek (co zresztą już wylewałem w tym temacie) ;)

http://hejter.eu/ polecam na odstresowanie się/ zwiększenie wkurwu (zależy od podejścia) :D
oj, nieźle się pośmiałem ;D choć niektóre wpisy bardzo mocno podpadają pod moje przyczyny wkurwu xp
Ssiecie.

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
Niesamowicie wkurwia mnie to narzędzie:

FFFFFFFFFFFFFFFFFFF FFFFFFFFFFFFFFFFFF-

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
Niesamowicie wkurwia mnie to narzędzie:

( Obraz usunięty.)

FFFFFFFFFFFFFFFFFFF FFFFFFFFFFFFFFFFFF-

-ORUM SEVENSTRING.PL

ostatnio nic się nie dzieje u nas ;)

i dunno lolz ¯\(°_o)/¯
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
wkurwia mnie osoba, która podpierdoliła mi indeks
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline sylkis

• Pr0
pochuj ludzie takie rzeczy robia?
(\__/)    This is Bunny.

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
Też się zastanawiam. Aleeee okazało się, ze to jeden gość przez pomyłkę z szafki w dziekanacie zabrał, bo brał indeksy do wpisów hurtowo ;)
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
to mi czasem zdarza sie palnac jakiegos lola albo wtf, ale raczej rzadko i tylko w szczegolnych sytuacjach (nie na powaznie), choc kiedys bylo inaczej, niestety :P z tego sie chyba poprostu wyrasta ;)

w ogole np zajebiste jest tez to, ze na codzien na studiach mowiac po polsku operujemy oblesnie spolszczonymi angielskimi terminami, bo... polskich odpowiednikow nie znamy :D nie nauczyli ich nas :D co smieszniejsze, malo ktory wykladowca w naszej katedrze potrafilby po polsku cokolwiek nam wytlumaczyc wlasnie z tego samego powodu, ze byli uczeniu o angielsku...

a teraz maly test, z ciekawosci, bo ponoc poza szczecinem to slowo jest malo popularne, co zawsze dla szczecinian zawsze troche przypalowe jest, jakie nieporozumienia wychodza pozniej, gdy w rozmowie z kims nie od nas uzywamy naszych slow codziennego uzytku:
-szmula - zazwyczaj ludzie w ogole nie wiedza o co chodzi
-brechtać (się) - a tutaj, zwlaszcza zdaje sie z krakowiakami, potrafia zachodzic przekomiczne nieporozumienia, bo u nich to slowo ponoc ma... troszke inne znaczenie :D
teraz tylko te dwa slowa przychodza mi do glowy, ale wiecej by sie znalazlo jakby dobrze pomyslal...

Szmula to łatwa panna a brechtać to śmiać się, przynajmniej w podlaskiem, zresztą wydaje mi się, że pochodzi  od gwary białoruskiej, a ściśłej od breszyt' oznaczającego szczekanie (psa)...

W ramach rewanżu - co oznacza określenie, że ktoś "gnije" albo po prostu "gnicie"?
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline sylkis

• Pr0
brechtanie sie zgadza (ale ponoc w niektorych rejonach polski to slowo ma KOMPLETNIE inne znaczenie - np w okolicach krakowa ponoc to okreslenie na stosunek plciowy :D), szmula w pewnym sensie blisko, ale jednak nie ;) po prostu (bardzo) ladna dziewczyna, bez zabarwienia pejoratywnego, jednak zazwyczaj tego slowa uzywaja glownie roznego rodzaju dresiki (wiadomo o jaka warstwe spoleczenstwa chodzi), ale nie tylko.

ja bym powiedzial, ze jak ktos gnije to np gnije w domu, nie rusza sie, tylko nerduje i zapuszcza :P nie wychodzi nigdzie, nie trzyma kontaktu z ludzmi - nie wiem jak to okreslic :D
« Ostatnia zmiana: 11 Lut, 2011, 16:34:03 wysłana przez sylkis »
(\__/)    This is Bunny.