Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1695618 razy)

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
Ferie? Wy na prawdę macie coś takiego? Ja mam sesję i od razu zajęcia.

A btw, co mnie wkurwia... niesłowność prowadzących.
« Ostatnia zmiana: 08 Lut, 2011, 19:06:34 wysłana przez domas »

Offline Thoth

• Pr0
  • Król djentu i chujowych piosenek
Zbanowali mnie na sixie bo dodałem ogłoszenie.
Koko dżambo i do przodu!

https://www.facebook.com/elinband/

Offline Thoth

• Pr0
  • Król djentu i chujowych piosenek
Miałem 11 postów. Nawet miały sens. Może to dlatego, że mój podpis brzmiał. "Muszę nabić 10 postów."  :devil:
Koko dżambo i do przodu!

https://www.facebook.com/elinband/

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Ferie? Wy na prawdę macie coś takiego? Ja mam sesję i od razu zajęcia.
To co Ty gdzie studiujesz? :)

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
Budownictwo PRz. Napierdalam teraz mocno, żeby jak najszybciej zamknąć sesję i mieć trochę wolnego, ale chyba nie wyjdzie ;) Jak dobrze pójdzie, to się zmieszczę w sesji i nie będę musiał niczego zaliczać jak już zajęcia zaczną.

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
wkurwia mnie bardzo jak ktoś powołuje się na regulamin nie znając go mając nadzieję że ja też go nie znam i nie będzie mi się chciało szukać..

mail od gościa z allegro:

Witam
chciałem przeprosić ale nie kupię tego multiefektu ponieważ okazało się że nie jest Pan sprzedającym właścicielem tego przedmiotu a zależało mi na bezpieczenstwie transakcji.Użyczył Pan swojego konta do sprzedaży,ja kupowałbym od osoby "po za allegro" dokonując przedpłaty na konto które nie należy do sprzedawcy(właściciela konta).To że była to aukcja "grzcznościowa "powinno być umieszczone w opisie aukcji,serwis allegro odradza takich transakcji (powołuje się na regulamin dostępny na stronie).Wobec tego chciałbym prosić aby ta transakcja która nie dojedzie do skutku została załatwiona polubownie,w przeciwnym razie zmuszony będę zgłosić złamanie regulaminu allegro.

odpisałem grzecznie żeby przelał na moje konto jeśli nadal chce kupić, a jeśli nie, to napisze do allegro że transakcja nie doszła do skutku żeby dostać zwrot prowizji, a gość na to:

niestety nie mogę sie na to zgodzic,gdyż otrzymam od allegro ostrzeżenie a nie poczuwam się do winy za nie dokończoną transakcję.Prosze mnie zrozumieć,Pan ma same pozytywne komentarze ale nie Pan jest sprzedającym,nie b edzie Pan odpowiadał np. za jakies wady ukryte sprzętu albo za rzetelnośc przy zapakowaniu i nadaniu paczki,bo Pan tym sprzetem fizycznie nie dysponuje i nie jest Pana własnością, a właściel poda xt to może mieć np. same negatywy albo konto zawieszone i dlatego prosi innych o sprzedaż,pewnie sie myle ale jako klient mam tez prawo tak sądzić.I tak miałem troche watpliwości bo na aukcji nie było zadnych zdjęć a tu jescze taka sytuacja

Mam uczciwą propozycję,poniewaz wina lezy trochę po środku,zwróce Panu połowę prowizji a Pan nie bedzie zgłaszał sprawy do allegro o zwrot prowizji.Jesli się Pan zgadza prosze przesłac kwote a z rana dokonam przelewu.Wydaje mi się ze całkowita kwota prowizji to cos około 22zł ale moze się mylę

bardzo mnie wkurwia coś takiego.. gość pewnie po kliknięciu kup teraz znalazł sobie coś innego na allegro na co chce wydać pieniądze i pod mu się odwidział..

czasami dobrze poczytać regulamin, czy chociaż faq:
http://allegro.pl/help_item.php?item=3030

Offline Musza

• Pr0
Gość ma rację. Co prawda widać, że się rozmyślił i ima się wszystkich sposobów na rozwiązanie transakcji
Nie czaje o co chodzi z tą prowizją i tymi przelewami, ale skoro nie jesteś właścicielem przedmiotu to nie możesz go wystawiać. Chyba, że wystawiasz jako swój, wtedy bierzesz wszystko na klatę i jest git;)

Wkurwiją mnie ludzie z ytb i nie tylko. Mają fractale, kilka ampów, hektarową podłogę, rack wielkości lodówki, trzysta gitar a i tak ch*ja grają :facepalm:

Jakby mnie było stać to bym sobie kupił to wszystko po roku grania, bo lubię zabawki ;)
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline dime12

• Nowy użytkownik
Najbardziej wkurwia mnie emo. I brak money na sprzet.

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
Gość ma rację. Co prawda widać, że się rozmyślił i ima się wszystkich sposobów na rozwiązanie transakcji
Nie czaje o co chodzi z tą prowizją i tymi przelewami, ale skoro nie jesteś właścicielem przedmiotu to nie możesz go wystawiać. Chyba, że wystawiasz jako swój, wtedy bierzesz wszystko na klatę i jest git;)
ale to chyba logicze że jak sprzedaję coś ze swojego konta to biorę za to odpowiedzialność, bo nie kolega dostanie negatywa tylko ja.. Tylko gość jakiś dziwny, jaką różnicę mu robi to czy aukcja jest grzecznościowa czy nie?

Ale już mnie to nie wkurwia, parę maili później ładnie przeprosił i przyznał mi rację :). Teraz mnie to cieszy :D

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
Ja tak sobie pomyślałem dziś. Wkurwia mnie to, że wiele rzeczy mnie wkurwia. What's the point? ???

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
Infinite Loop?
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline sylkis

• Pr0

Wkurwiją mnie ludzie z ytb i nie tylko. Mają fractale, kilka ampów, hektarową podłogę, rack wielkości lodówki, trzysta gitar a i tak ch*ja grają :facepalm:

Jakby mnie było stać to bym sobie kupił to wszystko po roku grania, bo lubię zabawki ;)
jak by mnie bylo stac, to bym mial pelna kolekcje gitar typu: jaguar, jazzmaster, bass VI, shecter hellcat, burns barracuda, rozne lutniki i jeszcze hujfieco ;) oraz mooostwo najrozniejszych efektow i wzmacniaczy, ze nawet nie bede probowal wymieniac :D

a ze mnie nie stac, no to chuj... tak naprawde nawet mnie nigdy nie bylo stac na mojego barytona lutniczego, tylko mi sie przyfarcilo, ze musialem troche popracowac u jednego kolesia, a w ramach wynagrodzenia za wykonane uslugi dostalem wlasnie wioslo.
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo:

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
A mnie już bywało stać a jednak nic nie kupiłem, czyli i tak bym nic nie kupił bom sknera. 8)

Offline blackdahlia

• Pr0
Niemożebnie wkurwia mnie, że akurat jak nadarza się okazja zobaczyć Meszugę, to mnie wtedy nie będzie akurat w Polandzie... AAAAAAAARRRRRRRRRRG HGHGHGHGH

Offline Martens_emenems

• Pr0
  • innowacja
Najbardziej na świecie wkurwia mnie moja osoba, jej idiotyzm itp.. Wkurwiam sam siebie. Dziękuję, dobranoc.
Djent się skończył, zanim się zaczął, a hard rock jest wieczny.

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
Gdybyś nie był sobą to pomyślałbym, ze jesteś mną. Bo mam tak samo teraz...
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Orange

• Gość
Najbardziej na świecie wkurwia mnie moja osoba, jej idiotyzm itp.. Wkurwiam sam siebie. Dziękuję, dobranoc.
Gdybyś nie był sobą to pomyślałbym, ze jesteś mną. Bo mam tak samo teraz...
Po pierwsze primo: nienawidzę was.
Po drugi primo: mam ja też tak.
Po trzecie primo: Rzeszów, powiadasz? :zuo: :zuo: :zuo:

Offline Wesoły Szatan

• Gaduła
Wkurwia mnie PWR. W tym tygodniu miałem poprawki z biologii, algebry i dzisiaj z analizy matematycznej. Poprawka z bio -zasłużona, nie uczyłem się, nauczyłem się na poprawkę i dopytka. Algebra - 12 pkt, od 14 zaliczenie. Z pierwszym terminem analizy było tak, że dostałem 5 pkt, u gościa który ocenia systemem binarnym (masz całe zadanie dobrze - 5 pkt. Masz jeden błąd - 0!!), gdzie pomyliłem granicę f-cji e^x, gdzie x dąży do 0 i już 5 pkt poszło się jebać, oraz w pochodnej x^-2 wpisałem w liczniku -2. I też całe zadanie poszło się jebać. KURWA MAC!

Offline Donnie

• Pr0
  • Albo rybki, albo pipki
...gdzie pomyliłem granicę f-cji e^x, gdzie x dąży do 0 i już 5 pkt poszło się jebać, oraz w pochodnej x^-2 wpisałem w liczniku -2. I też całe zadanie poszło się jebać. KURWA MAC!
Powinieneś się cieszyć. Na mojej uczelni wyleciałbyś za to z zajęć bez możliwości poprawy oraz zostałbyś skierowany do wyboru innego kierunku/uczelni.

Offline Wybielacz666

• Pr0
  • mam paliwo razy sto, suki
    • growl'n'roll, baby!
kac...
do widzenia.

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
gdzie pomyliłem granicę f-cji e^x, gdzie x dąży do 0 i już 5 pkt poszło się jebać, oraz w pochodnej x^-2 wpisałem w liczniku -2. I też całe zadanie poszło się jebać. KURWA MAC!
No jak takich zadań nie ogarniasz to może jednak faktycznie nie ta uczelnia co trzeba :P ?
Swoją drogą w tej pochodnej w liczniku powinno być akurat -2.
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!

Offline szu

• Gaduła

Mnie wkurwia, że sprzedałem amplituner na allegro. Gościu poprosił o 2 tygodnie na zapłatę, kazałem mu wpłacić zadatek, wpłacił i git. A teraz po dwóch tygodniach uprzejmie mi donosi, ze "rezygnuje z umowy" i żąda "zwrotu zadatku", a jak nie to mnie poda na gliny. I tu się k***a zdziwi bardzo.
If you are able to drift properly, you simply look much cooler than your mates.

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
A teraz po dwóch tygodniach uprzejmie mi donosi, ze "rezygnuje z umowy" i żąda "zwrotu zadatku", a jak nie to mnie poda na gliny
pod jakim zarzutem?
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline szu

• Gaduła
Jego zarzuty sa następujące:

Art. 405. KC
Kto bez podstawy prawnej uzyskał korzyść majątkową kosztem innej osoby, obowiązany jest do wydania korzyści w naturze, a gdyby to nie było możliwe, do zwrotu jej wartości.

Art. 286. KK
§ 1. Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania, podlega karze pozbawienia wolności od 6 miesięcy do lat 8.

Wg mojej najlepszej wiedzy, bzdurne i nie mające zastosowania w/w sprawie. Pomijam już oczywisty fakt, że nie ma czegoś takiego jak "rezygnuję z umowy kupna-sprzedaży" i jeśli ktoś kogoś to ja jego mogę zgłosić. A kwestię zadatku (mówimy o 100zł) reguluje kodeks cywilny, oczywiście na jego niekorzyść.

No ale co, będę się pałować z gościem? Z jednej strony stracę na tym biznesie pewno ze 100-200zł bo już za taką cenę nie sprzedam wzmacniacza, a z drugiej strony ja wiem kto to jest? Wie gdzie mieszkam.
If you are able to drift properly, you simply look much cooler than your mates.

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
No skoro napisałeś, że zadatek a gość się zgodził to ja nie widzę zastosowania dla tych paragrafów.
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!