Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 314247 razy)

Offline Algiz

• Gaduła
Ale islam odrzuca wszelkie inne religie, ich naukę i sztukę,  więc jak mieli by pielęgnować " dorobek wcześniejszych kultur " ?
Dla nich samo uosobienie bóstwa w rzeźbie czy rysunku jest czymś haniebnym. Dlatego właśnie niszczą  te wszystkie  zabytki. 

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Sunnici, Szyici, Kurdowie  niby wszystko islam a na porozumienie nie ma szans, to jak nasze PO i PiS, niby jeden chuj, a jak bardzo jednak nie. Dopóki nie nastało ISIS jakos nikomu te zabytki specjalnie nie przeszkadzały, samo to ile przetrwały jest najlepszym tego dowodem. Pojeby trafiaja sie niestety wszędzie.
« Ostatnia zmiana: 08 Sie, 2017, 13:11:30 wysłana przez commelina »

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
« Ostatnia zmiana: 08 Sie, 2017, 17:20:02 wysłana przez 13 »
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Bo oczywiście, rozmowy szefa dyplomacji z prezesem dużej spółki skarbu państwa, jeszcze zawierającej tego typu wrażliwe informacje, powinno się upubliczniać. Co z tego, że stosunki z jednym z sąsiedzkich krajów mogą się popsuć...

A na drzewach zamiast liści, winni wisieć populiści, parafrazując klasyka.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Sranie na Polskę nie jest za darmo... No ale jeśli ktoś zapłaci, to już proszę się nie krępować...
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Zamiast doszukiwać sie wszedzie złej woli nawet w takiej osobie jak Radek S , którego osbieście nie lubie i nie popieram, to tutaj rozumiem jego impulsywność a z całego kontekstu wyciagam raczej złość i chęc pokazanie Litwonom jak potrafimy dbać o swoje ... lub tez nie potrafimy lub raczej gówno możemy. Litwa zachowuje sie delikatnie mówiąc byle jak, to nie jest partnerstwo, dlatego tez na przykładzie tego, nie wierze w zadne miedzymorze itp.

Zomballo

• Gość
Modki nie chco to biere sprawy w swoje cherlawe łapki. To kuriozum uznaje oficjalnie za
TEMAT ZAMKNIĘTY!!!
Kto tu teraz coś napisze ten dupa.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Zomballo

• Gość
No ju, a poszli do wątków o gitarach!

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Edyta: @gizmi7 naucz się tego zdania na pamięć;

(...) źródłem tego pragnienia muzułmanów jest narzucenie całemu światu jednej religii, jedynej prawdziwej religii, którą jest islam, stłumienie wszystkich innych religii, i zaprowadzenie panowania Allaha na całym świecie.
Jest to religijny obowiązek całej muzułmańskiej społeczności.
Obowiązek, który powinien wypełnić każdy muzułmanin, gdyż powinnością każdego muzułmanina jest wypełnianie rozkazów Allaha, a to właśnie jest pragnieniem Allaha, które wyraził w objawionym koranie.

Bat Ye'or, autorka książki pt., "The Dhimmi: Jews and Christians under Islam."
A ja mogę odbić piłeczkę, że to się w podobnym stopniu stosuje do każdej religii (bo owszem, stosuje się), przeróbmy to dla celów edukacyjnych na katolicyzm:

"Źródłem tego pragnienia katolików jest narzucenie całemu światu jednej religii, jedynej prawdziwej religii, którą jest Jezus, stłumienie wszystkich innych religii, i zaprowadzenie panowania Boga na całym świecie. Jest to religijny obowiązek całej katolickiej społeczności. Obowiązek, który powinien wypełnić każdy katolik, gdyż powinnością każdego katolika jest wypełnianie rozkazów Boga, a to właśnie jest pragnieniem Boga, które wyraził w objawionym Piśmie Świętym."

Autorka teorii konspiracyjnych jest dla mnie słabym autorytetem, ale tu w miarę trafiła. Ciekawe, czy napisała książkę "Muslims under Judaism" o tym, co Żydzi robią w Palestynie. Przydałaby się jej ideologiczna werwa, by odpowiednio oddać skalę problemu.

Wracając do rzeczywistości IV RP:
https://krakow.onet.pl/malopolska-kurator-chce-aby-kibice-legii-otrzymali-medal-komisji-edukacji-narodowej/p9jv964

Niedługo medal będzie się dostawało za rzucenie pomidorem w Wałęsę albo zrobienie laski ministrowi.

Offline Pronounce

• Pr0
Ta religia się wydaje z odległości taka całkiem, im bliżej wyznawców i im lepiej ich poznajesz jest gorzej.
Lepiej poznać to bezpośrednio niż powtarzać opinie ludzi, którzy znają to tylko z obrazka.

Żeby nie było: chrześcijaństwo też ma cuemniejsze strony ale nie było nigdy tak opresyjne i zaborcze wobec praktycznie każdego aspektu życia jak Isla.m dzisiaj.
Tu nie chodzi o młodość tej religii, co jest zupełnie chybionym argumentem przy dzisiejszym dostępie do internetu w np rejonie Zat. Perskiej.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Mnie interesuje nie tyle zasadność stwierdzenia, czy islam jest szkodliwą religią/ideologią, bo tu bez problemu się zgodzimy, że jest. Najważniejszą kwestią jest to, czy dyskryminowanie muzułmanów przyniesie efekty pozytywne czy negatywne. Wiele stron temu wklejałem przecieki WikiLeaks z korespondencji ISIS o tym, że dokładnie taki jest ich zamiar, bo chcą zlikwidować "szarą strefę" i zradykalizować "letnich" muzułmanów, pokazując im, że nie będą mogli się czuć bezpiecznie poza kalifatem czy inną ochronką religijną - i w domyśle, moje pytanie jest takie, czy gra pod zamiary terrorystów jest takim specjalnie dobrym pomysłem. Osobiście uważam, że nie. Najlepszą długoterminową strategią jest laicyzacja i gaszenie konfliktów (a przede wszystkim ich prewencja, np. rozbijanie zamkniętych społeczeństw mniejszości etnicznych poprzez wpływ na ich kolejne pokolenia - ich edukację oraz kształcenie w takim samym duchu wartości, jak pozostałych Europejczyków, wszelkie "ekskluzywne" pomysły narodowe są w ogóle z czymś takim niekompatybilne, dlatego (moim zdaniem) przypominają gaszenie ognia oliwą).

Zomballo

• Gość

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Zomballo

• Gość
Coś w wątku nie pasi? Weź to:

( Obraz usunięty.)

Chyba brałeś w czopkach i przedawkowałeś. Kolejnym razem, przed użyciem rozpakuj.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Mnie interesuje nie tyle zasadność stwierdzenia, czy islam jest szkodliwą religią/ideologią, bo tu bez problemu się zgodzimy, że jest.

Jeśli zgadzasz się, że coś jest szkodliwe, to jaką zasadność ma zastanawianie się nad sensem zwalczania szkodliwego zjawiska?
Każdy zorganizowany system religijny jest z definicji zły, bo każdy jest stworzony przez jakiegoś cwaniaczka w celu czerpania korzyści i sterowania masami.
Wystarczy sprawdzić okresy, w których prześladowania z ręki katolików ( nie mylić z chrześcijanami), buddystów, muzułmanów, itd, życie straciło miliony ludzi.
Na bliskim wschodzie w ciągu ostatnich kilku lat muzułmanie zamordowali 1,5 mln chrześcijan ( nie katolików).
Mówiłem, żeby nie zaczynać tej dyskusji :D

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
Mnie interesuje nie tyle zasadność stwierdzenia, czy islam jest szkodliwą religią/ideologią, bo tu bez problemu się zgodzimy, że jest.

Jeśli zgadzasz się, że coś jest szkodliwe, to jaką zasadność ma zastanawianie się nad sensem zwalczania szkodliwego zjawiska?
Każdy zorganizowany system religijny jest z definicji zły, bo każdy jest stworzony przez jakiegoś cwaniaczka w celu czerpania korzyści i sterowania masami.
Wystarczy sprawdzić okresy, w których prześladowania z ręki katolików ( nie mylić z chrześcijanami), buddystów, muzułmanów, itd, życie straciło miliony ludzi.
Na bliskim wschodzie w ciągu ostatnich kilku lat muzułmanie zamordowali 1,5 mln chrześcijan ( nie katolików).

@13 nie obraź się, ale mi to hipokryzją straszliwą trąci.

Zomballo

• Gość
Dobra poddaję się... <wsiada na skuter i wypierdala na Saturna.pdf>

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים

Ja się bardzo rzadko obrażam, a jeśli już to na 5 sekund. Daj uzasadnienie, gdzie tu hipokryzja?

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
...
A ja mogę odbić piłeczkę, że to się w podobnym stopniu stosuje do każdej religii (bo owszem, stosuje się), przeróbmy to dla celów edukacyjnych na katolicyzm:

"Źródłem tego pragnienia katolików jest narzucenie całemu światu jednej religii, jedynej prawdziwej religii, którą jest Jezus, stłumienie wszystkich innych religii, i zaprowadzenie panowania Boga na całym świecie. Jest to religijny obowiązek całej katolickiej społeczności. Obowiązek, który powinien wypełnić każdy katolik, gdyż powinnością każdego katolika jest wypełnianie rozkazów Boga, a to właśnie jest pragnieniem Boga, które wyraził w objawionym Piśmie Świętym."
....

Jako katolik mający wstret do katolicyzmu pokazywanego na miesiecznicach i ogolnie przez aktualnie panujacych. Wstret do takich osobistości jak Władca Torunia wyłaczając z tego działaność radia Maryja w wąskiem temacie audycji dla chorych, bo to jest wg mnie bardzo OK, pragnę stwierdzić, ze to co piszesz wyzej to teoretyzowanie nie mające nic wspólnego z głównym przesłaniem które już dawno sie zatraciło a mianowicie przesłanie miłości bliźniego. Uczestniczyłem w wielu rekolekcjach wsród misjonarzy i NIGDY nie usłyszałem by nawracać a już co gorsza narzucać cokolwiek, usłyszałem by szanować ludzi, niezależnie od wyznania. Jestem przekonany, ze nigdy nie spotkałeś prawdziwych katolików i misjonarzy i chyba nawet sie nie starałeś, jeśli piszesz takie rzeczy no i chyba nie masz pojęcia co jest najważniejsze w tej religii.

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
[...] rozbijanie zamkniętych społeczeństw mniejszości etnicznych poprzez wpływ na ich kolejne pokolenia - ich edukację oraz kształcenie w takim samym duchu wartości, jak pozostałych Europejczyków, wszelkie "ekskluzywne" pomysły narodowe są w ogóle z czymś takim niekompatybilne, dlatego (moim zdaniem) przypominają gaszenie ognia oliwą).
No jakos dziwnym trafem te praktycznie wszystkie zamachy byly przeprowadzone przez albo aktualnych uciekinierow z Afryki albo nowe pokolenia muzulmanskich emigrantow, co dobitnie pokazuje, ze sie w ogole nie integruja ze spoleczenstwem. Muzulmanskie dzieci urodzone w Europie radykalizuja sie, tworza getta muzulmanskie. Jest duzy nacisk na uszanowanie ich kultury, niech rozwijaja to, od czego niby uciekli ze swoich krajow, a tlumi sie europejskie wartosci i tradycje. I potem sa takie kwiatki jak zyczenia na Ramadan, Eid i inne takie, ale na Boze Narodzenie to juz sie mowi Happy Holiday, no i czasem nie wystawia sie choinek i ozdob swiatecznych, bo trzeba przeciez uszanowac innych uczucia religijne. U mnie w pracy jest pokoj modlitewny, oczywiscie przygotowany tylko dla muzulmanow, nie ma tam krzyza na przyklad.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
Dobra poddaję się... <wsiada na skuter i wypierdala na Saturna.pdf>

Nie, no, weź. Poczekaj, zostań z nami.
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars

Ja się bardzo rzadko obrażam, a jeśli już to na 5 sekund. Daj uzasadnienie, gdzie tu hipokryzja?

Skoro każdy zorganizowany system religijny jest be, to czemu Chrześcijaństwo nie jest? W czym jest ono lepsze od takiego Buddyzmu, który o ile mi wiadomo, nie nawoływał nigdy do wojen na tle religijnym? I czym jest Twoim zdaniem prawdziwe Chrześcijaństwo?

Offline blendamed

• Gaduła
z naszego podwórka

ta, już wierzę w historyjki jak jedna laska stworzyła takie zagrożenie dla cyganów, że nagle 30 chłopa wyleciało jej na samochód a jakaś franca w ramach obrony koniecznej podwędziła jej łańcuszek xD I jeszcze dziewczynie dosrali za jakieś znieważanie czyli nazywanie roma cyganem xD A idźcie fchuj co to sie tu dzieje to rynce opadajo. Tu ciężko nawet drugiego dna się doszukiwać.