Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 314327 razy)

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Oj gizmi, gizmi. :D oszczędzę komentarza, sam dopełniasz całości bez niczyjej pomocy. :D

Sądząc po dotychczasowych Twoich wypowiedziach w tym temacie, ten komentarz by nikogo specjalnie wewnętrznie nie ubogacił :P

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Oj gizmi, gizmi. :D oszczędzę komentarza, sam dopełniasz całości bez niczyjej pomocy. :D

Sądząc po dotychczasowych Twoich wypowiedziach w tym temacie, ten komentarz by nikogo specjalnie wewnętrznie nie ubogacił :P

Lepiej milczeć i wydawać się głupcem, niż - jak w Twoim przypadku - udzielać się i rozwiewać wszelkie wątpliwości. :)
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
http://nie.com.pl/archiwum/teskniac-za-kaddafim/
Wytrzymałem jakieś 3 akapity. Dawno takiego bełkotu nie czytałem. Możesz to skrócić bez tych irytujących wstawek i pierdolenia dla wypełnienia wierszówki. Bo póki co dowiedziałem się że Polscy żołnierze są współodpowiedzialni za aktualny kryzys migracyjny ..... m.i.n przez wojnę w Zatoce Perskiej.... i wojnę hybrydowa USA :facepalm:
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline theremin

• Pr0
Spodziewałem się takiej reakcji...  "Bełkot" - bo nie chwali Jankesów i nie napierdala w Rusków.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Bełkot bo jest napisane bez ładu i składu.

To że nie chwali USA to akurat dla mnie plus. Nie można wspierać terrorystów ;)
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Lepiej milczeć i wydawać się głupcem, niż - jak w Twoim przypadku - udzielać się i rozwiewać wszelkie wątpliwości. :)

Słowo przypomnienia sprzed kilku stron, bo dokładnie to miałem na myśli, pisząc ten komentarz, co sam właśnie napisałeś:

Im bardziej nad tym wszystkim dumacie tym bardziej chuj. :) ja standardowo - jebać socjalizm. ;)

Po co w ogóle debatować z lewactwem? Z ludzmi, ktorzy nie znaja literatury, nie znaja ludzkiej natury a wypowiadają się w tematach, o których nie wiedzą nic? Powszechnie wiadomo, że rewolucja zjada własny ogon, nie ma co podgryzać się z nimi za dupkę. :)
Żadnych "perełek" niestety nie pamiętam, same wieprze. Nie twierdzę, że Cię na więcej nie stać, ale ewidentnie się nie starasz.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Przecież jest napisane, że PGE jest Mecenasem Muzeum Powstania Warszawskiego. To jest plakat okolicznościowy.
Że też takie rzeczy w ogóle trzeba tłumaczyć...

To jest dla mnie paskudne wynoszenie sie do pozycji powstańców, lub próba zbicia kapitału ideologicznego na ich barkach.
Mogli napisać po prostu wspieramy MPW bez górnolotnego pierdolenia. Dla mnie to tak jakby na papierze toaletowym zaczeli wypisywać  "my XYZ produkujemy jedyny właściwy narodowy papier toaletowy, wspieramy czystość rasy "

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
@gizmi7 , zmuszasz mnie, bym wytłumaczył ci tragizm twej postaci. Widzisz, ja tu wcale nie staram się być ani poważny, ani zauważalny. Wszystko piszę z dystansem zarówno do siebie, jak i w zasadzie wszystkiego. Nie muszę tutaj nikogo wewnętrznie ubogacać, bo nie czuję takiej potrzeby. Ty natomiast bazgrasz tu swoje mądrości i starasz się tak bardzo o przekonanie do swoich racji, że aż zastanawiam się czasem kiedy ci pęknie przy tym dupa. :D dlatego serdecznie proszę - oszczędź sobie wstydu i nie próbuj być głupszy niż jesteś. Pograj na gitarze, wyjdzie ci na zdrowie, bo ani polityki, ani ekonomii nie ogarniasz. :)
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים

Żadnych "perełek" niestety nie pamiętam, same wieprze. Nie twierdzę, że Cię na więcej nie stać, ale ewidentnie się nie starasz.
Jak to powiedzieć, żeby cię nie urazić...
Czego właściwie dotyczy ta wypowiedź? To jest parafraza słów Jezusa o nierzucaniu pereł przed wieprze, czy jeszcze coś innego?

Spoiler
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Czego właściwie dotyczy ta wypowiedź? To jest parafraza słów Jezusa o nierzucaniu pereł przed wieprze, czy jeszcze coś innego?

Spoiler

Spoiler

Dokładnie była to tego parafraza, więc wszelkie te cytaty o "głupocie, którą słychać dopiero, gdy się odezwie" obejmują wypowiadających te słowa w równym stopniu, co mnie - czy dotyczą bardziej, zostawiam do refleksji. To może wyjaśnię użycie tej, jak słusznie zauważono, biblijnej metafory: pisanie w tym temacie humorystycznie porównałem (między wierszami, może dlatego umknęło) do rzucania pereł przed wieprze, bo jak widać dosłownie po powyższej reakcji, wszelkie argumenty lecą koło uszu i są odbijane rynsztokową erystyką "a nie, bo Ty".

Offline Algiz

• Gaduła

Spoiler

Spoiler
Spoiler

Offline selfslave

• Gaduła
(...) pisanie w tym temacie humorystycznie porównałem (między wierszami, może dlatego umknęło) do rzucania pereł przed wieprze, bo jak widać dosłownie po powyższej reakcji, wszelkie argumenty lecą koło uszu i są odbijane rynsztokową erystyką "a nie, bo Ty".
Z tego wyjaśnienia wynika, że albo źle rozumiesz ten zwrot albo masz przeogromnie wybujałe ego.

Offline theremin

• Pr0

Spoiler

Nawet głupiec uchodzi za mądrego, gdy zarzuca cytatem z Biblii. 

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
(...) pisanie w tym temacie humorystycznie porównałem (między wierszami, może dlatego umknęło) do rzucania pereł przed wieprze, bo jak widać dosłownie po powyższej reakcji, wszelkie argumenty lecą koło uszu i są odbijane rynsztokową erystyką "a nie, bo Ty".
Z tego wyjaśnienia wynika, że albo źle rozumiesz ten zwrot albo masz przeogromnie wybujałe ego.

Twórcze wykorzystanie metafory =/= złe jej rozumienie. Sama metafora powstaje przez dodanie nowego znaczenia do jakiejś grupy wyrazów - metafory biblijne, ze względu na to, jak głęboko się wgryzły w nasz język i kulturę, można powiedzieć, że "umarły na dosłowność", więc tym bardziej dobrze jest je odświeżyć. Perła jest tu po prostu "czymś wartościowym", nie "najwspanialszym darem" czy czymkolwiek, co by wskazywało dosłowne odczytanie tego fragmentu w jego pierwotnym kontekście.
« Ostatnia zmiana: 01 Sie, 2017, 19:03:30 wysłana przez gizmi7 »

Offline selfslave

• Gaduła
Twórcze wykorzystanie metafory =/= złe jej rozumienie. Sama metafora powstaje przez dodanie nowego znaczenia do jakiejś grupy wyrazów - metafory biblijne, ze względu na to, jak głęboko się wgryzły w nasz język i kulturę, można powiedzieć, że "umarły na dosłowność", więc tym bardziej dobrze jest je odświeżyć. Perła jest tu po prostu "czymś wartościowym", nie "najwspanialszym darem" czy czymkolwiek, co by wskazywało dosłowne odczytanie tego fragmentu w jego pierwotnym kontekście.
Nie miałem na myśli pierwotnego, biblijnego kontekstu, tylko taki w jakim współcześnie używa się tego jako powiedzenia. Ale z tego co piszesz wynika, że rozumiesz znaczenie tego zwrotu, więc tę pierwszą z dwóch opcji możemy skreślić ;)

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Przecież jest napisane, że PGE jest Mecenasem Muzeum Powstania Warszawskiego. To jest plakat okolicznościowy.
Że też takie rzeczy w ogóle trzeba tłumaczyć...

To jest dla mnie paskudne wynoszenie sie do pozycji powstańców, lub próba zbicia kapitału ideologicznego na ich barkach.
Mogli napisać po prostu wspieramy MPW bez górnolotnego pierdolenia. Dla mnie to tak jakby na papierze toaletowym zaczeli wypisywać  "my XYZ produkujemy jedyny właściwy narodowy papier toaletowy, wspieramy czystość rasy "

@commelina zapominasz czasem o tym, że pan marketer z panią grafik biorą po półtora średniej krajowej po to, żeby było bardziej glamur ;)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Dałbym nerkę za film (albo chociaż skecz) o Alexie Jonesie, w którym by go grał Jack Nicholson. Jones tworzy ze swojego gniewu totalną groteskę.

Taki Cejro czy Kolonko to przy nim flegmatyczni nudziarze. (chociaż mechanizm robienia ludzi w bambuko teoriami spiskowymi podobny)
« Ostatnia zmiana: 02 Sie, 2017, 05:55:46 wysłana przez gizmi7 »

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Dla tych którzy narzekają na paski w TVPiSda

http://wyborcza.pl/7,75398,22178068,gniew-smierc-i-dezubekizacja.html

"Trzy samobójstwa i pięć śmiertelnych zawałów - to pierwsze efekty przyjętej przez PiS ustawy obcinającej emerytury i renty funkcjonariuszom, którzy choć jeden dzień przepracowali w organach bezpieczeństwa PRL."

Offline Algiz

• Gaduła
Dla tych którzy narzekają na paski w TVPiSda

http://wyborcza.pl/7,75398,22178068,gniew-smierc-i-dezubekizacja.html

"Trzy samobójstwa i pięć śmiertelnych zawałów - to pierwsze efekty przyjętej przez PiS ustawy obcinającej emerytury i renty funkcjonariuszom, którzy choć jeden dzień przepracowali w organach bezpieczeństwa PRL."

Mogli jeszcze napisać, że były dwa samogwałty i jeden gwałt na rogaciźnie.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline blendamed

• Gaduła
Jednym słowem - zasłużył. Koleś musiał być zajebisty w czymś, chuj tylko wie w czym.
W robieniu pośmiewiska z MONu i z siebie. Typ stał się dla opozycji symbolem kolesiostwa i nepotyzmu. Nie ma co, ja bym mu za takie zasługi dał virtuti militari :v I jeszcze medal z kartofla.

Fun fact:
https://www.wprost.pl/kraj/10050900/Misiewicz-straci-medal-Nie-bylo-merytorycznych-przeslanek-przyznania-odznaczenia.html
rok temu kolo dostał w trybie ekspresowym medal za zasługi dla obronności kraju ( ͡° ͜ʖ ͡°)
« Ostatnia zmiana: 02 Sie, 2017, 10:39:05 wysłana przez blendamed »