Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 322080 razy)

Offline Algiz

• Gaduła

Co do człowieka bez koloru skóry, korzeni, ziemi na której się urodził, instynktu przynależności narodowej - taki IMO powinien być sprawiedliwy punkt widzenia prawa wobec każdego człowieka ..........

Ale to właśnie komuniści kiedyś wyzywali takich ludzi od "kosmopolitów" i była to straszna obelga zwłaszcza w ich mniemaniu.

Online theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
niedawno prezydent tego kraju patronował marszowi ONRu na cześć "Burego".

Nie patronował - wycofał się z tego, co mu wyszło na dobre, bo marsz przyjezdnych łysych debili z ONR ulicami miasta, w którym żyje wielu krewnych ofiar tego mordercy kobiet i dzieci, z plakatem w centralnej części eksponującym Burego i okrzykami "Bury nasz bohater" to była zwyczajna prowokacja mająca na celu wywołanie zamieszek na tle religijnym i narodowościowym, a nie uczczenie kogokolwiek. 
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

My rozmawiamy o programie Lisa, a ty wprowadzasz jakiś dodatkowy kontekst, w ogóle nie związany z tematem. Jaki socjal?? O co chodzi? Tam nie było mowy ani o Pani Premier, ani o socjalu.
Mowa o programie, gdzie przedmiotem dyskusji, a raczej sporu, było hasło: "Polska dla Polaków, Polacy dla Polski", w kontekście rzekomego faszyzmu i rozbuchanych nacjonalizmów, które to hasło rzekomo promuje.
Winnicki i Bosak wyjaśnili, że chodzi o przestrzeganie reguł obowiązujących w tym kraju przez obcokrajowców, i przyjmowanie ich pod warunkiem, że jest to suwerenna decyzja polaków, a nie Makreli.

No własnie,  i Tobie to wyjasnienie wystarczy, ze hasło Polska dla Polaków mówi o przestrzeganiu polskich reguł ? No kurde koń by sie uśmiał.  A jak hajlował to zamawiał cztery piwa ?

Offline Winged

• Gaduła
"Nie wiem czego sie znów naczytałeś", ... fajna rozmowa, ano nasłuchałem biadolenia pani premier na to ze nasi będą przez 4 lat gorzej traktowani od rodowitych anglików i ze nie ma na to zgody.
U nas Polska dla Polaków a Anglia dla Anglików i Polaków tak jak to krzyczeli ci grzecznie tam pracujący ?
Nie uogólniaj ze jak Polak wyjezdza do Anglii to grzecznie pracuje, 40 tych grzecznych niedawno zwieźli z powrotem.
O tym mówie, ze Polska dla Polaków ze to jeszcze nie faszyzm, gdybys tak doczytał i zwracał uwagę na cały kontekst, ale skrajny, przynajmniej dla mnie nacjonalizm i egoizm.

Wracając do grzecznie pracujących, Ci którzy pojechali tam faktycznie pracowac zazwyczaj nie mają czasu na takie pierdoły i po prosru pracują i dbają o swoje rodziny, więc i socjal im nie jest potrzebny, a nawet jak jest to i tak już większość obejmuje.
Cała rzecz w tym, że egoizm to nie jest nic złego.

@gizmi7 Te dyskusje, to takie przerzucanie się między dwoma (a czasami i więcej) stronami argumentami, które i tak do przeciwnej strony nie trafiają. A nie trafiają, ponieważ nie mają prawa trafić, a przyczyna po temu jest prosta. Otóż dzieje się tak, gdyż różnice są w podstawach określających co jest dobre, a co złe. Stąd też dla mnie (ale i dla wielu innych osób) ograniczenia dostępu do broni są a priori niemoralne i jest to osobiste zadawanie mi krzywdy w zasadzie niezależnie, jakie byłyby efekty wprowadzenia powszechnego dostępu do broni palnej. Po prostu dla mnie prawo do posiadania broni palnej jest moim prawem przyrodzonym wynikającym z zasady (aksjomatu) samoposiadania.
Ciekawe jest to, że swoje wypowiedzi kształtujesz tak, jakbyś był przekonany, że różnice między poglądami twoimi i innych wynikają z ich niedoinformowana, czy nie znajomości skutków, a nie z różnic aksjologicznych. Tymczasem może być tak, że np. ja (za innych rzecz jasna wypowiadać się nie będę) po prostu w twoim systemie wartości jestem "tym złym".
Ja naprawdę uważam egoizm za coś dobrego. Ty - wnioskując z twoich postów - tak nie uważasz.
Mnie na prawdę nie przeszkadza to, że w Afryce dzieci głodują.
Tak samo, jak nie przeszkadza mi sytuacja, w której osoby bogatsze mają lepsze warunki życia, lepszą opiekę zdrowotną itd. od osób biedniejszych.
TLDR: Jestem "tym złym". Kiedy różnice aksjologiczne są zbyt duże po prostu nie da się znaleźć kompromisu. W praktyce prędzej, czy później nie da się uniknąć rozwiązania siłowego takiego konfliktu: jak to mawia lew północy "Might is Right".
« Ostatnia zmiana: 12 Mar, 2016, 16:42:39 wysłana przez Winged »

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
"Nie wiem czego sie znów naczytałeś", ... fajna rozmowa, ano nasłuchałem biadolenia pani premier na to ze nasi będą przez 4 lat gorzej traktowani od rodowitych anglików i ze nie ma na to zgody.
U nas Polska dla Polaków a Anglia dla Anglików i Polaków tak jak to krzyczeli ci grzecznie tam pracujący ?
Nie uogólniaj ze jak Polak wyjezdza do Anglii to grzecznie pracuje, 40 tych grzecznych niedawno zwieźli z powrotem.
O tym mówie, ze Polska dla Polaków ze to jeszcze nie faszyzm, gdybys tak doczytał i zwracał uwagę na cały kontekst, ale skrajny, przynajmniej dla mnie nacjonalizm i egoizm.

Wracając do grzecznie pracujących, Ci którzy pojechali tam faktycznie pracowac zazwyczaj nie mają czasu na takie pierdoły i po prosru pracują i dbają o swoje rodziny, więc i socjal im nie jest potrzebny, a nawet jak jest to i tak już większość obejmuje.
Cała rzecz w tym, że egoizm to nie jest nic złego.

@gizmi7 Te dyskusje, to takie przerzucanie się między dwoma (a czasami i więcej) stronami argumentami, które i tak do przeciwnej strony nie trafiają. A nie trafiają, ponieważ nie mają prawa trafić, a przyczyna po temu jest prosta. Otóż dzieje się tak, gdyż różnice są w podstawach określających co jest dobre, a co złe. Stąd też dla mnie (ale i dla wielu innych osób) ograniczenia dostępu do broni są a priori niemoralne i jest to osobiste zadawanie mi krzywdy w zasadzie niezależnie, jakie byłyby efekty wprowadzenia powszechnego dostępu do broni palnej. Po prostu dla mnie prawo do posiadania broni palnej jest moim prawem przyrodzonym wynikającym z zasady (aksjomatu) samoposiadania.
Ciekawe jest to, że swoje wypowiedzi kształtujesz tak, jakbyś był przekonany, że różnice między poglądami twoimi i innych wynikają z ich niedoinformowana, czy nie znajomości skutków, a nie z różnic aksjologicznych. Tymczasem może być tak, że np. ja (za innych rzecz jasna wypowiadać się nie będę) po prostu w twoim systemie wartości jestem "tym złym".
Ja naprawdę uważam egoizm za coś dobrego. Ty - wnioskując z twoich postów - tak nie uważasz.
Mnie na prawdę nie przeszkadza to, że w Afryce dzieci głodują.
Tak samo, jak nie przeszkadza mi sytuacja, w której osoby bogatsze mają lepsze warunki życia, lepszą opiekę zdrowotną itd. od osób biedniejszych.
TLDR: Jestem "tym złym". Kiedy różnice aksjologiczne są zbyt duże po prostu nie da się znaleźć kompromisu. W praktyce prędzej, czy później nie da się uniknąć rozwiązania siłowego takiego konfliktu: jak to mawia lew północy "Might is Right".

Zalajkowałbym gdyby nie to "Mnie na prawdę nie przeszkadza to, że w Afryce dzieci głodują." :P

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Masz racje, różnica w nas jest ogromna, dla mnie egoizm to fatalna cecha więc nie mów ze to nic złego, to jest nic złego dla Ciebie i Tobie podobnych. Wiem ze nie jesteś osamotniony.

Offline Winged

• Gaduła
Zalajkowałbym gdyby nie to "Mnie na prawdę nie przeszkadza to, że w Afryce dzieci głodują." :P
Afryka jest jednak dość daleko. Druga sprawa, że nie przeszkadzało by mi też, gdyby nie głodowały.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Co do człowieka bez koloru skóry, korzeni, ziemi na której się urodził, instynktu przynależności narodowej - taki IMO powinien być sprawiedliwy punkt widzenia prawa wobec każdego człowieka ..........

Ale to właśnie komuniści kiedyś wyzywali takich ludzi od "kosmopolitów" i była to straszna obelga zwłaszcza w ich mniemaniu.

Komuniści też wymyślili słowo "lewak", więc w sumie ciężko się odnieść. ;)

@Winged Na pewno bym tego nie rozpatrywał w kategoriach "dobre/złe" - żaden z obecnych ruchów politycznych (poza "skrajnymi", typu libertarianie czy może jacyś komuniści siedzą gdzieś jeszcze po piwnicach) otwarcie i jednoznacznie się nie określa, jeśli chodzi o aksjologiczne podejście do sposobu prowadzenia polityki - może to nawet lepiej - zawsze gdzieś szukają kompromisu między podejściem utylitarnym, a troską o wolność czy równość obywateli (oczywiście teoretycznie). Gdyby każdy okopał się w granicach wyznawanego systemu wartości i sposobu jego interpretacji, w ogóle nie mogłoby być polityki, bo w ogóle nie mogło by być kompromisu. Zresztą nikt nie ma idealnie sztywnego czy idealnie racjonalnego sposobu rozumienia swojego kręgosłupa pojęciowego; uważam, że znajdując i wytykając błąd w rozumowaniu można najłatwiej (być może to nawet jedyny sposób) wpłynąć na ten kręgosłup pojęciowy i go zmodyfikować. Z zasady w demokracji wychodzi się z założenia, że są różne drogi prowadzące do pozytywnego rezultatu - bo zawsze wykarmienie dzieci w Afryce może komuś przynieść pokojowego Nobla, a to zaspokoić jego największe egoistyczne marzenie zdobycia Nobla :v

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline Winged

• Gaduła
Komuniści też wymyślili słowo "lewak", więc w sumie ciężko się odnieść. ;)
W zasadzie to samo słowo istniało na długo przed komunistami, tylko też jego znaczenie było zupełnie inne, to jest była to nazwa sztyletu służącego do parowania.

Na pewno bym tego nie rozpatrywał w kategoriach "dobre/złe" - żaden z obecnych ruchów politycznych (poza "skrajnymi", typu libertarianie czy może jacyś komuniści siedzą gdzieś jeszcze po piwnicach) otwarcie i jednoznacznie się nie określa, jeśli chodzi o aksjologiczne podejście do sposobu prowadzenia polityki
Czyli nie jestem "tym złym", tylko "skrajnym", bo na bieżący moment najbliżej mi do libertarian właśnie. ^^ (Poniekąd dzięki temu nie jestem takim do końca stereotypowym kucem).
Tymczasem każda etyka jakieś aksjomatyczne podstawy ma, czy w sposób świadomy, czy nie (w szczególności jeżeli podstawy moralne są wewnętrznie sprzeczne, to każde postępowanie jest jednocześnie i dobre i złe). Wszystko jest subiektywne i od tego nie uciekniemy (jakby nie patrzeć uznanie swoich poglądów za obiektywnie poprawne jest automatycznie subiektywne).
To poniekąd uznaję w sobie za słabość i motywację do pracy nad tym w przyszłości, że nie sformułowałem zbioru formalnych aksjomatów, z którego moje poglądy będą w wynikały w postaci formalnie dowodzonych twierdzeń.

może to nawet lepiej - zawsze gdzieś szukają kompromisu między podejściem utylitarnym, a troską o wolność czy równość obywateli (oczywiście teoretycznie). Gdyby każdy okopał się w granicach wyznawanego systemu wartości i sposobu jego interpretacji, w ogóle nie mogłoby być polityki, bo w ogóle nie mogło by być kompromisu. Zresztą nikt nie ma idealnie sztywnego czy idealnie racjonalnego sposobu rozumienia swojego kręgosłupa pojęciowego; uważam, że znajdując i wytykając błąd w rozumowaniu można najłatwiej (być może to nawet jedyny sposób) wpłynąć na ten kręgosłup pojęciowy i go zmodyfikować.
Ja nie mówię, że w ogóle odrzucam możliwości kompromisów. Kiedy różnice nie są ogromne najczęściej da się przynajmniej częściowo znaleźć wspólny język, np. z bardziej typowymi "kucami" (również krótkowłosymi) jestem jakoś się w stanie porozumieć. Jednakże kiedy te różnice są już bardzo znaczące, to dobre chęci nic nie pomogą. Popatrz jakiego ping ponga rozegraliście wokół Bosaka i nikt nikogo nie przekonał.

Z zasady w demokracji wychodzi się z założenia, że są różne drogi prowadzące do pozytywnego rezultatu - bo zawsze wykarmienie dzieci w Afryce może komuś przynieść pokojowego Nobla, a to zaspokoić jego największe egoistyczne marzenie zdobycia Nobla :v
To niech karmi za swoje.
Swoją drogą tu też w ramach uzupełnienia powinienem napisać, że egoizm rozumiem tutaj nie tylko personalnie, ale też jako coś co roboczo nazywam egoizmem plemiennym tj. chodzi o działanie na korzyść pewnych swoich wewnętrznych kręgów takich, jak rodzina, bliscy przyjaciele, zależnie od kontekstu czasami nieco szersze kręgi. Chodzi tu też o takie naturalne rzeczy, jak przedkładanie dobra swoich dzieci, swoich rodziców, swojego rodzeństwa nad dobro cudzych dzieci, cudzych rodziców, cudzego rodzeństwa. Na ogół, jeżeli ktoś z moich wewnętrznych kręgów poprosi o pomoc z zagadnieniami matematycznymi, to takiej pomocy udzielam, czasem również z nieco szerszych kręgów (rzecz jasna w dalekiej perspektywie bywa tak, że jakieś korzyści z tego mam, choć to może elementy idealizmu we mnie). Najważniejsze jest dla mnie to, że robię to dobrowolnie.

Tak na rozluźnienie atmosfery:
« Ostatnia zmiana: 14 Mar, 2016, 15:08:43 wysłana przez Winged »

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
To ja też pozwolę sobie rozluźnić atmosferę:

« Ostatnia zmiana: 14 Mar, 2016, 22:01:12 wysłana przez pivovarit »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
A mi jakoś nie do śmiechu jak słucham Antoniego.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
A uważasz ze ma rację ? Nie sposób mi go nie słuchać, bo jakoś tak sie składa, ze interesuje mnie technika wojskowa a tym samym to co dzieje sie w polskiej armii, i ni jak to, ze podstawą naszego bezpieczeństwa ma byc wiara naszych żołnierzy, nie dodaje mi otuchy, choć to na pewno b.ważna sprawa bo wojsko bez morale to żadne wojsko.
Ja non stop o tym, Ty non stop o czym innym, po prostu nie czytaj, albo dodaj do ignorowanych.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
( Obraz usunięty.)

Ustawa z dnia 20 czerwca 1997 r. Prawo o ruchu drogowym (Dz.U.2005.108.908),
"Art. 45.1.Zabrania się:
7) umieszczania na drodze lub w jej pobliżu urządzeń wysyłających lub odbijających światło w sposób powodujący oślepienie albo wprowadzających w błąd uczestników ruchu;"

A z pierwszej fotki mam polewkę. Na GW wrzucili na główną wczoraj. Mesjasz :)

"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Zwyczajnie jedziesz non stop po PiS :D Jak już komuś uda się wykazać większą nieudolność PO, to używasz takiego fajnego wybiegu w stylu; "Obie strony są siebie warte".
Przez 8 lat nie interesowało cię, że PO całkowicie rozmontowało armię, a teraz psioczysz na Antka? :D

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Nie zapominaj, ze to Ty otworzyłeś mi oczy na niektóre sprawy, bo zwyczajnie nie zwracałem na nie uwagi lub nie szukałem. Nie zapominaj, bo zdaje sie robisz to także non stop ;) ze chciałem dac im szanse "ok niech pokaża", niestety to co pokazują nie podoba mi sie. Argument o tym co było przez ostatnie 8 lat jest dla mnie w tym kontekście o tyle słaby, ze nie może słuzyć jako czynnik pozwalający i zwalniający PIS z jakiejkolwiek odpowiedzialności. Nie powinno być w żadnym razie jakimkolwiek kryterium odniesienia. Nie po to miała byc ta dobra zmiana by teraz zasłaniac sie tym co było 8 lat wstecz. Nieudolność PO wskazywałem sam wielokrotnie, więc wybacz ale bijesz pianę. Przypomij mi też kiedy to rozmawialiśmy na temat armii wcześniej na tym forum. Otóz nie rozmawialiśmy, więc nie mów mi czy psioczyłem czy nie, bo to są tylko Twoje domysły.

Jeśli min. MON wypowiada sie w takiej formie jak Antoni o akcie terroryzmu ze strony sowietów bez wskazania dowodów to to jest amatoraka. Idąc dalej tym tropem jeśli ma na to dowody to po co zatem marnowąc czas i pieniądze na kolejną komisję smoleńską ?
Dlaczego odwraca sie kota ogonem i mydli oczy ludziom w sprawie caracala. Ok przetarg był z dupy cos tam kombinowali teraz uznali ze z 50 szt wezmą może 10. Sam bym sie wkurwił na takie cos i olał offset o który teraz Antoni ma pretensje. Tzn prawdopodobnie nie ma i jest to mu na rekę ale takie pierdolenie i zwalanie winy na kontrachenta nie budzi na pewno entuzjazmu u kolejnych i godzi w zaufanie do naszego kraju jako poważnego gracza.
Oto cytat z Antoniego :

"Zdaje się że są zasadnicze kłopoty ze strony naszego kontrahenta francuskiego, któremu jesteśmy oczywiście bardzo przyjaźni i otwarci, ale który nie jest gotów zgodzić się na warunki offsetowe. A przecież od początku było wiadomo, że offset jest częścią kontraktu. No i jeżeli to się ostatecznie potwierdzi, to w tym momencie będziemy musieli na nowo rozpisać przetarg

szef MON Antoni Macierewicz w TVP Info

żródło :  http://www.defence24.pl/326712,macierewicz-smiglowce-wielozadaniowe-od-nowa-problemy-z-offsetem

Nastepna sprawa to " eksperymenty na polakach z bronią elektromagnetyczną , doniesienia z Dolnego Śląska i okolic Legnicy" nasi eksperci sprawdzą to i wydamy oświadczenie."

To przepraszam winne są zapewne służby z poprzedniego okresu, ze takie rzeczy sie dzieją i nikt nie wie o co koman ? Ktos sobie testuje swobodnie broń elektromagnetyczną ?
« Ostatnia zmiana: 15 Mar, 2016, 10:56:14 wysłana przez commelina »

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Wymagasz żeby ta ekipa w kilka miesięcy posprzątała bajzel, jaki zostawiła po sobie poprzednia ekipa, nie ma takiej stacji.
Myślę, że trzeba co najmniej dwóch kadencji.

Offline Saint2013

• Gaduła
  • Jupi aj ej madafaka !
W 13 widzę swojego "powiernika"  ;D. Myślimy bardzo podobnie. Commelina, jakiż wpływ na Ciebie personalnie (Twoją rodzinę) mają akcje z TK i inne ?Po mojemu znikomy. Boisz się władzy totalnej ? Ja nie i pierdolę całą demokrację gdzie władza należy do większości wybranej.Już tu kiedyś pisałem...za pyski, i tak przynajmniej przez jedną kadencję. Rozpierdolić to wszystko i budować od nowa.Nie znaczy to, że jestem zakochany w PiS. Wręcz przeciwnie: blokada zwiększenia kwoty wolnej od podatku, zmniejszenie limitów przepływów gotówkowych, poszerzenie kalendarza szczepień itd.Wiele rzeczy mi się nie podoba ale praca u podstaw mi się podoba.Wyjechali buldożerem i odkopują do gruntu tą wielką kupę gówna.Co do Antoniego...uważam ,że to bardzo odważny człowiek. Robili z niego błazna przez co najmniej 8 lat z dobrym skutkiem.Idealny zapewne nie jest. Uważam również, że prawdy o Smoleńsku dowiemy się już niebawem (okolice lata) a, że coś jest na rzeczy, to osoby choć trochę interesujące się tematem, doskonale wiedzą.Nie mówię tu o spiskowej teorii dziejów tylko o faktach które ujrzą światło dzienne.

P.S
Napierdalać jednocześnie na Ruskich, Niemców i Amerykanów to albo trzeba być głupim albo mieć jaja ze spiżu :-)
Miało być jak zawsze a wyszło...zajebiście :-)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Wymagasz żeby ta ekipa w kilka miesięcy posprzątała bajzel, jaki zostawiła po sobie poprzednia ekipa, nie ma takiej stacji.
Myślę, że trzeba co najmniej dwóch kadencji.

Odbierasz moje niezadowolenie w opaczny sposób i zmieniesz sens. Je nie oczekuję cudów, dlaczego doszukujesz sie tego o czym nie rozmawiamy, nie zmieniaj tematu. Ja nie oczekuje cudów od Antka tylko postepowania ciut bardziej odpowiedzialnego. Jakiż związek ma jego wypowiedź z dokonywaniem zmian. Na Jego miejscu tez próbowałbym wycofac sie s tego przetargu bo był z dupy i bez okreslenia przez MON celów i załozen strategicznych. Po mimo tego, ze do tego co określono w przetargu uważam ze ten smigłowiec był najlepszy ale co z tego skoro przetarg i jego założenia już z dupy. Wycofanie więc lezy w interesie kraju ale jak to robić to tak by kolejni partnerzy jak chocby przyszły wybór opl nie patrzył na nas przez pryzmat jego wypowiedzi i zachowań bo guano z tego wyjdzie.
Kolejna rzecz a to już w zmianach to przerzucanie sie odpowiedzialnością za korwetę a obecnie już tylko patrolowca Gawron, kpina i najwyższy szczyt nieudolności wszystkich ekip począwszy od 2001 i Leszka millera poprzez rządy Kaczyńskiego i PO. Ten ostatni rząd zauwaz nawet nie próbuję w to wmieszać bo to byłaby bezczelność z mojej strony. Nie mniej obecny wice MON uważa ze to zaniedbania poprzedniej ekipy doprowadziły do tej sytuacji. To ja sie pytam dlaczego koalicja PIS LPR i cos tam jeszcze nic nie zrobiły w latach 2006 gdy to stocznia MW dwukrotnie traciła płynność, dlaczeo wtedy nikt nie przeniósł tego projektu do zajebiście działającej stoczni remontowej w Gdańsku, która jako jedyna realizuje planowo kolejny okret dla MW a jest również w PGZ. No ale dzisiaj jak widzę i u Ciebie i u nich to jedyny argument, "wszystko wina poprzedników". No ale niestety to standard w naszej polityce, i zeby było jasne nawet nie chce myśleć co ssie bedzie działo gdyby PO wróciło do władzy.
« Ostatnia zmiana: 15 Mar, 2016, 11:45:34 wysłana przez commelina »

Offline Algiz

• Gaduła
.... Boisz się władzy totalnej ? Ja nie i pierdolę całą demokrację gdzie władza należy do większości wybranej.....

Kiedyś czytałem, że Sułtana Brunei zapytano czemu nie wprowadzi demokracji ? odpowiedział... próbowaliśmy ale się nie przyjęła  :lol:
Demokracja to w gruncie rzeczy  zajebisty ustrój, tylko w demokracji głosy dwóch żuli z pod biedronki są ważniejsze
niż głos jednego profesora z uniwersytetu   ;)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@Saint2013  nie wiem ile masz lat i czy przezyłes poaństwo totalitarne. Z tego co pisze zakładam ze nie wiesz, i to na co sie godzisz nie jesteś w stanie nawet zrozumieć. Nie nie to ze jesteś głupi po prostu zdrowy rozum pewnych rzeczy zwyczajnie nie przyjmuje do czego zdolne są rządy totalitarne. Ja zwyczajnie nie chce a takim państwie żyć. Po prostu mam zupełnie inne poglądy. Antkowi dałem grubą kreskę niczym Mazowiecki , dzisiaj wiemy ze to nie było dobre ale nie o tym. Antoniego oceniam dzisiaj tylko i wyłącznie po tym co robi i o ile na samym początku byłem pełen optymizmu o tyle teraz mam zwyczajne mieszane uczucia. Polityka w moim mniemaniu to kurwa a kurwa która sie puszcza ze wszystkimi lub pluje na wszystkich w moiej ocenie nie ma szans na awans i zamiast być extra call girl bedzie stała na ulicy i robiła loda za 50 zł krzycząc na wszystkich jacy to frajerzy. Wszędzie potrzeba troche dyplomacji a nie szabelka i hurra na czołgi, już to przerabialiśmy.
Odnośnie TK, póki co wpływ personalnie uważam ze ma żaden i cłąą tą sprawę przedstawiałem tutaj wielokrotnie. Niestety nie oznacza to ze nie bedzie miało wpływu w sposób pośredni, tego zwyczajnie dzisiaj nie wiemy.
Marna pociechą może byc to ze aktualnie w jułesej republikanie uwalili sedziego mianowanego przez Obamę i zablokowali jego nominację w sposób delikatnie ujmując bezczelny. Czekam na reakcję KOD'u

Posty połączone: 15 Mar, 2016, 11:57:30
.... Boisz się władzy totalnej ? Ja nie i pierdolę całą demokrację gdzie władza należy do większości wybranej.....

Kiedyś czytałem, że Sułtana Brunei zapytano czemu nie wprowadzi demokracji ? odpowiedział... próbowaliśmy ale się nie przyjęła  :lol:
Demokracja to w gruncie rzeczy  zajebisty ustrój, tylko w demokracji głosy dwóch żuli z pod biedronki są ważniejsze
niż głos jednego profesora z uniwersytetu   ;)

Się zgadza tyle ze co miał biedny powiedzieć. Zapytac by należało jego podwładnych ;)
Demokracja to nie jest dobro samo w sobie, tylko trzeba jeszcze znaleźć mądrego przywódcę...
« Ostatnia zmiana: 15 Mar, 2016, 11:57:30 wysłana przez commelina »

Offline Saint2013

• Gaduła
  • Jupi aj ej madafaka !
40+  ;) Stałem za Rubinem w kolejce na zmianę na tatą i mamą.Myślę ,że w gruncie rzeczy myślimy podobnie. Ja tylko uważam,że nie zrobisz tego co chcesz nie brudząc rąk.Oni zdają sobie sprawę ,że to co robią to kiszka ale nie mają wyjścia. Będziesz chciał grzecznie, zgodnie z prawem, używając narzędzia negocjacji...nic nie zrobisz albo za 100 lat (a do tego czasu Cię zjedzą). Popatrz co robi opozycja, jakie lobby mają za sobą (Soros), nie pierdzielą się, jestem pewny, że na wiosnę będzie próba majdanu na którymś z placów Wawki. To jest wojna a na wojnie są ofiary.
Sam fakt tego powinien dać coś do myślenia...boją się, nie mogą dopuścić do ekspansji założeń Jarka (dla mnie to wizjoner).
Miało być jak zawsze a wyszło...zajebiście :-)

Offline selfslave

• Gaduła
Ja muszę się wyjątkowo zgodzić z Commeliną, tak ogólnie w kwestii PiSu, że nie pokazują żadnej dobrej zmiany.

Prawie wszystkie kontrowersyjne pomysły i decyzje są tłumaczone argumentem "Rząd PO też tak robił, i co?", albo "Rząd PO robił jeszcze gorzej". Nie po to chcieliśmy zmiany władzy, żeby było to samo, albo źle, ale nie najgorzej. Bo to wygląda tak, że zmienia się tylko fasada z antypolskiej i prounijnej na propolską i antyunijną. Nie ukrywam, że o wiele bardziej mi się ta druga fasada podoba, ale chciałbym zobaczyć, że jest coś poza tym. Cała paranoja części społeczeństwa i mediów związana z PiSem zupełnie mi się nie podoba, ale niestety PiS działa w taki sposób, że dają tej nieprzychylnej sobie części duże pole do przerysowania pewnych wypowiedzi i decyzji. Pokazywanie środkowego palca ludziom, którzy na nich nie głosowali to strasznie chujowy PR i tak się nie uprawia polityki. To oczywiście nie aż tak źle jak PO, które nawet własnemu elektoratowi pokazało środkowy palec, ale obecnie to już nie ma znaczenia. Kilka dobrych decyzji również padło, ale ten brak rozgarnięcia PiSu w sferze polityki zagranicznej i gospodarki zapowiada, że to po nich będzie trzeba sprzątać. @Saint2013 naprawdę tak Ci imponuje polityka zagraniczna PiSu, bo pokazali że mają jaja? Nie jesteśmy imperium, żeby komuś pokazywać, że mamy jaja. Trzeba mieć czym grać, żeby ktoś to potraktował poważnie. Robią dobre ruchy podpisując umowy z innymi Państwami, żeby uniezależnić się od wpływu Niemiec i Rosji, ale to jeszcze za wcześnie aby pokazywać jakie mamy wielkie jaja, bo na razie mamy małe i śmieszne ;)

Cieszyłem się jak Szałamacha został ministrem finansów, ale szybko okazało się, że gówno ma do powiedzenia, bo o wszystkim decydują Kaczyński i Duda (który wcale nie jest aż tak zależy od Jarka jak media próbują kreować).
Prezydent jest póki co najlepszy jaki nam się trafił po tym jak komuniści pozwolili nam na zmianę ustroju, więc nie ma co na niego narzekać, poza tym że czasami niepotrzebnie się wpierdala w nieswoje kompetencje. Antoniego darzę sympatią, ale zaufaniem już niekoniecznie. Z niektórych rzeczy, jak np. rozliczenie poprzedników się cieszę, ale Kaczyńskiemu nie ufam, Ziobro w ogóle nie powinien już pojawiać się polityce, a pomysły PiSu niestety zapowiadają pogorszenie jakości życia w Polsce.

Liczyłem, że prawica (ta niesocjalistyczna) się zjednoczy i będą większą siłą w sejmie to wyczuli, że jest duży elektorat do zdobycia i pokłócili się jak dzieci. Kukiz jeszcze jakoś na tym wyszedł, ale pewnie nie na długo. Więc póki co wygląda na to, że PiS porządzi te 4 lata, w tym czasie Polacy zbiednieją, więc zagłosują na PO w przebraniu Nowoczesnej "bo jednak było trochę lepiej" i będzie jeszcze gorzej.

Obym się mylił w tym pesymizmie, ale póki co tak mi się to jawi.

Orange

• Gość
A ja tak bym chciał żeby było do czego wracać...