Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 321170 razy)

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
No tak, bo lekarze indoktrynujących meetingów i konferencyj na temat "nowoczesnego leku A, który jest zdecydowanie lepszy niż zeszłoroczny tańszy lek B" już nie mają. :D
Pierdolita  ;D Daj coś na poparcie tej tezy. Świadomi lekarze kierują się EBM.
Sprzedaję graty -> lukaj na forumową giełdę.

Offline Winged

• Gaduła
@Winged , a co powiesz w takim razie o idei "wolności" w kontekście istnienia prawa, przepisów drogowych, skarbowych etc., z góry nam przecież przez Państwo narzuconych...

Niestety, życie w społeczeństwie z założenia wymaga ograniczenia pełnej swobody jednostki. W przeciwnym wypadku kradzież nie byłaby przestępstwem (no kurwa przecież ja chcę tę gitarę, którą ma Juzek, więc ją sobie biorę, w końcu JESTEM WOLNY!1). Podobnie wszelkie pozostałe zbrodnicze akty. Podsumować to można krótko: "Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka". Jedyną alternatywą jest spierdolić w Bieszczady, może cię nie znajdą. No ewentualnie można zostać menelem, ale też nie masz pewności, że cię nie spacyfikują.  :D
W swoim poście przy przykładzie pożaru i lodowatego jeziora podałem sytuacje, w których w drodze wyjątku można delikwenta usunąć (czy to z płonącego budynku, czy z zimnej wody). Oba dotyczyły własności prywatnej. Ze swoją gitarą możesz sobie robić, co Ci się tylko podoba. Oczywiście, że nie propaguję całkowitego braku ograniczeń w postępowaniu, a prawo do postępowania według własnego uznania, gdy nie narusza to wolności innych ludzi wolnych (tj. nie pozbawionych wolności). Zatem, gdy weźmiesz gitarę Juzka (używam "u" otwartego, tak jak Ty), naruszasz jego wolność (poprzez naruszenie własności prywatnej). Wówczas Juzek, jako człowiek wolny, w sytuacji, w której jego wolność jest naruszona, wyciągnie swojego AR-15 i wnet z wolnego staniesz się szybki. ^^

Edit: Taki komentarz dodatkowy. Więźniowie są skazani przez sąd (który jest elementem "stróża nocnego", jakim powinno być państwo) na karę pozbawienia wolności. Stąd nie ma przeszkód, żeby więźniów przymusowo zaszczepić.
« Ostatnia zmiana: 11 Lut, 2016, 13:04:33 wysłana przez Winged »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Moim zdaniem, to co napisał @Winged ma sporo sensu. Czynnik ekonomiczny jest często ponad bzdurnymi poglądami, co pokazały ostatnie wybory  :facepalm:

Wg mnie nie ma najmniejszego sensu. Jak wyobrażasz sobie takie getta. Zatrzymasz tam tych ludzi ni pozwolisz im chodzić do pracy ? Jest wolność przecież może zarażać innych. Jak wyobrażasz sobie akcję z topielcem bedzie sz zadawał pytanie , ankietę ? Zapewne od razu wezwiesz straz pogotowie cokolwiek. Jak koleś zejdzie kto za zapłaci za akcje ratowniczą, a jak nie zejdzie jego starzy albo on sam do konca zycia bedzie spłacał ? Koszty społeczne  tego są wg mnie za wysokie.  Nie doprowadzajmy wolności do absurdu.

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Wolność papu, a odpowiedzialność i konsekwencje już nie papu. Tak działają ludzie. Traktują świat jak szwedzki stół. Ze szczepionkami to jest tak, że ludzie decydują w oparciu o odczucia a nie wiedzę. Moje odczucie jest takie, że metalowa blacha jest cięższa (gęstsza) niż powietrze, więc nie ma prawa latać. Jednak jest ktoś, kto dzięki wiedzy zrobi z blachy samolot. :D
Wolność jednostki nie może szkodzi innym. To jak z papierosem na przystanku. Jeden chce się truć. Jego wybór. Pasowałoby żeby jeszcze płacił za swoje leczenie. Problem w tym, że przy okazji truje innych. Jaki ajwaj był o zakaz palenia w miejscach publcznych...

Offline guzie

• Gaduła
  • aj- Vai
Pierdolę taką wolność, w której szaleją epidemie Polio, bo paru "wolnych" ludzi wymigało się od szczepionek.
Se zabiorę raz głos :)
A ja pierdolę przymusowe kompleksowe szczepienia wraz z karami finansowymi za nieprzyjmowanie furmanki szczepień od których np. taka Szwecja odchodzi. Normy rtęci(!) i innego syfu w szczepionkach poprzekraczane o setki razy, powikłania ukrywane przez jebane lobby lekarskie, to jest góra lodowa ukrywanej wiedzy- nie szamańskiej. Jak słyszę o faszerowaniu ludzi antybiotykami i szczepieniu przeciw grypie (które jest na skutek ciągłych mutacji celowaniem dupą w kometę halleya)  to mi się śmiać chce. Trzeba wpierdalać witaminy i ruszać się trochę- odżywianie to podstawa immunologii!:) Zaszczep się jeden z drugim raz na grypę, a zobaczysz jak Cię rozreguluje i jak bez tej szczepionki nie będziesz mógł żyć co sezon.
(ale lekarze będą latać w grupach 200 osobowych na Seszele za te pieniądze- znam dobrze temat)
Mam nieszczepioną sześcioletnią córkę (dla równowagi też nieochrzczoną) i zapierdala jak Mayones Regius :P

Offline Winged

• Gaduła
Moim zdaniem, to co napisał @Winged ma sporo sensu. Czynnik ekonomiczny jest często ponad bzdurnymi poglądami, co pokazały ostatnie wybory  :facepalm:

Wg mnie nie ma najmniejszego sensu. Jak wyobrażasz sobie takie getta. Zatrzymasz tam tych ludzi ni pozwolisz im chodzić do pracy ? Jest wolność przecież może zarażać innych. Jak wyobrażasz sobie akcję z topielcem bedzie sz zadawał pytanie , ankietę ? Zapewne od razu wezwiesz straz pogotowie cokolwiek. Jak koleś zejdzie kto za zapłaci za akcje ratowniczą, a jak nie zejdzie jego starzy albo on sam do konca zycia bedzie spłacał ? Koszty społeczne  tego są wg mnie za wysokie.  Nie doprowadzajmy wolności do absurdu.
Wiem, że mam trochę tendencję do przerysowywania, przyznaję się bez bicia.
Może getto, to też nie było zbyt dobre określenie, tymczasem podkreślałem, że taka sytuacja (też podejrzewam, że ilość tych zbuntowanych nie byłaby na tyle duża, aby to było jakkolwiek potrzebne i aby do tego doszło) odbyłaby się bez odgórnych regulacji. Opierać miało by się to właśnie na tym, że to właściciel posesji prywatnej decyduje o tym, kto może na nią wejść. Co więcej pewnie znalazłyby się dzieci, które zaszczepiłyby się wbrew rodzicom, żeby móc się dostać do bardziej prestiżowej szkoły itd.
Z tym "topielcem" - tu nie doprecyzowałem, tymczasem nie chodziło akurat o sytuację w której by się topił, a w której wszedł by powiedzmy do wody tak, że byłby zanurzony - dla ustalenia uwagi - do obojczyka i po prostu w niej stał (i nie chciał aby ktokolwiek go wyciągnął). Tymczasem, gdyby się rozmyślił (na co nie miałby zbyt dużo czasu) , to rzecz jasna jako jednostka odpowiedzialna za swoje czyny musiałby z własnych środków pokryć ratunek i leczenie. Oczywiście zaistnienie całej sytuacji jest bardzo mało prawdopodobne, tymczasem nie jest niemożliwe.
Chodzi tu bardziej o to, że człowiek może podjąć na własną odpowiedzialność decyzję dla siebie szkodliwą. Ja też nie twierdzę, że to są zagadnienia łatwe i jednoznaczne, nie jestem na tyle zuchwały. Przypadkowy przechodzień nie może przecież wiedzieć, czy np. taka osoba nie jest ubezwłasnowolniona sądownie itd.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars

Miałem na myśli głównie argument ekonomiczny. Gdyby weszło coś takiego w życie, to pracodawca mógłby stwierdzić, że aby wejść na teren zakładu pracy, także potrzebne są konkretne szczepienia. Problem solved ;) A do wytworzenia gett raczej by nie doszło, bo tworząc odpowiednią presje społeczną, dałoby się zmarginalizować odsetek "odszczepieńców".

Pierdolę taką wolność, w której szaleją epidemie Polio, bo paru "wolnych" ludzi wymigało się od szczepionek.
A ja pierdolę przymusowe kompleksowe szczepienia wraz z karami finansowymi za nieprzyjmowanie furmanki szczepień od których np. taka Szwecja odchodzi. Normy rtęci(!) i innego syfu w szczepionkach poprzekraczane o setki razy, powikłania ukrywane przez jebane lobby lekarskie, to jest góra lodowa ukrywanej wiedzy- nie szamańskiej. Jak słyszę o faszerowaniu ludzi antybiotykami i szczepieniu przeciw grypie (które jest na skutek ciągłych mutacji celowaniem dupą w kometę halleya)  to mi się śmiać chce. Trzeba wpierdalać witaminy i ruszać się trochę- odżywianie to podstawa immunologii!:) Zaszczep się jeden z drugim raz na grypę, a zobaczysz jak Cię rozreguluje i jak bez tej szczepionki nie będziesz mógł żyć co sezon.
(ale lekarze będą latać w grupach 200 osobowych na Seszele za te pieniądze- znam dobrze temat)
Mam nieszczepioną sześcioletnią córkę (dla równowagi też nieochrzczoną) i zapierdala jak Mayones Regius :P

Przydałoby się zaostrzyć wymagania dotyczące szczepionek. Ale to jest osobny temat.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator

A lewe szczepionki które chciała nam ustawowo narzucić UE? Albo te które wysyła Gates do Afryki i przed niczym nie chronią?
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Bardzo zadziwia mnie takie postępowanie. Szczepionki na grypę nie należy mieszać z tematem szczepień obligatoryjnych na CIĘŻKIE CHOROBY.
To, że nie szczepiłeś dziecka, to Twój wybór. Mam nadzieję, że Twoje dziecko kiedyś nie będzie cierpiało z powodu Twoich wyborów.
Widzę, że jesteś ekspertem w sprawie immunologii i dokładnie znasz statystyki i badania przekrojowe grupy Cohrane'a na temat szczepień. Stąd Twoje zalecenia dla nas o witaminach i ruchu  ::)
Powikłania są bardzo rzadkie. Bardziej niebezpieczne jest latanie samolotem a tym bardziej jazda samochodem. Kapujesz absurd, w który uwierzyłeś?
Ale nie, bo przecież wszystko jest beee bo kupione przez firmy farmaceutyczne. Poczytaj sobie w bazach medline i pubmed badania przekrojowe i metaanalizy badań.
Poczytaj sobie o Andrew Wakefieldzie. Co zrobił i jaki jest tego finał. Niestety dało to początek schizofrenicznej fali domysłów i jest wodą na młyn dla niedoedukowanych niu-ejdzowców.
Poczytaj źródła zweryfikowane a nie ekosekciarstwo internetowe.
Krew mnie zalewa jaka głupota się panoszy.
Nieco ponad sto lat temu Józef Dietl walczył z czymś, co teraz wraca, czyli z zabobonami nie popartymi niczym oprócz przekonań. W Jego przypadku chodziło o udowodnienie, że obcięcie kołtuna (dreda) nie szkodzi na zdrowie. Ludzie byli święcie przekonani, że obcięcie dreda skraca życie. Dla nas teraz jest to co najmniej zabawne. Tak samo dla mnie jest "zabawne" słuchanie/czytanie o szkodliwości szczepień, transplantologii, GMO, fluoru a także głupoty o ADHD. Przykładów można mnożyć.
Zatem mam pytanie: czy w ramach wolności dobrym jest narażanie zdrowia i szczęścia innych ludzi z powodu decyzji podjętych z braku wiedzy i kompetencji?

Posty połączone: 11 Lut, 2016, 13:54:38

A lewe szczepionki które chciała nam ustawowo narzucić UE? Albo te które wysyła Gates do Afryki i przed niczym nie chronią?
Argument z dupy wyjęty nie mający nic wspólnego ze szczepieniami obligatoryjnymi.
« Ostatnia zmiana: 11 Lut, 2016, 13:58:02 wysłana przez Wolfhorsky »

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Twoim zdaniem z dupy. Moim to jest łamanie prawa że UE może coś nam narzucać w takim zakresie.
Z GMO pojechałeś :)
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Dun

• TW
  • Gaduła
@Winged , a co powiesz w takim razie o idei "wolności" w kontekście istnienia prawa, przepisów drogowych, skarbowych etc., z góry nam przecież przez Państwo narzuconych...

Niestety, życie w społeczeństwie z założenia wymaga ograniczenia pełnej swobody jednostki. W przeciwnym wypadku kradzież nie byłaby przestępstwem (no kurwa przecież ja chcę tę gitarę, którą ma Juzek, więc ją sobie biorę, w końcu JESTEM WOLNY!1). Podobnie wszelkie pozostałe zbrodnicze akty. Podsumować to można krótko: "Wolność człowieka kończy się tam, gdzie zaczyna się wolność drugiego człowieka". Jedyną alternatywą jest spierdolić w Bieszczady, może cię nie znajdą. No ewentualnie można zostać menelem, ale też nie masz pewności, że cię nie spacyfikują.  :D
W swoim poście przy przykładzie pożaru i lodowatego jeziora podałem sytuacje, w których w drodze wyjątku można delikwenta usunąć (czy to z płonącego budynku, czy z zimnej wody). Oba dotyczyły własności prywatnej. Ze swoją gitarą możesz sobie robić, co Ci się tylko podoba. Oczywiście, że nie propaguję całkowitego braku ograniczeń w postępowaniu, a prawo do postępowania według własnego uznania, gdy nie narusza to wolności innych ludzi wolnych (tj. nie pozbawionych wolności). Zatem, gdy weźmiesz gitarę Juzka (używam "u" otwartego, tak jak Ty), naruszasz jego wolność (poprzez naruszenie własności prywatnej). Wówczas Juzek, jako człowiek wolny, w sytuacji, w której jego wolność jest naruszona, wyciągnie swojego AR-15 i wnet z wolnego staniesz się szybki. ^^

Edit: Taki komentarz dodatkowy. Więźniowie są skazani przez sąd (który jest elementem "stróża nocnego", jakim powinno być państwo) na karę pozbawienia wolności. Stąd nie ma przeszkód, żeby więźniów przymusowo zaszczepić.

A co jak Juzek (tak, pisownia celowa) nie ma AR-15, jest ode mnie mniejszy i nie lubi przemocy? O przyzwoleniu społecznym na taką kradzież w imię wolności nie wspomnę, za to chętnie dodam, że to co opisałeś wyżej to już nie społeczeństwo, a dżungla. A z tejże wyszliśmy, plus minus, dobre kilkanaście tysięcy lat temu.

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Twoim zdaniem z dupy. Moim to jest łamanie prawa że UE może coś nam narzucać w takim zakresie.
Z GMO pojechałeś :)
Wiesz jak się tworzy GMO? Wiesz, że dzięki GMO cukrzykom jest łatwiej żyć?  No właśnie. Poznaj temat w pełni i do głębi. Ja nie potępiam GMO. Potępiam nadużycia związane z herbicydami przy niektórych uprawach GMO.

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

A wiesz czemu Twoja córka nie umrze na Polio tylko starczy jej witamina C? :)
« Ostatnia zmiana: 11 Lut, 2016, 14:10:05 wysłana przez pivovarit »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Trochę odejdę od tematu ale się wzruszyłem i chciałem podzielić ;)

https://www.facebook.com/wierszepisanenoca/

Offline Dun

• TW
  • Gaduła
To już wiemy z czyich wierszy będzie matura z polaja w tym roku.  :D

Offline Winged

• Gaduła

A co jak Juzek (tak, pisownia celowa) nie ma AR-15, jest ode mnie mniejszy i nie lubi przemocy? O przyzwoleniu społecznym na taką kradzież w imię wolności nie wspomnę, za to chętnie dodam, że to co opisałeś wyżej to już nie społeczeństwo, a dżungla. A z tejże wyszliśmy, plus minus, dobre kilkanaście tysięcy lat temu.
Widzę, że się mocno nie zrozumieliśmy. Jeżeli nie uda mu się przeszkodzić Tobie w odebraniu jego własności, to wtedy oczywiście włączy do sprawy się państwo pełniące rolę "nocnego stróża". Nic nie mówiłem o przyzwoleniu społecznym na kradzież, a przywłaszczenie sobie cudzej własności prywatnej to jedno z najgorszych możliwych pogwałceń właśnie wolności, więc rzecz jasna powinno być karane i to w większości wypadków nie tylko zarządzeniem zadośćuczynienia szkód, ale również pozbawienia wolności.

Offline blendamed

• Gaduła
Najpierw mówisz o wolności wyboru, swobodzie podejmowania decyzji a potem... o gettoizowaniu nieszczepionych?

Rzecz w tym, że przyzwolenie na podjęcie dobrej decyzji to żadna wolność. Istota wolności opiera się na tym, aby człowiek mógł podjąć taką decyzję, jaką chce podjąć, niekoniecznie prawidłową.
Idąc tym tokiem, powinno być ogólne przyzwolenie na to by ktoś wyciągnął pistolet i zastrzelił mi matkę na ulicy. Niekoniecznie prawidłowa decyzja ale w końcu też go mogę zastrzelić...prawda? ;D

Offline Winged

• Gaduła
Najpierw mówisz o wolności wyboru, swobodzie podejmowania decyzji a potem... o gettoizowaniu nieszczepionych?
( Obraz usunięty.)

Rzecz w tym, że przyzwolenie na podjęcie dobrej decyzji to żadna wolność. Istota wolności opiera się na tym, aby człowiek mógł podjąć taką decyzję, jaką chce podjąć, niekoniecznie prawidłową.
Idąc tym tokiem, powinno być ogólne przyzwolenie na to by ktoś wyciągnął pistolet i zastrzelił mi matkę na ulicy. Niekoniecznie prawidłowa decyzja ale w końcu też go mogę zastrzelić...prawda? ;D
Do pierwszej rzeczy: nie mówiłem o gettoizowaniu (jak to określiłeś), tylko że takie getta mogłyby same powstać (choć i tak już potem zaznaczyłem, że uważam tego za bardzo prawdopodobne, bo wątpię, żeby skala problemu była aż taka duża). Chodzi tu o takie mechanizmy, że niektóre szkoły, miejsca pracy i osiedla mieszkaniowe, ale tylko i wyłącznie te, które by same chciały wprowadzić takie przepisy, mogłyby wymagać szczepień.
Do drugiej: tutaj w pierwszym poście tego nie napisałem, dopiero w kolejnych to rozwinąłem i to prawda, z mojej strony był to błąd. Chodzi tu o wolność w takim zakresie i tylko takim, aby nie naruszała wolności innych ludzi wolnych. Zatem ten "ktoś" może wyciągnąć pistolet i zastrzelić samego siebie - w tym nie ma nic nie w porządku - nie może natomiast zastrzelić Twojej matki (milcząco przyjmujemy, że ten ogólny "ktoś" nie jest Twoją matką). Jeżeli z kolei tak zrobi, to powinien zostać pociągnięty do odpowiedzialności.

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Dobry temat. Jade akurat za pół godziny z dzieckiem na pierwsze szczepienie. Dobrowolnie w DE. Dostalem formularz z opcja, ze rezygnuje ze szczypienia swiadomy powikłań jakie mogą nastąpić. Swiadomy tego nie ryzykuje i szczepie. A będzie tego dluga lista :-)

Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka

007

Offline selfslave

• Gaduła
@Wolfhorsky praktycznie o wszystkich takich ciekawostkach, w tym o szczepionkach, o ADHD, o szkodliwości fluoru, bromu i chloru słyszę jedynie od znajomych lekarzy, którzy opowiadają właśnie o badaniach. W przypadku GMO akurat potwierdzają to o czym napisałeś, że to głupia i bezpodstawna panika. A jeszcze inny znajomy, który jest przedstawicielem handlowym koncernu farmaceutycznego to dopiero opowiada ciekawostki, ale to inny temat ;) Badania przeprowadza się różne, w różny sposób i różne się wyciąga z nich wnioski. Czasami po prostu samo badanie jest podyktowane tym jakie wnioski mają się pojawić. Nie ma w tym nic obiektywnego.

Natomiast z lekarzami jest tak jak z innymi zawodami i jedni wykonują swoją pracę z pasją i się rozwijają, a inni są bezmyślni, powtarzają to co słyszeli jeszcze na studiach bez sprawdzania aktualności tej wiedzy, nie czytają o nowych badaniach, nie interesują się tym kto zlecał dane badanie, kto wpłynął na takie a nie inne decyzje WHO, nie szukają, nie wątpią, nie zastanawiają się nad tym co jest logiczne.

Mówisz o niedoedukowanych niuejdżowcach, kiedy własnie o różnych takich ciekawostkach mówią lekarze i to lekarze do których ludzie walą drzwiami i oknami, bo po prostu leczą. Gdy inni lekarze przepisują na wszystko lek, którego reklamami mają obklejony cały gabinet, a jak się z nimi rozmawia to nie przedstawiają żadnych logicznych wniosków, tylko co stwierdzi WHO to święte i niepodważalne.

I oczywiście, że obligatoryjne szczepienia to nie to samo co lewe szczepionki na ptasie grypy itp., ale przez to wciskanie lewych szczepionek ludziom źle się kojarzy i już im się wszystko pierdoli, bo nie mają do nikogo zaufania. Również przez bezmyślnych i niedouczonych lekarzy, a takich niestety jest większość.

Offline guzie

• Gaduła
  • aj- Vai
Ja do niczego nikogo nie namawiam, a to co Wolfhorsky napisał absolutnie do mnie nie przemawia.
Pamiętaj żeby dzieciak nie był przeziębiony, zresztą lekarz-dojcz na pewno o to zapyta przed szczepieniem
- u nas mają to w dupie.
« Ostatnia zmiana: 11 Lut, 2016, 15:38:49 wysłana przez guzie »

Offline blendamed

• Gaduła
@Winged przede wszystkim jak to się stanęło, że umknęła mi cała strona dyskusji :l ja wiedziałem, że mam wolne internety ale żeby aż tak? ;D
No kumię o czym mówisz ale nawet samoistne powstawanie gett nieszczepionych mogło by tylko prowadzić do powstawania kolejnych ognisk epidemii. Czyli w sumie do jednego wielkiego burdelu. Wbrew pozorom fanatyzm nt. teorii spiskowych o szczepionkach i generalnie o tego typu głupotach to nie jest taki zupełnie niszowy temat.
Problem tych ludzi jest taki, że na im więcej zacznie się tym ludziom pozwalać tym więcej problemów dla nas. Coś pokroju kuli śnieżnej, na początku wydaje się to być pozornie mały problem gotowy do załatwienia w jakiś tam sposób ale tylko daj temu czas. Z drobnego problemu nagle pojawi się dyskusja typu kto ma większe prawa, ci szczepieni czy ci drudzy :facepalm:

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Ja do niczego nikogo nie namawiam, a to co Wolfhorsky napisał absolutnie do mnie nie przemawia.
Pamiętaj żeby dzieciak nie był przeziębiony, zresztą lekarz-dojcz na pewno o to zapyta przed szczepieniem
- u nas mają to w dupie.

Weź idź przysparzać ludzi o raka mózgu gdzieś indziej :(

Offline guzie

• Gaduła
  • aj- Vai
nie zrozumiałem, to po polskiemu jest?