Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 320740 razy)

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Wczoraj w knajpie poznałem starszą kobitkę około 50tki. Spała przy stoliku na siedząco. Zapytałem czy wszystko ok i okazała się niemką. Postawiłem herbatę, i wyszło że za bardzo nie ma gdzie się podziać to zaproponowałem jej nocleg. Po dłuższej rozmowie przyznała, że wyjechała ze swojego kraju bo tam przez syryjczyków już nie może żyć. Takie buty.
Koło pięćdziesiątki powiadasz? Zamknij oczy i za Ojczyznę! :P

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Wczoraj w knajpie poznałem starszą kobitkę około 50tki. Spała przy stoliku na siedząco. Zapytałem czy wszystko ok i okazała się niemką. Postawiłem herbatę, i wyszło że za bardzo nie ma gdzie się podziać to zaproponowałem jej nocleg. Po dłuższej rozmowie przyznała, że wyjechała ze swojego kraju bo tam przez syryjczyków już nie może żyć. Takie buty.

Weź pozbądź się jej czym prędzej. Rasistka jakaś

Offline jaco

• Gaduła
:) po śniadaniu podziękowała i poszła w swoją stronę. Ogólnie dziwna kobita. Niby ogarnięta ale mocno zawiana. Kiedy się pytałem co dalej, jaki ma plan, odpowiedź była jedna - nie wiem.

Offline wrobelsparrow

• Pr0

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Postuluję natychmiastową zmianę nazwy Krasnystaw na Redpond i zasiedlenie go progresywną ludnością somalijską. Gou Razem!

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Zobaczcie do jaki wniosków doszli "nasi patrioci". Jak trzeba mieć zryty beret zeby wymyślac takie rzeczy.

http://wirtualnapolonia.com/2015/05/26/kolaboranci/

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Poprawność polityczna to zuo. Bram możliwości obrony jeszcze większe zuo. Tak sobie myślę co bym miał zrobić gdybym szedł z żoną i trzech kolesi zaczeło atakować moją żonę. Oni z nożami a ja z poprawnością polityczną ? Coś w tej naszej europie sie poyebalo.
Tym czasem w biednej Polsce... wiem ze nie czytacie tego zdradzieckiego medium ale to ciekawe, polecam ;)
http://www.tvn24.pl/jaroslaw-kaczynski-skarzyl-sie-na-wylaczanie-mikrofonow,614212,s.html

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Cóż Niesiołowski ma talent do skłócania ludzi i walczy w tym o prym z Kaczyńskim. Ale nie zauważyłem tam by wyłączył mikrofon Kaczyńskiemu.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Mirabela Szczawińskiego nie pobije nikt i nic, jeśli chodzi o poziom chamstwa i arogancji, i zestawianie tak wytrawnego polityka jakim jest Kaczyński, z panem od mirabelek i szczawiu jest dla mnie nadużyciem.
Jeśli Kidawa-Błońska mówi do kamer, że Stefanek jest trochę narwany, ale pracujemy nad Stefankiem, to ja się pytam co to jest... nota z zakładu dla chorych psychicznie dzieci?
Ze Stefankiem jest źle, ale pracujemy nad Stefankiem??
Nie wiem dlaczego, ale odnoszę wrażenie, że bronisz PO-PSL, w ostatnich 25 najbardziej skorumpowanego, umoczonego w niezliczoną ilość afer, aroganckiego, i oderwanego od problemów zwykłych ludzi rządu.
Rządu, który reprezentował interesy Berlina i Brukseli.
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Commelina cierpi na zespół syndromu sztokholmskiego, ale niedługo z tego wyjdzie, bo już widać postępy ;)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Dzięki za diagnozę, ale doprawdy czy to, ze nie pasuje mi ze Kaczyński koloryzuje fakty zawsze bedzie miało odniesienie do czegoś co robiło PO ? Co robiło PO juz ustalilismy i to wszyscy tutaj wiemy. Tymczasem Jarek jaki był taki jest i zadnej dobrej zmiany w tym względzie nie widzę. Dla mnie to człowiek który poki ci nie bedzie dla mnie zadnym autorytetem i w swej ocenie stawiam go obok Niesiołowskiego. Jeden i drugi to dla mnie co najmniej dziwni ludzie. Zaznacze i dodam, bo zaraz zapewne i 13 i wroo przytocza mi coś smakowitego od Tuska Bronka czy Niesiołowskiego, to także nie są dla mnie autorytety.
Nauczcie sie pany odzielać to co było od tego czego sie oczekuje teraz. Jeśli za każdym razem argumentem na poczynania PIS z którymi sie nie zgadzam bedzie argument: bp PO  robiło jeszcze gorzej, to to dla mnie nie jest zaden argument. Takie podejście bardzo zaciemnia obraz tego co dzieje sie teraz. Pryzmat tamtej złej władzy rozświetla i wybiela wszystko to, na co pozwala sobie obecna. Od tej dobrej zmiany oczekuję czegoś znacznie więcej, cóż rozbudzili moje apetyty.

Posty połączone: 28 Sty, 2016, 15:11:00
Jakby na zawołanie mamy kolejny przykład dobrej zmiany

http://www.tvn24.pl/20-mln-zl-dla-szkoly-ojca-rydzyka-pis-zglasza-poprawke-do-budzetu,614492,s.html
« Ostatnia zmiana: 28 Sty, 2016, 15:11:00 wysłana przez commelina »

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Nie rozumiem na jakiej podstawie stawiasz znak równości pomiędzy PIS, który rządzi 2 miesiące, do PO, która rządziła 8 lat i doprowadziła kraj do ruiny, tylko tyle.

Zobacz jak zachowuje się wytrawny polityk w konfrontacji z aparatczykiem na usługach niemców i szwajcarów:
« Ostatnia zmiana: 28 Sty, 2016, 16:04:14 wysłana przez 13 »

Offline selfslave

• Gaduła
@wrobelsparrow, to jaka sztuka powinna być dotowana przez Państwo i czy w ogóle powinna to jak najbardziej kwestia dyskusyjna. Osobiście uważam, że w ogóle nie powinna (aczkolwiek jestem otwarty na argumenty), a już na pewno zupełnym absurdem jest dotowanie sztuki, która w założeniach jest kontrkulturą. Bunt z dotacji Państwowych? No bądźmy poważni.

Natomiast przyznasz chyba, że dotowanie prywatnej uczelni i to takimi sumami też jednak wali. Z jednej strony absurdem, a z drugiej kolesiostwem i takie działania niestety przypominają afery poprzedniego rządu. Szkoła może i jest normalna, ale jeśli prywatna uczelnia nie może sama się utrzymać to po prostu pada, tak to normalnie wygląda.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Czyli kiedy inne szkoły prywatne dostają kasę z naszych podatków, to jest ok, natomiast ta nie może, bo Rydzyk? Fuck logic ;)
Wiesz, szczerze mówiąc kiedy słyszę że wydział gender studies na UW dostaje na swoje bolszewickie idiotyzmy x milionów, to żałuję że Rydzyk nie dostał 40 milionów. Mówię to jako płacący podatki obywatel RP.

http://www.edulandia.pl/studia/1,126008,15119104,Uczelnie_niepubliczne_wywalczyly_dostep_do_publicznych.html
« Ostatnia zmiana: 28 Sty, 2016, 18:49:48 wysłana przez wrobelsparrow »

Offline Algiz

• Gaduła
Dotowanie sztuki kojarzy mi się z zakupami muzealnymi za czasów PRL, kiedy to muzea skupywały obrazy od pacykarzy
żeby ci mieli za co żyć ( inaczej nikt by tych gniotów nie kupił ) widziałem prace z tamtych czasów np: kapsel od piwa pomalowany na czarno i przyklejony na środku białego płótna  :headache:

Dotowanie uczelni to też porażka, wiadomo że szkoła im więcej ma absolwentów, tym więcej dostaje dotacji.
Jest bezrobocie, nie ma służby wojskowej więc wszyscy walą na darmowe studia bo nie mają nic innego do roboty.
Efekt tego jest taki że w 100 tyś mieście gdzie jest jedna rzeczka, jedna malutka kontenerowa oczyszczalnia ścieków
w pełni zautomatyzowana, a uczelnie  opuszcza cała rzesza specjalistów od ochrony środowiska i tak co roku od 15 lat. Później się dziwią że jedyna praca jaką mogą dostać w tym mieście jest w firmie ochroniarskiej albo w Biedronce.

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
A mnie wkurwiają obkurwieńcy i złodzieje, którzy zajmują się polityką. POjebany PiSlamabad. Tępe ludzie wierzą w chuj tym idiotom. Jak może krajem kierować banda niekompetentnych prawie-biedaków/nieudaczników (vide zeznania majątkowe). Szkolnictwo prywatne ma być prywatne. Sztuka powinna być wspierana przez państwo, bo bez niej będziemy jeszcze większymi prymitywami. Wkurwiają mnie takie dyskusje jak tu: ktoś krytykuje PiS i w ripoście ma przypiętą łatkę fana PO. Najlepiej i tak było za SLD ;) Potem była komisja Rywina i kurwa zrobili sobie politycznego Idola. Wylansował się Ziobro i teraz trzeba patrzyć na jego gębę. Jeszcze niedawno napierdalał na Jarka, a teraz kumple że chuj. Dla mnie jest on pospolitym przestępcą. Z jego winy spierdoliła się transplantologia na 2 lata. Ile osób przez to zmarło? Podejrzewam, że więcej niż przez cały aparat komunistyczny. I co? Żadnej odpowiedzialności. Teraz ma stanąć na czele stróży prawa. Kurwa mać co za debilizm.
Dla mnie wspieranie PiS to objaw niedojebania mózgowego. Kto się obruszy, to tylko udowadnia poprzednie zdanie :P Zmanipulowani w "niemieckie media", "żydowskie banki" i inne banialuki internetu. Poczytajcie ile hejterów internetowych i manipulatorów zatrudniło PiS przed wyborami prezydenckimi i ilu przed parlamentarnymi. Szczekanie na PO (do którego BTW mam megawkurwienie) takimi hasełkami to właśnie efekt manipulacji.
Sprzedaję graty -> lukaj na forumową giełdę.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Ostatnio ściąłem się o to zagadnienie z moim kumplem, który jest dyrektorem ogólniaka. On mówi - "edukacja najważniejsza!". "Tak najważniejsza, tylko wtedy kiedy jest hojnie dotowana, ponieważ ucząc dzieci psania patykiem na glinianej tabliczce, bazy na księżycu nie założymy" - odpowiedziałem. No to się obraził, że nie doceniam jego szlachetnej misji niesienia kaganka oświaty wśród młodzieży. Chuj tam że na bosaka i przy świeczce.
Dlatego mi osobiście nie urąga, że rydzykowa szkoła dostanie kaskę. Trudno, najwyżej opuszczą jej mury absolwenci dziennikarstwa wyedukowani w duchu katolicko-patriotycznym. Zgroza, Michnik się przez to w nocy rozkopie z nerwów :)

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
A mnie wkurwia coraz bardziej poziom bólu dupy polaków.

Podnoszą podatki? Tragedia, obdzierają nas z pieniędzy.
Obniżają podatki? Tragedia, dziura w budżecie.
Nie dają pieniędzy na dzieci? Tragedia, jak się rozmnażać?
Dają 500zł na dziecko? Tragedia, bo dostaną wszyscy a nie tylko najbiedniesi :facepalm:

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Zobaczymy jak normalni będą dziennikarze ze szkoły Rydzyka  :D
"duch katolicko-patriotyczny" Ja pierdolę.  :facepalm:
Edukacja najważniejsza.. Tja.. Tylko żeby była dopasowana do potrzeb. Za niedługo nie będzie ślusarzy, spawaczy itd, za to będzie pełno menedżerów. Na chuj tyle przyjmują na darmowe (czyli opłacane z moich podatków) studia. Lepiej mniej edukować, ale porządniej. Po cholerę tyle humanistów z magistrem. System jest od dawna chory i tylko się udaje, że nie ma problemów.
PiSlamiści  ::)
Zamówię za Was mszę  :P
Sprzedaję graty -> lukaj na forumową giełdę.

Offline selfslave

• Gaduła
@wrobelsparrow nie wiedziałem, że inne uczelnie prywatne ciągną kasę od Państwa. Niemniej nie podobuje mie się to. A to, że akurat szkoła Rydzyka dostałaby taką dotację (bo jednak nie dostanie :P) nie jako jedna z uczelni, tylko jako uczelnia wyróżniona, to jawne kolesiostwo. Masz rację, że to nie jest szczególnie szkodliwe kolesiostwo (w przeciwieństwie do np. umów PO z Kulczykiem itp.), więc może nie ma co panikować, ale jednak wzbudza to niesmak.