Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 320706 razy)

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Havanagila! Chwalmy imię Pana (Michnika), a wrzasku było, że kurwa jeszcze mi w uszach dzwoni.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,19550308,szkola-o-rydzyka-jednak-nie-dostanie-20-mln-zl-pis-sie-wycofuje.html#BoxNewsImg

Edit:
Selfslave, świetnie napisane, znakomity styl, lubię Twoje wrzutki, robią mi dobrze na mózg.
« Ostatnia zmiana: 29 Sty, 2016, 00:22:36 wysłana przez wrobelsparrow »

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Jasne dajmy jeszcze więcej kasy na uzdolnionych, dobrze zapowiadających się 48-letnich reżyserów teatralnych, którzy za jedyne siedemset tysięcy zrobią nam dwugodzinne widowisko o dwóch facetach latających nago po scenie, a na końcu jeden drugiemu nasra na głowę. Wszystko po to, żeby Wolfhorsky był sprowokowany do myślenia wieczorkiem.
Zawsze lepszy trzygodzinny Władca pierścieni. Ale teraz będzie megahit: "Smoleńsk: zabójcza brzoza" - czterogodzinne widowisko.
A teraz merytorycznie: podaj konkretny przykład dwugodzinnej sztuki o "dwóch facetach latających nago po scenie, a na końcu jeden drugiemu nasra na głowę."
Konkretnie. Bez pierdolonych spekulacji.

Posty połączone: 28 Sty, 2016, 21:57:48
Wolfhorsky,  ale co chcesz dać Nergalowi dotację ?  bo według ciebie jego prowokacja to sztuka, zaraz w kolejce ustawi się Izabele z Brwinowa za swoimi pseudo wierszami. Jakie proponujesz kryterium co jest sztuką a co nią nie jest.
Czyli "jesz to gówno". To był przekaz Nergala. Bezmyślne i bezkrytyczne wchłanianie bzdetów od dziecka.
Gdzie ja pisałem o dotacji dla Nergala? Co mi jeszcze wmówisz? Pisałem o sztuce jako takiej. Skłaniającej do refleksji.

Stary ty bredzisz :D Co chciał przekazać nergal targając Biblię? :D Nawet swój pseudonim artystyczny wziął z Biblii, gdybyś nie wiedział :D

Jer 39:13
(13)   Wtedy Nebuzaradan, naczelnik straży przybocznej, i Nebuszasban, przełożony nad eunuchami, i Nergal Sar-Eser, dowódca wojsk liniowych, i wszyscy dostojnicy króla babilońskiego posłali

I tak dla przypomnienia;

Po 26 latach od rzekomego obalenia komunizmu mieliśmy w Polsce 4 prezydentów wyprodukowanych w PRL. Pierwszym był zbrodniarz, agent ZSRR uczestniczący w czystkach antysemickich, agresji na Czechosłowację, odpowiedzialny za morderstwa na Wybrzeżu w 1970 r. i w stanie wojennym.
Drugi to tajny współpracownik SB „Bolek”, kabotyn, mitoman, analfabeta z zawodowym wykształceniem i fałszywym życiorysem.
Trzeci to alkoholik, członek KC PZPR, agent ZSRR i SB, wykształcenie średnie, wyższe okłamane.
Czwarty teoretycznie wyrósł z antykomunistycznej opozycji, był tak prześladowany, że teść esbek napisał mu pracę magisterską, a żona przynosiła do ośrodka internowania grubo krojoną szyneczkę.
Ukradzione nazwisko i szlachectwo, powiązania z przefarbowaną komuną WSI i jej centralą w Moskwie, szabrownik wynoszący precjoza z Pałacu Prezydenckiego i w końcu dokumentny idiota.
Przez 26 lat urząd premiera RP III sprawowało 14 polityków, 5 należało do PZPR, w tym sekretarz z KC PZPR. Jeden należał do Frontu Zjednoczenia Narodowego, jedna do Stronnictwa Demokratycznego, dwoje do komunistycznego ZSL.
Koncesje na dwie największe telewizje komercyjne dostali tajni współpracownicy SB i/lub funkcjonariusze medialni PRL: Solorz-Żak, Wejchert, Walter.
Gwiazdami dziennikarstwa są dzieci i wnuki esbeków lub/i peerelowskich dygnitarzy: Kraśko, Olejnik, Lis, Pochanke, Miecugow.
Za największego filantropa III RP uchodzi drobny cinkciarz, hochsztapler, półanalfabeta, syn ubeka i brat ormowca.
Wśród tak zwanych celebrytów króluje przepchane przez studia, za masło i jajka, zdegenerowane intelektualnie i moralnie potomstwo rodziców i dziadków, którzy zaopatrywali się w sklepach za żółtymi firankami.
Przez blisko 25 lat bandyci uchodzili za bohaterów albo ludzi honoru i właśnie w tej kloace, wypełnionej po brzegi, produkowane są komunikaty na poziomie bawarskiej partii z lat 30-tych, które odczłowieczają i gnoją prawdziwych bohaterów walczących o wolność.
Na Powązkach leży truchło Bieruta, z „Łączki” ciągle nie wydobyto i z należytymi honorami nie pochowano Żołnierzy Niezłomnych.
Prezydent Warszawy pucuje pomnik bolszewickich zwyrodnialców i zabrania postawić pomnika ofiarom bolszewickiej zbrodni smoleńskiej.
Na pogrzebie mordercy stoczniowców i górników pojawia się szabrownik pełniący funkcję Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej.
Ciało Anny „Solidarność” Walentynowicz błąka się do dziś po ruskich trumnach i nikt, łącznie z rodziną, nie wie, gdzie złożyć kwiaty.
Z pierwszej po 1989 roku „Gazety” z logo „Solidarność” wyleciał Bronisław Wildstein, bo ujawnił w niej agenta SB Lesława Maleszkę, który wydał na śmierć swojego przyjaciela Stanisława Pyjasa.
Córka generała biega z gołą dupą po kurortach i pisze wzruszające książki o wrażliwym ojcu, ma pełen serwis medialny i wydawniczy.
Matka zatłuczonego na śmierć Przemyka, nie dowiedziała się kto zabił jej syna, ani z książki córki generała, ani z książki żony generała, która puszczała się po wszystkich komitetach.
Sędzia sądu okręgowego składa hołd politykowi i pyta w jaki sposób ma poprowadzić postępowanie. Skorumpowani Sędziowie Sadu Najwyższego przez telefon dyktują stronie procesowej treść apelacji.
Prezesem kolejnego banku zostaje kapuś SB, jego żona pracuje w telewizji założonej przez służby i tak wygląda lista 100 najbogatszych Polaków.
Schorowany Krzysztof Wyszkowski, legenda podziemnej prasy, chodzi kanałami internetowymi w II obiegu.
O żonie „Bolka” powstała sztuka, esbecy za emerytury wpieprzają carpaccio z żubra.
Joanna i Andrzej Gwiazda, za kilkaset złotych po rewaloryzacji, płacą abonament potem oglądają w telewizji i czytają w niemieckich gazetach, jakimi są oszołomami i faszystami.
Szkolony w Moskwie peerelowski siepacz Dukaczewski robi za eksperta od liberalnej demokracji, a założyciel KOR, ofiara komunistycznych represji, Antoni Macierewicz dzień w dzień jest szczuty jak Żyd za okupacji. A zatem nie mów mi rodzicu i progenituro PRL, kogo trzeba schować..."

Na dobry początek, pseudonim Nergala wedle mojej wiedzy wziął się raczej z mitologii babilońskiej, niż z Biblii, ale co ja tam wiem, w końcu nie jestem za PiSem:
http://portalwiedzy.onet.pl/43319,,,,nergal,haslo.html

Szczerze mówiąc, jak ostatnio widzę w tym temacie nagonkę, głównie ze strony @wrobelsparrow , to robi mi się naprawdę smutno. Nawet nie ze względu na różnice w poglądach, tylko sposób prowadzenia dyskusji. Ośmieszyć łatwo można dowolną opcję polityczną. Tylko nasuwa się pytanie, czy rzeczywiście zawsze "moje jest najmojsze"? Coraz częściej dochodzę do wniosku ostatnio, że niezależnie od opcji, to jest jedna wielka manipulacja masami. Zgadzam się z wieloma rzeczami, które pisał kolega @Wolfhorsky , że obecny rząd w niewielkim stopniu różni się od poprzedniego w metodologii działania.

I paradoksalnie, mimo tego, co pisał @13 odnośnie doprowadzenia Polski do ruiny przez PO jakoś dziwnym trafem, indeksy giełdowe i waluty od przejęcia rządów przez PiS stale lecą w dół, osiągając najgorsze od lat wyniki. A to są całkiem realne wskaźniki kondycji gospodarczej kraju.

Poza tym, niezależnie od tego, na co pójdzie te 20 milionów PLN, budżet nie domyka się z żadnej strony i tylko dalej zwiększamy dług publiczny.

Poza tym, jeśli to jest dobra zmiana, to dziękuję bardzo:
http://polska.newsweek.pl/krystyna-pawlowicz-nagranie-ze-spotkania-z-wyborcami,artykuly,378319,1.html#fp=nw
Było, nie było, jaki elektorat, tacy politycy.

A najbardziej boli to, że poniższa scena jest tak samo aktualna, jak wcześniej:

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
A myślisz, że mi się nie robi smutno? Mi, który głosował na PO, bo się naiwnie cieszył, że nareszcie u władzy profesjonaliści, co się dobrze zatroszczą o mój kraj? Zostałem tu nazwany skurwysynem, tępakiem, niedojebem mózgowym etc i Ty mi chłopie zarzucasz nieelegancki styl i prowadzenie nagonki? :D Rzeczywiście, źle się dzieje w państwie duńskim.

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
A myślisz, że mi się nie robi smutno? Mi, który głosował na PO, bo się naiwnie cieszył, że nareszcie u władzy profesjonaliści, co się dobrze zatroszczą o mój kraj? Zostałem tu nazwany skurwysynem, tępakiem, niedojebem mózgowym etc i Ty mi chłopie zarzucasz nieelegancki styl i prowadzenie nagonki? :D Rzeczywiście, źle się dzieje w państwie duńskim.

Ja tam jestem za tym, żeby nikogo nie wyzywać, nawet @gizmi7. Nie rozumiem zwyczajnie, ze względu na co promujesz obecnie akurat tę konkretną opcję. Po wyborach, mimo, że głosowałem na kogoś innego, starałem się wierzyć, że będzie lepiej. Podszedłem do tematu z na tyle otwartym umysłem, na ile się dało. Ale zamiast tego mamy narodową wendetę, brak jakiegokolwiek PRu i dyplomacji w rozmowach z zagranicą i dalsze traktowanie prawdy, jak gdyby była trędowatą dziwką. Pomimo tego, że niejako wychowałem się w środowisku mocno wspierającym PO, przestałem łykać to, co reprezentowała sobą ta partia jeszcze przed uzyskaniem praw wyborczych. Niezależnie od opcji u władzy, mam wrażenie, że nie zmienia się nic. Z kolei co wyjeżdżam gdziekolwiek poza nasz grajdołek, mam wrażenie, że ludziom tam po prostu nie wiem, czy zaraz po urodzeniu, czy w procesie edukacji wyrywają kły. W sumie trochę dziwnie na początku się rozmawia z miejscowymi. Ale ma to swoje dobre strony, bo gdy jest mowa o jakiejkolwiek współpracy, ludzie nie ustawiają się automatycznie w pozycji dupą do ściany, jak u nas. I wydaje mi się, że oddolna przemiana kulturowa może dopiero u nas coś zmienić na najwyższych szczeblach, nie odwrotnie.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@wrobelsparrow  I tak na zdrowy rozum, taki nasz tutaj na dołach i nizinach. Przesuwają 20 mln na szkołe, później sie wycofują, to albo wiedzą ze było to za bardzo z dupy, albo ktoś jak zwykle niestety w naszych rządach, czegoś nie przemyślał. Jeli cos uważam za dobre i jestem o tym przekonany to nie zmieniam swoich decyzji tylko jak wspomniałem mam konkretny plan i staram sie to realizować, a tutaj jak wiatr zawieje tak leci, to jest dla mnie niepoważne.
Gdybym tak robił w jakiejkolwiek firmie to albo firma by padła albo by mnie wyjebali. Czy ci ludzie którzy tak się pchają do rządzenia słyszeli kiedyś i znają znaczenie słowa stabilność, przewidywalność. Mam nieodparte wrażenie ze to dla niech czarna dziura, harcerstwo i jeszcze raz harcerstwo w tym złym słowa znaczeniu. O panu z Belgii to mi nawet nie chce sie rozmawiać bo bezczelnośc eurokratów wkurwia mnie równie mocno. Niech sie zajmą problemami we własnym kraju. np TV w Hiszpanii wybierana jest jak teraz u nas przynajmniej mocno podobnie i to nikomu nie przeszkadza tam nie ma zagrożonych mediów?

@13 wiesz ze Wałęsie nikt nie udopwodnił bycia Bolkiem. Jesli masz na to niezbite dowody to on zaprasza i pana Brauna i w takim razie Ciebie, na oficjalne spotkanie by raz na zawsze zakończyc te pomówienia lub osądzić i zakonczyć to swobodne używanie jakei i Ty sobie teraz urządzasz i dziwię sie ze robisz to jako chrześcijanin, nie sądzcie albowiem i wy bedziecie osądzeni skoro juz cytatami jedziemy

@selfslave  jeśli o inwigilację chodzi mam na myśli nie to ze faktyczny aparat sie np mną zainetersuje tylko to ze to jest fantastyczna furtka dla skorumpowanych urzednikow nad którymi nie bedzie żadnej kontroli. Tak ufasz całej policjii ? Gdyby nad tym był jakis nadzór to ok ale to wygląda na wolną amerykankę a ludzie tego widac nie pojmują.
Jeśli senat zatwierdzi a zatwierdzi ustawe o prokuraturze nie bedzie boga nad Ziobro a ja temu człowiekowi nie wierze to dla mnie jest zakompleksiony maluczki człowiek któremu przyswieca głównie zemsta a to nie jest najlepszy doradca. I to nie jest tak jak ujął 13 ze oni rządzą od kilku miesięcy a PO rzadziło 8 lat i mamy "kraj w ruinie" . Ziobro już pokazał kilka lat temu co potrafi i nie spodziewam sie niczego innego.

Tak na to patrze i na tą rozmowę tutaj i ogolnie i przestaje mnie dziwić ze PO nie dogadało sie z PIS i ze mamy taki syf jeśli my tutaj nie zaangażowani w nic nie potrafimy spokojnie wymienić sie zdaniem, a jeśli sie z kims nie zgadzamy stajemy się leimngami pisiorami itd itd zero tolerancji i marginesu.

Offline Guitar Spot

• Gaduła
  • www.guitarspot.pl
    • Autoryzowany Dealer Suhr, Aristides, Skervesen w Polsce

I paradoksalnie, mimo tego, co pisał @13 odnośnie doprowadzenia Polski do ruiny przez PO jakoś dziwnym trafem, indeksy giełdowe i waluty od przejęcia rządów przez PiS stale lecą w dół, osiągając najgorsze od lat wyniki. A to są całkiem realne wskaźniki kondycji gospodarczej kraju.

Niestety @lwronk musisz sie jeszcze sporo o ekonomii nauczyc, sporo poczytac i troche oglady nabrac i przede wszystkim doswiadczenia, zeby nie powtarzac propagandy Ricziego Swetru.
Zeby nie robic wiecej kurwy z logiki, to spojrz sobie na wykres PLN/USD i narysuj sobie czerwonym markerem linie oznaczajaca date wyborow.
Teraz drugie cwiczenie USD/EUR i linia oznaczajaca rozpoczecie luzowania ilosciowego w EU.

A co do gieldy to zart ze pokazuje aktualna sytuacje gospodarcza jest jednym z wiekszych w dziejach ludzkosci :) Dam kilka hintow: spadki cen surowcow, spadki w Chinach, rating S&P na zamowienie polityczne.
Gielda sie juz podnosi z tego wszystkiego i jest swietny czas zeby zarobic, co sobie wlasnie realizuje :) Spojrz sobie na wczorajszy rajd PKOBP np. No ale to trzeba ogarniac troche wiecej niz TVN biznes i Ricziego :)
Autoryzowany dealer Suhr, CAA, Jim Kelley, Aristides : http://guitarspot.pl

Offline Wolfhorsky

• Gaduła

Niestety @lwronk musisz sie jeszcze sporo o ekonomii nauczyc, sporo poczytac i troche oglady nabrac i przede wszystkim doswiadczenia, zeby nie powtarzac propagandy Ricziego Swetru.
Zeby nie robic wiecej kurwy z logiki, to spojrz sobie na wykres PLN/USD i narysuj sobie czerwonym markerem linie oznaczajaca date wyborow.
Teraz drugie cwiczenie USD/EUR i linia oznaczajaca rozpoczecie luzowania ilosciowego w EU.

A co do gieldy to zart ze pokazuje aktualna sytuacje gospodarcza jest jednym z wiekszych w dziejach ludzkosci :) Dam kilka hintow: spadki cen surowcow, spadki w Chinach, rating S&P na zamowienie polityczne.
Gielda sie juz podnosi z tego wszystkiego i jest swietny czas zeby zarobic, co sobie wlasnie realizuje :) Spojrz sobie na wczorajszy rajd PKOBP np. No ale to trzeba ogarniac troche wiecej niz TVN biznes i Ricziego :)
Niezależnie od wartości merytorycznej Twojej wypowiedzi, chciałbm skrytykować formę. Na chuj poniżasz, wyśmiewasz czy robisz uwagi personalne? Lepiej Ci, że komuś dopierdolisz? Miło by Ci było gdyby ktoś w ten sposób dyskutował tutaj z Tobą? To iest jakaś paranoja forów - zamiast pisać na temat, nawet się spierając, większość ludzi robi uwagi osobieste. Po chuj?
« Ostatnia zmiana: 29 Sty, 2016, 10:23:30 wysłana przez Wolfhorsky »
Sprzedaję graty -> lukaj na forumową giełdę.

Offline Guitar Spot

• Gaduła
  • www.guitarspot.pl
@Wolfhorsky - znam Lukasza osobiscie, wiec pozwolilem sobie na taki ton bo wiem ze sie nie obrazi a raczej skloni go to do dzialania i sprawdzenia kilku faktow na wlasna reke. Robil to niejednokrotnie przy okazji tematow gitarowych wiec wierze ze i teraz sie uda :)

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
@Wolfhorsky - znam Lukasza osobiscie, wiec pozwolilem sobie na taki ton bo wiem ze sie nie obrazi a raczej skloni go to do dzialania i sprawdzenia kilku faktow na wlasna reke. Robil to niejednokrotnie przy okazji tematow gitarowych wiec wierze ze i teraz sie uda :)
Czyli taka forma jest OK, bo się znacie? O tempora o mores.  :facepalm:

Offline Guitar Spot

• Gaduła
  • www.guitarspot.pl
Chyba lepsza niz ciagle nawiazania do gejostwa, dziwek itd co jest tu ciezko spotykane ? :)

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים

Niezależnie od wartości merytorycznej Twojej wypowiedzi, chciałbm skrytykować formę. Na chuj poniżasz, wyśmiewasz czy robisz uwagi personalne? Lepiej Ci, że komuś dopierdolisz? Miło by Ci było gdyby ktoś w ten sposób dyskutował tutaj z Tobą? To iest jakaś paranoja forów - zamiast pisać na temat, nawet się spierając, większość ludzi robi uwagi osobieste. Po chuj?

Mógłbyś z łaski swojej tak nie bluzgać??
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Faktycznie patrzac wprost na indeksy jak i na wzrost gospodarczy można odnieść mylne wrazenia. Teraz te spadki które były i spadek wartości złotego to czysto polityczne oddźwięki nie mające wiele wspólnego z aktualną sytuacją gospodarczą Polski. To samo było w 2006r gdy rzady przejmował PIS i chwalił sie wzrostem gospodarczym... który przejeli po komunistach z sld którzy też nie wiele z tym mieli wspólnego a tylko nie przeszkadzali ludziom pracować.
I to jest dla mnie najlepsze co może zrobić rząd, nie przeszkadzać pracować. A ja na dzisiaj, musze lecieć do skarbówki wyrazić czynny żal czyli kajać sie bo spóźniłem sie jeden dzien z PIT-4 czyli za pracownkikó, później wypełnić obowiązek w postaci obowiązku sprawozdawczego Z-10 Z-06 i nie ma zmiłuj ze nie wypełnisz, wtedy kara a jest to wszystko tak proste niczym 10m sznurka w kieszeni. Nastepnie sprawozdanie do ekocyklu o opakowaniach czyli zuzytych ilościach papieru folii itd bo inaczej grozi opłata produktowa która i tak jest ale lekko niżzsza jesli to zrobie. Z ochroną srodowiska nie ma to nic wspólnego bo i tak nikt tego nie sprawdza w sensie fizycznym, to tylko obieg papirków i kolejna okazja do wyciagniecia kasy i tak kurwełe co drugi dzień albo jakieś pierdoły nikomu niepotrzebne do pracy i powiekszania PKB albo wypełnienie szkoleń , ale na ZUS i podatek zarobić trzeba i niekt nie bedzie pytał czy kryzys był czy miałem czas cos zrobić czy tylko wypełniam papierki.
No ale takie coś mogli wymyśleć tylko Ci którzy nigdy nie pracowali na własny rachunek.

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Mógłbyś z łaski swojej tak nie bluzgać??
Postaram się  :D

Posty połączone: 29 Sty, 2016, 11:36:43
Chyba lepsza niz ciagle nawiazania do gejostwa, dziwek itd co jest tu ciezko spotykane ? :)
Wg mnie nie.

Posty połączone: 29 Sty, 2016, 11:39:22
Faktycznie patrzac wprost na indeksy jak i na wzrost gospodarczy można odnieść mylne wrazenia. Teraz te spadki które były i spadek wartości złotego to czysto polityczne oddźwięki nie mające wiele wspólnego z aktualną sytuacją gospodarczą Polski. To samo było w 2006r gdy rzady przejmował PIS i chwalił sie wzrostem gospodarczym... który przejeli po komunistach z sld którzy też nie wiele z tym mieli wspólnego a tylko nie przeszkadzali ludziom pracować.
I to jest dla mnie najlepsze co może zrobić rząd, nie przeszkadzać pracować. A ja na dzisiaj, musze lecieć do skarbówki wyrazić czynny żal czyli kajać sie bo spóźniłem sie jeden dzien z PIT-4 czyli za pracownkikó, później wypełnić obowiązek w postaci obowiązku sprawozdawczego Z-10 Z-06 i nie ma zmiłuj ze nie wypełnisz, wtedy kara a jest to wszystko tak proste niczym 10m sznurka w kieszeni. Nastepnie sprawozdanie do ekocyklu o opakowaniach czyli zuzytych ilościach papieru folii itd bo inaczej grozi opłata produktowa która i tak jest ale lekko niżzsza jesli to zrobie. Z ochroną srodowiska nie ma to nic wspólnego bo i tak nikt tego nie sprawdza w sensie fizycznym, to tylko obieg papirków i kolejna okazja do wyciagniecia kasy i tak kurwełe co drugi dzień albo jakieś pierdoły nikomu niepotrzebne do pracy i powiekszania PKB albo wypełnienie szkoleń , ale na ZUS i podatek zarobić trzeba i niekt nie bedzie pytał czy kryzys był czy miałem czas cos zrobić czy tylko wypełniam papierki.
No ale takie coś mogli wymyśleć tylko Ci którzy nigdy nie pracowali na własny rachunek.
10000% racji. Urzędnicy potrafią zrobić papierkowe perpetum mobile. Jak dla mnie, to tylko przeszkadza w pracy. Ale cóż, trzeba dać robotę nieudacznikom. I ich utrzymać. Paranoja. Jakby przedsiębiorca musiał się bić o swoje.
« Ostatnia zmiana: 29 Sty, 2016, 11:39:22 wysłana przez Wolfhorsky »

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
Ok, nie przeczę, że wskaźniki, które podałem nie są do końca zależne od kondycji polskiej gospodarki, ale na przykład to obniżenie ratingu mamy tylko dlatego, że koledzy Kaczafiego nie potrafili się dogadać jak ludzie, tylko wymachują szabelką, mimo, że absolutnie nie są w pozycji, która im na to pozwala. Wiadomo, że UE ich nie lubi, więc zamiast prowadzić kulturalne rozmowy, dolewają tylko oliwy do ognia. Tak samo, jak to stwierdzenie o najgorszym sorcie Polaków i tradycji donoszenia za granicę, kiedy sami, jako opozycja robili dokładnie to samo i to na chyba jeszcze większą skalę. Retoryka PiSu nie przemawia do mnie totalnie. Pomijając program reform, który nastawiony był na zdobycie większości wśród ludzi, którzy właśnie w najmniejszym stopniu rozumieją tematy gospodarcze i dają sobie wcisnąć, że z pustego da się nalać, mimo, że Salomonowi się nie udało.

Poza tym, @Guitar Spot, zostawmy temat Ryśka, bo to, co oni robią też mi się przestało podobać już jakiś czas temu. Głównym problemem, który nie pozwala obniżyć podatków jest to, że mamy bardzo mało efektywny aparat ściągania tych środków. Gdyby rząd wziął się za rozwiązanie problemów z artykułu poniżej, byłbym pierwszym, który by im przyklasnął:
http://www.bankier.pl/wiadomosc/5-razy-tak-dla-likwidacji-PIT-u-2648213.html
Ale zamiast tego, mamy przepychanki na prawie wszystkich płaszczyznach, reformy godzące w przedsiębiorców, handel jako taki i na dobrą sprawę w najbiedniejszych, po których stronie podobno stoją.

Offline selfslave

• Gaduła
@Selfslave - zgadzam się z Tobą w pewnym zakresie.
Dotacje na sztukę to nie tylko kwestia sponsorowania działalności artystycznej. Dziwne, że jak na razie wszyscy tylko o tym tutaj piszą.
Wspieranie sztuki przez państwo to edukacja i utrzymanie muzeów, galerii sztuki itp. Bez kasy by to pierdykło. Ale wszyscy myślą, że 20 melonów pójdzie na wątpliwej urody instalacje artystyczne.
To zgadzamy się w takim samym zakresie :) Dlatego piszę, że nie jestem zwolennikiem dotowania sztuki współczesnej, gdzie mam na myśli tę nowo powstającą. Edukacja, muzea itp. jak najbardziej, dlatego ogólnie na kulturę musi być kasa, ale niekoniecznie na nowe twory artystyczne.

Selfslave, świetnie napisane, znakomity styl, lubię Twoje wrzutki, robią mi dobrze na mózg.
:*

@selfslave  jeśli o inwigilację chodzi mam na myśli nie to ze faktyczny aparat sie np mną zainetersuje tylko to ze to jest fantastyczna furtka dla skorumpowanych urzednikow nad którymi nie bedzie żadnej kontroli. Tak ufasz całej policji?
Nikomu nie ufam ;) Z drugiej strony policja, aby działać sprawnie musi mieć szersze uprawnienia. Boimy się bardziej, że policja nie zareaguje, gdy może być dokonane przestępstwo, czy tego że do nas się dopierdolą? Bo brak zaufania do urzędów i policji przecież nie może oznaczać, że będziemy ograniczali ich sprawne działanie, bo to też będzie miało przykre konsekwencje. Więc to kwestia relatywna i wydaje mi się, że dopiero czas pokaże czy większe uprawnienia będą prowadziły do nadużyć.

@13 wiesz ze Wałęsie nikt nie udopwodnił bycia Bolkiem. Jesli masz na to niezbite dowody to on zaprasza i pana Brauna i w takim razie Ciebie, na oficjalne spotkanie by raz na zawsze zakończyc te pomówienia lub osądzić i zakonczyć(...)
Ta kwestia jest prowadzona od tak dawna, jest mnóstwo świadków, mnóstwo dokumentów + Wałęsa sam się przyznał, ale finalnie PAP nie wyemitował tej informacji, wtedy gdy rozwalali rząd Olszewskiego. Samo to w jakiej sytuacji zdemontowano rząd Olszewskiego też nasuwa jasne wnioski. Za to wiara w to, że stoczniowcy z Wałęsą wywalczyli demokrację negocjacjami i Związek Radziecki ot tak na to pozwolił to trochę naiwne myślenie.

Może będzie to spotkanie Wałęsy z Braunem i resztą towarzystwa, bo też mnie ciekawi co ma do powiedzenia, gdy dowody rzeczywiście są ciężkie. A przecież spotkań i pytań było już wiele i jedyne co Wałęsa powtarzał, to krzyczenie, że on obalił komunizm i nikt nie ma prawa tego podważać, bo jest bohaterem.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Widzisz dla mnie to nie jest takie proste, te dowody na winę i współpracę z komunistycznymi służbami. Oczernić osądzić i sponiewierać człowieka to moment ale zeby później naprawić ew krzywdy to juz nie ma komu. Jak działał apart sądze ze wszyscy wiemy, jak zakładali teczki tez wiemy. Często gesto samowolnie, zeby sie wykazać. Wezwali na przesłuchanie i juz miałeś teczkę, dorobili pseudonim o którym ludzie sami czesto nie wiedzieli. Zbyt łatwo przychodzi nam dzisiaj osądzanie ludzi z tamtych lat, zyjąc sobie dzisiaj spokojnie i mając możliwość mówienia niemal wszystkiego co nam sie podoba. Wtedy tak nie było. Po za tym do czego przyznał się Wałęsa, do przesłuchań i rozmów z nimi. Byłem przy bramie stoczni w 80r pamietam tamte czasy, Ojciec znał połowe tych ludzi. To były inne czasy inne zaangażowanie i inne rzeczy groziły tym ludziom. Osobiście nie podjąłbym sie oceniania ich i tego co zrobili. Dla mnie zmienili świat a przynajmniej europę.
Oczywiście to co spotkało Anne Walentynowicz jest okropne, to ze wielu z tych ludzi zyje na granicy ubóstwa także jest niepojete, ale tutaj obecna władza ma szanse pokazać dobra zmianę i przyznać im emerytury a mają takie możliwości.
« Ostatnia zmiana: 29 Sty, 2016, 13:56:28 wysłana przez commelina »

Offline selfslave

• Gaduła
Ale właśnie Ci ludzie na granicy ubóstwa jednogłośnie wypowiadają się na temat Wałęsy. To są ludzie, który z nim współpracowali. Ba, jeden z nich czytając akta TW "Bolka", odnalazł w nich opisaną rozmowę, którą prowadził sam na sam z Wałęsą. Oczywiście TW zrelacjonował ją z pierwszej osoby, jako rozmówca. Dowód to nie jest tylko, że miał teczkę. To jest mnóstwo dowodów, dokumentów, relacje osób współpracujących z Wałęsą i to co działo się później, w tym wykradanie i niszczenie dokumentów z IPN przez kancelarię prezydenta (wypożyczono przez kancelarię i zwrócono z wyrwanymi stronami). No trochę tego dużo.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

wrzucę tutaj, bo jeszcze zablokują "filmiki głupie i mondre" :(

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Temat imigrantów nie jest taki prosty, ale swoją drogą rasa arabska jest niereformowalna  :-\
Przynajmniej mają jakiś sposób na rozerwanie się ;)

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Czy którenś z jaśnie oświeconych, byłby tak miły i przybliżył mi problem, skąd taka nagonka na wszystko co niemieckie oprócz golfa III ?

Offline Wolfhorsky

• Gaduła
Czy którenś z jaśnie oświeconych, byłby tak miły i przybliżył mi problem, skąd taka nagonka na wszystko co niemieckie oprócz golfa III ?
Wszystko to niczym nie poparte spekulacje świadczące o dalece posuniętej manipulacji w internecie.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

Na wszystko inne oprócz golfa III nikogo nie stać :D