Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 320520 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
http://www.citizengo.org/en/32350-ograniczenie-kapitalu-niemieckiego-w-mediach-na-terytorium-polski

Jak to jest w innych krajach, orientujecie się ? Oczywiscie nie mysle o przykladowo TVP1 ,2 itd bo to to dla mnie oczywiste, ale ogolnie
Media jak strategiczne elementy ? 

Online october

• Pr0
  • Oct.
W DE dwie glowne stacje (ARD i ZDF) sa podporzadkowane partii rzadzacej.

Poza tym to pojawia sie zaleznosc.
1. Bogaty kraj. Wlasne media, banki, sklepy itd.
2. Biedny kraj. Wyprzedane media, banki, sklepy. Tzw. kolonia i ewentualne montownie VW.

Dobrze, ze ktos sie za to w koncu chce wziac.
Bo chwilowo wyglada to na sroga niemiecka ingerencje na to co dzieje sie w PL. Z Newsweek i panem L. na czele.

A i z tego co Kolonko ostatnio mowil to Putin chce zredukowac kapital zagranicznych mediow w Rosji do 20%. Brawo :)
007

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
http://www.citizengo.org/en/32350-ograniczenie-kapitalu-niemieckiego-w-mediach-na-terytorium-polski

Jak to jest w innych krajach, orientujecie się ? Oczywiscie nie mysle o przykladowo TVP1 ,2 itd bo to to dla mnie oczywiste, ale ogolnie

Putin ograniczył udział kapitału zagranicznego do 20% w Rosji :P

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Wyobrażacie sobie to wycie w mediach, gdyby ktoś taki pomysł rzucił tutaj otwarcie? Te demonstracje kodu, wystąpienia w europarlamencie, obniżanie rejtingów w jakichś szemranych agencjach :D

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
I co? Teraz znów Razem będą protestowali przeciwko ograniczaniu praw obcokrajowców do posiadania własnych mediów w Polsce :facepalm: #ksenofobia :lol:
« Ostatnia zmiana: 18 Sty, 2016, 14:51:02 wysłana przez pivovarit »

Offline Przychlast

• Pr0
I co? Teraz znów Razem będą protestowali przeciwko ograniczaniu praw obcokrajowców do posiadania własnych mediów w Polsce :facepalm: #ksenofobia :lol:

Ale co ma Razem do tego? Oni raczej nie są wyznawcami wolnego rynku Grzesiu ;) :*.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Putin ograniczył udział kapitału zagranicznego do 20% w Rosji :P

Czyli co, Schulz miał rację z tą Putinizacją polityki w Polsce ? :P
No i mamy cud gospodarczy, bo jak jeszcze niedawno wg. p. Szydło gospodarka naszego graju sie zwijała a Polska była w ruinie a dzisiaj w PUE dowiemy sie ze jest inaczej ze dynamiczny i nowoczesny rozwój  ;)
« Ostatnia zmiana: 19 Sty, 2016, 08:45:14 wysłana przez commelina »

Online october

• Pr0
  • Oct.
Powiedz mi Commelina co takiego dobrego wyniklo z 8 letnich rzadow PO? Jak dla mnie to tylko utrzymanie stanu obecnego, budzetowki, bankow i miedzynarodowych koncernow w PL.

A Pan Schulz jest przewodniczacym socjalistow w parlamencie europejskim. A partia Kaczynskiego jest konserwatywna. Wiec sila rzeczy nie bedzie on przychylny wladzy w PL.

Z reszta PiS ma wg sondazy 39% co w praktyce pewnie oznacza jakies dobre 45% do 50%. I dobrze. W natloku medialnej nagonki sam popieram.
007

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Ty mi powiedz natomiast, dlaczego nie wyczuwasz żartu ;)
Spoiler

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

Może ten cały KOD to jeden wielki flashmob dowcipnisiów? :D

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Nie wiem ale cały ten kod, od sameg poczatku, to dla mnie jakieś absurdalne posuniecie. I nijak mi sie to wszystko kupy nie trzyma.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Co drugi z tych zatroskanych o demokrację miał tatula albo dziadunię komunistycznego zbrodniarza pochodzącego oczywiście z plemienia Szoszonów. Patrzę na te ryje i mi się niedobrze robi.

Online october

• Pr0
  • Oct.

E. Jak slysze "Scholz" to co by dalej nie bylo nie bedzie dla mnie smieszne.

Niemcy natomiast znow debatuja czy Maroko, Algieria i Tunezja to kraje bezpiecze. Jezeli uznane zostana za takie to procedura usuniecia z kraju skraca sie do minimum. Poki co tego nie ma i zanim takiego ludzika usuna mija rok, w porywach do 3. trzeba dac mu nocleg, wyzywic i ubrac. Dlatego cala masa decyduje sie na taki manewr bo zanim ich usuna mija duzo czasu. A standard zycia nieporownywalny. Jest tez cala masa Marokanczykow i Algierczykow niezarejestrowanych . Wiedza, ze nie maja szans na azyl i bujaja sie na 'czarno' po DE zajmujac z reguly drobna przestepczoscia.

Z albanami tak zrobili i dlatego tak sie tlukli w obozach dla uchodzcow. Dlaczego Alban nie moze byc w DE a Afgan tak? Ostatnio ogladalem reportaz jak jeden alban plunal na szalik z flaga DE bo go wydalili. 
007

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Faktycznie az się wierzyć nie chce, ze to może wypisywać dziennikarz na poziomie, co tam dziennikarz, zwykły człowiek by tak nie napisał. I od razu skojarzenie ze "zwykłymi " ludźmi w kodzie. Kurde jesli te jego wpisy wszystkie są jego, to albo cos wie czygo my nie wiemy, albo cos kombinuje.
Pivo, pokazujesz głosy tylko nam przychylne, było jednak kilka takich uwag, które trudno odrzucić o czym z reszta pisałem w spoilerze. To samo zdanie dalej mam odnośnie donoszenia na swój kraj czyli o ludziach gorszego sortu, PIS niestety mocno w tym przodował w PUE w latach 2010-14 , Ziobro i jego kompani co chwila wnosili o dyskusje o Polsce z zarzutami i nie tylko o smoleńsk chodziło. Dla mnie są mistrzami w odwracaniu kota ogonem i im to faktycznie uchodzi i ludzie łykaja to jak żaba muł i ciemny lud to kupuje.
Oby nie sprawdziły sie słowa klasyka  "PO was tak nie wyruchało jak was PIS wyrucha"
Oczywiście dalej mam nadzieję ze zrobią chociaż w miarę ład i porządek byle bez "ich" sprawiedliwości.
Tak jak uznaję winę PO w tym całym syfie tak samo uważam ze mamy doczynienia z dalszym politycznym zakłamaniem i to bez trzymanki, no ale ideologię to PIS potrafi dorobić.
Przed wyborami Polska w ruinie dzisiaj wg słow p.Premier sama zajebistość
Akcja z TK po to by dać większość opozycji , jak to wczoraj usłyszałem to mało z kanapy nie spadłem.
Miliom ukraińców przyjetych do nas jako uchodźcy, kolejna kpina. przez ostatnie 13 lat ok 4 tys sie zgłosiło.
reszta owszem przekroczyla ale w99% zyje tu na czarno wiec panstwo zadnej pomocy nie udzieliło.
I jescze kilka innych kwiatków.
I zeby nie było to sie powtórze nie jest to atak na PIS tylko wypunktowanie ze tez kłamią w imię własnych potrzeb i dorabuiania rzeczywistości.
Niestety uważam ze to co robią to robią by Kaczynski spełnił swoja wizje Polski.

Sorry pivo polubiłeś być może za wcześnie, później troche dopisałem ;)
« Ostatnia zmiana: 20 Sty, 2016, 08:58:45 wysłana przez commelina »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Ziobro i jego żądanie od PE listy akredytowanych dziennikarzy przy PE oraz ich pracodawców ->  :facepalm:

@wrobelsparrow  sie okazuje ze w 2007 wizyta Lecha była obarczona takimi samymi problemami jak ta pechowa z 2010, tyle ze wtedy nie było mgły a wizyte organizował ten który dzisiaj powołuje komisję , ówczesny i aktualny szef BOR . Notatki z tamtych lat wskazują, ze to co dzisiaj jest podstawą oskarzen o zaniedbanie wtedy było powodem do uznania iż spełnieniono wszelkie kryteria by wizyta była przygotowana idealnie.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Obawiam się, że prawdy nie poznamy nigdy. I ruskim i pisowi i platformie i dziennikarzom zależy na wiecznym karnawale medialnym w tej sprawie.

Online october

• Pr0
  • Oct.
Tymczasem w niemieckim radiu NDR Info (coś jak Polskie Radio) co godzine temat KOD i obrony demokracji. Z Rysiu Petru i Wałęsą na czele. Rozumiem, że w kraju ich trochę ponosi, ale po ch robią taki PR za granicą? Poza tym co to za demonstracja z 10tys.? Tak wazne, że trzeba o tym co godzine trąbić? Sztucznie się coś dmucha, aż to zdechnie śmiercią naturalną. Eee.
007

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
@october Trzeba było wymyślić jakąś opozycję, która nie stałaby się po pewnym czasie niewygodna. :P

Offline jaco

• Gaduła
Wczoraj w knajpie poznałem starszą kobitkę około 50tki. Spała przy stoliku na siedząco. Zapytałem czy wszystko ok i okazała się niemką. Postawiłem herbatę, i wyszło że za bardzo nie ma gdzie się podziać to zaproponowałem jej nocleg. Po dłuższej rozmowie przyznała, że wyjechała ze swojego kraju bo tam przez syryjczyków już nie może żyć. Takie buty.