Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 320431 razy)

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Komu oni te ulotki zrobili? Po arabsku powinny byc jak juz dzicz edukowac zamierzaja.
007

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Z funkcją sołtysa, dość często powiązana jest funkcja wójta, a tu już na spokojnie zarabia się 5-8k.

szał. tyle co pracownik po 2 klasach podstawówki na taśmie przy pakowaniu psiej karmy w niemcowni.  :facepalm:

Nic dziwnego, kto by chciał pakować psią karmę?
Czru. We Włoszech hydraulicy i śmieciarze całkiem nieźle żyją, ponieważ nikt nie chce się w tym babrać. :)

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Z funkcją sołtysa, dość często powiązana jest funkcja wójta, a tu już na spokojnie zarabia się 5-8k.

szał. tyle co pracownik po 2 klasach podstawówki na taśmie przy pakowaniu psiej karmy w niemcowni.  :facepalm:

Nic dziwnego, kto by chciał pakować psią karmę?
Czru. We Włoszech hydraulicy i śmieciarze całkiem nieźle żyją, ponieważ nikt nie chce się w tym babrać. :)

Wielcy Mammismo zamiast brudzić swe maczo łapy wolą siedzieć do 40tki na garnuszku u rodziców :D kisnę.

...i właśnie ze względu na mentalność polacy dziadują w dużej mierze, bo jak słyszą propozycję:
"1200 na rekę pod stołem, zero urlopów, zero chorobowych, dużo nadgodzin a szef będzie Cię kroił nożem od chleba"

to zamiast: "weź spierdalaj", to klękają do miecza.
« Ostatnia zmiana: 13 Sty, 2016, 12:10:07 wysłana przez pivovarit »

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Moze i dla smieciarzy jest tam praca. Co nie zmienia faktu, ze wskazniki bezrobocia wsrod mlodych  szaleja we Wloszech na potege. Hiszpania z reszta podobnie.

007

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Wielcy Mammismo zamiast brudzić swe maczo łapy wolą siedzieć do 40tki na garnuszku u rodziców :D kisnę.
Ja też, bo naprawiłem w życiu parę kibli i myślę, że dałbym sobie radę w tej branży. :D

...i właśnie ze względu na mentalność polacy dziadują w dużej mierze, bo jak słyszą propozycję:
"1200 na rekę pod stołem, zero urlopów, zero chorobowych, dużo nadgodzin a szef będzie Cię kroił nożem od chleba"

Dude, czy Ty w ogóle masz jakichś znajomych, którzy niewolniczyli za minimalną? :D

Moja siostra opłacała studia z gównopracy przy składaniu kabli(Szwajcarska jakość polskimi rękami). Na zleceniu na rękę miała minimalną krajową, natomiast jak się okazało jej 40-paro-letnie koleżanki z dwójką dzieci itd. też zarabiały minimalną krajową. Czemu? Bo łatwo je zastąpić, a nie będą ryzykowały bezrobocia, kiedy mąż jest w tej samej sytuacji. Ktoś mógłby powiedzieć "to niech się przekwalifikuje" - musiałyby mieć na to czas żyjąc w cyklu 2h dojazdu z pipidówia->praca 8h->2h powrotu->x godzin dzieci.

Inny przykład: koleżanka po gównostudiach musiała szybko znaleźć pracę po tym jak równocześnie wywalili ją, żeby zrobić miejsce dla krewnej znajomej królika oraz jej matka miała wypadek, po którym teraz jest na rencie. Znalazła pracę w ciucharni - teoretycznie na pół etatu, co miało jej pozwolić zająć się też matką. W praktyce zapierdalała 12h dziennie za 6,5zł/h.

Inna koleżanka: depresja od 10 roku życia, trochę czasu w psychiatryku. Nie zdała matury, za co jej rodzice(oboje nauczyciele) zrobili jej z dupy jesień średniowiecza. Musiała się wyprowadzić, inaczej byłoby jeszcze gorzej. Tylko do tego trzeba mieć pracę. Na szczęście sieć restauracji McDonald's nie zadaje niewygodnych pytań.

Także ten, nie każdy jest w pozycji do negocjacji.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
http://polskaniepodlegla.pl/filmy/item/5040-szokujace-wyznanie-niemiecki-dziennikarz-niemieckie-i-amerykanskie-media-probuja-wywolac-wojne-w-europie

Co ten facet pierdoli, jakie tworzenie propagandy przeciwko rosji. Nie ma chyba bardziej uległego panstwa dla ruskich jak  Niemcy  i Francja. Niemcy sprzedali im stocznie , kombinuja z Nord Stream interesy od zawsze to gdzie im do wojny z ruskiem.
Kocham te wszystkie tytuły rodem z faktu i se. "Szokujące wyznanie", "Koniec swiata sie zbliża" "Smiercionośne mrozy" ( -15' :D )
Widze coś takiego to od razu rence i nogi bezszelestnie opadaja
« Ostatnia zmiana: 13 Sty, 2016, 14:02:20 wysłana przez commelina »

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Gdzie ty tam usłyszałeś coś na temat wojny z ruskiem??
Widzisz różnicę pomiędzy propagandą, a nawoływanie do wojny? Bo wojna ma wybuchnąć w Europie Zachodniej, nie w Rosji.
W świetle tego co dzieje się na fali imigracji, koleś wcale nie mówi bzdur.
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Mowi o propagandzie przeciwko rosjii i wojnie w europie. Jakaż jest propaganda przeciwko rosji gdy podpisuje sie miliardowe kontrakty, i sprzedaje im własne mienie. Patrz niedawno sprzedana stocznia kremlowi pod płaszczykiem dziwnej firmy.

E: po za tym zawsze jakoś tak dziwnie patrze na ludzi którzy nagle po 25 latach stwierdzaja ze nie moga juz kłamać. Do tej pory to mu nie przeszkadzało ?  Może jego rodzinie zabrali jakiś lokal i przeznaczyli dla imigrantów jak to miało miejsce u mojej znajomej ?  I dlaczego mam wrażenie ze albo dostał za mało kasy albo jeszcze co innego. No kurde mam mocno ograniczone zaufanie do takich nagłych przemian.

Ja na serio chciałem sie przekonać do tych wszystkich " niezależna" itd itd ale im dłużej czytam tym bardziej sie przekonuję ze nie leży mi ta retoryka i przedstawianie równie jednostronne jak i TVN spraw i tego co sie dzieje.
Niestety nie ma obiektywizmu u jednych i drugich.
Próbuje dociec dlaczego  tak pluja na Kraśko i Tadlę i znajduje jedno, rodzice albo i dziadkowie jak u Kraśki w PZPR i że niepochlebnie wypowiadali sie o kimś z PIS. Jeśli to ma być ta wolna telewizja i prawdziwie narodowa, to z powrotem zaczynam sie obawiać tej dobrej zmiany. Z resztą sam Kurski klasyk był rzekł " ciemny lud to kupi",  czyżby prorok na dodatek ?
« Ostatnia zmiana: 13 Sty, 2016, 15:25:41 wysłana przez commelina »

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
"Powodem, dla którego napisałem tę książkę"

Zwykle wystarczy sobie zadać pytanie, dlaczego ktoś coś powiedział. Gdzieś w internetach jest statystyka, która mówi, że 33% Niemców popiera politykę Putina. Rynek.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Dude, czy Ty w ogóle masz jakichś znajomych, którzy niewolniczyli za minimalną? :D

Moja siostra opłacała studia z gównopracy przy składaniu kabli(Szwajcarska jakość polskimi rękami). Na zleceniu na rękę miała minimalną krajową, natomiast jak się okazało jej 40-paro-letnie koleżanki z dwójką dzieci itd. też zarabiały minimalną krajową. Czemu? Bo łatwo je zastąpić, a nie będą ryzykowały bezrobocia, kiedy mąż jest w tej samej sytuacji. Ktoś mógłby powiedzieć "to niech się przekwalifikuje" - musiałyby mieć na to czas żyjąc w cyklu 2h dojazdu z pipidówia->praca 8h->2h powrotu->x godzin dzieci.

Inny przykład: koleżanka po gównostudiach musiała szybko znaleźć pracę po tym jak równocześnie wywalili ją, żeby zrobić miejsce dla krewnej znajomej królika oraz jej matka miała wypadek, po którym teraz jest na rencie. Znalazła pracę w ciucharni - teoretycznie na pół etatu, co miało jej pozwolić zająć się też matką. W praktyce zapierdalała 12h dziennie za 6,5zł/h.

Inna koleżanka: depresja od 10 roku życia, trochę czasu w psychiatryku. Nie zdała matury, za co jej rodzice(oboje nauczyciele) zrobili jej z dupy jesień średniowiecza. Musiała się wyprowadzić, inaczej byłoby jeszcze gorzej. Tylko do tego trzeba mieć pracę. Na szczęście sieć restauracji McDonald's nie zadaje niewygodnych pytań.

Także ten, nie każdy jest w pozycji do negocjacji.

Żeby nie było, że moje życie jest zbyt wesołe:
Tak, zmarł mi ojciec 4 lata temu i zostaliśmy z pensją mojej matki (3300 netto), bratem, chorą babką, kredytami na głowie. Nie pracowałem wtedy. Dodam, że matka z depresją.
Moja dziewczyna jeszcze niedawno zarabiała 2000uah za pracę 10h dziennie z weekendami. Zobacz sobie ile to jest na nasze i weź pod uwagę, że ceny na Ukrainie są niewiele niższe od naszych :)

Tylko, że ciągle nie rozumiem, co to ma do rzeczy. Życie potrafi pokopać i albo się człowiek przygotuje na to albo idzie do piachu. "Jak umiesz liczyć, to licz na siebie".

A teraz jak już się poużalałem to podam mój przykład: mam dwóch znajomych z liceum. Mieszkali na wsiach pod Lublinem. I generalnie byli z biednych rodzin.
Jeden siedział cicho i się uczył całe liceum a drugi pisał mi na gg z wyrzutem, że starsi mi fundują wyjazdy zagraniczne co miesiąc i nowe zabawki(tak wyglądała moja 3cia klasa liceum).
No to ja mu tłumaczę, że zarabiałem wtedy więcej niż moi rodzice razem wzięci a ten dalej gadał swoje tak jakby jednym uchem wlatywało a drugim wylatywało.
Ponownie gadka się rozpoczęła po maturach jak się podostawaliśmy na studia. Zaczęło się pierdolenie z wyrzutem, że jemu rodzice nie zapłacą za studia w Warszawie...
A ten drugi koleś, o którym wspomniałem, dostał się na SGH i był w tak słabej sytuacji materialnej, że każdego dnia po uczelni robił nocki, żeby móc się utrzymać i CZĘŚĆ PIENIĘDZY ODESŁAĆ rodzinie. Ten człowiek jest teraz managerem w P4 a tamten drugi pewnie dalej narzeka, że rodzice mu nie dali hajsu na Warszawę.
« Ostatnia zmiana: 13 Sty, 2016, 17:05:05 wysłana przez pivovarit »

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
"Chcącemu nie dzieje się krzywda" - ta maksyma ma już ponad 2000 lat chyba ;)

Offline selfslave

• Gaduła

Oj różnie jest, czasami jak nie ma innych perspektyw, nie masz rodziny która może pomóc, to trzeba się zgodzić za te 1200 na rękę.
W pierwszej pracy robiłem za 600 zł na pół "etatu" (sratu dupatu... na czarno ;)). Wyzysk i chujnia, ale nie było wtedy innych ofert, sam za mało jeszcze umiałem, żeby bez wstydu oferować komuś usługi, a z czegoś trzeba było żyć. Ale w pół roku nauczyłem się tam od chuja rzeczy i zmieniły się perspektywy i możliwości. Oczywiście nie wszędzie można się rozwinąć i czasami jest to po prostu chujowa praca za marną kasę, ale nie zawsze można sobie w życiu pozwolić na odrzucanie ofert.

E: po za tym zawsze jakoś tak dziwnie patrze na ludzi którzy nagle po 25 latach stwierdzaja ze nie moga juz kłamać. Do tej pory to mu nie przeszkadzało ?  Może jego rodzinie zabrali jakiś lokal i przeznaczyli dla imigrantów jak to miało miejsce u mojej znajomej ?  I dlaczego mam wrażenie ze albo dostał za mało kasy albo jeszcze co innego. No kurde mam mocno ograniczone zaufanie do takich nagłych przemian.
To prawda. Ale można wziąć pod uwagę, że rzeczywiście jak dostał za mało kasy to teraz zdradzi parę niefajnych szczegółów, które mogą się potwierdzać, aby zrobić trochę szumu wokół własnej osoby. Czyli nie ufać, ale wysłuchać ;)

Próbuje dociec dlaczego  tak pluja na Kraśko i Tadlę i znajduje jedno, rodzice albo i dziadkowie jak u Kraśki w PZPR i że niepochlebnie wypowiadali sie o kimś z PIS.
Ja nic nie słyszałem o przeszłości Kraśki (do teraz:)) i jego wypowiedzi o PISie też nie. Za to widziałem parę wywiadów, które prowadził i byłem zażenowany. Tendencyjne pytania, które zadaje się jedno po drugim, praktycznie nie dając rozmówcy możliwości odpowiedzi. Zapraszanie kogoś, żeby przez cały wywiad robić z niego idiotę to nie jest chyba poziom, którego oczekujemy.

Jeszcze inny kwiatek, który co prawda nie dyskwalifikuje go jako dziennikarza, ale subiektywnie we mnie wzbudził brak sympatii to gdy dawniej Kraśko pojechał do USA jako korespondent i po miesiącu zapomniał jak się akcentuje po polsku.

Nie żebym bronił obiektywizmu TVP po zmianach, bo takiego się nie spodziewam, ale Kraśko jest po prostu chujowym dziennikarzem, pomijając powody z jakich wyleciał, bo pewnie masz rację, że komuś tam podpadł.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Że Wrocław trzeba zaorać to wiedziałem, ale że sam to zrobi i to w takim tempie, nie byłem świadomy.

http://kalejdoskopkultur.pl/item/231-zosta%C5%84-asystentem-uchod%C5%BAcy.html
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
To się przyznam, ze jakoś nigdy mnie nie zainteresował jako dziennikarz :D no to ok, był chooiowy . Traktowałem go raczej jako "konferansjera" lub tego od odczytywania wiadomości i nie widziałem ani jednego jego wywiadu. Z drugiej strony wiemy jak jest i jakie bedą kryteria, jedno to ze dużej straty nie bedzie.

Posty połączone: 13 Sty, 2016, 21:08:15
Że Wrocław trzeba zaorać to wiedziałem, ale że sam to zrobi i to w takim tempie, nie byłem świadomy.

To chyba jakiś żart , jeśli nie to powinni zobaczyć to:

https://www.facebook.com/PRAWAStronaMedalu/videos/vb.1597549900460468/1696198397262284/?type=2&theater
« Ostatnia zmiana: 13 Sty, 2016, 21:09:33 wysłana przez commelina »

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie

Fundacja Batorego... czemu mnie to nie dziwi..
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline wrobelsparrow

• Pr0
A jak się mieli nazwać? Fundacja Ozjasza Goldberga?

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline wrobelsparrow

• Pr0

Offline blendamed

• Gaduła
http://www.tvp.info/23580371/trzylatek-zgwalcony-w-osrodku-dla-uchodzcow-norweska-policja-wszczela-sledztwo
– Nie można narzucać pojedynczego kodu kulturowego, który wskazywałby, jakie zachowania są dobre a jakie złe, ponieważ żyjemy w wolnym społeczeństwie – skrytykowała pomysł władz Linda Hagen z firmy Hero, która prowadzi 40 proc. norweskich ośrodków dla uchodźców. – Musi być tolerancja dla postaw, które mogą wydawać się niemoralne z punktu widzenia tradycyjnych norm – dodała.
Mnie się wydaje, czy w którymś etapie mojego życia nieświadomie wyjebało mnie do innego wymiaru? :D
« Ostatnia zmiana: 13 Sty, 2016, 23:04:36 wysłana przez blendamed »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
"Chcącemu nie dzieje się krzywda" - ta maksyma ma już ponad 2000 lat chyba ;)

Niestety sam doświadczyłem na sobie ze ta  maksyma nie sprawdza sie w naszym kraju w 100%

Posty połączone: 14 Sty, 2016, 08:34:13
http://www.tvp.info/23580371/trzylatek-zgwalcony-w-osrodku-dla-uchodzcow-norweska-policja-wszczela-sledztwo
– Nie można narzucać pojedynczego kodu kulturowego, który wskazywałby, jakie zachowania są dobre a jakie złe, ponieważ żyjemy w wolnym społeczeństwie – skrytykowała pomysł władz Linda Hagen z firmy Hero, która prowadzi 40 proc. norweskich ośrodków dla uchodźców. – Musi być tolerancja dla postaw, które mogą wydawać się niemoralne z punktu widzenia tradycyjnych norm – dodała.
Mnie się wydaje, czy w którymś etapie mojego życia nieświadomie wyjebało mnie do innego wymiaru? :D

Mam dokładnie to samo odczucie. wczoraj oglądając program Sekielskiego o imigrantach na Tempelhof i ogolnie o sytuacji w Niemczech, słuchając wypowiedzi dziennikarzy lewicujących doszedłem do wniosku ze cos jest chyba nie tak albo ze mną albo z nimi. Jak kurwa można tłumaczyć w jakikolwiek sposób takie postawy jak można chciec pomagać innym nie potrafiąc tego robić jednoczesnie sciagać na swoich bliskich strach i niebezpieczeństwo. To jest dla mnie chore. Niemcy- Europa , nie porafią pomóc tym uchodźcom a samo przyjęcie i pozostawienie ich samych sobie bez zadnej kontroli to głupota o którą nigdy w zyciu nie podejrzewałbym niemców, a jednak. Nie ma już Deutsche Ordnung  a napisy po arabsku w trakcie przemówienia noworocznego Angeli to juz kurwa jakas szajba.

Cytat: senyszyn
To jest też ten nawyk donoszenia na Polskę za granicą. W Polsce jest taka fatalna tradycja zdrady narodowej. I to jest właśnie nawiązywanie do tego. To jest w genach niektórych ludzi, tego najgorszego sortu Polaków – mówił kilka dni temu Jarosław Kaczyński w Telewizji Republika. Na te słowa zareagowała Joanna Senyszyn na swoim blogu.

„Trzeba pamiętać, że właśnie PiS-owcy składali w instytucjach europejskich obrzydliwe donosy na Polskę” – zauważa. I punktuje: „Pierwsza brygada kaczystów organizowała w Parlamencie Europejskim wysłuchanie publiczne w sprawie katastrofy smoleńskiej, a ściślej w sprawie nieprawidłowości zawinionych przez polskie władze. Marta Kaczyńska apelowała o międzynarodowe śledztwo w sprawie zbadania przyczyn katastrofy. Europoseł Ziobro wylał na Polskę wiadro pomyj podczas plenarnych obrad w Strasburgu, na początku polskiej prezydencji. Zarzucał m.in. brak wolności słowa i wolności mediów”.

„Czyżby to właśnie PiS-owcy wyróżniali się posiadaniem genu zdrady narodowej?” – pyta retorycznie. „Oczywiście wtedy nie były to donosy najgorszego sortu Polaków, ale słuszne żądania prawdziwych patriotów”

Jak bardzo jej nie lubie tak trudno mi sie z nia nie zgodzić.

To jeszcze trochę innego gówna
http://wpolityce.pl/polityka/278010-morawiecki-splaca-kredyt-na-dom-fakt-rata-jest-wyzsza-niz-pensja-ministra
« Ostatnia zmiana: 14 Sty, 2016, 09:16:38 wysłana przez commelina »

Offline blendamed

• Gaduła
Nie mam zamiaru popierać słów ani senyszyn ani kogokolwiek z PiS, choćby nie wiem ile mieli racji. Jedno i drugie najgłośniej szczeka gdy jest w opozycji i wtedy się dowiadujemy jacy to nie są patrioci a ci drudzy to hipokryci i zdrajcy narodu i na odwrót.
Zostaje tylko nadzieja, że chociaż część działań pisiorów przyniesie jakikolwiek pozytywny skutek, bo póki co to czeka nas opodatkowanie sklepów internetowych i podniesienie akcyzy.
« Ostatnia zmiana: 14 Sty, 2016, 13:28:05 wysłana przez blendamed »

Offline Algiz

• Gaduła
Ale posłanka Skrzeczysyn i jej partia która jest w prostej linii spadkobiercą PZPR jest ostatnią osobą która powinna się wypowiadać na temat zdrady narodowej.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Uważam ze dokładnie ma takie samo prawo jak PIS o donoszeniu na ojczyzne po za granicami kraju.