Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 320190 razy)

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Skoro nie widzisz tego podobieństwa na załączonych do artykułu obrazkach, gdzie np. zdania różnią się tylko podmiotem, to co mam ci pokazać?
30 zdań, czyli 1 strona z 800... Kończę tę nierówną walkę :D
P.S. Naczelnym Newsweeka jest Lis.
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@commelina zlituj się... Winiarski to w/g ciebie dwulicowa świnia, niewiarygodny, to że zeznaje pod przysięgą, i w normalnym państwie takim ciężarem faktów mówiących kim jest Bul, zafundowałby już Trybunał Stanu, ale to też pikuś...
Sumliński to rozchwiany emocjonalnie idiota, dla ciebie wszystko jest pikuś, tylko Bul jest super, PO, Szkło Kontaktowe z pseudo inteligentnym Miecugowem... bo ty przecież "czekasz na konkretne posunięcie Antoniego Macierewicza"...
Dyskusja po zbóju fest. Ja walę po ochach czym się da, żeby lemingoza raczyła otworzyć oczy, a ty masz jeden koronny argument, którego używasz wszędzie: "czekam na konkretne działania Antoniego Macierewicza".
Chromolę taką dyskusję. Czasem człowiek ma ochotę użyć języka Stonogi, ale w sumie szkoda prądu.

To jak to jest ? Jest tym idiotą czy nie ? W sumie w jedym z artykułów krytykował Winiarskiego i jego gry.
Teraz czytam ze jest ok, to znaczy ze powyższe źle odczytałem ?

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
@commelina wygląda na to że tak... Ja nie pisałem, że według mnie Sumliński jest rozchwianym emocjonalnie idiotą, a Winiarski to dwulicowa świnia...
Z twoich wpisów wywnioskowałem, że to ty tak uważasz.
Ja przeczytałem książki Wojciecha Sumlińskiego, Komorowski również wie jakie oskarżenia zawierają te książki, miał możliwość pozwać Sumlińskiego w trybie wyborczym, ale z jakiegoś powodu tego nie zrobił.
W świetle ostatatnich obciążających Komorowskiego zeznań w "aferze marszałkowej", przy jednoczesnym uniewinnieniu Wojtka Sumlińskiego, jest chyba jasne kto mówi prawdę, a kto kłamie.
@theremin może gdybyś znał metody działania służb specjalnych, i znalazł się na ich celowniku mając żonę i troje dzieci, nigdy nie nazwałbyś Sumlińskiego pajacem... Ja przynajmniej znam dokładnie wszystkie okoliczności, i w życiu nie przyszłoby mi do głowy, żeby nazwać kogoś kto znalazł się w takiej sytuacji, i targnął się na własne życie pajacem...
@commelina mam nadzieję, że teraz wszystko jasne, przepraszam jeśli byłem nieprecyzyjny i wprowadziłem cię w błąd.
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Ok , po prostu w tamtej dyskusji nigdzie nie wspominałem o Sumlińskim i stąd moje zdziwienie, ze w ogole padło jego nazwisko i to w takim kontekście.
Odnośnie oceniania ludzi to bardzo łatwo kogoś skrzywdzić dlatego tez lepiej być ostrożnym w jednoznacznych ocenach, nie znając całości.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Tak. Masz 100% racji, ty napisałeś tylko o Winiarskim, a jakiś inny użytkownik napisało o Sumlińskim, a ja zebrałem to do kupy, i odpowiedziałem w jednym poście, stąd zamieszanie, przepraszam.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

o jak kisnę xD
Heh, Ty kiśniesz, a Finlandia to wprowadza.

I kisnę jeszcze bardziej. Poza tym to, co ma być wprowadzone w Finlandii ma być uzależnione od zarobku danej osoby, czyli nic nowego na świecie. Kwota wolna od podatku w połączeniu z zasiłkiem dla bezrobotnych to praktycznie to samo.

A tak w ogóle to serio uważasz, że istnieje duża grupa ludzi ze mną na czele, która by tak po prostu nie chciała pieniędzy za darmo? Czy może jest tutaj jakiś inny problem, którego na pierwszy rzut oka nie widać?
« Ostatnia zmiana: 09 Sty, 2016, 13:41:53 wysłana przez pivovarit »

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
@gizmi7 wiesz już co się stało w noc sylwestrową w Kolonii, i wszystkich większych miastach Niemiec?
Nie chcę się pastwić nad tobą, chcę tylko zapytać czy dalej obstajesz przy swoim...

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Gizmi już wie, że prawicowa propaganda ewoluuje i staje się coraz lepsza :D
Ale trzeba mu to wybaczyć, bo ma 20 lat i broniąc ideologii, z którą się identyfikuje, broni jednocześnie samego siebie.
« Ostatnia zmiana: 10 Sty, 2016, 06:26:46 wysłana przez pivovarit »

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Generalnie zmierzam do tego, że rozumiem, że w Europie i w samych Niemczech są przestępcy, ale nigdy nie zdarzyło się, żeby organizowali się w grupy po 1000 osób, w dodatku wszyscy bez wyjątku z krajów muzułmańskich.
Najzabawniesze jest to, że rzecznik policji w Kolonii ogłosił w nowy rok, że Sylwester w Kolonii przebiegł spokojnie, dopiero po kilkuset zgłoszeniach o napaściach na tle seksualnym i rabunkowym, po 5 dniach prasa niemiecka zaczęła bić na alarm.
W ośrodkach dla uchodźców rozdzwoniły się skradzione smartfony i iphony, ale i tak nie można ustalić sprawców bo... Nie ma żadnych nagrań z monitoringu  :o
Widzisz sam, że przypadek twojego kurda, jest tylko wyjątkiem potwierdzającym regułę...

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
W ośrodkach dla uchodźców rozdzwoniły się skradzione smartfony i iphony, ale i tak nie można ustalić sprawców bo...

Ustalenie sprawców którzy nie mają żadnej tożsamości ponieważ wpuszczono ich do UE bez dokumentów :)
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Generalnie zmierzam do tego,

Niemcy to kraj bardzo wybiórczo stosujący na swoje potrzeby argumenty.  ARD i ZDF to typowe główne programy pani Merkel. Świeżutka afera to właśnie przemilczenie zajść w Kolonii na polecenie partii rządzącej. Jak to wypłynęło zwołali konferencje i pan prezes ładnie przeprosił i stwierdził, że to był błąd. A chcieli jedynie zebrać wszystkie dowody, żeby podać pełną informację. Jasne.

A zmierzam do tego, że taki sobie kraj gdzie media są po prostu direkt upolitycznione będzie we wszystkich głównych gazetach i dziennikach wmawiać o "polskim zamachu stanu na media". Z resztą jak czytam komentarze na np zeit.de to dużo Niemców to zauważa. Z trybunałem w DE jest podobna sytuacja. Pasuje mi tu tylko "źdźbło w oku bliźniego widzisz, a belki w swoim nie dostrzegasz"
007

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
@13 IMO burmistrz Kolonii powinna polecieć z urzędu za "rady dot. unikania zagrożenia". Nie mam za bardzo opinii, bo zaczął się u mnie sezon przedsesyjny i nie mam czasu zajrzeć do źródeł, ale jak czytam tu o "bandach organizujących się w tysiące" i gdzie indziej o kilkudziesięciu zgłoszeniach, a jeszcze indziej o "3 gwałtach", to wolę się nie wypowiadać, dopóki nie przeczytam więcej na ten temat. Bo od mówienia "uchodźców naspraszali, to teraz mają" już są dziesiątki tysięcy internautów (teraz też telewizja publiczna - bodajże w TVP info była dziś ponoć jakaś "ekspertka z Białegostoku" o egzotycznym, brzmiącym z arabska nazwisku, opierająca argumentację na przeklejkach z popularnych portali społecznościowych.

Nawiązując do szydery powyżej - oczywiście, to tylko ja jestem zmanipulowany, głupi i nieświadomy - nie to, co Wy wszyscy dumni czytelnicy "alternatywnych", prawicowych portali:

Spoiler

A ja dziś trafiłem na taki kwiatek:

Niezależna zapomniała włączyć Thora :v
« Ostatnia zmiana: 10 Sty, 2016, 22:42:09 wysłana przez gizmi7 »

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Niezależna zapomniała włączyć Thora :v

Jeśli już to VPN.

Jak klikniesz na fejsie w tę lokalizację pod postem, to wyskakuje:
Sokolka
Sokółka is a town in Podlaskie Voivodeship in northeastern Poland. It is a rail junction, located on the international Warsaw - Białystok - Grodno line, with additional connection which goes to Suwałki and the Lithuanian border. The area has a Tatar minority.

oh, gizmi xD
« Ostatnia zmiana: 11 Sty, 2016, 08:34:55 wysłana przez pivovarit »

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Gdy ja klikam, wskazuje mi na jakieś zatyłcze w obwodzie penzeńskim - Sokółka o której piszesz jest koło Białegostoku (choć faktycznie opis pod spodem mówi o niej, gdy współrzędne geograficzne o Rosji - mi się wydaje, że prędzej by przypisało złą miejscowość do nazwy niż tak pomyliło lokalizację geograficznie)
« Ostatnia zmiana: 11 Sty, 2016, 11:57:03 wysłana przez gizmi7 »

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Gdy ja klikam, wskazuje mi na jakieś zatyłcze w obwodzie penzeńskim - Sokółka o której piszesz jest koło Białegostoku (choć faktycznie opis pod spodem mówi o niej, gdy współrzędne geograficzne o Rosji - mi się wydaje, że prędzej by przypisało złą miejscowość do nazwy niż tak pomyliło lokalizację geograficznie)

Tego się nigdy nie dowiemy, bo geolokalizacja IP działa na podstawie ręcznie zdefiniowanego słownika wiążącego grupę adresów IP z lokalizacją.
Jednak wschód Polski jest bardziej prawdopodobny niż jakaś wiocha w Rosji.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Tru, ale i tak śmiesznie się komponuje z contentem, który akurat stamtąd szedł (bodajże dwa czy trzy posty dotyczące relacji polsko-rosyjskich/komentujące sytuację na Rosji)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Patrząc na historię artykułów autora, ten pan Tomasz Wróblewski ma niezłą lewicofobię. Ale po naczelnym "Wprost" nie spodziewałbym się za dużo. Co do artykułu - przede wszystkim studia są dla wiedzy (ewentualnie zdobycia dodatkowych kwalifikacji) - nie dla pracy. Prędzej takie myślenie jest przyczyną jakiegoś problemu. Argumenty są cienkie, jak "rosół" z kostki rosołowej, Maggi i wody: Sowell, na którego się powołuje - to nie żaden socjolog (LOL!), tylko ekonomista, w dodatku libertarianin [hint: koleś wcaaale nie jest zbiasowany]. Łączenie "publicznego strachu" z "ponad 40 proc. wydatków PKB przez państwo" to tak pokraczny fikołek intelektualny (choć w sumie wpisuje się w popularne ostatnio trendy w internecie). Ciekawe, jak by skomentował wydatkowania państwa w stosunku do PKB na takich Węgrzech, do których aspiruje obecny rząd, którego krytykę próbuje tak tanio skwitować.