Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 318489 razy)

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
(...) Zresztą, na co to porównywanie PiSu do PO? Do kogo ma to trafić? Do centro-prawicowców, którzy w tych wyborach i tak zagłosowali na PiS, centro-liberałów, którzy zagłosowali na nowoczesną czy tej garstki, co się jeszcze trzyma przy PO? (...)
WUT??

Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Jakie wut - PO ledwo miało w tych wyborach ~20%, na które chyba nawet oni sami nie liczyli. Porównywanie na zasadzie "PO robiło gorzej to" kojarzy mi się z "mamo... wiem, że trója, ale na przykład Zdzisiek dostał dwóję z tej kartkówki". Jedni i drudzy to ten sam ściek, ale nie oznacza to, że PiS można bronić w jakikolwiek sposób, bo POwczykom to uchodziło na sucho... A że partia, której kibicuję, zbija (mały, ale zawsze) kapitał społeczny na szumie wokół machlojek PiSu - tym bardziej wspieram nagonkę :P

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
@gizmi7 z radością śpieszę poinformować, że twoje posty już nie będą mi się wyświetlały.

Miłego letargu :)

...bo polska "demokracja" służy niemieckim interesom.

http://www.fakt.pl/polska/niemcy-chca-bronic-polskiej-demokracji-w-szczecinie,artykuly,596968.html

Poczytajcie komentarze pod artykułem...
« Ostatnia zmiana: 11 Gru, 2015, 22:13:41 wysłana przez 13 »
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline Dun

• TW
  • Gaduła
@gizmi7 jprdl, jak ty to przeżyjesz, chłopie... taki cios!  ;)

Niestety, nie da się ignorować faktu, że argument "PO mogło to my też możemy" jest z założenia błędny. Bo PO za swoje zagrywki dostało karnego kutasa w postaci przegranych wyborów. Wniosek nasuwa się sam...
« Ostatnia zmiana: 11 Gru, 2015, 22:37:17 wysłana przez Dun »

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Wszystko zależy jaki ktoś ma cel w takich działaniach.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Hmmm, na pustyni demokrację wprowadza się nalotem dywanowym, w europie demokrację trzeba wprowadzać inaczej...
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Mnie tylko zastanawia jaki interes mają Niemcy w tym wszystkim. Wykupowanie mediów, finansowanie partii rządzącej itd itp. Dalej są źli za wojnę czy chcą Bieszczady na własność?

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Widzisz trzynasty ale to tak wygląda, na taka wyliczankę "kto komu". Faktem jest ze mnie to jakoś wtedy nie interesowało, może tez dlatego ze nie bardzo blisko skóry to było, lub miałem inne problemy. Na pomoc Tuska w czsie kryzysu i pakiet kryzysowy psioczyłem tak samo jak dzisiaj na PIS. Tylko czy to na tym ma polegać polska polityka. Czy po to PIS szedł do władzy by pokazać ze może tak samo albo i lepiej ?. Okres rzadów PO to 8 lat ci dopiero zaczeli. Przerzucanie sie takimi argumentami faktycznie wygląda jak przepychanka w piaskownicy, : " a nie bo ty a własnie ze nie bo ty bardziej" Polska nie ma na to czasu by tak sie bawić i jeśli oni dzisiaj nie dadzą przykładu praworzadności i poszanowania prawa które faktycznie PO mocno nadwyrezyła także przy własnie TK , niestety Kropiwnicki wraz, uwaga trzynasty fanfary, z Komorowskim zjebali sprawe i dali zły przykład i precendens, jak nagrzebać w czymś co funkcjonowało 25 lat i w czasach trudniejszych, i zjebać to dokumentnie. Niby nie nastawiałem sie na nic ale liczyłem za tacy patrioci i katolicy będą ponad tym i pokaża wszystkim jak sie rzadzi. I tym by mnie "kupili" , odszczekałbym swoje marudzenie, niestety poki co np pani Kępa daje tylko dowody na to, jak bardzo zachłysneli sie tak dużą władzą.

edyta:
usmiałem sie : http://www.tvn24.pl/ojciec-rydzyk-zrywa-wspolprace-z-kancelaria-prezydenta-dudy,602185,s.html
« Ostatnia zmiana: 12 Gru, 2015, 08:52:49 wysłana przez commelina »

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Napiszę to najprościej jak się da.
Trybunał Konstytucyjny nie jest apolityczny, jego skład zawsze jest z rozdania partii która aktualnie rządzi.
Trybunał Konstytucyjny z Rzeplińskiim na czele, w swoich orzeczeniach wielokrotnie dawał dowody posłuszeństwa Platformie Obywatelskiej.
Jak choćby kradzież oszczędności Polaków z OFE, trybunał orzekł, że to było zgodne z konstytucją.
Kradzież stu pięćdziesięciu miliardów jest zgodna z konstytucją, rozumiesz?
To że platforma chciała zapewnić sobie nietykalność Trybunału Konstytucyjnego, nie było żadnym babolem, było celowym działaniem, które miało na celu wywołać spór wokół niego, wywołać publiczną debatę graniczącą z histerią, dlatego jest to zamieszanie, bo było precyzyjnie zaplanowane.
Wiesz jaki deficyt musiałby przyjąć poprzedni rząd w budżecie gdyby nie ta kradzież?
Dlatego irytuje mnie kiedy ktoś histeryzuje, że rząd zatwierdził budżet z deficytem na 20 miliardów, skoro poprzednia ekipa ukradła 150 miliardów, i powiększyła dług publiczny w stosunku do PKB o 100%.
Wyobrażasz sobie, że PiS po miesiącu rządów w porozumieniu z Gandalfem dokona cudu?
Przecież nikt z Polaków do tej pory nie interesował się trybunałem Konstytucyjnym.
Podejrzewam że niewiele osób w ogóle o nim słyszało, i wystarczy spojrzeć na czym polega geneza tego sporu.
Do tej pory ekipa rządząca twierdziła, że w demokracji sprawy państwa załatwia się w parlamencie, ale kiedy znalazła się w opozycji, mamy nową jakość, teraz sprawy państwa załatwia się na ulicy.
To co tak ochoczo ganili politycy platformy w trakcie wyborów prezydenckich i do parlamentu, do tego teraz nawołują.
Jeszcze Niemcy będą pikietować w Polsce bo odbywa się zamach na demokrację?
To jest normalna sytuacja według ciebie? Wyobrażasz sobie, że Polacy jadą do Niemiec protestować przeciwko łamaniu demokracji w Niemczech?

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Co do Niemców to jakaś paranoja to prawda co do grzebania w TK przez PO to to oczywiście było celowe ale co do apolitycznoći TK to właśnie do czasu tego grzebania działało to całkiem całkiem przez 25 lat i był podział na ich i naszych a PO faktycznie wraz z Bronkiem Rzeplińskim i Kropiwnickim zjebali sprawe celowo, myślę jednak ze nie po to by wywołac histerię wtedy a po to ze własnie nikt wtedy sie tym nie interesował a teraz jest szaleństwo.
Co do PIS nie oczekuję absolutnie cudu, mało tego na ich miejscu z obiecanych 500 zł dałbym 250 i powiedział ze jest taki syf w budżecie ze na dzisiaj nas na więcej nie stać. Wyszli by z twarzą dając dodatkowego kopa w dupę platformie. Gdyby odrzucili dwóch wybranych bezprawnie sedziów przez PO  i zatwierdzili swoich teraz, dali by przykład jak się rzadzi i jak działa prawo i to by było dla mnie naprawienie sytuacji. Mieli by mój poklask i byłbym bardzo pozytywnie zaskoczony. Niestety nie jestem.

Zastanawiam sie tylko dlaczego PIS nie robi nic tak na serio z Komorowskim. Fundacja jego córki Zofii i inne dziwne sprawy jeszcze z okresu MON, dlaczego PIS tego nie rusza i nic konkretnego sie nie dzieje. Przecież jesli potwierdziłyby sie te wszystkie jego sprawy to trybunał stanu to mało.

« Ostatnia zmiana: 12 Gru, 2015, 09:40:35 wysłana przez commelina »

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
No właśnie dlatego, że nie może nic zrobić, bo nie można pociągnąć nikogo do odpowiedzialności, stawiając polityków PO, przed trybunałem PO, chcieli się zabezpieczyć... przecież zwykły obywatel nauczony doświadczeniem, powinien już wiedzieć, że jeśli media podnoszą taki jazgot, a opozycja nawołuje do demonstracji, to mamy do czynienia z jakąś poważną patologią, wałami na kwoty, o których się nam nie śniło, o reszcie nie chcę nawet myśleć.
Powiem tak. Ja nawet nie życzę źle tym, którzy działali na szkodę Polski przez 8 lat. Nie chcę żeby ich rozstrzeliwano, chcę tylko, żeby pobierali emerytury u swoich mocodawców, i u nich dożyli późnej, szczęśliwej starości.
Mam dzieci, ba! Mam wnuki, chcę żeby żyły w normalnym państwie.
Co do obietnic wyborczych, są jak najbardziej wykonalne.
Deficyt został przyjęty na pokrycie właśnie tych obietnic... ale do momentu kiedy dojdzie do uszczelnienia wpływów z podatku VAT i WSZYSTKIM co się z tym wiąże, (wszyscy wiedzą o co chodzi), całe to zamieszanie z preferencyjnymi warunkami dla Lidli, Reali i innych Aldi, nie sposób wymieniać wszystkiego.

Jak lubicie dobrą publicystykę, to polecam program Pospieszalskiego; http://vod.tvp.pl/8306639/10122015
Gośćmi byli Ziemkiewicz, Kukiz, Magierowski, Wigura i Szczerba. Dla ludzi o mocnych nerwach.

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
To jest normalna sytuacja według ciebie? Wyobrażasz sobie, że Polacy jadą do Niemiec protestować przeciwko łamaniu demokracji w Niemczech?

Jakieś 2-3 lata temu widziałem w TV łamiących demokrację polskich polityków protestujących w Kijowie przeciw łamaniu demokracji na Ukrainie.

Jak lubicie dobrą publicystykę, to polecam program Pospieszalskiego

YOU MADE MY DAY  :lol:
« Ostatnia zmiana: 12 Gru, 2015, 12:05:03 wysłana przez theremin »
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים

Jakieś 2-3 lata temu widziałem w TV łamiących demokrację polskich polityków protestujących w Kijowie przeciw łamaniu demokracji na Ukrainie.

Jak lubicie dobrą publicystykę, to polecam program Pospieszalskiego

YOU MADE MY DAY  :lol:

Rozumiem, że według ciebie, sytuacja na Ukrainie ogarniętej wojną domową, albo w zasadzie to już nie wiadomo jaką wojną, jest porównywalna z tą sytuacją którą mamy w Polsce, tak?
Proponuję upatrzyć sobie jakąś brzozę, następnie wziąć rozpęd, dalej wiadomo...

Zobacz sobie program, posłuchaj o czym mowa, i nie zakładają a priori, że podsuwam jakieś bzdury...
« Ostatnia zmiana: 12 Gru, 2015, 13:28:50 wysłana przez 13 »

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Powiem ci Trzynasty, że jak dzisiaj patrzę co się dzieje, to się z tymi rozstrzeliwaniami trochę waham :D

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Blokowanie za odmienne zdanie w dyskusji politycznej, do czego na tym forum dochodzi... :D

Spoiler
« Ostatnia zmiana: 12 Gru, 2015, 15:23:07 wysłana przez gizmi7 »

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Blokowanie za odmienne zdanie w dyskusji politycznej, do czego na tym forum dochodzi... :D

Spoiler

Mnie usuwano ze znajomych na fejsbuku :tak:

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Fejsik to co innego :D Sam zwykle anuluję subskrypcję, jak ktoś regularnie repostuje "lewaki dupa cicho" czy inną żałosną logikę. Ale no gdzie na forum gitarowym, szczególnie że polityczne pierdolenie się przeniosło do dedykowanego tematu, a nie gdzie każdy mógł oberwać :D

Propos "niezależnych mediów":

Byłem dziś w okolicach Warszawy (i w sumie teraz jestem w samej Warszawie), ale demonstracja mnie ominęła - to prawda, że da się zrobić dużą demonstrację i zarazem nie zrobić bydła (nie, żebym pił do 11 listopada)?

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
KOD chrzani o obronie wolności i demokracji a dziś przepchnięto nowe kajdany klimatyczne. Niemcy nas wyruchają na OZE bez wazeliny.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Nie ma to jak stawać w obronie TK, który miał w dupie obywateli, kiedy 150mld złotych wyparowało z OFE. :D
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
Nie ma to jak stawać w obronie TK, który miał w dupie obywateli, kiedy 150mld złotych wyparowało z OFE. :D

Wyparowało? One przepadły już w momencie trafienia do OFE. Zresztą obojętnie czy w ZUS czy w OFE - i tak chuja zobaczymy swoje składki.
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
KOD chrzani o obronie wolności i demokracji a dziś przepchnięto nowe kajdany klimatyczne. Niemcy nas wyruchają na OZE bez wazeliny.
Jeżeli teraz nic nie zrobimy z klimatem to za pokolenie-dwa klimat nas wyrucha tak, że nie będziemy wiedzieli gdzie przód, gdzie tył.