Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 318079 razy)

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Dobre guano. Autor zarzuca Kolonowi, że nie podaje źródeł, a sam żadnych nie podał... W najgorszym wypadku mamy więc lewackie pierdolenie kontra zwykłe pierdolenie.

Napisałem ścianę tekstu i przez przypadek wykasowałem. :( Może to i dobrze...

W każdym razie, wkleiłem z rozpędu pierwszy hit na google, myśląc o innym tekście, który jakiś czas temu czytałem. O co mi chodzi - Max Kolonko nie "mówi, jak jest" a raczej "to, co ludzie chcą słyszeć". Zaczynając od danych z czapy o emigrantach, przez kwiatki o "chrześcijańskim gospelu bijącym rekordy w USA", foszku na nazywanie nacjonalistami łysych baranów z flagami NOPu po bzdurki popularne wśród "liberalnych konserwatystów" na temat klimatu (i wcale nie ma na nie wpływu to, że po proponowany przez nich ustrój społeczny jest niekompatybilny ze zmianami proponowanymi przez ekologów).

Spoiler

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Ja natomiast mam polewkę z tego co się dzieje z polską giełdą i z ludzi którzy myślą że to przez działania polskiego rządu.
Maks 6-9 miesięcy i będzie takie pierdolnięcie że 2008 przy nim wypadnie blado.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Ja natomiast mam polewkę z tego co się dzieje z polską giełdą i z ludzi którzy myślą że to przez działania polskiego rządu.
Ale z daleka trochę to tak wyglądało, nie? :D

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0

Ostatnio oglądałem fajny dokument na ten temat. Szarlatan Finansów albo Finansowy Szarlatan, coś takiego. Poszukaj, spodoba Ci się.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@mondomg po to został stworzony zeby był na uboczu,zebyś nie musiał cierpiec, wszedłeś znaczy ze chciałeś, proste. Nie mniej dziękuje ze dałeś nam znać co o tym myślisz
@selfslave  nigdzie nie twierdze ze Antoni doprowadzi nas do wojny, choć osobiście nie dałbym mu przycisku we władanie bo mu zwyczajnie nie ufam. Samo rozmontowanie tajnych słuzb w swietle reflektorów i jego wypowiedzi ( te nie zmontowane i nie wyrwane z kontekstu ) uwazam za brak rozumnego podejscia do tematu. Chciałbym tez poznać jakis powód dla którego mógłbym zmienić o nim zdanie.
Powtórzę sie po raz kolejny czekam na konkrety od niego.

Offline selfslave

• Gaduła
@selfslave  nigdzie nie twierdze ze Antoni doprowadzi nas do wojny, choć osobiście nie dałbym mu przycisku we władanie bo mu zwyczajnie nie ufam. Samo rozmontowanie tajnych słuzb w swietle reflektorów i jego wypowiedzi ( te nie zmontowane i nie wyrwane z kontekstu ) uwazam za brak rozumnego podejscia do tematu. Chciałbym tez poznać jakis powód dla którego mógłbym zmienić o nim zdanie.
Powtórzę sie po raz kolejny czekam na konkrety od niego.
Brak zaufania jest zrozumiały i raczej nie należy ufać politykom :) Więc nie sądzę aby był powód abyś miał zmieniać zdanie. Po prostu tak zrozumiałem Twoją wypowiedź, że uważasz, że Antoni stanowi realne zagrożenie dla bezpieczeństwa kraju, bo taka opinia ostatnio krąży, dlatego dopytywałem czy są rzeczywiście jakieś mocne przesłanki do takich obaw. Ale jeśli to po prostu brak zaufania i czekasz na działania to ok. Ja też na nich nie głosowałem, bo im nie ufam i staram się teraz obiektywnie obserwować jakie zmiany proponują, bez nakręcania się.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@selfslave  wbrew temu co niektórzy moga sądzić, chciałbym w koncu Polski silnej i choć troche niezależnej. Wiem tez ze w naszej sytuacji geopolitycznej nie do konca to jest mozliwe. PO zjebała sprawe, w PIS nie mam wiary, bo pamietam co robili i na kanwie tego co dzisiaj mówi np Ziobro ... kurwa ile mozna słuchac o wojnie , "wygramy ta wojnę".. To wszystko wpisuje sie w to co było. Jedni warci drugich. Jedni jedne konszachty drudzy obsesja w temacie agentury wszystkiego w łapach obcych mocarstw. Czy na serio nie można zacząc konkretnie czegoś robić tylko kurwa od 20 lat rozliczamy stare dzieje ?.
Układ Wyszehradzki marnuje sie, wpólny program zakupu lub budowy wozu wsparcia piechoty wraz z Czechami i Słowakami stygnie, Czesi sie wkurwiają i lada chwila sami sie zorganizują. Litwa i Estonia działa wraz z Norwegami Brytyjczykami i Estonią a my kurwa analizujemy kolejny przetarg, kolejny jest odwoływany. Teraz okazuje sie ze ostatnia dokonana zmiana w systemie rządzenia-zarządzania armia jest zjebana ( Gen Koziej ), a generalicja to zaakceptowała ale po cichu marudzi. No ja pierdziele. Rece i nogi sie załamują. Nad czym w taki razie jeszcze debatują, przecież mieli plan. nie wierzę ze nie byli przygotowani, jak platforma 8 lat temu ze nie wygrają, no to kurwa dlaczego nic sie nie dzieje?  No chyba ze, jedyny plan to negacja wszystkiego co było i o ile w niektórych przypadkach to dobrze, to jednak cos przydałoby sie robić.

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu

Brak zaufania jest zrozumiały i raczej nie należy ufać politykom :) Więc nie sądzę aby był powód abyś miał zmieniać zdanie. Po prostu tak zrozumiałem Twoją wypowiedź, że uważasz, że Antoni stanowi realne zagrożenie dla bezpieczeństwa kraju, bo taka opinia ostatnio krąży, dlatego dopytywałem czy są rzeczywiście jakieś mocne przesłanki do takich obaw. Ale jeśli to po prostu brak zaufania i czekasz na działania to ok. Ja też na nich nie głosowałem, bo im nie ufam i staram się teraz obiektywnie obserwować jakie zmiany proponują, bez nakręcania się.

Pamiętasz film "Słuzby Specjalne" i  ministra "Kutasiego Łba"?  W scenariuszu wykorzystano wielokrotnie opisywane w prasie autentyczne działania Macierewicza  i wydarzenia z jego udziałem (może poza przemówieniem na cmentarzu): rozpierdolenie z dnia na dzień wywiadu, zdekonspirowanie siatki i agentów za granicami Polski, nabór nowych służb z harcerzy i strażników miejskich i mianowanie ich oficerami po krótkim zaocznym szkoleniu. Mało?
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline selfslave

• Gaduła
Pamiętasz film "Słuzby Specjalne" i  ministra "Kutasiego Łba"?  W scenariuszu wykorzystano wielokrotnie opisywane w prasie autentyczne działania Macierewicza  i wydarzenia z jego udziałem (może poza przemówieniem na cmentarzu): rozpierdolenie z dnia na dzień wywiadu, zdekonspirowanie siatki i agentów za granicami Polski, nabór nowych służb z harcerzy i strażników miejskich i mianowanie ich oficerami po krótkim zaocznym szkoleniu. Mało?
Tylko wiesz no... to był jednak film fabularny ;) Inspirowany prawdziwymi wydarzeniami, ale nie możemy przecież odnosić się do niego jakby to był reportaż, bo jednak prezentował mocno jednostronną wizję, postaci były bardzo przerysowane i grał na emocjach (jak to film). Więc raczej nie przytaczałbym filmu fabularnego jako argumentu, bo wizja w nim przedstawiana jest bardzo dyskusyjna. Wiesz na jakich informacjach opierał się Vega tworząc ten film? Uważasz, że to są wiarygodni i obiektywni informatorzy?

Ale takie przerysowane filmy rzeczywiście pogłębiają fobie związane z danymi politykami. Tutaj nie sposób się nie zgodzić.

Offline theremin

• Pr0

Offline selfslave

• Gaduła
Czy przez te doniesienia i dokument opublikowane przez "Gazetę Wyborczą", a uzyskane od nowego szefa służb z ramienia PO, obawiasz się, że Macierewicz doprowadzi do kryzysu bezpieczeństwa w kraju?

Offline Amal_68

• Pr0
  • You've heard of the golden rule, haven't you?
Odwołali tego młodego ziomka od Macierewicza. Temat do zamknięcia?
Kompletna, jednoosobowa linia produkcyjna alkoholu wysokoprocentowego na czasy niepewne.
Sprzedaje graty !>>> http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5646688<<!
*** http://ucio94.soup.io/ ***

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
( Obraz usunięty.)

I co tym udowodniłeś? W/g ciebie lepsza była sytuacja, gdzie Bul i przyjaciele, zostawiali sowieckim agentom klucze do pomieszczeń, w których znajdowały się tajne akta, pod wycieraczką?

Proszę bardzo, zeznania Winiarskiego w sprawie "Afery Marszałkowiej". Rozmawiajmy o rzeczach. PLS.

Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Oj Trzynasty, Ty jak zwykle swoje! Przecież to że Maciarewicz jest chorym psychicznie paranoikiem, to powszechnie wiadomo, zresztą pani Pieńkowska tak sugeruje, a z takimi autorytetami się po prostu nie dyskutuje!

Natomiast gadanie, że obce, nieprzyjazne nam mocarstwa posiadają tajne służby, które z sukcesami prowadzą u nas działania operacyjne angażując spore środki, ludzi, pozyskując media - to oczywiście może się tylko zrodzić w głowie ogarniętego nienawiścią, paranoicznego oszołoma ROTFL LMAO!

Offline Algiz

• Gaduła
Odwołali tego młodego ziomka od Macierewicza. Temat do zamknięcia?

No i zaszczuliście młodego.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Na tym między innymi polega różnica między dobrym politykiem/dyplomatą, że jeden tak uważa i robi swoje, a drugi robi wiochę/aferę w mediach bez porządnych dowodów.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Oj Trzynasty, Ty jak zwykle swoje! Przecież to że Maciarewicz jest chorym psychicznie paranoikiem, to powszechnie wiadomo, zresztą pani Pieńkowska tak sugeruje, a z takimi autorytetami się po prostu nie dyskutuje!

Natomiast gadanie, że obce, nieprzyjazne nam mocarstwa posiadają tajne służby, które z sukcesami prowadzą u nas działania operacyjne angażując spore środki, ludzi, pozyskując media - to oczywiście może się tylko zrodzić w głowie ogarniętego nienawiścią, paranoicznego oszołoma ROTFL LMAO!

Zakładasz ze Niemce ?  No bo przecież wszystkie "Te" media są w ich rekach .Tylko po co ? Ze ruskie to ok.

Offline Algiz

• Gaduła
Media to czwarta władza. Dlatego są największym kąskiem dla wszystkich i są pierwszym łupem po wyborach.
« Ostatnia zmiana: 09 Gru, 2015, 16:16:53 wysłana przez Algiz »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
To to ja jakoś tam pojmuję. Zastanawiam sie tylko po co niemce miałyby angazować jakiekolwiek środki, nie mówiąc o sporych, zeby cokolwiek sie dowiedzieć, jak mogli to sobie wziąć w ramach "współpracy" służb.
Kolejna moja watpliwość to Winiarski i jego wiarygodność, niby jest wiarygodny i sporo od niego sie potwierdzało ale,
to były przyjaciel Bronka, więc co im nie zagrało ze, tak go teraz pogrąża, tylko nie mówcie mi o patriotyzmie .
Wiadomo ze Winiarski tez prowadził swoje "gry". Z przyjaciólmi to zazwyczaj jest tak, jak z miłościa , od miłości do nienawiści tylko jeden krok, tak i tutaj. Takie sytuacje zawsze budzą moje wątpliwości, a tym bardziej ze Winiarskji to człowiek służb i potrafi to i owo. I nawet przed sądem nie koniecznie mu wierze. Nie powiem sieje spore zamieszanie i watpliwości, ale może właśnie o to mu chodzi i na tym zależy. Cóż nie ufam na hurra takim ludziom. A Pieńkowskiej to już fogle :P

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Mówię głównie o ruskich, teutonowie zainwestowali u nas, zresztą całkiem jawnie w media drukowane, drudzy, o dziwo są (lub byli) Norwegowie. Kacapszcziki lubią net - np. sadistic, kwejk, w których opinie uwielbia sobie wyrabiać prawilna gimbaziarnia są sowiecką własnością.

Offline theremin

• Pr0
gadanie, że obce, nieprzyjazne nam mocarstwa posiadają tajne służby, które z sukcesami prowadzą u nas działania operacyjne angażując spore środki, ludzi, pozyskując media - to oczywiście może się tylko zrodzić w głowie ogarniętego nienawiścią, paranoicznego oszołoma ROTFL LMAO!

Czyli Tosiek to jednak ruski agent, bo walnie się do tego przyczynił,  rozjebując nasze służby w pizdu i zastępując patafianami z łapanki - podstarzałymi druhami zastępowymi i Maćkami ze straży miejskiej...

Offline selfslave

• Gaduła
gadanie, że obce, nieprzyjazne nam mocarstwa posiadają tajne służby, które z sukcesami prowadzą u nas działania operacyjne angażując spore środki, ludzi, pozyskując media - to oczywiście może się tylko zrodzić w głowie ogarniętego nienawiścią, paranoicznego oszołoma ROTFL LMAO!

Czyli Tosiek to jednak ruski agent, bo walnie się do tego przyczynił,  rozjebując nasze służby w pizdu i zastępując patafianami z łapanki - podstarzałymi druhami zastępowymi i Maćkami ze straży miejskiej...
Nie rozjebał w pizdu. 1/3 została, wzięli wielu nowych, którzy mieli już doświadczenie w różnych służbach i rzeczywiście było kilka osób bez doświadczenia, ale nie wiadomo też jakie mieli konkretnie obowiązki. Ale jak się bezkrytycznie ogląda przerysowane filmy i wierzy GW to i później perspektywa jest odpowiednio podkolorowana.

Offline theremin

• Pr0
Ale jak się bezkrytycznie ogląda przerysowane filmy i wierzy GW to i później perspektywa jest odpowiednio podkolorowana.

Może byś tak pospierdalał w podskokach ze swoimi z dupy wziętymi argumentami ad personam, bo zdanie o Macierewiczu wyrobiłem sobie już ze dwie dekady temu jak się jeszcze nikomu nawet nie śnił ten film, a GW w rekach miałem tylko wtedy, jak mi koleś z Allegro przysłał lampy zawinięte w kawałki gazety.
« Ostatnia zmiana: 09 Gru, 2015, 23:04:03 wysłana przez theremin »