Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 318171 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
O to to. Jakos tak widzę usilne wciskanie nam, czyli stojącym lub myślącym "inaczej" :P pobieranie info jedynie z GW TVN lub innych,podopbnych mediów, tak jakbysmy urodzili sie wczoraj i mieli pomrocznośc jasną. Tak samo ufam GW jak i TV Republika.  Dzisiaj na wszystko trzeba brać poprawkę.
Co do ruskich to nie tylko u nas sie panoszą. U Niemca wykupują stocznie najchetniej te które budpowały okrety wojenne, już jedną taka kupili. Kupili zakłady petrochemiczne i można wymienić kilka jeszcze innych. I tak sobie rusek poczyna i nie podoba mi sie to i właśnie dlatego widzę Polske w podbloku militarnym z państwami które mają z nimi te same doświadczenie co my czyli zdedydowanie złe.  Zachód nigdy dobrze od nich po dupie nie dostał, będą wiec nas w tym względzie traktowac jak oszołomów. Historia uczy nas ze nie mamy co liczyć na wielkie wsparcie w tym względzie i przyznam ze nawet na NATO nie licze ze ruszyliby dupe w razie np wejsciua ruskich na LItwe. Zanim podjeliby decyzje o szczycie rusek by już dawno zapomniał o co chodziło. Takie samo zdanie mam o stanach, niestety nie mamy ropy ani gazu więc jaki sens jest marnować kase ? Owszem kilka gestów sie przyda, zebyśmy jakiś czas zatrzymali ruska, jak mu odjebie do konca i bedzie chciał "przejechac sie" do Berlina lądem.

Offline selfslave

• Gaduła
Może byś tak pospierdalał w podskokach ze swoimi z dupy wziętymi argumentami ad personam, bo zdanie o Macierewiczu wyrobiłem sobie już ze dwie dekady temu jak się jeszcze nikomu nawet nie śnił ten film, a GW w rekach miałem tylko wtedy, jak mi koleś z Allegro przysłał lampy zawinięte w kawałki gazety.
Trochę kultury.
Piszesz w takim tonie, że ciężko mieć inne wnioski, tym bardziej, że akurat poruszasz sprawę o której wiedzę masz tylko z GW i tego nieszczęsnego filmu. Nie napisałeś o tym co było dwie dekady temu. Pisz trochę ładniej, bo zarówno poziom Twoich wypowiedzi, jak i przerysowane argumenty nie bardzo umożliwiają jakąkolwiek dyskusję, tylko obrażanie się i przekrzykiwanie.

O to to. Jakos tak widzę usilne wciskanie nam, czyli stojącym lub myślącym "inaczej" :P pobieranie info jedynie z GW TVN lub innych,podopbnych mediów, tak jakbysmy urodzili sie wczoraj i mieli pomrocznośc jasną. Tak samo ufam GW jak i TV Republika.  Dzisiaj na wszystko trzeba brać poprawkę.
Ale to nie jest żadne wciskanie, tylko @theremin najpierw przytoczył jako argument ten film, a później dokument i informacje z GW, a do tego sugeruje, że po likwidacji WSI zatrudniono samych "druhów i strażników miejskich". Gdzie realnie rzeczywiście kilka takich osób zatrudniono i wygląda to niepoważnie, ale twierdzenie że wszystkich wymieniono na takich to typowa narracja jak z taniej gazety, a chyba nie na takim poziomie chcemy tu dyskutować.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Oczywiście ze nie wszystkich i oczywiście ze nie samych druchów i IMO problem nie jest w tym ze wymieniono i na kogo a na sposobie który jak dla mnie eliminuje takiego człowieka z gry. Powiedz tak na zdrowy rozum, współpracujesz z agentem, on wie sporo o Tobie i Twoich akcjach i teraz ten agent zostaje spalony przez swoich zwierzchników. Jaka bedzie Twoja reakcja ? Jak bedzie reakcja Twoich zwierzchników... Kto chce współpracować z ludźmi załatwiającymi sprawy tak delikatne w taki sposób. To jest dla mnie absolutnie dyskryminujące posuniecie. Ale ok co takiego w takim razie Antoni zrobił dobrze ze godny jest takiego stanowiska. Jaki ma plan na armię, na słuzby.
Cały czas czekam na jakis ruch na rzeczy i konkrety jak to powiedział 13.

Posty połączone: 10 Gru, 2015, 12:12:45
Hm, no i mamy strategiczne decyzje, warta honorowa przy miesiecznicach Smoleńskich w Wawie i zmiany w zarzadzie Polskiej Grupy Zbrojeniowej. Zwolnieni fachowcy tacy jak Krzysztof Trofiniak i Tomasz Nita, którzy postawili na nogi HSW i Łucznika a powołani dawni współpracownicy Antoniego.
« Ostatnia zmiana: 10 Gru, 2015, 12:12:45 wysłana przez commelina »

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
"Ten moment, gdy uświadamiasz sobie, że wyborcy Dudy mogą odwrócić się od niego za zapalanie chanukowych świec, a nie za łamanie konstytucji..."

Offline selfslave

• Gaduła
Hm, no i mamy strategiczne decyzje, warta honorowa przy miesiecznicach Smoleńskich w Wawie i zmiany w zarzadzie Polskiej Grupy Zbrojeniowej. Zwolnieni fachowcy tacy jak Krzysztof Trofiniak i Tomasz Nita, którzy postawili na nogi HSW i Łucznika a powołani dawni współpracownicy Antoniego.
Czyli niestety wygląda na to, że Antoni niczego się nie nauczył z poprzedniej porażki. To z miesięcznicami negatywne raczej tylko PRowo, ale to takie typowo PISowe zniechęcanie do siebie nieprzychylnego elektoratu. Ale ta druga decyzja... pozostaje liczyć, że nowy prezes niczego nie spierdoli.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
@commelina zlituj się... Winiarski to w/g ciebie dwulicowa świnia, niewiarygodny, to że zeznaje pod przysięgą, i w normalnym państwie takim ciężarem faktów mówiących kim jest Bul, zafundowałby już Trybunał Stanu, ale to też pikuś...
Sumliński to rozchwiany emocjonalnie idiota, dla ciebie wszystko jest pikuś, tylko Bul jest super, PO, Szkło Kontaktowe z pseudo inteligentnym Miecugowem... bo ty przecież "czekasz na konkretne posunięcie Antoniego Macierewicza"...
Dyskusja po zbóju fest. Ja walę po ochach czym się da, żeby lemingoza raczyła otworzyć oczy, a ty masz jeden koronny argument, którego używasz wszędzie: "czekam na konkretne działania Antoniego Macierewicza".
Chromolę taką dyskusję. Czasem człowiek ma ochotę użyć języka Stonogi, ale w sumie szkoda prądu.
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Ej sie tak nie denerwuj bo Ci żyłka pęknie. Nie przedstawiasz zadnych argumentów prócz ludzi na których temat wiem tyle co słysze i widze. Jeśli dla Ciebie wystąpienie Winiarskiego jest jedynym i 100% dowodem to ja tak zwyczajnie nie chce. Nie ufam byłym przyjaciołom tylko dlatego ze obwiniają tych których nie lubie. Ja nie przecze ze Bronek ma coś za uszami ale zrozum ze moje nastawienie do takich zmian u ludzi służb jest mocno podejrzane. Nie chce naiwnie wierzyć w takie coś i nie bede, dopóki tego nie zrozumiesz to faktycznie rozmowa z Tobą mija sie z celem.
Wyjeżdzasz co chwila z jedynymi prawdami objawionymi, "walisz po uszach"  bo to co podajesz to jedyna słuszna wizja i prawda. No facet wyluzuj. Nawet jeśli masz rację to daj wyrobić, innym własne zdanie na podstawie czegoś więcej niz TV republika. Czy doprawdy dla Ciebie agent zeznający nawet pod przysięgą jest w pełni i bez zastrzeżen wiarygodny ? Jeśli tak to moja naiwność tak daleko nie sięga. Lubię sie przekonać sam dociec bez takich własnie waleń po uszach jak Twoje.
A tak na marginesie nie wkładaj mi w usta słów których nie użyłem, bo dwulicowa świnia nigdzie nie padła to jedynie Twoja interpretacja mojego braku zaufania. Może dlatego ze miałem takiego "przyjaciela". Licz sie chłopie ze słowami i panuj nad sobą.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
@commelina zlituj się... Winiarski to w/g ciebie dwulicowa świnia, niewiarygodny, to że zeznaje pod przysięgą, i w normalnym państwie takim ciężarem faktów mówiących kim jest Bul, zafundowałby już Trybunał Stanu, ale to też pikuś...
Sumliński to rozchwiany emocjonalnie idiota, dla ciebie wszystko jest pikuś, tylko Bul jest super, PO, Szkło Kontaktowe z pseudo inteligentnym Miecugowem... bo ty przecież "czekasz na konkretne posunięcie Antoniego Macierewicza"...
Dyskusja po zbóju fest. Ja walę po ochach czym się da, żeby lemingoza raczyła otworzyć oczy, a ty masz jeden koronny argument, którego używasz wszędzie: "czekam na konkretne działania Antoniego Macierewicza".
Chromolę taką dyskusję. Czasem człowiek ma ochotę użyć języka Stonogi, ale w sumie szkoda prądu.

A może przestaniesz nazywać lemingami wszystkich tych, którzy mają po prostu inne poglądy, a nie sa zapatrzeni w obecną władzę, jak w obrazek? Poza tym, lemingi to z założenia konformistyczna większość, a ta w tych wyborach głosowała na PiS...

Przykre to wszystko trochę, PO rządziło jak rządziło, wśród haseł "Chujowo, ale stabilnie", czy "By kradło się lepiej", teraz PiS funduje nam to, co funduje. Pokazali w ciągu miesiąca, że od PO różnią się jedynie otoczką. Głosowałem sam na Nowoczesną, ale to, co się teraz dzieje sprawia, że z coraz mniejszą ufnością podchodzę do działań tej partii, bo nie wiem, czy stoi za tym PRowy geniusz, czy jeden wielki wałek. A na pozostałe ugrupowania w ogóle nie ma sensu głosować.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
A ja pytam co zrobiło PiS w ciągu ostatniego miesiąca czego by nie robił każdy poprzedni rząd?
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
A ja pytam co zrobiło PiS w ciągu ostatniego miesiąca czego by nie robił każdy poprzedni rząd?
Po co pytasz, skoro znasz odpowiedź i wiadomo, że ją znasz?

Dla mnie spełnienie jednego z postulatów Grzegorza Brauna to hit. :D

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Dlatego pytam co Was tak dziwi. Ryje się nie zmieniły przy korycie to i koryto się nie zmieni.
Ludzie sobie ponarzekają, gazety będą pisały a później nikt o tym nie będzie pamiętał.

Ważniejsze dla mnie jest uchwalenie możliwości zaciągnięcia ponad 15mld PLN dalszego deficytu o które się postarał teraz rząd.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
TVN. Tak Jest. Czy Beata Szydło jest słabym premierem?

:D:D:D:D

Dobrze, że pytanie nie było tendencyjne, można było postawić pytanie, dlaczego Beata Szydło jest słabym premierem.

Spoiler
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
http://www.tvp.info/23069748/reporter-tvp-info-poturbowany-podczas-miesiecznicy-smolenskiej

:D :D :D

Spoiler

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
theremin najpierw przytoczył jako argument ten film

:facepalm:

Wybacz przekleństwa, ale półanalfabetami jednak ciężko mi się dyskutuje. Może kiedyś wrócimy do rozmowy, jak już opanujesz, przynajmniej w stopniu podstawowym, rozumienie czytanego tekstu.

EOT

http://www.tvp.info/23069748/reporter-tvp-info-poturbowany-podczas-miesiecznicy-smolenskiej

Mało krwi jak na miesiączkę. :D

Niech się redaktorek  cieszy, że tylko na tym się skończyło. Z pisowskimi  komandosami z oddziałów szturmowych Moherowych Beretów lepiej nie zadzierać.
« Ostatnia zmiana: 10 Gru, 2015, 22:55:55 wysłana przez theremin »
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen

Spoiler

Akurat taka agresja "staruszków" to dla mnie ostatnio norma a własciwie dla mojej zony która korzysta z komunikacji miejskiej. Mało tego taka bezczelność wpychanie sie bez kolejki nawet w kosciele do ktorgo chodzimy ma miejsce. Nie wiem skąd to sie bierze ale akurat tego z zadna partia bym chyba nie mieszał.  To okrytnie smutny widok i tak oboje z szanowną stwierdziliśmy Boże uchowaj nas od takiego stanu umysłu i takiej starczej zawiści złości, cholera wie czego właściwie.
« Ostatnia zmiana: 10 Gru, 2015, 22:44:35 wysłana przez commelina »

Offline selfslave

• Gaduła
Ważniejsze dla mnie jest uchwalenie możliwości zaciągnięcia ponad 15mld PLN dalszego deficytu o które się postarał teraz rząd.
Ale twierdzą, że to tak tylko na chwilkę, że później to się zwróci ;)
Średnio im w to wierzę, ale oby się nie mylili w tych założeniach.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Tak na chwilę to już płacimy 23% VAT i 19% podatek Belki ;)

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Dlatego pytam co Was tak dziwi. Ryje się nie zmieniły przy korycie to i koryto się nie zmieni.
Ludzie sobie ponarzekają, gazety będą pisały a później nikt o tym nie będzie pamiętał.

Cóż...

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Cezary Kaźmierczak
OPCJE SZAŁAMACHY
2015-12-05
Może i jedna jaskółka wiosny nie czyni... ale decyzja nowego Ministra Finansów, Pawła Szałamachy, w sprawie opcji walutowych, zaczyna przywracać wiarę w Państwo Polskie. Też sposób zakomunikowania tegoż - normalne, spokojnie, merytorycznie.
Jakże to się różni od tych cwaniackich uśmieszków Kapicy czy Nenemana, którzy na czole mieli wypisane te swoje naczelne hasło życiowe "Nie mamy Pańskiego płaszcza i co Pan nam zrobi?". Jakże to się różni od tego rekietierskiego poszukiwania kruczka prawnego, tych piętrowych kombinacji, żeby zmienić interpretację podatkową i puknąć tysiace podatników, żeby zdobyć parę groszy DZIŚ, a jutro? To już się niech martwią inni.
Jeśli PIS serio zamierza przywrócić w Polsce zaufanie do państwa - o czym ta decyzja może świadczyć i nie jest to jakaś jednorazowa demonstracja - jeśli serio zamierza przywrócić bezpieczeństwo prowadzenie działalności gospodarczej, żebyśmy nie byli z dnia na dzień zaskakwiani "zmianami interpretacji" i naliczaniem podatków 5 lat wstecz z odsetkami - wygra i zdobędzie trwałe poparcie przedsiębiorców.
Decyzje Pawła Szałamachy doceniają też ludzie, któryn naprawdę bardzo trudno posądzić o sprzyjanie PIS. Andrzej Długosz na swoim profilu na Fejsbuku napisał: "3 grudnia nowy minister finansów Paweł Szałamacha wydał interpretację ogólną, która kończy bezsensowną wojnę z firmami dotkniętymi opcjami bankowymi. Od 2014 roku kilka UKSów w kraju nakładało podatek od strat związanych z szybszą spłatą umów opcyjnych wobec banków, nie uznając ich za koszt uzyskania przychodu. Conajmniej 2 firmy uratowane (te znam), spółki giełdowe Ropczyce i Odlewnie Polskie. Jestem dumny, że pracowałem przy tym projekcie. Kretyni kierujący się krótkoterminową żądzą zysku dla budżetu zostali tym razem zatrzymani. Czy na zawsze? Pewnie nie, ale parę tysięcy miejsc pracy zostało właśnie uratowane".
Tak czy inaczej - decyzja ws opcji - to bodaj pierwsza  dobra wiadomość ze Świętokrzyskiej od 8 lat. Należy mieć nadzieję, że skończy się epoka rekietu rządu na własnych obywatelach.

Źródło: wei.org.pl

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Akurat Szałamacha i Morawiecki to fachowcy a nie tylko partyjni kolesie. Oby nie musieli dla zachcianek prezesa robić więcej takich kwiatków jak pogłebianie deficytu " na chwilkę" ;)
 Jest to IMO także coś o czym pisałem ze na najniższych szczeblach czy to UM czy US czy ZUS dzieje sie ten początek syfu i codziennej szarej rzeczywistości. Niezależnie od przynależności partyjnej i poglądów i to jest smutne.
Mam nadzieje ze US nie beda stosowały chociaż w tym przypadku swobody interpretacji.

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Dziś w TVN minister Jaki udowodnił Piterze, że PO jest rekordzistą jeśli chodzi o niewykonanie postanowień Trybunału Konstytucyjnego... Łącznie PO zignorowało 48 wyroków TK.
Szkoda, że wtedy nikt nie krzyczał o łamaniu konstytucji i zamachu na demokrację... Ale jak i kto miał krzyczeć, skoro media nawet nie zająknęły się na ten temat...

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
PO za to wykonało bodaj 17 postanowień TK olanych podczas 2-letniej kadencji PiSu + PiS nie wykonał wtedy jeszcze jakichś dziewięciu innych. Zresztą, na co to porównywanie PiSu do PO? Do kogo ma to trafić? Do centro-prawicowców, którzy w tych wyborach i tak zagłosowali na PiS, centro-liberałów, którzy zagłosowali na nowoczesną czy tej garstki, co się jeszcze trzyma przy PO?

Spoiler

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"