Autor Wątek: Kto tu coś napisze ten dupa!  (Przeczytany 318100 razy)

Offline Algiz

• Gaduła
Tak niestety jest na całym świecie. Czy tak trudno jako ministrów zatrudnić najwyższej klasy specjalistów ? i płacić im za wyniki, tak jak to się robi w przypadku np, trenerów piłkarskich. Niestety od USA po Kamczatkę wszędzie na takich stanowiskach obsadza się lojalnych przydupasów, a ślepa lojalność jest ważniejsza niż kompetencje.

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Tak niestety jest na całym świecie. Czy tak trudno jako ministrów zatrudnić najwyższej klasy specjalistów ? i płacić im za wyniki, tak jak to się robi w przypadku np, trenerów piłkarskich. Niestety od USA po Kamczatkę wszędzie na takich stanowiskach obsadza się lojalnych przydupasów, a ślepa lojalność jest ważniejsza niż kompetencje.

Efekt uboczny mechanizmu formowania partii politycznych

Offline Algiz

• Gaduła
Zgadzam się, niestety poziom naszego życia i naszego wkurwu też jest skutkiem ubocznym tego mechanizmu.

Offline Gutek

• Prawie użytkownik
@commelina i właśnie to utwierdza mnie w przekonaniu, że rezygnacja ze złożenia egzaminu na CRN SSP była tą właściwą.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Nie bardzo Ciebie rozumiem ? tzn Ty zrezygnowałes czy to ze cofneli konieczność składania egzamnów. Bo zdaje sie to właśnie w PGZ zostało sprytnie podmienione w statucie, czy tez to chyba było odnośnie kompetencji. No ale nagmerali niczym Rzeplinski z Komorowskim w TK, tak by ten przydupas Macierewicza mogł sie tam wsliznąć.

Offline Gutek

• Prawie użytkownik
@commelina Tak ja odpuściłem, bo patrząc na listy osób powoływanych do RN SSP uznałem, ze nie ma sensu męczyć się na trudnym egzaminie tylko po to, żeby do RN i tak został powołany krewny krolika...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
No nie wierze, ci debile  ( komisja badajaca katastrofę smolenska ) na serio mieli pomysł ( jeden z ) zeby przeprowadzić zywy test zderzając Tupolewa ( ew zakupionego w Czechach)  z brzoza jadącą na samochodzie, bo inaczej trudno byłoby uzyskac ta sama pradkość z jaka uderzył wtedy samolot.  :facepalm: I oni biorą za to pieniądze.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
I wiemy też, że niektóre artykuły całkiem przypadkowo pominęły fakt, że nikt nie potwierdził, że taki pomysł faktycznie miał miejsce. Ahh, ta dziennikarska rzetelność :D Lis będzie miał co twittować.

Offline Algiz

• Gaduła
Dokładnie, nikt tych bzdur nie potwierdził. Zresztą metodyka nie ma znaczenia. Jak powiedział pewien pan  ...najważniejsze żeby nasze ustalenia były zgodne z ustaleniami strony rosyjskiej, w przeciwnym razie sami ukręcimy na siebie bicz.....

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Potwierdził jeden z członków komisji, odnajdę to wrzucę. Stwierdził ze wczasie burzy mózgów padł taki pomysł, ale w koncowej fazie wycofano sie z tego, ze względu na zbyt duze koszty i nie do oszacowania ew skutki uboczne.

E: Wiem ze dla Was źródło słabe jednak mnie interesuje fakt stwierdzenia tego przez przewodniczacego podkomisji.

http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/kupia-tupolewa-i-zderza-go-z-brzoza-szef-podkomisji-byly-takie-plany,676885.html
« Ostatnia zmiana: 17 Wrz, 2016, 15:17:27 wysłana przez commelina »

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
No nie no. Pierwsze założenie burzy mózgów jest to, że rzuca się wszelkie pomysły jakie przyjdą do głowy i nikt nie ma prawa ich krytykować na tym etapie. Też mieliśmy ostatnio burzę mózgów w pracy w związku z tym, że mamy trudnego klienta. Wśród propozycji było: wysadzenie gmachu klienta w powietrze, nasranie im do butów oraz zmiana profilu firmy na oprogramowanie do dojarek. Znajdźmy lepsze rzeczy do kopania PiSu.

Offline Algiz

• Gaduła
Pan Deresz usłyszał to od swoich kolegów z Czech, myślę, że ktoś chciał zrobić z niego wariata bo wiedzieli, że poleci z tym do TVN i sprzedali mu gniota.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
No nie no. Pierwsze założenie burzy mózgów jest to, że rzuca się wszelkie pomysły jakie przyjdą do głowy i nikt nie ma prawa ich krytykować na tym etapie. Też mieliśmy ostatnio burzę mózgów w pracy w związku z tym, że mamy trudnego klienta. Wśród propozycji było: wysadzenie gmachu klienta w powietrze, nasranie im do butów oraz zmiana profilu firmy na oprogramowanie do dojarek. Znajdźmy lepsze rzeczy do kopania PiSu.

Z całym szacunkiem Pivo, pomysły wysadzenia gmachu itp swiadczą jedynie o niecheci do tematu do klienta itd itd. To jeśli tak wazna wg PIS  komisja ma takie pomysły i ze w ogóle komukolwiek taki pomysł mógł przyjść do głowy, dla mnie swiadczy tylko o beznadziejności sytuacji w jakiej sie znaleźli z którą sobie nie radzą.

Zakładaam także ze gdyby to napisała niezależna to wtedy było by prawdziwe ? ;)

Offline Algiz

• Gaduła
Dopóki pani Wielowieyska tego nie potwierdzi to nie uwierzę ;)

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
 Gotów jestem dorzucić trochę kasy na to badanie, byle tylko to całe tałatajstwo wsiadło na pokład i poleciało wykarczować tutką parę hektarów lasu, byle więcej tych skurwiałych małp nie oglądać w mediach i nie słuchać/czytać ich debilnych wypowiedzi.
« Ostatnia zmiana: 18 Wrz, 2016, 14:28:50 wysłana przez theremin »
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
W środku Nowego Jorku, w śmietniku, ktoś zostawił bombę, która wybuchła. 500 metrów dalej znaleziono podobną, niewybuchniętą, bardzo podobną do tej, jakiej użyto podczas maratonu w Bostonie. "Na razie nie można mówić o zamachu terrorystycznym" :D

Następnie w tv, jakiś przygłup w randze doktora nauk, z kamienną miną peroruje, że to przecież nie musiał być zamach związany z islamem, bo przecież mogli to być prawicowi ekstremiści, a nawet NACJONALIŚCI! :D

Przed tymi debilami nie ma gdzie już spierdalać.

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline blendamed

• Gaduła
Wkurwia mnie jakim TVP stało się rakiem. Zanim jeszcze posadzili tam Kurskiego, TVP Info był jedynym kanałem, który tolerowałem do porannej herbatki. Czuć było lekką stronniczość do rządzącej wtedy Platformy ale nie było to wówczas jakoś specjalnie odczuwalne. Dziennikarstwo na relatywnie dobrym poziomie, było tam kilku przegrywów ale zasadniczo jak była jakaś debata dziennikarz nie wpierdalał się w dyskusję stając po stronie jednego z dyskutantów tylko po prostu prowadził debate. Teraz, nie znam imion tych dziennikarzy, ale była jakaś debata o Marszu Niepodległości. W rozmowie jakas laska z nowoczesnej, ziomek z po, od kukiza i Rysio Czarnecki. Momentami odczuwałem że ten dziennikarz wskoczy pod stół i zacznie ciągnąć laske Czarneckiemu. Jak kiedyś tu pisałem, że popieram inicjatywę "odpolitycznienia mediów" przez PiS to przepraszam. Nie wiem na co liczyłem.

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
Wkurwia mnie jakim TVP stało się rakiem. Zanim jeszcze posadzili tam Kurskiego, TVP Info był jedynym kanałem, który tolerowałem do porannej herbatki. Czuć było lekką stronniczość do rządzącej wtedy Platformy ale nie było to wówczas jakoś specjalnie odczuwalne. Dziennikarstwo na relatywnie dobrym poziomie, było tam kilku przegrywów ale zasadniczo jak była jakaś debata dziennikarz nie wpierdalał się w dyskusję stając po stronie jednego z dyskutantów tylko po prostu prowadził debate. Teraz, nie znam imion tych dziennikarzy, ale była jakaś debata o Marszu Niepodległości. W rozmowie jakas laska z nowoczesnej, ziomek z po, od kukiza i Rysio Czarnecki. Momentami odczuwałem że ten dziennikarz wskoczy pod stół i zacznie ciągnąć laske Czarneckiemu. Jak kiedyś tu pisałem, że popieram inicjatywę "odpolitycznienia mediów" przez PiS to przepraszam. Nie wiem na co liczyłem.

Ostatnio w wiadomościach, prowadzący pomylił Donalda Trumpa z Donaldem Tuskiem w kontekście wyborów prezydenckich. I nawet tego nie sprostowali.

Offline blendamed

• Gaduła
Takie przejęzyczenia mnie nie ruszają. Co mnie wkurwia to drastyczny spadek poziomu dziennikarstwa czyli sytuacja gdzie dziennikarzyna rozmawia z kimś z opozycji. Nie ma opcji że da mu/jej spokojnie dokończyć zdanie tylko nachalnie wpierdala mu się w pół słowa i śmieje w pysk.  Jedyne co mnie bardziej drażni to mlaskanie przy stole. Poprawnie odpolitycznione media maćtwajujop. Jeszcze gdyby to próbowali jakoś ogarniać by stworzyć przynajmniej jakiś pozór postępu to nie, już tak ostentacyjnie włażą w dupe władzy, że spróbowaliby bardziej to wyszliby drugą stroną.
PO było i jest ścierwem ale przynajmniej TVP za ich rządów dało się oglądać.
« Ostatnia zmiana: 28 Wrz, 2016, 10:14:26 wysłana przez blendamed »

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Wprowadzenie podatku przychodowego odciążyłoby przedsiębiorców od konieczności rozliczania kosztów i potrzeby gromadzenia związanej z tym dokumentacji.

W końcu koniec z walającymi się fakturami i rozliczaniem kosztów! Yeeey :D

http://biznes.onet.pl/podatki/wiadomosci/jednolity-podatek-wyzsza-kwota-rewolucja-podatkowa-wedlug-pis/ws19jd
« Ostatnia zmiana: 05 Paź, 2016, 13:53:23 wysłana przez pivovarit »

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
Wprowadzenie podatku przychodowego odciążyłoby przedsiębiorców od konieczności rozliczania kosztów i potrzeby gromadzenia związanej z tym dokumentacji.

W końcu koniec z walającymi się fakturami i rozliczaniem kosztów! Yeeey :D

Dziękuję bardzo, wolę nadal rozliczać sobie faktury.