Autor Wątek: Fake czy Oryginał - temat ogólny-zbiorczy (Gibson, Fender, ESP, Ibanez)  (Przeczytany 60877 razy)

Offline FlyingV

• Gaduła
Nikt - proszę o Twój adres na priv. Jestem Ci dłużny browara, bo właśnie uratowałeś moje 3k pln.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Spoko. Możesz wypić moje zdrowie.

A cenę jaką gość chciał też dopisz do listy rzeczy które nie mają nic wspólnego z JC :)
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
nie ma sprawy, rga 121 jak byk :)
A cenowo 3.7k PLN to rozsądna cena? Ma Nailbomb pod mostem i jakieś Dimarzio pod gryfem.

Offline frost07

• Gaduła
nie ma sprawy, rga 121 jak byk :)
A cenowo 3.7k PLN to rozsądna cena? Ma Nailbomb pod mostem i jakieś Dimarzio pod gryfem.

Moja siedziała na SH2 SH4. Sprzedałem z twardym futerałem chyba za 2600. Wiosło jest warte ok. 2500, jeśli jest w dobrym stanie i z case'm j.crafta. Tak więc sprzedający chyba liczy na jelenia ;)
'-'

Offline oz

• Pr0
hmm zdecydowanie poniosła fantazja. Jakby był stan tak na prawdę fajny dałbym 2,800-900 przy takich pikapach

Offline Mat

• Pr0
A RGA321 to ile jest mniej wiecej warte? Bo tez jedno obserwuje...

Offline frost07

• Gaduła
4-4,5. Przy obecnym kursie euro patrzyłbym raczej na tę górną granicę.
'-'

Offline aciek_l

• Pr0
Kilka miesięcy temu sprzedawalem i dostałem kilka ofert 850-900 EUR. Sprzedałem lekko poniżej środka przedziału podanego przez @frost07.Na EUGG chyba jeszcze wisi jeden za 1000 EUR i wisi chyba od października. Albo koleś zapomniał zamknąć ogłoszenie.

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

Offline frost07

• Gaduła
Kilka miesięcy temu sprzedawalem i dostałem kilka ofert 850-900 EUR. Sprzedałem lekko poniżej środka przedziału podanego przez @frost07.Na EUGG chyba jeszcze wisi jeden za 1000 EUR i wisi chyba od października. Albo koleś zapomniał zamknąć ogłoszenie.

Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka

To wiosło Nicholasa. @Mat jak nie boisz się wysyłki ze Słowenii, to polecam, bo gość jest sprawdzony.
'-'

Offline Mat

• Pr0
@frost07 nie znam czlowieka, kto to? :)

A gitara jest w Danii, nie Slowenii. Stoi na Ebauy za 700EUR + 50 wysylka.
« Ostatnia zmiana: 04 Lut, 2016, 11:07:18 wysłana przez Mat »

Offline frost07

• Gaduła
@frost07 nie znam czlowieka, kto to? :)

A gitara jest w Danii, nie Slowenii. Stoi na Ebauy za 700EUR + 50 wysylka.

To jest gość normalny. Po prostu polecam dile z nim.
'-'

Offline Mat

• Pr0

Offline polec

• Użytkownik
Trochę nietypowo, bo polski wyrób zwrócił moją uwagę.

http://allegro.pl/gitara-mensinger-wzor-prs-hand-made-i5990493161.html#thumb/1

Miałem w łapie parę Mensingerów, sporo się ich swego czasu naoglądałem, i zawsze wyglądały jakoś tak proporcjonalnie, a w tym łączenie gryfu z korpusem wygląda jakoś nieforemnie...

Czy może ja jestem przewrażliwiony, albo kiedyś nie umiali robić jeszcze pierów?

Offline Stivo2005

• Pr0
  • Fanboy ENGL'a :D
Czy może ja jestem przewrażliwiony, albo kiedyś nie umiali robić jeszcze pierów?

PRSy to robi PRS, a tu masz wiosło, które kształtem ma je naśladować, nie wiem czemu tutaj się znalazł ten link? Że podróbka Mesingera?
Bynajmniej to nie przynajmniej!

Offline pshemo

• Pr0
Panowie - to będzie Japan?? Właściciel twierdzi, że to Greco Black Beauty Custom z 1986 roku.
Nie ma numeru seryjnego. No i te klucze...

Offline oz

• Pr0
klucze wymienione (nie pamiętam co to jest, ale miałem jest ibanezie dn), progi raczej też, z tego co pamiętam nie wszystkie greco to japonia, ale jak to się sprawdzało i jakie są znaki charakterystyczne to nie pamiętam

Offline Stivo2005

• Pr0
  • Fanboy ENGL'a :D
Na 99% to jest Greco LPC seria, na bank, jedyne co mi się nie podoba to logo na główce oraz siodełko, choć to drugie jak i klucze mogło być wymieniane. Poza tym wygląda ok, spytaj co za pipaki ma. Powinny być Maxony.

Loga z okresu 1983 i później były inne, takie jak tu:

Strona katalogu:

http://s253.photobucket.com/user/leadguitar_323/media/tmc_61.jpg.html
Bynajmniej to nie przynajmniej!

Offline pshemo

• Pr0
Siodełko było wymieniane, progi również. Pickupy - rzekomo Gibson PAF Classic' 57.

Inne logo może sugerować, że to inny rocznik? Czy był podział rocznikowy na to kiedy numery seryjne były tłoczone, a kiedy były w formie naklejki?

Offline oz

• Pr0
nie wiem ile Ci to pomoże, ale różnica pomiędzy made in japan a korea, po zdjęciach przede wszystkim była do poznania po logo, poszukaj na forum mylespaul.com

Offline pshemo

• Pr0
Poszukam. Ale z tego co mi stivo pisał to nie było koreanskich Greco..

Posty połączone: 02 Mar, 2016, 09:56:07
Więcej fot:
http://imgur.com/a/ixbAq

Na mylespaul napisali (przed wrzuceniem dodatkowych zdjęć): Don't bother, it is not from '86 and not MIJ! It is early 90's MIK by Cort, it has that square edge long tennon and the sloppy paint job in the cavity plus the split diamond, all differ from Fujigen standards.

« Ostatnia zmiana: 02 Mar, 2016, 09:58:43 wysłana przez pshemo »

Offline krank

• Użytkownik
Coś w tym jest. W swojej historii miałem 2 takie Greco (dokładnie z takim logo - 1989 i 1990, na 90% z pamięci), miały jasno określony rocznik po numerze seryjnym.
Mimo iz wtedy głęboko wierzyłem że sa japońskie, to nigdzie w japońskich katalogach Greco nie znajdziecie gitar z takim logo: http://psyco.jp/greco/siryo.html

Offline pshemo

• Pr0
I miales numer seryjny na nich?

Offline krank

• Użytkownik
Tak,
pamiętam że był między nimi rok różnicy. Znalazlem nawet fotki jednej z nich, 1990 rok, wiec ta druga musiala byc 1989. Jak cos to mam wiecej tych fot...

Pozdrawiam,
Dawid

Offline Przychlast

• Pr0
Panowie - to będzie Japan?? Właściciel twierdzi, że to Greco Black Beauty Custom z 1986 roku.
Nie ma numeru seryjnego. No i te klucze...

Moje Greco:

https://drive.google.com/file/d/0Bznj8VNEUryscklqQVI0RmRvTDQ/view?usp=sharing
https://drive.google.com/file/d/0Bznj8VNEUrysSVBuTmgtTUhFcjg/view?usp=sharing

@pshemo Jest do wzięcia. W dobrych piniondzach. Z zajebistym paskiem i pokrowcem.
« Ostatnia zmiana: 03 Mar, 2016, 19:11:29 wysłana przez Przychlast »