Autor Wątek: Vexing Question klip/muza do oceny  (Przeczytany 26336 razy)

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
To jakieś popularne się ostatnio zrobiło, promocja przez gównoburzę? Pogratulować chytrości,przynajmniej wszyscy o was mówią.

Wysłane z mojego PAP4055DUO przy użyciu Tapatalka

Offline Semedi

• Pr0
  • Klucze krzywo!
    • Karcer
Powiem tak. Bębniarz słaby, bębny zrobione fatalnie. W tym miksie po prostu brakuje miksu :) Poziomy leżą, jakaś automatyka by się przydała. Wrzucając to tutaj nie spodziewajcie się, że ktoś Wam powie jak zrobić kawałek. Wypowiedzi są o tym, co się słyszy. Muzyka jak muzyka, o tym nie należy dyskutować, bo ja np. nie słucham takich rzeczy jak Wy gracie i o stylu słowa nie powiem. Jednakże słychać braki tak w nagraniu, jak i u muzyków. Niestety. Gdybyście chociaż umieli je maskować, to znaczyłoby, że wiecie co jest nie tak, ale widzę, że nie wiecie. Jednakże życzę powodzenia na drodze do kariery. Z Mety i Slajera tez się śmiali pewnie jak zaczynali :D

PS. Ja na tym forum gram najprostszą muzykę - pank roka, więc nie czepiać się.
Yes! I'm inspired by the Devil!
http://semdedi.soup.io/

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
Ja na tym forum gram najprostszą muzykę
Nie :D
Nie dadzą szansy bo to pedalskie forum pełne pedałów. Mogą mi wyzerować włosy z dupy - jfbiggestfan
...gdyż granie do kotleta nie jest graniem do omleta choć oba dobre - commelina

Franq

• Gość
Dobra Bandit przestań się wygłupiać, wiemy, że to Ty! Możesz wrócić!

Spoiler

Offline fk

• Gaduła
    • NailbombAudio
piszę tak, a nie inaczej bo świrujecie jakbyście byli fejmem co najmniej kilka leveli wyżej od nas :lol:

gramy wszyscy tutaj w jednej lidze, a  opinie 'profesjonalistów' jakby zupełnie z pierwszych stron gazet ;)

no dobra stefan, ale co ma fejm, gazety, profesjonalizm, transcendentalizm i oniryzm, do tego ze ja, jako słuchacz muzyki "ciężkiej", po prostu uważam ze to co robicie jest co najwyżej nieciekawe i raczej nie warte aż tak zawziętej walki. Jest to moja własna opinia, nieskażona wrogą wam doktryną tego forum. Zapewniam, że nikt nie trzyma teraz lufy przy mojej głowie.

a w sumie głupia sprawa, bo w 99,9% przypadków negatywne opinie zachowuje dla siebie, ale macie ten szczególny dar burczenia, który powoduje, że aż trudno się z wami nie obdzielić wesołą nowiną.

Offline Paskievicz

• Prawie użytkownik
to zobacz sobie jeszcze moja poprzednią kapele Butterfly Trajectory. Tez pewnie kiszka, nie?

to już troszkę mniej smutne i nawet słuchalne. na której stronie undergroundowego niemieckiego zina można o tym poczytać? ;) sorry ale liga żadna wyższa.

Powiem tak. Bębniarz słaby, bębny zrobione fatalnie. W tym miksie po prostu brakuje miksu :) Poziomy leżą, jakaś automatyka by się przydała. Wrzucając to tutaj nie spodziewajcie się, że ktoś Wam powie jak zrobić kawałek. Wypowiedzi są o tym, co się słyszy. Muzyka jak muzyka, o tym nie należy dyskutować, bo ja np. nie słucham takich rzeczy jak Wy gracie i o stylu słowa nie powiem. Jednakże słychać braki tak w nagraniu, jak i u muzyków. Niestety. Gdybyście chociaż umieli je maskować, to znaczyłoby, że wiecie co jest nie tak, ale widzę, że nie wiecie. Jednakże życzę powodzenia na drodze do kariery. Z Mety i Slajera tez się śmiali pewnie jak zaczynali :D

tutaj kolega już sensowniej. automatyki nie chcieliśmy, bębny miały być żywe. podczas nagrywania nie użyte były żadne sample. co do ostatniego porównania to słyszymy skrajne opinie. jedni mówią, że zajebiste. inni - jak tutaj w większosci - że dramat i mega chujowe. grunt, że nikt nie przechodzi obok tej muzyki obojętnie.

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
grunt, że nikt nie przechodzi obok tej muzyki obojętnie.
Co szczególnie widać na klipie z koncertu który ktoś wrzucił kilka postów wyżej.

W sumie masz rację - ja bym obojętnie nie przeszedł. Spierdalałbym jak najdalej. I nie dlatego że muza jest taka a nie inna. Po prostu nie jestem w stanie słuchać pojebów i/lub ludzi z ego wielkości planety.
Nie dadzą szansy bo to pedalskie forum pełne pedałów. Mogą mi wyzerować włosy z dupy - jfbiggestfan

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Ty pochwal się swoimi osiągnięciami. rozumiem, że Twoją twórczość, zupełnie jak innych tutaj, zupełnie przegapiłem w poprzednim Teraz Rock ;)

Chciałbym dalej ciągnąć ta trolliadę, ale Leon na mnie ostatnio krzyczał ;)

Odpalcie sobie te numery za 5 lat, wtedy pogadamy.
mniut i piah

Offline fk

• Gaduła
    • NailbombAudio
automatyki nie chcieliśmy, bębny miały być żywe.

O! pierwsza sensowna rzecz jaka napisałeś. Ja tez zawsze unikam automatyki bo zabija żywe brzmienie bębnów. Tak trzymać.

Franq

• Gość

a w sumie głupia sprawa, bo w 99,9% przypadków negatywne opinie zachowuje dla siebie, ale macie ten szczególny dar burczenia, który powoduje, że aż trudno się z wami nie obdzielić wesołą nowiną.

Same here. Też wolę przemilczeć temat jak mi się coś nie podoba ale tak się dopraszali Panowie o opinię "innych forumowiczów", że się wypowiedziałem. Jak widać to dla nich nie ma znaczenia. Bo i tak wiedzą lepiej. A nagranie wrzucają, żebyście wszyscy widzieli co będzie w następnym Teraz Rocku i bili pokłony.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
To jakieś popularne się ostatnio zrobiło, promocja przez gównoburzę? Pogratulować chytrości,przynajmniej wszyscy o was mówią.

Wysłane z mojego PAP4055DUO przy użyciu Tapatalka

Nam pomógł Vik ;D  ... w tydzień kilka koła lajków :P

Lubicie muze prostą i ascetyczną, Audioslave to dla mnie coś takiego, jak z niemal niczego ( w sensie ilości dźwięków ) zrobić coś wielkiego.
Z tego wszystkiego posłuchałem jeszcze raz i zgadzam sie z tym co napisał Franq odnośnie werbla w całej rozciagłości to jest absolutnie do poproawienia jeśli nie jest to nagrywka lajf po prostu jeśli chcecie by to brzmiało nie zależnie od gatunku muzy to to trzeba poprawić. Muzycznie to jest zbyt proste na dzisiejsze czasy. Nawet punk jest dzisiaj ciekawszy ale to tez nie o to chodzi, przez cały kawałek nie ma zadnego zróżnicowania, nie budujecie napięcia w muzyce, mało tego faktycznie z lekka pretensjonalne zachowanie i ubranie na scenie ( IMO nie naturalne jakbyście to robili na siłe ) psuje efekt minimalizmu a zaczyna sie prymitywizm w sensie artystycznym,  ten czas jest także IMO słusznie miniony.

To wszystko co byłem w stanie z siebie wydusić by byc minimalistycznie konstruktywnym :P
« Ostatnia zmiana: 20 Gru, 2013, 11:14:25 wysłana przez commelina »

Offline Lechu_

• Pr0
Yony, Leon , może by tak dać chłopakom odpocząć od forum? Chyba już nikt nie będzie chciał ich ratować i wesprzeć dobrym słowem ich produkcji....

Spoiler
Gram tylko 15 min dziennie. Czasem nawet na gitarze.

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
Może też powinienem dać link do mojego żebyście mogli sobie popluć? Z tym że ja lubię plwociny :)

Ogólnie za dużo syfu, niektórym puściły nerwy (w tym mi)... A miałem się tu nie wypowiadać.

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Wystarczy że nie byłeś w teraz rocku, już jestes stracony :D
mniut i piah

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
A co to jest? Serio się pytam...

Offline Paskievicz

• Prawie użytkownik
W sumie masz rację - ja bym obojętnie nie przeszedł. Spierdalałbym jak najdalej. I nie dlatego że muza jest taka a nie inna. Po prostu nie jestem w stanie słuchać pojebów i/lub ludzi z ego wielkości planety.

i tak uczyń kiedy tylko będziesz miał okazję bo nie potrzeba nam Węgrów na sali, znawców liczących bity i śledzących pasma tylko normalnych fanów baniujących do muzy - chociażby takich kilku jak na z video z Lubina 8)

z 'profesjonalistów' jebiących wszystko z góry na dół, ze swoimi 'profesjonalnymi nagraniami' siedzącymi w tej samej lidze co my nie ma żadnego pożytku 8)

Offline Semedi

• Pr0
  • Klucze krzywo!
    • Karcer

tutaj kolega już sensowniej. automatyki nie chcieliśmy, bębny miały być żywe. podczas nagrywania nie użyte były żadne sample. co do ostatniego porównania to słyszymy skrajne opinie. jedni mówią, że zajebiste. inni - jak tutaj w większosci - że dramat i mega chujowe. grunt, że nikt nie przechodzi obok tej muzyki obojętnie.

Chyba się nie zrozumieliśmy. Automatyka to nie podsamplowanie brzmień, a ustawienie (ręczna robota) co i jak, i kiedy ma być głośno w miksie, czyli po ludzku: jak jest blast, bębny nie napierdalają głośniej niż gitary i nie kryją wszystkiego, bo to nienaturalne u Was od około 0:47. Chodzi o porządek w nagraniu. Ja się cieszę, że chcecie naturalnie, ale fajnie by było jakby było słychać innych. Wy przyzwyczailiście się już do tego miksu i upieracie się, że jest OK, ale ja to słyszę pierwszy raz i nie jest OK. Co do obojętności. Wrzucacie coś na publiczne forum, więc ludzie piszą. Jeden lubi death metal i takie produkcje, jeden black i produkcje blackowe. Nigdy nie będzie tak, że 100% członków forum zesra się na raz w gacie ze szczęścia, a jak już to musielibyście jeszcze raz to zmiksować.
Yes! I'm inspired by the Devil!
http://semdedi.soup.io/

Offline fk

• Gaduła
    • NailbombAudio
Chyba się nie zrozumieliśmy. Automatyka to nie podsamplowanie brzmień, a ustawienie (ręczna robota) co i jak, i kiedy ma być głośno w miksie, czyli po ludzku: jak jest blast, bębny nie napierdalają głośniej niż gitary i nie kryją wszystkiego, bo to nienaturalne u Was od około 0:47.

spoilsport ;(

Offline escape_artist

• Pr0
  • Drę morde oraz zabijam szałtę. Majkel Patrz Wyżej!
@Paskievicz

Konstruktywnie - wokal ma kiepska dykcje, slowa zlewaja sie za czesto, rapu to tam nie ma, sa rymy w tekscie i owszem a tak to to nie jest rap. Gitary graja praktycznie w kolko to samo, tak jakby caly czas bylo intro do utworu. Perkusista potrzebuje sobie wyrobic porzadne szlify bo sie sekcja sypie momentami.

I co to za gadanie o "tej samej lidze"? To ze koncertujecie i nagraliscie material w studio nie ma zwiazku z tym o czym ludzie pisza, badz o ich gustach. Uwagi poszly po produkcji i utworze samym sobie pod wzgledem kompozycji. Ludzie tutaj na forum zajmuja sie produkcja, miksem i masteringiem bardzo dlugo i to czy koncertuja, sa w teraz rocku badz nie sa nie ma nic wspolnego z tym ze maja wystarczajaco duzo doswiadczenia z samodzielnej pracy badz z sesji nagraniowych w studiach zeby moc wam wprost powiedziec czy cos bangla czy nie i z takiej pozycji wychodza, a ze nie koniecznie chca was zjebac. Nie potrafisz wziac krytyki na klate to nie masz co wychodzic z muza do ludzi.
||Po prostu troche sie przyczepiliscie szczegolow zupelnie nie istotnych w tym momencie... || !!!!MAJKEL RÓB CEBULE!!!! ||Początkujący treser Lewiatanów ||

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
Ha! Rozgryzłem was! Chcecie w jednym flejmie nabić 50 postów żeby dostać się na giełdę i opierdolić cały wasz sprzęt po przerzucacie się na wędkarstwo muchowe!

Offline Paskievicz

• Prawie użytkownik
Jeden lubi death metal i takie produkcje, jeden black i produkcje blackowe. Nigdy nie będzie tak, że 100% członków forum zesra się na raz w gacie ze szczęścia

na razie 90% jedynie zgnoiło ;)

no spoko. mamy różne gusta odnośnie tworzenia materiału i masteringu. zgadzam się, że nie jest idealnie wszystko równo i to akurat w przyszłosci pewnie się poprawi, również wokal, ale tragedii jakiejś wielkiej nie ma. klasyczny, przeciętny odbiorca muzyki tego nie zauważy. niestety gadki typu 'absolutnie wszystko źle' albo 'gracie gówno ' to chyba niezbyt sensowna opinia ;)

Offline Dmaligator

• Pr0
@Paskievicz - to ty ze Złotoryja jesteś? A to wszystko tłumaczy.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Paskievicz, to nie ja, przysięgam.

Offline Paskievicz

• Prawie użytkownik
no dobra panowie producenci. pojechaliście jakiś czas temu grubo po Bartku z M:23 8) powiedzcie więc czy tylko nas źle według Waszej opinii nagrał czy resztę kapel które z nim współpracują też kiepsko wyprodukował lub zmasterował?

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
Po kim skąd? Mamy się kajać bo to jakaś lokalna gwiazda miksu? Sorry, nawet jeśli byłby Peterem Tatgrenem to po prostu SPIERDOLIŁ SPRAWĘ.