Autor Wątek: Vexing Question klip/muza do oceny  (Przeczytany 26388 razy)

Offline Paskievicz

• Prawie użytkownik
dawaj o czapkach jeszcze coś napisz :lol: baza garderoby też szwankuje? może włosy mamy za krótkie jak na forumowe trendy :)

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
Zartowalem. Jestescie zajebisci, nie musicie nic poprawiac. Swiatowy poziom, dziwie sie ze nie macie kontraktu. Swiat potrzebuje wiecej takich zespolow.
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
Muzyka jak muzyka, każdy gra co lubi i co go kręci. Na pewno są osoby, którym Wasza muza się spodoba, w to akurat nie wątpię - staram się trzymać z daleka od bycia tzw. "elitistem" i oceniania ludzi po tym, czego lubią słuchać. Kiedyś dzieliłem muzykę na dobrą i złą, teraz trochę dorosłem do innych poglądów ;)

To odnośnie muzyki.
Za to, co odpierdalacie obaj w tym temacie radzę zmienić powołanie, bo IMO osoby niezdolne do zniesienia krytyki nie powinny zajmować się jakąkolwiek sztuką. Szkoda Waszych nerwów i naszego czasu na trollowanie ;D
Boli że się komuś nie podoba? Ojejku.

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
Weście wypierdolcie na razie z tego forum i zajmijcie się rozwijaniem kapeli bo kierunek jest tylko na razie idzie to zbyt powolnie, i tak jak Omlet wspomniał, to nie jest forum na którym będą was wychwalać tylko was opierdolą, żeby na przyszłość było lepiej więc albo zrozumcie i zaakceptujcie albo nie wchodźcie tu już więcej, bo patrząc na to jak się wypowiadacie to nawet taki gówniarz jak ja ma więcej pokory w majtach.

A baza garderoby chujowa, daszek o 15° za wysoko, popatrz czasem w lustro :(

Offline Paskievicz

• Prawie użytkownik
nie boli, że komuś się nie podoba ale forum to jest najwyraźniej specyficznym miejscem gdzie nie podoba się od początku wątku praktycznie nic i nikomu (wyjątki niegnojenia nieliczne) ;) i to wydaje się podejrzane. zupełnie jakby forumowi 'producenci' wkurwiali się, że nie nagrywaliśmy u nich (a kolega po fachu ma full roboty i dostał też od nas fuchę), a 'muzycy' że pojawia się konkurencja, która z prostymi kompozycjami, bez niebotycznego sprzętu, wyszła poza próbowniane granie i publikuje swoje numery oraz sporo koncertuje

wrzuciliśmy klip tu i tam ale to forum to jedyne miejsce, w którym spotkaliśmy się z takim gnojeniem pod absolutnie każdym kątem (poza czapkami więc uznajemy, że są zajebiste skoro w zjebaniu pominięte ;) )

wciąż czekamy jednak na opinie innych forumowiczów, może mniej zawistnych w swych opiniach 8)

Franq

• Gość
Sorry Panowie ale to jest po prostu słabe.

Pod każdym względem. Zamiast się obrażać i walczyć na forum (to nie poprawi Waszej muzy) to weźcie się do pracy. W tym kawałku nie ma zupełnie nic co może zainteresować a cała muza jest bardzo wtórna. Nie wydaje mi się, żeby ludzie tutaj pisali Wam specjalnie na złość, może dla kogoś nowego na forum tak to tylko wygląda ;)

Sam miks nie jest bardzo zły. Jak by ktoś powiedział, że sobie to nagraliście sami w piwnicy i nie macie doświadczenia  to bym powiedział, że jest nieźle (chociaż ten werbel w "blaście" wywołuje banana na twarzy automatycznie).

I proszę nie obrażać Satrianiego, do poziomu którego nigdy nie dojdziecie. I nie piszę tego dlatego, że każdy powinien być wirtuozem albo grać riffy jak Necrophagist, tylko dlatego, że pokory to u Was nie ma (nawet jeśli to żarty) a czym "walczyć" póki co nie macie.

Pozdrawiam,
Spoiler

Offline wzh

• Użytkownik
    • Final Sacrifice
Ale super kapela, nie wiedziałem, że takie mamy w Polsce. Mocarne riffy, potężne brzmienie. Duży szacunek za angielska nazwe zestawioną z polskimi tekstami - mało kto ma odwagę na takie posunięcie. Fajnie, że pożyczyliście czcionkę do logo od Bullet For My Valentine - to jedna z najlepszych kapel ostatnich lat, warto się na nich wzorować. Tak samo jak na st. Anger - najlepszym albumie Metallici.

Jak kiedyś zagramy w świdnicy z kapelą, to chcielibyśmy być Waszym supportem.

Spoiler

Offline Paskievicz

• Prawie użytkownik
tak się składa, że nikogo z nas nie jara necrophagist, a st anger to akurat mój ulubiony album metalliki. wiadomo - nawet bob rocka można zjebać za produkcję ;) forumowi producenci zmiksowaliby ten album lepiej ;)

Offline kempas

• Gaduła
nie boli, że komuś się nie podoba ale forum to jest najwyraźniej specyficznym miejscem gdzie nie podoba się od początku wątku praktycznie nic i nikomu (wyjątki niegnojenia nieliczne) ;) i to wydaje się podejrzane. zupełnie jakby forumowi 'producenci' wkurwiali się, że nie nagrywaliśmy u nich (a kolega po fachu ma full roboty i dostał też od nas fuchę), a 'muzycy' że pojawia się konkurencja, która z prostymi kompozycjami, bez niebotycznego sprzętu, wyszła poza próbowniane granie i publikuje swoje numery oraz sporo koncertuje

wrzuciliśmy klip tu i tam ale to forum to jedyne miejsce, w którym spotkaliśmy się z takim gnojeniem pod absolutnie każdym kątem (poza czapkami więc uznajemy, że są zajebiste skoro w zjebaniu pominięte ;) )

wciąż czekamy jednak na opinie innych forumowiczów, może mniej zawistnych w swych opiniach 8)

Idźcie się leczyć. Oczekiwaliście pochwały tymczasem trafiliście na forum gdzie ludzie wspierają się konstruktywną krytyką i już pierwszej nie byliście w stanie przyjąć. Odgryźliście się głupim tekstem, a teraz zamiast przeprosić idziecie w zaparte, że to my jesteśmy zawistni. Polecam przeczytać jeszcze raz wątek ( i inne wątki żeby wyczuć atmosferę forum bo najwyraźniej wcześniej tego nie zrobiliście ) i zobaczyć, w którym momencie zaczął się potok tych wszystkich komentarzy. Normalnie prawdopodobnie wątek skończyłby się max na 3 odpowiedziach i dalej żylibyście w przekonaniu o swojej zajebistości.

Offline Paskievicz

• Prawie użytkownik
oczekiwaliśmy sensownych wypowiedzi, a nie typu: 'chujowe, dramat, zjebane, nie da się słuchać'. jak na razie widzę wszystkich innych żyjących w poczuciu swej zajebistości ;)

rzeczywiście nie ma sensu abyście dalej się wypowiadali. tymczasem czekamy na opinię innych forumowiczów  8)

Franq

• Gość
Jeśli myślisz, że za chwilę "inny forumowicz" wjedzie na białym koniu w złotej zbroi i Was uratuje, poklepując po plecach to chyba nie to forum...

Gdyby nie Wasze podejście to nikt nie pisałby do Was w ten sposób. Akurat ja nie napisałem nic w stylu : zjebane itd. Ale czekajcie na rycerza...
« Ostatnia zmiana: 20 Gru, 2013, 09:55:52 wysłana przez Franq »

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
Sensownych? Wszyscy komentarze, które tu przeczytałem są sensowne a nie piszą to jacyś randomowi goście tylko obeznani ze sceną, graniem, koncertowaniem, nagrywaniem, produkowaniem goście (jak Scylla, Final Sacrifice).
A mówiąc już bez ogródek bo was chyba inaczej nie dociera, gracie gówno i lepiej nad nim popracować żeby było dobre gówno a nie złe gówno.
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline drzevoo

• Gaduła
Dobra, też się wypowiem.

Kawałek moim zdaniem jest przynudnawy - zwłaszcza riff na zwrotce. Pokombinujcie z gitarami, żeby nie grały cały czas tego samego, dołóżcie jakieś brydże itp.
Nagranie rzeczywiście brzmi jakby osoba, która go składała miała na to z lekka wyjebane. Wokal ginie w muzie, gitarom brakuje kopa, werbel drażni. Zdecydowanie nie brzmi to jakby było nagrywane w porządnym studiu, a raczej w garażu u Andrzeja.
Czapek nie oceniam, bo się nie znam.

Pozdro
Żeby mi się chciało tak, jak mi się nie chce...

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Odsłuchałem wczoraj wieczorem na solidnym sprzęcie audio z duuużym subem i sorry, ale to dalej brzmi źle (zresztą nie oczekiwałem niczego innego skoro na dobrych monitorach studyjnych było źle). Dajcie znać co rozumiecie przez konstruktywną krytykę, bo najwyraźniej nie to samo co reszta ludzi. Do tej pory do żadnej konstruktywnej krytyki się nie odnieśliście wcale (lub zrobiliście to na wyjątkowo niskim poziomie).
B ( o ) ( o ) B S

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
Konstruktywna krytyke? Zgaduje ze cos w stylu "swietne brzmienie, zajebista aranzacja, niesamowity wokal, klip tez super tylko czapki zjebane"
Nie dadzą szansy bo to pedalskie forum pełne pedałów. Mogą mi wyzerować włosy z dupy - jfbiggestfan
...gdyż granie do kotleta nie jest graniem do omleta choć oba dobre - commelina

Offline Paskievicz

• Prawie użytkownik
Jeśli myślisz, że za chwilę "inny forumowicz" wjedzie na białym koniu w złotej zbroi i Was uratuje, poklepując po plecach to chyba nie to forum...

no jak na razie wygląda mi to na forum jednej opinii. ktoś postrzegający inaczej rzeczywiście nie ma za bardzo czego szukać  8)

nie piszą to jacyś randomowi goście tylko obeznani ze sceną, graniem, koncertowaniem, nagrywaniem, produkowaniem goście (jak Scylla, Final Sacrifice).

nie zauważyłem aby robili muzę dla czołówki ani grali w jakiejś choćby delikatnie znanej poza maniakami kapeli. wspomniany gdzieś nawet Widek też kręci tylko głębokim podziemiem ;)

gracie gówno i lepiej nad nim popracować żeby było dobre gówno a nie złe gówno.

posłuchałem tworu jaki reklamujesz w swojej stopce i mógłbym też rzec żebyś popracował nad brzmieniem bo dla mnie kondon i nad kompozycjami bo od ich przekombinowania idzie usnąć, lecz zupełnie jak ja ze swego zespołu - Ty ze swego pewnie jesteś także zadowolony i po pleckach przez kilku ziomków poklepany ;) więc nie wiem czy jest sens aby wybudzać Cię z błogiego snu samozadowolenia ;)

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV

Taaaka impreza mnie ominęła u mnie na wsi :D

a 'muzycy' że pojawia się konkurencja, która z prostymi kompozycjami, bez niebotycznego sprzętu, wyszła poza próbowniane granie i publikuje swoje numery oraz sporo koncertuje

Umarłem z zazdrości...

Spoiler

A tak na poważnie, oprócz tego że jest słabo, to wbijając gwóźdź do trumny musicie popracować nad wyglądem na scenie. Bo jest niestety jeszcze gorzej.
« Ostatnia zmiana: 20 Gru, 2013, 10:34:53 wysłana przez Dale Cooper »
mniut i piah

Offline fk

• Gaduła
    • NailbombAudio

cofam co napisałem wcześniej. Jesteście wyjątkowi, nie przestawajcie nigdy wierzyć w siebie !

Franq

• Gość

no jak na razie wygląda mi to na forum jednej opinii. ktoś postrzegający inaczej rzeczywiście nie ma za bardzo czego szukać  8)

Masz rację. Wszyscy uważają, że jesteście najlepsi, muza jest doskonała. Od wokalu panny mają mokro a werbel jest prawie tak doskonały jak na St.Anger.
Jak widać szczere opinie nic dla Was nie znaczą. Ten topic nie ma sensu.
« Ostatnia zmiana: 20 Gru, 2013, 10:38:40 wysłana przez Franq »

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
O kurwa jakie tłumy! :D
Nie dadzą szansy bo to pedalskie forum pełne pedałów. Mogą mi wyzerować włosy z dupy - jfbiggestfan

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
Wypierdalajcie stąd nie chce mi się czytać waszego pierdolenia jak już wcześniej mówiłem, dorwaliście się do złego forum i tylko wkurwiacie doświadczonych, mądrzejszych od siebie ludzi. Nie mam siły czytać waszego debilizmu przelewanego na klawiaturę. Zacznijcie grać i myśleć nad tym co robicie.

Offline Paskievicz

• Prawie użytkownik
Umarłem z zazdrości...

Lubin na Zamkowym zawsze spoko miejsce do grania  8)

Ty pochwal się swoimi osiągnięciami. rozumiem, że Twoją twórczość, zupełnie jak innych tutaj, zupełnie przegapiłem w poprzednim Teraz Rock ;)

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
^ a to już chyba przegięcie. Sorry, ale moim zdaniem właśnie odjebałeś lipę wieeele większą niż wszystkie poprzednie wypowiedzi razem wzięte :/

Offline Paskievicz

• Prawie użytkownik
piszę tak, a nie inaczej bo świrujecie jakbyście byli fejmem co najmniej kilka leveli wyżej od nas :lol:

gramy wszyscy tutaj w jednej lidze, a  opinie 'profesjonalistów' jakby zupełnie z pierwszych stron gazet ;)

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
Nic do Was nie dociera :D spoko

a to, ze moją muzę uznasz za przekombinowaną, no coz, mozna sie bylo tego spodziewac, nie jest to dla mnie zaskoczenie.
btw. jak juz tak sprawdzasz kto gdzie gra, to zobacz sobie jeszcze moja poprzednią kapele Butterfly Trajectory. Tez pewnie kiszka, nie?
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.