Autor Wątek: Bare Knuckle - warto?  (Przeczytany 155134 razy)

Offline expression

• Nowy użytkownik
Odp: Bare Knuckle - warto?
« Odpowiedź #300 25 Lip, 2014, 08:18:13 »
witam koledzy,
zastanawiam się nad
 http://mayshop.pl/product-pol-3963-Humbucker-Bare-Knuckle-Cold-Sweat.html
czy ktoś może coś o tym powiedzieć ?

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #301 25 Lip, 2014, 09:23:36 »
Znakomity wybór.

Franq

• Gość
« Odpowiedź #302 25 Lip, 2014, 09:26:48 »
milordzie, zapomniałeś dodać ;)

@expression, a może byś powiedział do czego chcesz te pikapy?

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #303 25 Lip, 2014, 09:54:05 »
Nic nie zapomniałę , napisałę co chciałę ;)

Offline expression

• Nowy użytkownik
« Odpowiedź #304 25 Lip, 2014, 20:51:50 »
Pickup-y chce do IBANEZ IRON LABEL RGIX20FEQM, jako bridge.
na neck zamówiłem DP219 dimarzio.

Offline 7th

• Pr0
« Odpowiedź #305 04 Sie, 2014, 22:52:08 »
Co sie nada do jasnej gity (body lipa gryf klon i podstrunnica klon) z bkp oprocz swinki? A moze nie swinka? Obecnie mam d acti vatora i takie to jakies dziwne tzn. Nie ma takiego pasma jak nailbomb jst dosc waski, nie powiem bo w d standard nie muli a wrecz jest troche za jasny jak na moj gust. Cold Sweat? Jugger czy Crunch Lab ; ) ? Aha i jeszcze jaki singiel lub humb w singlu albo rail oprocz air notona s do parki z tym humbem (mam uklad h-s)?
power to a being never dies

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #306 05 Sie, 2014, 07:50:10 »
Co sie nada do jasnej gity (body lipa gryf klon i podstrunnica klon) z bkp oprocz swinki? A moze nie swinka? Obecnie mam d acti vatora i takie to jakies dziwne tzn. Nie ma takiego pasma jak nailbomb jst dosc waski, nie powiem bo w d standard nie muli a wrecz jest troche za jasny jak na moj gust. Cold Sweat? Jugger czy Crunch Lab ; ) ? Aha i jeszcze jaki singiel lub humb w singlu albo rail oprocz air notona s do parki z tym humbem (mam uklad h-s)?

Jagger powinien zrobić robotę.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #307 05 Sie, 2014, 08:22:27 »
Jagger ,Nailbomb al. , cold sweat , PK,   Z mniej outputowych VHII, Mule.
Single to do mocniejszych pipaków: Trilogy, do słabszych irlandzka wycieczka  ;)

Offline 7th

• Pr0
« Odpowiedź #308 05 Sie, 2014, 11:33:16 »
A czy zgra się Jagger z Trylogy, bo widzę że mają prawie taki sam output?

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #309 05 Sie, 2014, 11:41:47 »
Jestę pewien ze tak, a samym ałtputem nie za bardzo jest sie co sugerować.  Generalnie te wykresy to jest jakaś ogolna charakterystyka która i tak później w danej konfiguracji pokazuje nam swoje nowe "ja"

Offline Stivo2005

• Pr0
  • Fanboy ENGL'a :D
« Odpowiedź #310 05 Sie, 2014, 12:42:10 »
Będę miał Jaggera na dniach w lipowym wiośle, dam znać jak gada ;)
Bynajmniej to nie przynajmniej!

Offline 7th

• Pr0
« Odpowiedź #311 05 Sie, 2014, 13:10:45 »
To czekam na opinie bo zanim kupię minie pewnie jeszcze z tydzień :)

Offline Stivo2005

• Pr0
« Odpowiedź #312 05 Sie, 2014, 13:23:40 »
Tyle, że u mnie to będzie podstrunica z palisandru ;) ogólnie Ibek 7321.

Offline Stivo2005

• Pr0
« Odpowiedź #313 07 Sie, 2014, 19:31:14 »
Sprawa trochę się przeciągnie, okazało się, że nie mam w mieszkaniu strun, a pipak dojdzie pewnie w przyszłym tygodniu.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #314 16 Sie, 2014, 00:45:34 »
@7th Ja mam w takiej samej konfiguracji (lipa + klon/klon) set AlNiCo Nailbomb i VHII. Nailbomb gra ok, grałem jedną próbę z zespołem i zajebiście dobrze się przebijał w mixie, ale do kanapowego plumkania brakuje mi w nim trochę low-endowego *umpff*. No i w drop A djent'ci jak szalone, co może być zarówno wadą, jak i zaletą. VHII gra jak rasowy, przesterowany strat (Malmsteen płakał, jak sprzedawał), szczególnie po rozłączeniu cewek. Ogólnie set bardzo uniwersalny, od Santany po Szatany, ale brakuje mu osobistego charakteru (szczególnie Nailbombowi), w dalekiej przyszłości będę go zmieniał na Warpigi (a co się będę :D), ewentualnie Juggery. Do grania w zespole, gorąco polecam, do grania w sypialni - znajdą się pewnie ciekawsze pickupy.

Offline 7th

• Pr0
« Odpowiedź #315 16 Sie, 2014, 01:01:21 »
Dzięki za opinie. VHII pasował by mi okrutnie, ale ja mam humba w obudowie singla więc zostaje tylko singiel albo jakiś taki właśnie wynalazek. Nie słyszałem jeszcze żeby BKP robiło jakieś raily albo humby w obudowie singla :) No ale pod most chcę spróbować Jaggera ew. Miracle Man albo właśnie Warpiga (świnkę miałem w 1527z ale nie wiem czy C czy A i nie byłem zadowolony, ale dałbym mu jeszcze jedną szansę:P).

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #316 16 Sie, 2014, 08:29:08 »
Rajli nie robią ale robią to  https://bareknucklepickups.co.uk/main/pickups.php?cat=strats&sub=contemporary&pickup=the_sinner

Dają radę.
Nb może i faktycznie nie ma swojego charakteru ale nie ma też fanaberii jakie potrafi mieć Jagger czy warpig.
Można uznać ze zagra we wszystkim a przynajmniej nigdzie nie narobi bałaganu ;)
« Ostatnia zmiana: 16 Sie, 2014, 08:47:40 wysłana przez commelina »

Offline 7th

• Pr0
« Odpowiedź #317 16 Sie, 2014, 13:30:38 »
Rajli nie robią ale robią to  https://bareknucklepickups.co.uk/main/pickups.php?cat=strats&sub=contemporary&pickup=the_sinner

Dzięki za podpowiedź. Który z pomiędzy Trilogy a Sinner brzmi bardziej "modern" ?

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
« Odpowiedź #318 16 Sie, 2014, 15:31:53 »
Nailbomb gra ok, grałem jedną próbę z zespołem i zajebiście dobrze się przebijał w mixie, ale do kanapowego plumkania brakuje mi w nim trochę low-endowego *umpff*.
Zapewniam, że to akurat od NB nie zależy. ;) Bardzo transparentnie i naturalnie oddaje charakter gity, więc jeżeli ona czegoś nie ma, to on tego nie wygeneruje i chuj. Ale mimo to nie zgadzam się zupełnie, że nie ma swojego charakteru, bo jak najbardziej go posiada. Przede wszystkim nie jest bezpłciowy jak CS. Ma zadzior. A to, że jego podbicie leży w ''typowym przyjemnym gitarowym zakresie'', nawiązuje brzmieniowo do humbowych klasyków i nie ma przegiętej, bolącej w dupę equalizacji jak after, paingenerator, dżagerszit i inne przegięte ''pickupy do czegośtam konkretnego w chuj'', jest właśnie częścią tego charakteru.

Pompować potrafił ładnie. Potrafił też rzygać, ryczeć, dzwonić, kwiczeć, w zależności od wiesła. Jazgotać też mu się zdarzyło kilka razy. Mulić tylko raz ale w tym wieśle każdy inny pickup i tak mulił bardziej.
synkopy to guwno

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #319 16 Sie, 2014, 15:55:24 »
W takim razie to może być faktycznie wina samego wiosła, nevertheless mówimy o doborze pipaka do tej samej mieszanki drewien, więc prawdopodobieństwo podobnego efektu jakieś wymierne jest. Broń borze olchowy, nie mówię, że coś jest z tym przetwornikiem nie tak - w miksie siedzi, poziom szumów niziutki, po prostu ta "transparentność" nie musi każdemu w każdym wiośle siąść, a jak już jesteśmy przy półce cenowej BKP, chyba można trochę powybrzydzać, nie? :D

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
« Odpowiedź #320 16 Sie, 2014, 16:43:07 »
Ależ oczywiście, wybrzydzać można. ;) Ale nie zawsze ma to sens. No i jednak dobrze mieć świadomość, co odpowiada za dane zjawisko: pikapeły czy deheły. ;)
synkopy to guwno

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #321 16 Sie, 2014, 21:56:05 »
Marudzisz Vic na CS a sam ześ sie dziwił jak CS zagrał a nawet set CS i przyznał ze to nie pipaki są bezpłciowe tyko  żle dopasowane więc skąd taka zmiana w opinii ;)

@7th  one oba są modern ale siner jest bardziej "naszpikowany" mocą i wydaje sie byc bardziejszy dla tego czego szukasz.

Offline Stivo2005

• Pr0
« Odpowiedź #322 16 Sie, 2014, 22:28:11 »
Tak na marginesie:

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
« Odpowiedź #323 17 Sie, 2014, 00:31:07 »
Marudzisz Vic na CS a sam ześ sie dziwił jak CS zagrał a nawet set CS i przyznał ze to nie pipaki są bezpłciowe tyko  żle dopasowane więc skąd taka zmiana w opinii ;)
Nic mi się nie odmieniło. CS zagadały z jajem póki co w jednej desce. W desce z dość charakternego drzewa. Faktycznie, tam pasowało to wszystko idealnie, nic bym nie zmieniał i nawet nie korciłoby mnie żeby sprawdzać, czy coś może zagrać tam lepiej. Wszystkie pozostałe wiesła grały z nim jak zepsute - nie zgrywał się z nimi zupełnie, brzmiał nijako, nie kurwił. W przeciwieństwie do NB, który w większości wieseł robi coś ciekawego, zabawnego lub zajebistego. Reasumując: NB ma charakter, który robi dobrze prawie wszędzie. I to jest TA różnica względem CS-a, któremu decha musi użyczyć swojej zajebistości aby miał co pokazać. Dla porównania after, dżager i PK też mają wyrazisty charakter ale robi on dobrze tylko w niektórych konkretnych dechach. I to nie modelach, nie speckach a w konkretnych egzemplarzach. I wtedy faktycznie potrafią zagadać tak, że bania mała, wszystko się zgadza. Albo nie zgadza się nic, bo nic się nie zgrywa. Robi się jeden wkurwiający jazgot/szelest/syf, który połowę skali czyni niegrywalną. Choć znajdą się zboki, którym taki stan rzeczy odpowiada. Ale dla takich z reguły SH4 w mahoniu jest oklepany, passe i staroświecki. :P Albo łorpig im muli :P
synkopy to guwno

Offline Stivo2005

• Pr0
« Odpowiedź #324 17 Sie, 2014, 12:31:27 »
Dla porównania after, dżager i PK też mają wyrazisty charakter ale robi on dobrze tylko w niektórych konkretnych dechach. I to nie modelach, nie speckach a w konkretnych egzemplarzach. I wtedy faktycznie potrafią zagadać tak, że bania mała, wszystko się zgadza. Albo nie zgadza się nic, bo nic się nie zgrywa. Robi się jeden wkurwiający jazgot/szelest/syf, który połowę skali czyni niegrywalną. Choć znajdą się zboki, którym taki stan rzeczy odpowiada. Ale dla takich z reguły SH4 w mahoniu jest oklepany, passe i staroświecki. :P Albo łorpig im muli :P