Autor Wątek: Android  (Przeczytany 183018 razy)

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
Odp: Android
« Odpowiedź #725 27 Mar, 2015, 15:56:53 »
O fajne toto, u nas widziałem tylko takie z częściową szybką.

@blendamed - wiem że z jednej strony warto rozdzielać bogactwo ;) Ale już mi się kilka razy zdarzyło w pośpiechu zapomnieć portfela/telefonu, a szukanie tego pierwszego na dnie torby, kiedy nie może z takich czy innych powodów być w drugiej kieszeni, to norma. A tak pilnujesz jednej rzeczy a nie dwóch.

Zresztą zobaczymy, pomyślimy ;)

Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline wuj Bat

• Pr0
Paczki z głów!

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
« Odpowiedź #727 28 Mar, 2015, 06:23:06 »
Heh, takie samo odczucie miałem jak zobaczyłem pierwszy raz wynalazki etui-portfelowe - co to qrfa jesf, pseudo-męska wersja damskiej kopertówki? :P Ale jak się zastanowiłem, to w tym szaleństwie może (MOŻE) być metoda...
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
« Odpowiedź #728 28 Mar, 2015, 14:56:18 »
Te etui z miejscem na karty to niezbyt dobre rozwiazanie jest. Gadasz se przez telefon, podjezdza dres na rowerze, wyrywa tel z reki i w jednym momencie tracisz i telefon, i karty, i dokumenty.

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
« Odpowiedź #729 28 Mar, 2015, 15:07:09 »
To pomijając kwestię bezpieczeństwa (dużo bardziej obawiam się zgniecenia / upadku w pracy niż jakiś wpół mitycznych dresów, co akurat będą zapierdalać za mną na rowerku żeby mi wyrwać torebkę... Tzn. telefon) są jakieś przeciwwskazania? ;)

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #730 28 Mar, 2015, 23:01:02 »
Karty rysują ekran.
Miałem etui z okienkiem, (orginalne samsung) nie miałem foli ochronnej na ekranie.  W miejscu gdzie było okienko ekran jest teraz matowy i porysowany w krztaucie tego okna. Niby nie przeszkadza ale pod światło widać.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
« Odpowiedź #731 29 Mar, 2015, 19:37:52 »
No, chyba pierwsza odpowiedź która cokolwiek pomogła ;)

To ostatnie pytanko - używacie etui typu S-View, takich z częściowym okienkiem? Bo podglądałem recenzje na YT ale tk nadal nie wyczerpuje tematu ;) Opinie userów mile widziane ;)

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #732 29 Mar, 2015, 21:41:44 »
No o takim pisałem, żeby nie rysowało ekranu musisz mieć folie.
Między klapką a ekranem zbiera się kurz i inne śmieci i jak trafi pomiędzy ekran a szybke to się rysuje, po prostu między dwiema twardymi powierzchniami śmieci rysują i ekran i szybke. Tam gdzie jest powłoka ochronna miękka ekranowi nic się nie dzieje. Jak uda mi sie zrobić sensowne zdjęcie to wrzucę.
U mnie jest porysowany, a znajoma tez ma s4 ale cały czas z folią na ekranie i jest nówka.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
« Odpowiedź #733 29 Mar, 2015, 21:50:32 »
Folii i tak używam, jak się da to utrzymuję oryginał, a jak zejdzie to zaraz naklejam nową. Myślę nawet o szkle hartwanym, ale SGS mają gorilla glassy i nienwiem ile w tym sensu.

Natomiast bardziej chodzi mi o wady/zalety s-view. Na testach YT mówili o np. pękających łączeniach klapki, samoczynnym otwieraniu / odblokowywaniu itp.

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #734 29 Mar, 2015, 22:41:51 »
W ciągu ok dwuch lat miałem dwa takie etui,  znajoma trzy. Rozwarstwia się na krawędziach.
solidne to to nie jest. To co na YT. To prawda.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #735 30 Mar, 2015, 10:30:50 »
Miałem to S Cover (w sensie to samo, tylko bez okienka) - rozklejają się, są niefunkcjonalne, niewygodne i ogólnie uciążliwe w noszeniu. Zdecydowanie nie polecam

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
« Odpowiedź #736 31 Mar, 2015, 16:48:01 »
Myślę nawet o szkle hartwanym, ale SGS mają gorilla glassy i nienwiem ile w tym sensu.

Odkąd mam tempered glass, to polecam to każdemu. Na moim OnePlus mam to od sierpnia i nie ma ani jednej ryski, a nie używam żadnych dodatkowych caseów. Stopień twardości takiego gorilla glass to ok 6, tempered glass 8,5-9. Przez to jest też bardziej kruche, ale w momencie upadku przejmuje energię uderzenia - zawsze taniej wymienić naklejone szkło niż wyświetlacz. Do tego dochodzi też feeling - szkło w dotyku jest przyjemne jak goły wyświetlacz.

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #737 31 Mar, 2015, 18:49:58 »
Misie, takie jeszcze jedno pytanie - ma ktoś z Was tutaj SGS V i poinstalowane Amplituby? Bangla to jakoś?
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
« Odpowiedź #738 04 Kwi, 2015, 19:34:43 »
Jak ktoś ma 2 minuty to byłbym wdzięczny za dodanie się do tabelki:
http://superpowered.com/latency/

Offline zerotolerance

• Pr0
  • Biegnę ci wpierdolić.
« Odpowiedź #739 06 Kwi, 2015, 01:38:52 »
Panowie, dumajet nad Galaxy S5 (bo ceny stały się znośnie), podobnie jak Joszi mam z ~1700 zuote, ale nie chce sie bawić w One+. Xperii i Srajfona tez nie chcę. Coś polecicie ciekawego? Może Note3?

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
« Odpowiedź #740 06 Kwi, 2015, 10:22:43 »
Ciekawą opcją wydaje się Asus Zenfone 2. Ceny jak najbardziej w porządku, zapowiada się fajnie. Chętnie dałbym mu szansę.

Offline 7th

• Pr0
« Odpowiedź #741 06 Kwi, 2015, 17:35:50 »
Panowie, dumajet nad Galaxy S5 (bo ceny stały się znośnie), podobnie jak Joszi mam z ~1700 zuote, ale nie chce sie bawić w One+. Xperii i Srajfona tez nie chcę. Coś polecicie ciekawego? Może Note3?

Ja mam SGS5 od ponad roku i wolałbym bardziej Xperie Z2. O wiele ciekawszy fon niz ten szajsung IMO.
power to a being never dies

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu
« Odpowiedź #742 06 Kwi, 2015, 18:09:13 »
Note albo One M8 jeżeli jesteś w stanie przeżyć taki-sobie aparat.

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #743 06 Kwi, 2015, 18:27:49 »
@7th bawiłeś się może tymi amplitubowymi rzeczami na sgsv?
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

Offline wojwyk

• Gaduła
« Odpowiedź #744 06 Kwi, 2015, 18:29:24 »
Polecam Note 3, na x-com dostępny za 1800zł. Zapakowany w http://flavour-design.pl/67,galaxy-note-3-etui-urban-armor-gear-navigator.html + szkło na ekran to istny czołg. Co prawda Andek 5.0 jest na chwilę obecną niedopracowany więc wróciłem do 4.4.2 i Nova Launcher, komfort i szybkość pracy zachwyca. Masz rysik, bez którego nie wyobrażam sobie chociażby przeglądania internetu... ekran 5,7", wymienna bateria, karta pamięci (czego w obecnych flagowcach często brakuje) i fchuj innych bajerów. Świetny sprzęt za taki pieniądz.

Offline 7th

• Pr0
« Odpowiedź #745 06 Kwi, 2015, 19:01:27 »
@7th bawiłeś się może tymi amplitubowymi rzeczami na sgsv?

Nie. Nie jestem fanem tego typu aplikacji na telefony.
power to a being never dies

Offline indabrain

• Pr0
  • http://www.miastogniewu.pl/
    • Miasto Gniewu
« Odpowiedź #746 09 Kwi, 2015, 07:38:16 »
Mam Note 3 i jestem mega zadowolony, szybki w czort bajerów powiązanych z rysikiem. Jest wielki ale ja mam długie palce więc mi to nie przeszkadza. Ekran genialny. Tel służy mi głównie jako organizer i jako telefon, czasem navi, wysłać maila coś looknąć w intrnetach, strzelić fotkę. Bateria 3200 ze stałym dostępem do wifi i lataniem po sieci wytrzymuje dobę, ale w moim wypadku rekord to 3 doby 9 h :D średnio 3 dni na lajcie.
Zbieram na polu swej wiary, drobne fragmenty siebie....

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #747 09 Kwi, 2015, 09:58:12 »
Miałem Note 2 i w zasadzie poza tym, że jak dla mnie była to deska do krojenia z funkcją wyświetlania filmów, to było to super urządzenie. Za mało telefonowate jak dla mnie, ale wiadomo, że to już tylko i wyłącznie kwestia gustu. ;)
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #748 12 Kwi, 2015, 18:58:36 »
Wszystkim serdecznie polecam LG G3....

Odkąd mam tempered glass, to polecam to każdemu.
Jak z zakładaniem? Bo mnie bąbelki pod folią prowadzą wprost do szału :).
Paczki z głów!

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #749 13 Kwi, 2015, 11:40:31 »
Się przed chwilą s4 zaktualizował do 5.01  :D
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.