Autor Wątek: Android  (Przeczytany 182714 razy)

Offline escape_artist

• Pr0
  • Drę morde oraz zabijam szałtę. Majkel Patrz Wyżej!
Odp: Android
« Odpowiedź #700 04 Lut, 2015, 07:41:33 »
Samsung wypuscil w pazdzierniku 2014 SDK ktory zwie sie Samsung Pro-Audio 2.0, tylko od Lollipopa dopiero niestety.

Równolegle IK Multimedia wypuscilo kilka wariantow Irig'a pod Andka (premiera na tegorocznym NAMM). Cen nie pamietam, ale ten UA ma chyba kosztowac miedzy 500-600 zlotych

http://www.ikmultimedia.com/products/irigua/

http://www.ikmultimedia.com/products/irigmichda/

http://www.ikmultimedia.com/products/irighda/

Poszli po rozum do glowy i cala moc obliczeniowa przeniesli z telefonu na urzadzenie skoro android tego nieogarnia. Dopiero ten SDK ma umozliwiac niska latencje, ale ciekawe jakie beda rezultaty jak ludzie zaczna testowac.

Współgra to wlasnie tylko z urzadzeniami Samsunga ktore obsluguja ten SDK czyli tylko z tymi ktore beda mialy update do lollipopa (poki co S5, S4, Note 3, Note 4 na pewno, sa tez przebakiwania o aktualizacji dla ostatnich tabletow galaxy tab i note). Mimo z S3 nie ma na tej liscie to po necie kraza testy gdzie ludzie wbili juz andka 5.0 i dziala to to.

Co dziwne na stronie sklepu Andertons pisza ze to Irig UA ma banglac z kazdym urzadzeniem z andkiem 4.0 i wzwyz i dawac niska latencje, czyli teoretycznie mozna by takiego darmowego Amplitube'a przetestowac na ile jest faktycznie poprawa.

ponad rok temu jak podlaczylem ampkit linka do mojego samsunga to byla tragedia z latencja.
||Po prostu troche sie przyczepiliscie szczegolow zupelnie nie istotnych w tym momencie... || !!!!MAJKEL RÓB CEBULE!!!! ||Początkujący treser Lewiatanów ||

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Odpowiedź #701 21 Mar, 2015, 19:34:31 »
Ja pierdole... najpierw komputer teraz chujblet...

Ktoś ogarnia o co chodzi? Rano jeszcze wszystko było normalnie. Internet śmigał i dało się surfować. Teraz wifi jest na szaro i nic nie chodzi. Niby łączy się z siecią, pokazuje zasięg ale ikonka jest szara i nie działa żaden program... nie da się sprawdzić maila, odpalić przeglądarki nic... a kresek ma prawie full... WTF??
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
« Odpowiedź #702 21 Mar, 2015, 20:00:23 »
bonzo zablokował Ci płytę główną
i always go full retard

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Odpowiedź #703 21 Mar, 2015, 20:10:10 »
nie wkurwiaj mnie

Posty połączone: 21 Mar, 2015, 21:05:46
dobra, format C i hajda, elo
« Ostatnia zmiana: 21 Mar, 2015, 21:05:46 wysłana przez Johnny »
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #704 21 Mar, 2015, 22:40:18 »
Panowie, jest problem - będę szukał nowego telefona z androidem (bo na japko mnie nie stać...). Warunki koniecznie: nówka i do 1700zł max. Co polecacie?

A, i pytania do ludzi, którzy mają już oneplus one - jak oceniacie ten telefon po jakimśtam czasie użytkowania? Warto "ryzykować" dla niebrandowanego telefonu?
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #705 21 Mar, 2015, 22:49:47 »
Panowie, jest problem - będę szukał nowego telefona z androidem (bo na japko mnie nie stać...). Warunki koniecznie: nówka i do 1700zł max. Co polecacie?

A, i pytania do ludzi, którzy mają już oneplus one - jak oceniacie ten telefon po jakimśtam czasie użytkowania? Warto "ryzykować" dla niebrandowanego telefonu?

Ja osobiście czekam one plus 2. Ale kilku znajomych ma jedynkę i chwalą.
Dwóch szwagrów wymieniło swoje ajfony na one plus i nie narzekają, a byli fanbojami literki i.
Stac ich na ajfony bo ty mieszkają we Francji i obydwaj zarabiają bardzo dobrze. Tak ze tyle z moich obserwacji.
I ponoć one plus w każdy wtorek można kupić bez zaproszenia. Tak słyszałem.

Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #706 21 Mar, 2015, 22:51:32 »

Ja osobiście czekam one plus 2. Ale kilku znajomych ma jedynkę i chwalą.
Dwóch szwagrów wymieniło swoje ajfony na one plus i nie narzekają, a byli fanbojami literki i.
Stac ich na ajfony bo ty mieszkają we Francji i obydwaj zarabiają bardzo dobrze. Tak ze tyle z moich obserwacji.
I ponoć one plus w każdy wtorek można kupić bez zaproszenia. Tak słyszałem.

Właśnie dokładnie u mnie jest ta sama sprawa - odkąd przeczytałem, że w październiku ma być premiera więc tak się modlę, że do października mój sgsIII dociągnie...
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #707 21 Mar, 2015, 23:15:55 »
Do października sgs6 z tanieją do 300 euro. To będzie też opcja. I się wyjaśni co one warte.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
« Odpowiedź #708 22 Mar, 2015, 00:59:03 »
Mam OnePlus One i jestem mega zadowolony. Jeśli miałbym na cokolwiek wymieniać, to tylko na następcę.
W Twoim budżecie po prostu nie ma lepszej opcji.

Offline ma95

• Gaduła
« Odpowiedź #709 22 Mar, 2015, 03:48:20 »
kumpel ma oneplus one jedynke, ja mam nubie z7 max. Ale zdecydowanie brałbym nexusa 5 ( taniej wyjdzie dodatkowo ) - maly potworek. Jeszcze LG G3 jest bardzo fajną propozycją, co prawda nie byłem przekonany do LG nigdy, ale stosunek jakosc/cena jest podobny jak u chinolców ;)
Teraz tylko na xiaomi mi note pro czekać, na to chyba bede zmienial jak bedzie  :lol:
Czerwona dziewczynka przekrojona na krzyż
Czemu ty jabłuszko krzywo na mnie patrzysz ?

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #710 22 Mar, 2015, 09:48:38 »
Nowego sgs5 można kupić za 350 euro (1450pln). Patrzyłem dzisiaj ogłoszenia.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #711 22 Mar, 2015, 14:55:59 »
Mie tam mój LG G3 jara. Nic mi więcej nie trzeba, a się miało i grało :).

Spoiler
« Ostatnia zmiana: 22 Mar, 2015, 14:57:41 wysłana przez wuj Bat »
Paczki z głów!

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
« Odpowiedź #712 26 Mar, 2015, 07:03:30 »
Takie pytanko: przedłużam umowę w sieci i mam do wyboru fhui różnych telefonów - iść w coś nowszego, co mnie będzie kosztowało dyszkie (np. LG G3S, Samsung A3), czy dołożyć stówkie na klasyka, ale półkę wyżej, w postaci S4?

Po prawdzie telefon o takich możliwościach nie jest mi w ogóle potrzebny, ba, nawet bym się go bał nosić np. do pracy ;) ale trochę tak głupio nie wziąć za taką kasę. A poza tym zakładając że nic się nie zjebie (nie wiem czemu by miało bo sprzęt szanuję, wciąż mam na chodzie pierwszego dotykowca Szajsunga sprzed ca. 4 lat) to wtedy mam telefon który nawet za kilka lat podoła wszystkiemu. Przynajmniej teoretycznie ;)
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #713 26 Mar, 2015, 07:12:07 »
Takie pytanko: przedłużam umowę w sieci i mam do wyboru fhui różnych telefonów - iść w coś nowszego, co mnie będzie kosztowało dyszkie (np. LG G3S, Samsung A3), czy dołożyć stówkie na klasyka, ale półkę wyżej, w postaci S4?

Po prawdzie telefon o takich możliwościach nie jest mi w ogóle potrzebny, ba, nawet bym się go bał nosić np. do pracy ;) ale trochę tak głupio nie wziąć za taką kasę. A poza tym zakładając że nic się nie zjebie (nie wiem czemu by miało bo sprzęt szanuję, wciąż mam na chodzie pierwszego dotykowca Szajsunga sprzed ca. 4 lat) to wtedy mam telefon który nawet za kilka lat podoła wszystkiemu. Przynajmniej teoretycznie ;)

Pytanie z odpowiedzią, ba nawet dwiema odpowiedziami.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #714 26 Mar, 2015, 13:12:57 »
IMO między takim G3s i SG4 różnica na pewno jest warta dopłacenia 100 zł

Offline Guziel

• Gaduła
  • Du Doppelgänger, du bleicher Geselle!
« Odpowiedź #715 26 Mar, 2015, 13:23:33 »
Po samych bebechach można stwierdzić przewagę na rzecz szajsunga. Większy proc, więcej ramu, to z tych ważniejszych rzeczy dla Andka. Deczko większa batka ale wolniejsze LTE a oba mają 5" przekątnej. Za takie pieniądze brałbym Samsunga. Mimo, że używam obecnie LG L90 :D
"Szczęk broni w imię boże. Jeszcze jedno słowo. Zapamiętaj na zawsze..."

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
« Odpowiedź #716 26 Mar, 2015, 13:30:24 »
No to jeszcze zobaczę ostatecznie ile ta różnica wyniesie, bo (patrz inny temat, ciekawe jaki :P ) sieć mnie trochę podkurwiła i ze stówki mogą zrobić się cztery. A to już takie fajne nie jest. Ale dzięx za wskazówki :tak:
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
« Odpowiedź #717 26 Mar, 2015, 16:53:30 »
Samsung Galaxy S4 to dobry telefon @MrJ To mowie ja, ajfonowiec.

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
« Odpowiedź #718 27 Mar, 2015, 13:41:21 »
Dobra, raz się żyje, S4 zamówiony i o ile (odpukać!) nic nie jebnie to w następną sobotę odbiorę go od Rodziców :tak:

Natomiast pytanie z innej beczki - jako że mam mało komfortową dla delikatnych urządzeń elektronicznych pracę (baaardzo delikatnie powiedziane :D ) to szukam sobie etui. Z jednej strony myślałem żeby kupić dwa, jedno typowo do pracy typu "kabura z szybką" - daję aukcję a nie same fotki, może ktoś skorzysta jak będzie szukał ;)

http://allegro.pl/etui-wsuwka-kabura-samsung-galaxy-s4-i9500-i9505-i5055961868.html

a drugie zwykłe, maksymalnie płaskie, wpinane zamiast tylnego panela:

http://allegro.pl/elegancki-pokrowiec-kabura-samsung-i9500-galaxy-s4-i5145922222.html

Ale trafiłem na book-covery, który nie dość że całkiem nieźle ochronią telefon (mają mocowanie z silikonu, używam teraz samej takiej kształtki do swojego Ace2 i działa bardzo dobrze) to jeszcze dodatkowo mogą służyć jako... portfel:

http://allegro.pl/samsung-galaxy-s4-i9500-kabura-portfel-fancy-limon-i5191711246.html

Ja mam i tak portfel obrany do minimum - trzy karty (dowód, prawko, płatnicza) i ze 2 banknoty jako rezerwę gdyby nie dało się płacić kartą. Tak, to wszystko, nie wiem co ludzie trzymają w portfelach o wielkości i wadze cegłówki, ale to inny temat :D

Natomiast do was pytanie - macie coś takiego? Jak się wzajemnie znoszą telefon (generujący przecież pole magnetyczne) i karta płatnicza (czipowa jakby ktoś pytał)? Bo takie "cuś" sprowadza mi telefon i portfel do jednego. Niby same plusy - zajęta jedna kieszeń a nie dwie, pilnujemy jednej rzeczy a nie dwóch... ale w domu przecież nie będę wyjmował telefonu z kabury a wtedy reszta jest zbędna? No i co z w/w wpływem na karty?

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
« Odpowiedź #719 27 Mar, 2015, 14:26:34 »
Ta gejowa, zielona bedzie najbardziej chronic telefon. Pamietaj, ze ekran jest dosc duzy, wiec jak masz trudne warunki w pracy, to bym polecal wlasnie taka bardziej pancerna. No i z zielonym bardziej w klimatach forum bedzie ;)

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
« Odpowiedź #720 27 Mar, 2015, 14:41:49 »
To jest akurat przykładowa którą wrzuciłem po pierwszych oględzinach. Natomiast gdybym brał potfelo-etui to już porządniejsze (i bardziej portfelowate), najprawdopodobniej to:

http://www.iluv.com/product_list.asp?page=2&icd=SS4JSTY&pcd=I2348

Akurat trafiłem na wyprzedaż na allegro za grosze, co prawda ma kilka wad (nie składa się tak żeby zrobić "podnośnik", nie jest oczojebne a to ważne jak szukasz telefonu i za chuja nie wiesz gdzie jest, nie ma otworku na smycz) ale i tak na razie najbardziej mi się spodobał. Z tym, że zostaje pytanie - może noobskie, ale chuj :D - czy działający intensywnie telefon (gadanie, LTE, wifi, nawigacja i cała reszta) nie pojebie czegoś z kartą płatniczą / kartą NFZ?

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #721 27 Mar, 2015, 14:47:57 »
Ja polecam Spigena albo zwykłą "skarpetę" - te wszystkie odchylane flip covery i podobne wynalazki są strasznie niewygodne.

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
« Odpowiedź #722 27 Mar, 2015, 15:00:12 »
Skarpety miałem. Wbrew pozorom mało wygodne i chuja chronią, no może przed kurzem ;)

Natomiast jakbym chciał samą "ochronkę" to za jednego Spigena kupię worek silikonów i będę sobie zmieniał kolory w zależności od nastroju :P Mam taką zresztą w obecnym Ace2 za kilka zeta i spełnia swoją funkcję bardzo fajnie już drugi rok, ALE nadal pytam czy ktoś (do chuja?!?!?!? :D ) używał etui-portfeli?

Bo mały telefon to nie problem. Ale skoro i tak mam nosić klocka 14x7cm w jednej kieszeni, to dołożę do grubości kilka milimetrów i pozbędę się potfela z drugiej.

Offline blendamed

• Gaduła
« Odpowiedź #723 27 Mar, 2015, 15:01:27 »
czy działający intensywnie telefon (gadanie, LTE, wifi, nawigacja i cała reszta) nie pojebie czegoś z kartą płatniczą / kartą NFZ?
Nope, ani czipu ani paska Ci nie rozjebie. Telefon komórkowy wbrew opinii niektórych poszukiwaczy sensacji to bardzo przyjazne i mało destrukcyjne urządzenie, zarówno dla organizmu jak i czegokolwiek w jego pobliżu.

Choć sam pomysł trzymania karty kredytowej w jednej paczce z telefonem wydaje mi się być średnio przemyślany, bynajmniej z powodu demagnetyzacji paska. Może i to wygodne ale i ryzykowne. Rozumisz, coś w myśl zasady, że jak masz sporo gotówki przy sobie to nie trzymasz jej tylko w jednej kieszeni ;D
« Ostatnia zmiana: 27 Mar, 2015, 15:03:30 wysłana przez blendamed »

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #724 27 Mar, 2015, 15:10:48 »
Mialem etui te z okienkiem otwierane w bok, oryginalne działa dobrze można odbierać rozmowy przez okienko bez otwierania.
Podróba ma za mocny magnes i wyłącza telefon jak się przełoży klapkę na tył.
Teraz używam silikonowe etui

http://www.ebay.fr/itm/ETUI-HOUSSE-COQUE-SILICONE-GEL-GALAXY-AU-CHOIX-FILM-STYLET-/301159605012?pt=LH_DefaultDomain_71&var=&hash=item461e82e314

i tez można odbierać bez otwierania, według mnie chroni najlepiej.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.