Mam służbowego huaweia p8 lite i prywatnie Asusa Zenfone 2. Żona ma rownież Zenfone 2, tylko mocno go eksploatuje, a kumpel kupił sobie Zenfone 3 i wszystkie te telefony moge z czystym sumieniem polecić. Zenfone 2 jest na atomie, ma 4gb ramu i póki co śmiga na nim wszystko, bateria trzyma spokojnie od rana do nocy (przy mocnej eksploatacji). Był mały problem z wyświetlaczem po kilku upadkach, ale zostało naprawione w ramach gwarancji. Telefon ma juz chyba 2 lata i nic złego sie nie dzieje, dalej świetnie sobie radzi.
Zenfone 3 kolegi ma 3gb ramu (to jest chyba laser) i kolega tez mocno go eksploatuje i jest zadowolony. Ma go jakoś pół roku.
Mój Huawei p8 lite to taki Ibanez wśród telefonów. Niczym nie zaskakuje na plus, niczym nie zaskakuje na minus, po prostu dobrze działa. Tylko bateria jest taka se. Jak muszę używać go jako hotspota, do tego mail, telefony i smsy, to bateria 100->0 spierdala w 5-6h. Jesli używam tylko maila, przeglądam trochę internetów, do tego telefony, smsy i Messenger to od rana do nocy spokojnie wytrzymuje, jak go zapomnę podłączyć do ladowarki, to następnego dnia rano mam jeszcze z 15-20%