Autor Wątek: Android  (Przeczytany 182940 razy)

Offline zerotolerance

• Pr0
  • Biegnę ci wpierdolić.
Odp: Android
« Odpowiedź #750 13 Kwi, 2015, 12:38:19 »
Się przed chwilą s4 zaktualizował do 5.01  :D

Akszually, jebać Lollipopa. Jak można było zabrać całkowitą funkcję wyciszenia telefonu? U mnie praktycznie cały czas używaną. Milczeniem pomijam żywotność baterii.

Offline fireboy

• Pr0
    • Toughest Firefighter Alive
« Odpowiedź #751 13 Kwi, 2015, 13:24:38 »
Wszystkim serdecznie polecam LG G3....

Odkąd mam tempered glass, to polecam to każdemu.
Jak z zakładaniem? Bo mnie bąbelki pod folią prowadzą wprost do szału :).
Wuju jak założyłem na swoim G3 flexible glass od 3mk i nie mam żadnego pokrowca poza tym. Zakłada się jak złoto, nie ma żadnego bąbelka. Do tego nie widać w ogóle obecności tego szkła. Możesz jako opcję u nich napisać, żeby nie wycinali otworów pod czujniki i przedni aparat i jest tylko dziura na głośnik... Ja tak mam i nie ma problemów a co najważniejsze WCALE tego nie widać. Jak komuś nie powiem, że to tam jest to jeszcze nikt nie zauważył.

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
« Odpowiedź #752 13 Kwi, 2015, 18:20:03 »
@wuj Bat Tempered Glass zakłada się moim zdaniem dużo trudniej niż folię - łatwiej o pyłki pod ochroną. Odkąd postępuję zgodnie z tym poradnikiem przy zakładaniu folii, jest proste, przyjemne, a sam wynik perfekcyjny. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1015394 Można też naprawić naklejoną już folię lub też nawet przekleić folię z jednego wyświetlacza na drugi - miałem już do czynienia z oboma przypadkami i efekt był jak nowa naklejona folia.

Co do tempered glass spotkałem się z dwoma przypadkami: gdy szkło przyssało się od razu po przyłożeniu do wyświetlacza oraz tak, że po przyłożeniu można nim było jeszcze przesuwać i przycisnąć dopiero po wypozycjonowaniu. Pierwszy przypadek jest trudny, drugi to bajka.

W OnePlus One również mam dziurę tylko na głośnik. Nikt nie widzi tego szkła, dopóki nie powiem, że jest.

Offline fireboy

• Pr0
« Odpowiedź #753 14 Kwi, 2015, 11:36:01 »
Ja na G3 zakładałem zgodnie z tym poradnikiem:

Nie było problemu. Zanim odkleiłem całkowicie te naklejki Fit In mogłem jeszcze dokonać minimalnych poprawek i jest na prawdę idealnie - żadnego bąbelka, szkło docięte idealnie na wymiar.

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #754 14 Kwi, 2015, 12:27:35 »
Se kupiłem EJ-PG900 C Pen. Cieniutki mała kuleczka, działa wyśmienicie.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #755 14 Kwi, 2015, 14:35:45 »
Mi już jakiś czas temu. Jedyna reakcja? "Ble, fuj, co za obrzydliwe kolory na moim ukochanym, czarnym telefonie". Jedynie menu i ekran blokady spoko

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #756 14 Kwi, 2015, 14:40:50 »
Mi już jakiś czas temu. Jedyna reakcja? "Ble, fuj, co za obrzydliwe kolory na moim ukochanym, czarnym telefonie". Jedynie menu i ekran blokady spoko
Kolorki syf ale chyba można coś z tym zrobić. Jeszcze nic nie grzebałem.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #757 14 Kwi, 2015, 14:49:28 »
Kolorki syf ale chyba można coś z tym zrobić. Jeszcze nic nie grzebałem.
No właśnie chyba nie można :/

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
« Odpowiedź #758 17 Kwi, 2015, 17:18:58 »
Kolejne pytanie ode mnie, pewnie rozwiązanie jest banalnie proste ale już mnie coś boli...

Przeniosłem się z nową kartą SIM na nowy telefon (SGS4). I teraz chcę sobie pozgrywać apki takie same jakie miałem na poprzednim (ING, jakiś komunikator WiFi żebym z każdym gunwem nie podłączał kabla, PicSay albo coś podobnego, takie drobne badziewia) i... mam problem.

Raz - nie chce mi się logować do aplikacji. Nie i chuj, wyskakuje "problem półączenia z serwerami google". Chrome działa, gmail działa. Apka nie.

Dwa - jak wchodzę przez stronę to mi pokazuje w ustawieniach stary telefon (Ace2) i nijak nie mogę zmienić tego na obecny.

A jak próbuję się wlogować na alternatywnym koncie gmaila (nauczony doświadczeniem mam ich kilka) gdzie nie ustawiałem sobie żadnego urządzenia i w ogóle nigdy nie logowałem się do usług google (jak Sklep Play który mnie teraz najbardziej interesuje) i... to samo. Brak możliwości zalogowania, wyskakuje błąd.

Ktoś coś? Bo już nie wiem czy ja to robię źle? Ale przecież konfigurowałem już poprzednie smartfony, zgrywałem i usuwałem aplikacje i wszystko było okej, a tutaj takie krzaki :o
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline Nightmarishreaper

• Pr0
  • ÞUNGR HNÍFR. Þessi hnífur á að vera þungur.
    • Dimension Eleven
« Odpowiedź #759 17 Kwi, 2015, 17:43:18 »
Menadżer aplikacji/zakładka 'wszystkie'. Tam znajdź Sklep Google Play i zerknij czy proces nie jest zatrzymany. Domyślnie powinien być włączony.

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #760 17 Kwi, 2015, 18:19:38 »
Masz jeszcze sklep Galaxy Apps.
Ewentualnie przez super backup.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
« Odpowiedź #761 17 Kwi, 2015, 20:10:50 »
Dobra dobra, aż taki osioł nie jestem żebym wyłączał aplikację z jakiej chcę skorzystać :P Nawet uruchomiłem synchronizację (którą zasadniczo jebię), ale nic to nie zmieniło. Nie loguje się i chuj.

Za to apką szajsunga faktycznie dało się obejść część rzeczy (albo było to co chcę, albo odpowiedniki) ale wybór niestety jest duuużo mniejszy. W każdym razie plusik leci ;)

EDIT: Jutro przychodzi do mnie sąsiad-informatyk, zobaczymy co on na to, bo ja wysiadłem :facepalm:

Natomiast pytanie na szybko - jaka jest dobra, darmowa "chmura" NIE oparta o google (czyli odpada np. Picasa). Bo mogę sobie przenosić pliki pomiędzy pocztami i ich używać w tym celu, ALE niestety mają limit ściągania/wysyłania jednorazowych załączników. Czyli kilka dużych zdjęć i chuj, trzeba dzielić na kilka maili. Niech ograniczenie nawet będzie jak musi, ale powiedzmy koło 100MB jednorazowo.

EDIT2: Telefon do informatyka który by się zjawił ale leży chory :( I jego pierwsze pytanie: "samsung"? "tak" "to norma, zgraj jakiś nie-samsungowy program" :P

Ostatecznie olałem Kiesa, olałem GooglePlay. Załączyłem normalny sklep samsunga, odpaliłem i zsynchronizowałem dropboxa. Raz jeden przepnę microSD żeby zgrać -naście giga stałych danych, reszta leci dropboxem. I chuj :P
« Ostatnia zmiana: 19 Kwi, 2015, 18:29:51 wysłana przez MrJ »
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #762 20 Kwi, 2015, 13:58:10 »
Jakiego ROMa polecacie aktualnie dla Galaxy S4? Już nie mogę patrzeć na to obleśne UI z Lollipopa... Najważniejsze, żeby było toto stabilne i user-friendly, no i oczywiście nie muliło; nie potrzebuję żadnych szczególnych fajerwerków, bo nie robię nic szczególnie wysublimowanego na smartfonie.

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #763 20 Kwi, 2015, 14:48:47 »
Jakiego ROMa polecacie aktualnie dla Galaxy S4? Już nie mogę patrzeć na to obleśne UI z Lollipopa... Najważniejsze, żeby było toto stabilne i user-friendly, no i oczywiście nie muliło; nie potrzebuję żadnych szczególnych fajerwerków, bo nie robię nic szczególnie wysublimowanego na smartfonie.

No i ja się podpinam po to zapytanie.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline fireboy

• Pr0
« Odpowiedź #764 22 Kwi, 2015, 10:45:25 »
"samsung"? "tak" "to norma, zgraj jakiś nie-samsungowy program" :P
Pierdolenie, nie miałem żadnego problemu z S, SII, SIII. Teraz po przesiadce na LG G3 nie było problemu. Zapamiętał nawet wszystkie WiFi z jakimi łączyłem się wcześniej tak, że nie trzeba było haseł wpisywać. Apki zgrały się same. Jedyne co mi nie działa to przy Tapatalku trzeba było się logować od nowa do niektórych kont (do innych nie nie wiem czemu).

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
« Odpowiedź #765 23 Kwi, 2015, 08:05:43 »
A widzisz, a mnie nie. O ile takie duperele jak ponowne szukanie WiFi to duperele, ale reszta?

Ostatecznie szajsfon praktycznie nie jest zsynchronizowany z kompem. Tzn. jest na poszczególnych programach typu Dropbox, ale nadal jak go podłączę pod kabel, to nie działa nic - sam producent twierdzi że powinno, a tu chuj. Do tego nie mogę się zalogować pod żadną aplikację Google, nieważne czy przez WiFi czy LTE. Tak więc GooglePlay - nie działa. Jeśli chcę wysłać cokolwiek nie przez ikonkę "mail" w eksportowanych ale aplikację GMail - nie działa. MapyGoogle - nie działa. Mimo że przecież przez "mail" obsługuję normalnie konto z gmaila, mapy działają jak wejdę przez przeglądarkę itp.

Nie wiem co się popierdoliło i w zasadzie mam to w dupie. Co potrzebowałem, to znalazłem w sklepie Samsunga albo w bezpośrednich downloaderach. Co prawda wybór jest dużo uboższy, nawet głupiej tapety nie mogę dobrać dokładnie takiej jaką chcę, ale ostatecznie wszystko działa.

PS. Dwa drobne pytanka - jakie polecacie 1. widżet pogodowy, ale taki żeby pokazywał prawdę. Bo jak mam na AccuWeather (tak tak, ustawione prawidłowo na dobre miasto) -1 stopień, a na termometrze za oknem +5,5, to coś mnie boli... :facepalm: 2. tapety typu cała czarna + jakiś naprawdę minimalistyczny zegar w HD. Bo mam fajny (nitrio space clock się nazywa, nie mogę znaleźć podglądu, na samsung apps jest), ale pikselozowaty :P I NIE z Google Play :evil:

Offline Leon

• Mroczny Piskacz
  • Moderator Globalny
« Odpowiedź #766 23 Kwi, 2015, 09:23:53 »
No ja nie wiem co zrobiłeś, ale albo masz wadliwy egzemplarz albo to jest URI. Moja migracja z HTC na SGSa trwała jakieś 15cie minut plus czas na dokonfigurowanie sobie wyglądu. Przeniosłem wszystko z gmaila, Dropboxa, wszystkie apki z google play. Samsung apps w ogóle nie używam. Najdłużej mi zajęło wyłączenie asystenta biegania, bo to podstępna apka była :P
to że nie gram równo nie znaczy że gram polirytmię.

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
« Odpowiedź #767 23 Kwi, 2015, 10:28:34 »
Ja też nie wiem :P Po prostu nie działa i tyle. Na szczęście Google nie ma jeszcze monopolu na wszystko, nawet ich wyszukiwarka zaczyna mnie ostatnimi czasy wpieniać bo wyrzuca te kretyńskie komunikaty "wykryto nietypowy ruch blebleble wpisz kod". To się z nią już na jednej przeglądarce pożegnałem, mam Bing i znajduję co chcę. Jak tak dalej pójdzie to na drugiej (i w telefonie, czyli trzeciej) zrobię to samo.

Offline Leon

• Mroczny Piskacz
  • Moderator Globalny
« Odpowiedź #768 23 Kwi, 2015, 14:37:16 »
No to mówię: User Related Issue :P

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #769 23 Kwi, 2015, 15:17:45 »
Ja używam Duckduckgo. Zdaje się że najlepsza alternatywa.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
« Odpowiedź #770 23 Kwi, 2015, 17:09:36 »
No to mówię: User Related Issue

To ostatnie pytanie - powiedzcie w takim razie, w którym miejscu winny jest użytkownik. Screeny z ekranu w kolejności logowania się do aplikacji (powtarzam aplikacji, przez normalne konto wszystko wchodzi) Gmail. Dałem to, ale tak samo (nie) działa np. GooglePlay:

http://imgur.com/a/oMbxk

Synchronizacja wszystkiego innego działa (od pogody po dropboxa), nawet dane w tle włączyłem (co i tak nie ma wpływu na działanie aplikacji, ale "dla świętego spokoju"), dostęp do sieci jest, do netu jest, sprawdzone na dwóch różnych kontach Google.

I powtarzam - potrzebne mi to już nie jest, ale choćby z ciekawości bym się dowiedział gdzie zjebałem, bo nijak nie jestem w stanie dojść do tego gdzie jest tu wina użytkownika ::)

Offline Leon

• Mroczny Piskacz
  • Moderator Globalny
« Odpowiedź #771 23 Kwi, 2015, 21:40:27 »
Wyjdzie ze mnie serwisant, ale... wpisałeś właściwe hasło? :D Spróbuj na wifi, wjeb mu fabryczne ustawienia sieci. Ja jestem żaden spec, jak coś nie działa to tłukę to młotkiem tak długo i komunikaty w wpisuję w gugle z takim zapamiętaniem, że w końcu na coś trafiam. Czasem po 5ciu minutach, czasem po tygodniu :P

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #772 23 Kwi, 2015, 23:00:03 »
No oczywiście że hasło złe wpisuje, i nie obgryzaj paznokciów.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
« Odpowiedź #773 24 Kwi, 2015, 06:09:21 »
Eee, czy wy to czytacie choćby z pozorami zrozumienia? Jak mogę wpisać złe hasło, skoro wpisuję je dobre po kilka razy dziennie na peceta (nie mam autologinów na pocztachi)? A pazury mam zniszczone nie obgryzaniem, a warunkami w pracy.

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #774 24 Kwi, 2015, 07:37:47 »
Zmień hasło w kompie i spróbuj jeszcze raz.
Pracę też zmień bo źle wpływa na Twoje paznokcie. (żarcik)
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.