Autor Wątek: Android  (Przeczytany 181264 razy)

Offline fireboy

• Pr0
    • Toughest Firefighter Alive
Odp: Android
« Odpowiedź #775 24 Kwi, 2015, 08:17:05 »
@MrJ Proponuję zainstalować najnowszy dostępny NIEbrandowany soft od samsunga i wtedy próbować. Jak nie pomoże (chociaż wątpię) to do serwisu.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Odpowiedź #776 15 Cze, 2015, 18:53:57 »
ma może ktoś 4.4.2? bo nie ogarniam jak wywalić ikony z pulpitu, i w ogóle jak wejść do menu itp :v
miałem 4.2.2 i wszystko cacy było, teraz mam lenovo a3500 i nic nie ogarniam na tym
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
« Odpowiedź #777 15 Cze, 2015, 23:47:55 »
ma może ktoś 4.4.2? bo nie ogarniam jak wywalić ikony z pulpitu, i w ogóle jak wejść do menu itp :v
miałem 4.2.2 i wszystko cacy było, teraz mam lenovo a3500 i nic nie ogarniam na tym
Powinno być tak samo, czyli przytrzymujesz paluch na ikonie i po sekundzie się "odczepi" i możesz ją wywalić w górę do kosza. Ewentualnie robisz "pincza" (pinch) na ekranie i wtedy masz opcję wywalania ikon.

Menu też nie powinno się zmienić. Albo masz przycisk, albo smyrasz z góry.

Innej beczki:
ostatnio natknąłem się na to:
https://towelroot.com/
Instalujesz, odpalasz i masz roota. :D

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Odpowiedź #778 15 Cze, 2015, 23:56:26 »
Właśnie nie działa nic z tych rzeczy...
ale dzięki
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Guziel

• Gaduła
  • Du Doppelgänger, du bleicher Geselle!
« Odpowiedź #779 16 Cze, 2015, 08:29:59 »
Mam kitkata i działa mi tak jak opisał Tadeo.

Ma ktoś już jakieś doświadczenia z lolipopem? Dokładniej, czy zrobił u siebie w telefonie up i ma porównanie do wcześniejszego np 4.4.2?
Najbardziej interesi mnie sprawa żywotności baterii.
"Szczęk broni w imię boże. Jeszcze jedno słowo. Zapamiętaj na zawsze..."

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
« Odpowiedź #780 16 Cze, 2015, 09:28:28 »
Miałem cm11s (kitkat) mam teraz cos12 (lollipop) i powiem Ci, że najlepiej zrobisz, jak przy kitkacie zostaniesz. Czekam teraz na cos12.1, podobno niedługo wyjdzie. Próbowałem zrobić dirty flash na cm12.1, ale tel się nie podniósł. Próbowałem chwilę gołego przez multirom i część moich bolączek została rozwiązaną, ale używałem go za krótko, żeby stwierdzić, czy wszystko jest już ok.

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #781 16 Cze, 2015, 09:36:08 »
Ja używam lollipop od paru miesięcy i nie mam żadnych problemów. Z bateria tak samo jak wcześniej. (sg4)
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline admaxo

• Pr0
  • Bogdan Grad Fan
« Odpowiedź #782 17 Cze, 2015, 22:30:03 »
Jako, że mój iPhone 5 już chyba całkiem wyzionął ducha to pytam o porady:
Co wybrać w kwocie do 600zł (wolałbym 500)?
Telefonu używam do muzyki, internetu, tel, sms.
Może być jak najbardziej używka. Nie siedzę ani trochę w andkach więc mam nadzieję na pomoc. Aparat nie musi być jakiś super. Fajnie jakby miał też duży ekran.
"Trzeba sciszyc gitare, zeby wydobyc specjalne pasmo z 8 struny, ja tylko tak podpowiadam" - Bogdan Grad

Offline Badyl81

• Prawie użytkownik
  • Octy chlory
« Odpowiedź #783 18 Cze, 2015, 09:29:07 »
Może Lumię jakąś?

Offline admaxo

• Pr0
  • Bogdan Grad Fan
« Odpowiedź #784 18 Cze, 2015, 09:38:16 »
Jestem totalnym hejterem Nokji więc raczej nie ;)
"Trzeba sciszyc gitare, zeby wydobyc specjalne pasmo z 8 struny, ja tylko tak podpowiadam" - Bogdan Grad

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
« Odpowiedź #785 18 Cze, 2015, 09:44:27 »
Jestem totalnym hejterem Nokji więc raczej nie ;)

głupiś, przecież lumia to produkt microsoftu Kappa
i always go full retard

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
« Odpowiedź #786 23 Cze, 2015, 12:28:41 »
Moglibyście polecić jakąś dobrą komórkię do 600zł i do 1000zł na Andku (tak wiem dwa dosyć różne pułapy cenowe, ale takie mam zalecenie :D ). W komórce używam przede wszystkim funkcji podstawowych+aparatu+rzadko kiedy muzyka, ale że będę miał pakiet danych w związku z nową umową dobrze byłoby gdyby Mądryfon ogarniał LTE ;) Co do baterii to przeżyję, nigdy nie katowałem telefonów, także z tym nie mam problemów :)

No i dobrze by było żeby miała jak najdłuższe wsparcie Androida, nie to co moje obecne Sony które ostatnią aktualizację miało ponad dwa lata temu...

Offline blendamed

• Gaduła
« Odpowiedź #787 23 Cze, 2015, 14:50:35 »
Zdarzyło się komuś, że po podłączeniu telefonu przez USB, komputer łapie zwiechę? Internety kazały przeinstalować sterowniki, no i zainstalowałem je ponownie ale bez skutku.

Offline wojwyk

• Gaduła
« Odpowiedź #788 23 Cze, 2015, 18:42:31 »
Moglibyście polecić jakąś dobrą komórkię do 600zł i do 1000zł na Andku (tak wiem dwa dosyć różne pułapy cenowe, ale takie mam zalecenie :D ). W komórce używam przede wszystkim funkcji podstawowych+aparatu+rzadko kiedy muzyka, ale że będę miał pakiet danych w związku z nową umową dobrze byłoby gdyby Mądryfon ogarniał LTE ;) Co do baterii to przeżyję, nigdy nie katowałem telefonów, także z tym nie mam problemów :)

No i dobrze by było żeby miała jak najdłuższe wsparcie Androida, nie to co moje obecne Sony które ostatnią aktualizację miało ponad dwa lata temu...

do 6 stów - Nexus 4, za 1000zł - LG G2

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #789 23 Cze, 2015, 18:58:04 »
Nexus 5 też już się łapie. LG G3 również ;).
« Ostatnia zmiana: 23 Cze, 2015, 19:00:00 wysłana przez wuj Bat »
Paczki z głów!

Offline blendamed

• Gaduła
« Odpowiedź #790 23 Cze, 2015, 21:07:03 »
THC One M7, sztos telefonik. Sam myślę by sobie taki capnąć w sierpniu.

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
« Odpowiedź #791 24 Cze, 2015, 12:21:50 »
Tak patrzę że lekko problematycznie z tymi co podaliście, LG to dla mnie porażka jeżeli chodzi o wygląd interfejsu zaś Nexus5 jedynie Hong Kong i tego typu rzeczy za "pośrednictwem" są w normalnych cenach plus jeszcze dojebaują VATem. HTC ma troszkę nie tego aparat jak na moje standardy (za długo się użeram ze zjebanym 3,2MPx w Sony, chciałbym coś normalnego).

A co do Nexusa 4 to z tego co mi mówił kolega który ów posiada, niedługo kończy się support oprogramowania, nie wiem co o tym sądzić prawdę mówiąc...

I tak w sumie najbardziej specką mi pasuje ten G2 (tak wiem gópi jestem) no ale serio kurwa nie przeboleję tego interface'u

Offline Donnie

• Pr0
  • Albo rybki, albo pipki
« Odpowiedź #792 24 Cze, 2015, 12:34:45 »
Ja kupiłem Kruger&Matz (Polska Marka lol) Soul ponad rok temu za około 600zł. Działa zajebiście. Każdy kto widzi, pyta mnie ile tysięcy kosztował (jest mega cienki), full HD. Po roku czasu nie ma na nim jednej ryski, wszystko śmiga aż miło. Dziewoja moja w tym samym czasie przerobiła dwa telefony i jest przy trzecim (LG, 2xSamsung). Na prawdę polecam.

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
« Odpowiedź #793 24 Cze, 2015, 12:58:13 »
A THC Desire 820? Specka patrzę całkiem, całkiem, a co do ceny to od Polskiego dystrybutora (nowość na allegro!!) da się kupić minimalnie poniżej 1k

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #794 24 Cze, 2015, 14:01:07 »
Kuzyn ma i jest bardzo zadowolony; polecam do niego dot view case, bardzo praktyczne i kozacko wygląda. Jedynie rozdzielczość wyświetlacza nic nie urywa, ale kolory są ok.
« Ostatnia zmiana: 24 Cze, 2015, 14:02:47 wysłana przez gizmi7 »

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
« Odpowiedź #795 27 Cze, 2015, 17:54:50 »
Jakieś opinie negatywne/pozytywne na temat Asus ZenFone2?

Offline W.L

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #796 27 Cze, 2015, 18:34:47 »
Jakieś opinie negatywne/pozytywne na temat Asus ZenFone2?

Nie wiem jak ZenFone, bo nie miałem, ale jeśli tablet Transformer TF700T kupiony za 2500zł z czterordzeniowym procesorem i 1gb ramu tnie się przy przewijaniu ekranów a na wpisanie adresu w chrome trzeba czekać 15 sekund, to raczej nie świadczy za dobrze o firmie. Plus pracowałem w ich serwisie i te sprzęty Asusa są naprawdę liche. Jedyny dobry był tablet Nexus z tego co pamiętam.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Odpowiedź #797 22 Sie, 2015, 22:40:04 »
Nie będę śmiecił nowym tematem.
Przedwczoraj spadł mi tablet (wysokość ok 30cm) niby miękko ale jednak, wyłączyło się wifi. Włączyłem, niby działa. Niby, to znaczy, że spadł mu strasznie zasięg. Kiedyś chodziłem po podwórku (20m od routera) i jeszcze miał dwie kreski, a teraz na tym samym routerze maksymalnie ma zasięg ~8m.
Zapewne zjebała się karta wifi. Ile kosztuje wymiana i gdzie to zrobić? P.S. Tablet niby ma gwarancje, ale na obudowie jest bardzo delikatna wgniotka, jakby go ktoś zębem zahaczył podczas jedzenia kolacji (nawet nie pamiętam skąd i kiedy się wzięła) więc pewnie mi nie uznają gwarancji, także pytam o płatne serwisy.

Pozdrawiam was kochani
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Amal_68

• Pr0
  • You've heard of the golden rule, haven't you?
« Odpowiedź #798 23 Sie, 2015, 12:57:31 »
@Johnny Miałem coś podobnego z iphone 4s. Nie wiem jak masz w tablecie ale ja w japku miałem ten cały moduł wifi z anteną przylutowany. I pewnie od pierdolnięcia ten lut się obluzował. Poprawiłem go i śmig. Jak pomogłem daj lajka :)
Kompletna, jednoosobowa linia produkcyjna alkoholu wysokoprocentowego na czasy niepewne.
Sprzedaje graty !>>> http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5646688<<!
*** http://ucio94.soup.io/ ***

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Odpowiedź #799 23 Sie, 2015, 13:29:32 »
nie wiem czy pomogłeś ale lajka możesz dostać :D
Jutro zaniosę go do serwisu z bezpłatną diagnostyką ;)
Jazz, Lounge, Downtempo