Autor Wątek: Android  (Przeczytany 182716 razy)

Offline blendamed

• Gaduła
Odp: Android
« Odpowiedź #675 17 Sty, 2015, 14:07:23 »
@Mat Tak, ogólnie jak masz androida to możesz sobie ściągnąć amplitube https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ikmultimediaus.android.amplitubese chyba bez znaczenia czy szajsung czy nie szajsung. Ja mam S2+ ale nie sprawdziłem jak ta apka śmiga bo nie mam iRiga :) może kiedyś.

@pronounce w sumie najrozsądniej by było pójść do operatora, u którego podpisujesz umowę i wziąć ze sobą tą rozpiskę z wszystkimi dostępnymi telefonami i ich cenami na określonych warunkach umowy (abonament/karta/mixy, nie mixy etc.) Wybrać jakieś mieszczące się w budżecie i się pochwalić na forum.
Chyba, że kupujesz sam abonament a telefon oddzielnie z jakiegoś allegro czy cuś.
Z samsungami jest jeden problem, tych modeli jest od chuja i te, które mają wystarczająco mocy by luźno udźwignąć androida (a co dopiero jakieś amplituby) to raczej kompaktowe nie są :D Patrz chociażby taki Galaxy S2+, to relatywnie spory telefon w porównaniu do np. iPhone 4s. Właściwie to teraz ciężko mi sobie przypomnieć jakiś telefon o podobnych rozmiarach i osiągach co 4s ale z androidem.

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
« Odpowiedź #676 17 Sty, 2015, 14:25:38 »
@blendamed chodzi mi po prostu o to, ze jak ktos zaczyna myslec o iRig, to lepszym wyjsciem jest IOS. A to z racji tego, ze masz tam JamUp, BIAS, GarageBand i whooi roznych innych uzytecznych aplikacji. Oprocz tego mozesz bezposrednio podpiac do telefonu zewnetrzny mikrofon i miec zajebisty recorder (cos jak te od ZOOM). Masa opcji i mozliwosci, jednakze wszystko proste w obsludze, ze malpa da rade (chociaz dla niektorych to jest wada, bo jak to roota nie zrobic od razu po kupnie tel?). Android, jesli chodzi o muzyczne zabawki, jest kilka lat do tylu i jeszcze troche czasu minie, zanim sie ogarna i zrobia to tak, jak trzeba.

Jak muzyczne programy nie sa potrzebne, a kluczem jest prostota obslugi, to tez Androida bym nie polecal, tylko WindowsPhone, ktory mimo wielu wad jest przyjemnym systemem.

Offline blendamed

• Gaduła
« Odpowiedź #677 17 Sty, 2015, 14:48:04 »
Wolę na temat iRig'ów itp. nie prowadzić polemiki bo tak właściwie nigdy tego nie sprawdzałem :) Jeżeli o prostotę obsługi chodzi to już mógłbym.
Moja mamuśka, która nigdy z technologią specjalnie za pan brat nie była, wybrała Androida. Próbowała WindowsPhone bo ojciec używa Lumii ale skończyło się na Androidzie bo łatwiej jej przyszła nauka obsługi. W Windowsie mimo wszystko te kafelki i ogólnie rzecz biorąc cały interfejs lumii jest dość mało intuicyjny w porównaniu do takiego szajsunga z androidem czy nawet iPhone'a.
Zresztą sam zaliczam się do ludzi, którzy jak złapali Androida to nie potrzebowali żadnych instrukcji by sprawnie się nim obsłużyć ale jak dostałem do ręki iPhone kumpla lub Lumię ojca to było trochę głowienia się gdzie co jest i co z czym się je.
Z androidem tylko jest ten problem, że pakują to wszędzie gdzie się da przez co łatwo trafić na telefon, który nie ma możliwości sprzętowych na udźwignięcie tego systemu. I w ten sposób szlag mnie trafiał przez LG GT540, mój pierwszy telefon z androidem ale ileż ja na niego nie nakląłem :D Niekiedy gdy ktoś dzwonił to mijało jakieś 15 sekund zanim ekran mi wyświetlił kto, ciął się jak skurwisyn.

Offline Pronounce

• Pr0
« Odpowiedź #678 17 Sty, 2015, 16:45:49 »
@pronounce z Twoich wymagan wychodzi, ze chcesz iPhone 4s (jak jeszcze gdzies dostepne) albo 5c. Jednak faktycznie podobno samsungi obsluguja iRig, czy dobrze? Tego nie wiem. Na iPhone przynajmniej mozesz sobie JamUp i BIAS uruchomic, nagrac pomysly na Garage Band i takie tam, nieistotne z punktu widzenia muzyka rzeczy.

Na Cortlandzie mają jeszcze 4s.
W sumie JamUp to raczej widzę jako taki bajer, na tą chwilę ciężko powiedzieć czy będę z tego korzystał. Choć nie wykluczam.
Tutaj już dochodzi kwestia typu karty sim, bo z tego widzę to iPhony mają różnie z tym.

Rozważam zakup telefonu oddzielnie + umowa z operatorem.

Offline Mat

• Pr0
« Odpowiedź #679 17 Sty, 2015, 17:38:40 »
Tylko bierz poprawke na to, ze 4s to dosc stary telefon jest (chociaz jeszcze pewnie pare lat supportu bedzie), lepsza opcja jest 5 (c albo s) bo i 4g i dluzej pozyja, i lepsze parametry. 4s nawet na najnowszym OS8 daje rade ale bardziej przyszlosciowo bedzie jednak cos z serii 5.

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #680 17 Sty, 2015, 17:48:34 »
Przypominam ze temat jest  ANDROID ANDROID  ANDROID
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline blendamed

• Gaduła
« Odpowiedź #681 17 Sty, 2015, 18:00:42 »
No to przecież rozmawiamy o androidzie ;D przy okazji WP oraz iOS

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
« Odpowiedź #682 17 Sty, 2015, 23:36:34 »
Samsung S5 mini i ponoć iriga daje rade ale nie jestem pewny. I jest na dwa simy.
Z FAQ Samsungowego Pro Audio SDK:

Can we get a list of all the device screen sizes and resolutions we should plan to support for our application, so we can set up our art assets and resources accordingly?
Note3 / Galaxy 4, 5 : 1920*1080, Note 10.1 , Galaxy tap 10.1, Galaxy tap pro : 2560*1600

Więc chyba klasycznie kładą laskę na wersje mini co mnie, jako posiadacza mini, trochę smuci.

Jeżeli S5 mini doczeka się Androida L, to mooooooże będzie się dało na nim coś odpalić, ale znając samsunga i jego podejście do aktualizacji to trochę sobie poczekamy.

Jeżeli chodzi o iRig: przykro mówić, ale na chwilę obecną jeżeli ma być coś poniżej 5" i pociągnąć audio to z w miarę nowych telefonow na razie jedynie iPhone 5(oraz 6) to umie.

IK Multimedia planuje na NAMM 2015 pokazać coś, co ma sprawić, że audio będzie sensownie działać na wszystkich urządzeniach, które obsługują USB On-The-Go(pełnowymiarowe galaxy na przykład), więc może warto poczekać, ale podchodziłbym do tego niusa sceptycznie.

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #683 17 Sty, 2015, 23:42:32 »
Słyszałem ze samsung chce położyć laska na androida i robi swój system na którym ma latać wszystko.
Ale ile w tym prawdy?
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #684 18 Sty, 2015, 00:29:35 »
Robią, co mogą. Czy się przyjmie - czas pokaże.
Paczki z głów!

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
« Odpowiedź #685 18 Sty, 2015, 00:40:12 »
Raz już próbowali z Bada OS i im nie wyszło. Teraz próbują Tizen. Gdzieś czytałem, że jakieś zegarki od samsunga, które początkowo miały androida, zostały zaktualizowane do Tizen właśnie.

Offline szu

• Gaduła
« Odpowiedź #686 18 Sty, 2015, 10:09:04 »
Generalnie chyba czekamy aż ktoś wykorzysta możliwości lolipop które przynajmniej w teorii sa takie same jak ios w kwestii audio.
If you are able to drift properly, you simply look much cooler than your mates.

Offline Mat

• Pr0
« Odpowiedź #687 18 Sty, 2015, 14:32:45 »
Przypominam ze temat jest  ANDROID ANDROID  ANDROID
Pytanie bylo o iRig, a w tym Android ssie, stad tez polecany iPhone. Offtop to nie byl.

Offline Leon

• Mroczny Piskacz
  • Moderator Globalny
« Odpowiedź #688 19 Sty, 2015, 11:31:46 »
Ej jak to jest z aktualizacją do nowego Andka? Wg. info o aktualizacji Samsungi miały w połowie grudnia mieć dostępne, a mój SGS4 jeszcze nie dał znać że coś nowego jest do pobrania. Przy Kitkacie sam się upominał o aktualizację.
to że nie gram równo nie znaczy że gram polirytmię.

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu
« Odpowiedź #689 19 Sty, 2015, 12:08:22 »
Mój współlokator na swoim SGS4 i kumpel na Note 3 również jeszcze nie dostali powiadomienia o aktualizacji. Ojciec współlokatora na SGS5 już od jakiegoś czasu ma 5.0.

Offline Mat

• Pr0
« Odpowiedź #690 19 Sty, 2015, 12:45:51 »
@Leon Czasem jest tak, ze dana siec komorkowa opoznia aktualizacje na dany model, bo na przyklad chca dodac swoje loga czy inny syf.

Offline Leon

• Mroczny Piskacz
  • Moderator Globalny
« Odpowiedź #691 19 Sty, 2015, 12:52:49 »
Telefon kupiłem poza siecią, więc raczej nie powinni mi teraz czegoś w gratisie za wieloletnie posiadanie abonamentu zrobić niespodziewajki ;)

Offline szu

• Gaduła
« Odpowiedź #692 19 Sty, 2015, 13:26:00 »
Mój tablet (note 8) zaktualizował się do 4.4 dopiero jak go na wakacje do Hiszpanii zabrałem. ;)

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #694 19 Sty, 2015, 20:51:04 »
Ja słyszałem, że SGS4 ma dostać lizaka w okolicach lutego

Offline Leon

• Mroczny Piskacz
  • Moderator Globalny
« Odpowiedź #695 20 Sty, 2015, 08:01:33 »
O, dzięki :) Wersji chińskie demo nie pobiorę bo mam właśnie GT-19505. Poza tym chujowo mi idzie czytanie krzaków jakoś...

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
« Odpowiedź #696 22 Sty, 2015, 21:14:11 »
http://www.musicradar.com/news/guitars/namm-2015-irig-ua-works-on-all-android-devices-614471/

Jak rozwiązać problem latencji na Androidzie? Wywalić Androida z równania. :facepalm:

Offline szu

• Gaduła
« Odpowiedź #697 24 Sty, 2015, 20:06:18 »
Problem opóźnienia łatwo rozwiązać. Oni rozwiązali problem fragmentacji.

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #698 02 Lut, 2015, 20:48:37 »
Mam zaproszenie na one plusa do jutra.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline fireboy

• Pr0
    • Toughest Firefighter Alive