Autor Wątek: Android  (Przeczytany 182742 razy)

Offline domas

• Moderator Globalny
  • Dziki osioł numer raz
    • Animus
Odp: Android
« Odpowiedź #650 22 Lis, 2014, 08:54:48 »
Chce ktoś zaproszenie do Google Inbox?

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
« Odpowiedź #651 24 Lis, 2014, 21:53:30 »
mam 3 zaproszenia do kupna OnePlus One, ktoś chce? :)
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #652 26 Lis, 2014, 00:00:19 »
Android 5.0 mie sie wgroł. Kurwo, ale kosmos jaki, kurwo! Zoboczymy co to bedzie!
Paczki z głów!

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
« Odpowiedź #653 26 Lis, 2014, 20:38:38 »
Jak dla mnie to żadnych kosmosów nie ma :P
mniut i piah

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
« Odpowiedź #654 26 Lis, 2014, 21:27:45 »
Zmierzcie mnie lepiej latencję audio. Chcę wiedzieć, czy już jest sens pisać appki gitarowe na Androida. :P

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #655 27 Lis, 2014, 00:24:58 »
Na Szajsungi chyba jest sens, jak już wypuścili Amplitube

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
« Odpowiedź #656 27 Lis, 2014, 08:48:14 »
Z tego co widzę i takie pytania padają w tym temacie, więc zapytuję i ja:

1. Panowie drodzy, zostać przy Androidzie czy przerzucić się na Wina? Bo mnie czeka zmiana telefonu za ok. 3-4 miesiące i wolę się przygotować.

Używam:
- sporo neta - wiadomości, wikipedia, fora, ogłoszenia różnej maści, zarówno przez sieć jak i WiFi,
- poczt na różnych portalach,
- no i mam dużo muzyki, ale to odtworzy nawet mój stary klawiszowiec,

NIE używam:
- gierek. Żodnych.
- pejsbuka, tłitera, YT i fogle nic (anty)społecznościowego,

Przydałoby się:
- nawigacja i w ogóle sensowne mapy,
- dobra obsługa plików typu Office, pdf,
- żeby nie był superwrażliwy, bo o ile dbam o sprzęt to mam jakiegoś pecha do spadających urządzeń elektronicznych :facepalm:

Raczej nie moduję systemu, piszę na zwykłej klawiaturze, nie mam tapatalka i innych takich, próbowałem i jakoś nie potrzebuję się przesiadać.

2. pytanie czy wziąć jednego smartfona w okolicy 5"*, czy telefon typowo do dzwonienia + tablet? Przewagą jednego urządzenia będzie oczywiście... jedno urządzenie :D Niemniej mam teraz 3,8" (Ace2) i już jest za duży jak na telefon (tu się kłania posiadanie torebki przez baby :D ), i wciąż za mały jak na w miarę swobodne korzystanie z reszty. Ale wciąż to jeden sprzęt, który zmieszczę na upartego w kieszeni. A tak to kupię coś małego - ostatecznie zostanę przy obecnym, bo działa i się nie zanosi żeby przestał, i zainwestuję osobno w tablet, ale zostanie mi problem noszenia dwóch urządzeń - wieczny dylemat "brać czy nie brać". A w domu to mam stacjonarkę.

*i teraz - mniej niż 5, czy nawet nieco więcej jak np. Samsung Grand2 5,25"? Idzie już na tym przeczytać dłuższy tekst bez podtykania pod nos, czy to wciąż za mało i jednak celować w osobny tablet koło 8"?
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline majkelk

• Pr0
  • Teksty są osobiste
« Odpowiedź #657 28 Lis, 2014, 20:34:22 »
Pany, posiada ktoś może SAMSUNG Galaxy tab 3 8"? Chcę kupić coś swojej kobiecie na Gwiazdkę i zastanawiam sie, czy się toto nada do czytania ksiazek/ogladania filmow/neta itd.. Ktoś cos?
"Raz na wozie, raz chuj ci w dupę..."

https://www.facebook.com/elinband/

Offline szu

• Gaduła
« Odpowiedź #658 28 Lis, 2014, 20:52:11 »
Ja mam note 8.0 i nadaje się, tab też powinien dac radę
If you are able to drift properly, you simply look much cooler than your mates.

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #659 28 Lis, 2014, 22:39:31 »
Ja też mam i powiem tyle że wolę od 10-tki którą też posiadam.
Ostatnio włożyłem SD 64gb i bez problemu działa.
Ja ze swej strony polecam.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Orange

• Gość
« Odpowiedź #660 01 Gru, 2014, 11:22:54 »
ja mam note 10.1 i powiem że do użytku domowego jest spoko. Ale wynieść go gdzieś indizej, to średnio - ciut za duży jest :D

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu
« Odpowiedź #661 13 Gru, 2014, 14:03:47 »
Szukam dla kumpla zapro do kupna OPO. Ktoś może ma?

Offline Nightmarishreaper

• Pr0
  • ÞUNGR HNÍFR. Þessi hnífur á að vera þungur.
    • Dimension Eleven
« Odpowiedź #662 27 Gru, 2014, 21:46:13 »
Pany potrzebuję pomocy. Jakiś czas temu padł mi fon SGSII. Miesiąc prawie przeleżał w serwisie, bo twierdzili, że podołają z naprawą, ale dupa. Jest tu na forum jakiś fachmajster, który mógłby pomóc? Albo ewentualnie macie namiary na takowego? Z góry dzięki za odzew.

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
« Odpowiedź #663 02 Sty, 2015, 09:24:02 »
Jeszcze jedno pytanko - używa ktoś smartfona z firmy "komputerowej". W sensie od Prestigio do Asusa? Bo i tak obecnie używam smartfona w opcji "mini-tablet z opcją telefonowania" a nie jako "telefon z bajerami", a oferty mniej popularnych w tym segmencie firm są cokolwiek ciekawe cenowo ;)
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #664 02 Sty, 2015, 10:25:15 »
Jeszcze jedno pytanko - używa ktoś smartfona z firmy "komputerowej". W sensie od Prestigio do Asusa? Bo i tak obecnie używam smartfona w opcji "mini-tablet z opcją telefonowania" a nie jako "telefon z bajerami", a oferty mniej popularnych w tym segmencie firm są cokolwiek ciekawe cenowo ;)
Tablet w roli telefonu się sprawdza tylko poza domem trochę ciężko.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
« Odpowiedź #665 02 Sty, 2015, 11:29:55 »
No nie, aż takiego klocka to mi nie trzeba :P Tak około 5 cali.

Bo mnie tak naszło po ostatniej wizycie w sklepie jak obok siebie leżały Samsung Grand Neo i właśnie jakiś Asusu (ale modelu nie pomnę) - różnica w cenie prawie żadna, w specyfikacji gigantyczna (proc 1,2 kontra 1,6, 2x tyle RAMu, ekran 800p kontra 1280p itepe).

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
« Odpowiedź #666 02 Sty, 2015, 18:00:16 »
No nie, aż takiego klocka to mi nie trzeba :P Tak około 5 cali.

Bo mnie tak naszło po ostatniej wizycie w sklepie jak obok siebie leżały Samsung Grand Neo i właśnie jakiś Asusu (ale modelu nie pomnę) - różnica w cenie prawie żadna, w specyfikacji gigantyczna (proc 1,2 kontra 1,6, 2x tyle RAMu, ekran 800p kontra 1280p itepe).
Prawdopodnie ten drugi to był Zenfone 5:
http://www.gsmarena.com/asus_zenfone_5-5952.php

Jest kilka kruczków tutaj:
Szajsung ma mniejszą rozdzielczość, ale podobnej mocy GPU, więc przy renderowaniu/przewijaniu stron, map i innej grafiki będzie wyraźnie sprawniejszy.

Szajsung ma czterordzeniowy procesor, Asus 2. Robi różnicę. :)

Asus ma procesor x86, a Szajsung ARM, co daje temu pierwszemu większą wydajność per rdzeń, ale morduje baterię. Na dobrą sprawę to jest procek do tabletu, netbooka itp., a nie do telefonu.

Obu nie polecam, bo oba to badżet w tym złym sensie(prawie każdy tani Szajsung bez AMOLED automatycznie jest w tej kategorii). Za podobną kasę możesz mieć Nexusa 4, który jest co prawda minimalnie mniejszy(4.7 cala), ale ma cztery rdzenie, 2x(dosłownie) lepsze GPU, 2GB RAM i najświeższego Androida.

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
« Odpowiedź #667 02 Sty, 2015, 18:45:51 »
Ogólnie nie szukam na razie konkretnego modelu. Wiem czego +- potrzebuję - np. ekran - minimum 4,5 cala więc to 4,7 by się nadało, sprawdzałem GalaxyGrand2 z 5,25 i to jednak ciut sporo jak na swobodne przenoszenie w kieszeni, chociaż internety krzyczą - MORE! :D  A z tego co widzę to mój operator chuja mi daje w tej kwestii (a za dużo zmienić nie mogę, bo Rodzice to trzymają), więc się zastanawiam nad tym żeby nie wziąć absolutnie gołego abonamentu bez telefonu, a ten kupić sobie samemu.

Ale to jeszcze ze 3 miesiące do czasu podejmowania decyzji i wtedy będę się konkretnie pytał ;)

Offline szu

• Gaduła
« Odpowiedź #668 02 Sty, 2015, 20:26:25 »
Bardzo często te cudaki mają dużo rdzeni i ghz, ale np. w starej architekturze. Do tego dużo cali i mpixow w aparacie, ale... najgorsze kości pamięci jakie się po chińskiej fabryce walały.
If you are able to drift properly, you simply look much cooler than your mates.

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #669 02 Sty, 2015, 22:22:46 »
Ja nie długo będę żenił galaxy s4 po taniości t znaczy ile kto da najlepiej, i nie spieszy mi się ale nie drogo sprzedam zwłaszcza dla forumowiczów. A jak nie sprzedam to i tak będzie dobrze bo nie mam ciśnienia na nic a ten mi się sprawuje bardzo dobrze. Instalowałem rożne andki na nim ale na oryginalnym mi pasuje najlepiej, wiec mam cały czas wsparcie od szajsunga. I zdaje się ze to 5 cali jest ale nie sprawdzałem bo ogólnie mam na to wyjechanie, ma działać.
Papa
Pozdrów krewnych.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #670 16 Sty, 2015, 20:47:26 »
Postanowiłem zmienić mojego tableta galaxy 8 na galaxy 8.
No i kupiłem galaxy 8.4 s z lte czyli z 4g. I tu miałem małego szoczka. Po przeszukaniu internetów znalazłem stronkę na której sprzedają go najtaniej czyli za 329 euro gdzie wszędzie indziej kosztuje ponad 500 euro.
Pomyślałem ze może jakiś kanał, no ale cena kusząca. Stronka made in Italy,  opinie kupujących pozytywne na ale z tym to nigdy nie wiadomo kto pisał. Zaryzykowałem i kupiłem i przyjechał w dwa dni. Szoczek lekki ale wszystko się zgadza i bangla.  Samsung galaxy 8.4 s lte.  Sm-t705.
Wypasiony cieniutki, brązowy ze złotą rameczką, 4g śmiga.  Normalnie telefon patelnia :).
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline Pronounce

• Pr0
« Odpowiedź #671 17 Sty, 2015, 12:18:28 »
Elo,

Czeka mnie zmiana operatora/umowy o telefon.
Ponoć Android jest spoko dlatego też zastanawiam się nad telefonem, który go dobrze udźwignie.

Polecacie jakieś konkretne modele ?
Tyle, że:
- jestem kompletnym noobem w tym (nigdy nie miałem dotykowego telefonu)
- telefonu używam do dzwonienia, sms-ów i jako odtwarzacza muzyki
- nie trzymam telefonu w ręce/nie klikam w telefonie więcej niż 15-20 minut dziennie
- raczej mniejszy mnie interesuje
- fajnie by było jakby jakiś iRig czy odpowiednik można było odpalić

Argument wielkiego ekranu na którym mogę sobie internety i filmy oglądać w ogóle mnie nie przekonuje.
Od internetu mam komputer, z resztą pracuję przy kompie więc kolejny ekran do wgapiania się jest zbędny ;)

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #672 17 Sty, 2015, 13:36:47 »
Samsung S5 mini i ponoć iriga daje rade ale nie jestem pewny. I jest na dwa simy.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
« Odpowiedź #673 17 Sty, 2015, 13:41:56 »
@pronounce z Twoich wymagan wychodzi, ze chcesz iPhone 4s (jak jeszcze gdzies dostepne) albo 5c. Jednak faktycznie podobno samsungi obsluguja iRig, czy dobrze? Tego nie wiem. Na iPhone przynajmniej mozesz sobie JamUp i BIAS uruchomic, nagrac pomysly na Garage Band i takie tam, nieistotne z punktu widzenia muzyka rzeczy.

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
« Odpowiedź #674 17 Sty, 2015, 14:03:06 »
Elo,

Czeka mnie zmiana operatora/umowy o telefon.
Ponoć Android jest spoko dlatego też zastanawiam się nad telefonem, który go dobrze udźwignie.

Polecacie jakieś konkretne modele ?
Tyle, że:
- jestem kompletnym noobem w tym (nigdy nie miałem dotykowego telefonu)
- telefonu używam do dzwonienia, sms-ów i jako odtwarzacza muzyki
- nie trzymam telefonu w ręce/nie klikam w telefonie więcej niż 15-20 minut dziennie
- raczej mniejszy mnie interesuje
- fajnie by było jakby jakiś iRig czy odpowiednik można było odpalić

Argument wielkiego ekranu na którym mogę sobie internety i filmy oglądać w ogóle mnie nie przekonuje.
Od internetu mam komputer, z resztą pracuję przy kompie więc kolejny ekran do wgapiania się jest zbędny ;)

Kup iPhona 5. Będziesz zadowolony.
"grałeś kiedyś w samoloty?"