Autor Wątek: MOTO-MOTO - motocykle jakimi się lansujecie a jakimi lansować byście się chcieli  (Przeczytany 66752 razy)

Offline Maciek

• Pr0
Wyczyściłem dziś filtr powietrza, aku podpięte do prostownika - jak pogoda sie utrzyma to jutro odpalam :D

Od razu małe pytanie. Musze w najbliższym czasie zmienić tylną gumę - macie jakieś doświadczenia z oponami i może moglibyście coś polecić ?
« Ostatnia zmiana: 06 Mar, 2013, 23:59:51 wysłana przez Maciek »

Offline Radek M

• Sith Lord
  • Pr0
  • "[pause] These go to eleven"
a jakiego typu masz z przodu? teoretycznie producent i model powinny być takie same, bo mogą się poszczególne opony profilami, przyczepnością i różnymi innymi pierdoletami różnić i moto może (ale nie musi) się gorzej prowadzić. Polecam uznane marki jak chociażby - pirelli, michelin, metzeler.
No pain No gain !

Offline Maciek

• Pr0
Chyba sie zdecyduje na Pirelli Route MT 66, wgl paru for w tej cenie nie ma nic lepszego. Z przodu mam Bridgestone

Offline Radek M

• Sith Lord
  • Pr0
a tak swoja drogą to ja już zacząłem ;) kiedy robimy zlot?

Mogę przyjechać samochodem? :D

możesz :) tylko najpierw musisz mieć gdzie ;)
No pain No gain !

Offline Drevniak

• Pr0
  • I'm the black kozioł of your przeznaczenie
pod koniec lutego,  wyciągnąłem xj-ta z garażu, odpaliłem za drugim razem, wsiadłem i po przejechaniu 10m prawie się wyjebałem na lodzie, ale jadę dalej temp. blisko zera godzina 18:00 jadę na stacje dopompować opony, widzę policję, otwierają szybę i domagają sie dokumentów, pytam się o co kaman a ci że przecież jest luty!!! tak się biedaki o mnie martwiły. oczywiście kompresor nie działał wiec wsiadłem i do mechanika 25km, max prędkość 80km/h. 4 marca skończyłem pracę o 6:00 rano zabrałem się z ojcem w kierunku miejscowości Dęblin po motocykl już było lepiej jednak ręce dalej marzły. 5 i 6 marca pękło 500km ryj miałem tak wysuszony że aż cały czerwony, wysuszyłem sobie oczywiście śluzówki, zima wróciła i wróciła deska, teraz jestem na zwolnieniu :D
« Ostatnia zmiana: 16 Mar, 2013, 02:59:58 wysłana przez Drevniak »
"Kobiety tak mają ponieważ niedorozwój emocjonalny często idzie w parze z niedorozwojem intelektualnym. "

Offline admaxo

• Pr0
  • Bogdan Grad Fan
Chłopaki, gdyby ktoś z waszych znajomych potrzebował skutera to dajcie znać. Mam Motomara Olino na ssprzedażbo zbieram na crossa. Nie katowany i nie drogi. ;)
"Trzeba sciszyc gitare, zeby wydobyc specjalne pasmo z 8 struny, ja tylko tak podpowiadam" - Bogdan Grad

Offline Radek M

• Sith Lord
  • Pr0
Ktoś się wybiera na mototarg w niedzielę?

i dla osłody na ten chujowo-zimowy dzień, nowa california:

No pain No gain !

Offline Drevniak

• Pr0
  • I'm the black kozioł of your przeznaczenie
ma ktoś do sprzedania sakwy tekstylne boczne? 30-50l pojemności
"Kobiety tak mają ponieważ niedorozwój emocjonalny często idzie w parze z niedorozwojem intelektualnym. "

Offline Muchatek

• Gaduła
  • Old Smuggler
Drevniak, olałbym sakwy. Dużo lepiej kupić używane kufry. Też kiedyś kombinowałem jak tu się uzbroić na jakąś większą wyprawę. Kupiłem nawet przyzwoite sakwy i użyłem je ...  dwa razy. Bez stelaża to praktycznie nie ma sensu, bo trza okleić cały tył moto (niestety sakwy są dość mało precyzyjnie montowane i ciągle się ruszają, co powoduje spore przetarcia i zarysowania lakieru moto), na dodatek montowanie tego do motocykla trwa kupę czasu i szału można dostać - musiałbyś dorwać sakwy z naprawdę zajebistymi mocowaniami. U mnie niestety wszystko się luzowało i sukcesywnie opuszczało - po pierwszej wyprawie, musiałem przerobić praktycznie wszystkie paski i zaczepy. Od roku mam kufry - no i jest bajka. Montowanie 5 sekund, mega stabilność, no i nawet przy solidnych deszczach zawartość kufrów nie przemaka (niestety z sakwami nie jest tak kolorowo).

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
Dziś otworzyłem sezon, pierwsze 400km za mną :)

Jeszcze raz dzięki Radek za pomoc przy zakupie! :*

Offline pele

• Gaduła
ja też dzisiaj wywlokłem jajko z garażu :). Pierwsze odpalenie po zimie, przejechałem rozgrzewkowo 100km i... wróciłem z bolącym tyłkiem. Odzwyczaiłem się od siodła czy jak?

A oprócz tego to otworzyłem też dzisiaj sezon rowerowy :)

Offline Radek M

• Sith Lord
  • Pr0
Dziś otworzyłem sezon, pierwsze 400km za mną :)
( Obraz usunięty.)
Jeszcze raz dzięki Radek za pomoc przy zakupie! :*

:*

A mnie też już skręca jak widzę tę pogodę - tylko czasu brak na razie. No ale może w ten weekend jakaś krótka rundka będzie grana :)
No pain No gain !

Offline Radek M

• Sith Lord
  • Pr0
znalazł się bardzo mocny konkurent dla griso. Myślę czy by go nie upolować w tym albo przyszłym sezonie:

No pain No gain !

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
Szkoda, że nie ma rury wydechowej pod siedzeniem. :(
« Ostatnia zmiana: 13 Maj, 2013, 20:44:03 wysłana przez coin777 »
Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig

Offline Radek M

• Sith Lord
  • Pr0
Też lubię wydech pod zadupkiem poprowadzony, ale ma on swoje wady ;) jak jest gorąco, to w tyłek jest jeszcze bardziej gorąco ;)
No pain No gain !

Offline Muchatek

• Gaduła
  • Old Smuggler
Kiedyś miałem mocną fazę na X11. Bardzo fajne moto.

Offline Radek M

• Sith Lord
  • Pr0
ano - złapało mnie teraz dosyć mocno, bo znajomy ma i sobie go obejrzałem dobrze. Z pługiem dołożonym wygląda mega klawo i masywnie. Podobno silnik też nie do zajebania. No i mógłbym go mieć za kasę ze swojego moto bez dopłacania. Minus tylko taki że przebiegi są już znacznie większe niż w moim i jedynie nie to mnie studzi. No ale zobaczymy - w tym sobie już raczej odpuszczę bo i tak przyinwestuję w moto, ale w przyszłym sezonie...
No pain No gain !

Offline jaco

• Gaduła

w tym roku planuję kupić SR 500. będzie co robić w zimę :)
jakby ktoś słyszał o jakimś zaniedbanym egzemplarzu w roczniku 79-91 to chętnie go uratuję.

Offline Muchatek

• Gaduła
  • Old Smuggler
ano - złapało mnie teraz dosyć mocno, bo znajomy ma i sobie go obejrzałem dobrze. Z pługiem dołożonym wygląda mega klawo i masywnie. Podobno silnik też nie do zajebania. No i mógłbym go mieć za kasę ze swojego moto bez dopłacania. Minus tylko taki że przebiegi są już znacznie większe niż w moim i jedynie nie to mnie studzi. No ale zobaczymy - w tym sobie już raczej odpuszczę bo i tak przyinwestuję w moto, ale w przyszłym sezonie...

Tam siedzi deko wykastrowany silnik od XX-a, który  jest piekielnie wytrzymały i naprawdę ciężko go zajeździć. Co do przebiegów - wszystkie używane motocykle w Polsce mają przejechane góra 30k km :D , więc możesz być spokojny - ciężko trafić coś z większym przelotem ;)
 Jeśli chodzi o to, ile taki silnik jest w stanie wytrzymać - w necie krążył kiedyś opis i fotki XXa, który miał przelatane 700 tys. km Dwóch moich znajomych miało XXy i jeden nakręcił nim 120, drugi 180k km i nic się w tych sprzętach nie działo.
   Bierz X11 i nie marudź :)

Offline Radek M

• Sith Lord
  • Pr0
No niby tak - ale moje moto ma 16 tysia przejechane, do tego alarm, kufer i crashpad'y ;) i to jest oryginalny przebieg, np. rok temu mu zmieniłem fabryczne battlaxy (kartofle się zrobiły jak cholera) - jeżeli chodzi o bieżnik to jeszcze by się dało pośmigać.

No ale mam lekkie ciśnienie na x-11 (na przebiegi mniejsze niz 50-70tys nie liczę), jak nie ochłonę to pewnie będę szukał jakiegoś ładnego prostego i nie zajechanego moto. Jak by był jeszcze jakoś fajnie doinwestowany to tym bardziej.

EDYTA:

Enduro FAIL! CRF 250X attack on KTM EXC 530 :P

haha
« Ostatnia zmiana: 17 Maj, 2013, 13:16:32 wysłana przez Radek M »
No pain No gain !

Offline jaco

• Gaduła
(Racja Bandit, nie zczaiłem wcześniej;), a więc
FUllManetas Vespa Gang On The Road!!
Także tego, uważajcie!!
Moja jest ta w czarnym macie :)
FullManetas Vespa Gang VCP :)

Offline pele

• Gaduła
Odgrzewam :)
Sezon zacząłem z przytupem, wchodzę pewnego dnia do garażu, a tam takie coś jak na fotach. Na razie nawinąłem nim raptem 200km. Chyba się polubimy.
Jak u was? Sezon zaczęty? Chyba że go w zeszłym roku nie kończyliście :D

Offline czerez

• Gaduła
  • Morde mam może nie w tamburyn, ale mam zasady
ach..... czekałem na otwarcie sezonu na sevenstringu :D

ja poprzedni sezon po raz pierwszy od chyba 10 :) na 4 kołach , ale właśnie dogadałem już temat ZX6R i gdzieś koło Świąt Wielkiej Nocy powinienem mieć juz po serwisie swoją "6"

"Z wiekiem spada zapotrzebowanie na zysk, a rośnie popyt na święty spokój" - Duńczyk !!!

Offline sharpi

• Pr0
  • A można na kreskę?
No ja miałem przerwe tylko w grudniu  ;D W styczniu sprzedałem swojego koreańca na rzecz...chinola i jestem...zadowolony ;)

Ta moja 125tka mimo wszystko fajna była, ale kurde ... ciężka więc ten tłoczek ledwo wyrabiał ;)
Teraz mam 200tkę 250tkę  i różnica jest mega ;) Ciągnie ładnie, max jade tym 110 bo go docieram, ale czuć że może więcej - jak zmienie moduł na odblokowany to 150 pojade a tyle to już mi styka. Przyspieszenie też niezłe jak na taki mały motorek. Może dla niektórych to nadal motorower ale ja się z tym swoim junaczkiem bardzo polubiłem ;) Te chińczyki poszły ostro do przodu - nawet wtrysk to nie niewiadomo co a delphi ... oponki tylko jakieś lepsze tylko by się zdały ;)

http://www.junak.com.pl/kolekcja/motocykle/12/Junak-M25.html

« Ostatnia zmiana: 15 Mar, 2014, 19:33:36 wysłana przez sharpi »
"Tępi ludzie są jak tępe noże - krzywdy nie zrobią ale jak wkurwiają" - Anonim

Offline Radek M

• Sith Lord
  • Pr0
Niestety rozpoczynam sezon bez swojego moto - ale ale, szwagier użycza mi od czasu do czasu trampka, więc  tym sobie nadrabiam. Jak już uzbroję się w sensowne 4 kółka, to zapoluję na Hondę x11, Yamkę V-max albo coś w stylu Hayki. Pożyjemy, zobaczymy.

Mogę wziąć od szwagra też takiego cafe GPZ'a, ale 83 rok to chyba dla mnie za dużo. Tak czy siak, moto po konkretnym remoncie silnika za nieduże pieniążki.
No pain No gain !