Jeśli tylko i wyłącznie w domu i bez współlokatorów w tym samym pokoju, to stawiałbym na półotwarte. Co prawda ze słuchawkami do miksowania raczej nikt nie będzie tak pojebany jak ja, żeby z nimi wychodzić, no ale co najwyżej ew. troska o niehałasowanie współlokatorowi mogłaby być argumentem za zamkniętymi.
Sam co prawda kupiłem zamknięte superluksy 662, ale dzisiaj bym wziął półotwarte 668b.
Posty połączone: 07 Gru, 2012, 20:27:41
Kurde, mam rozkminę nad słuchawkami na miasto.
Cel: wiadomo, jak najbardziej szczegółowe i choćby w miarę płaskie brzmienie.
Utrudnienie poprzez dodatkowy wymóg: wymienny kabel. Już mnie kurwica strzela, jak się co chwila mi psują w różnych słuchawkach zwykłe kable i ciągłe oddawanie ich kolesiom do zlutowania.
Zastanawiam się nad Superluksami HD661, wyglądają całkiem nieźle... tylko na wykresie wygląda na to, ze mają podbite górę i dół... niby nie mam zamiaru na tym miksować, ale chciałem przyzwyczajać ucho do możliwie najmniej barwionego brzmienia...
Jako konkurencję wypatrzyłem Superluksy HD551, ale o nich nie sposób znaleźć informacji w necie, jakby ich nigdzie (już? jeszcze?) w sprzedaży nie było, nie ma też na stronie producenta wykresów