Mondo, moim zdaniem trochę przeginasz. Zwłaszcza w kontekście tego topiku, weź to pod uwagę. No i chociażby podany przez ciebie przykład z gitami Squiera doskonale pokazuje, że info z pierwszej ręki nie zawsze jest wiarygodne. A to, co ja tutaj podałem, to nie było wyczytane gdzieś jak jakiś mietek13_666 "gdzieś tam" na jakimś wątpliwym forum gadał, że coś jest fajne lub zjebane, tylko od ludzi, których znam osobiście, o których wiem, że są głęboko w temacie i wiedzą, co mówią, inaczej bym tego nie powtórzył tutaj, ew bym bardzo wyraźnie zaznaczył poziom wiarygodności źródła. Pomijam już ile to razy się spotkałem na tym forum z tekstem "ludzie polecają..." (czasem podając źródło, czasem nie), głównie w tematyce pickupów, po czym ktoś posiadający je osobiście (jak np tutaj Bielack) weryfikował to.
Rozumiałbym, gdybyś się czepiał, jakbym się kłócił, że coś jest takie i owakie z uporem maniaka, jakbym znał właśnie dany grat na wylot nie mając o nim tak naprawdę pojęcia - a ja wyraźnie zaznaczam, kiedy nie mówię właśnie z pierwszej ręki, uczciwie i nie zgrywam alfy i omegi po jutubowych przesłuchaniach nie widząc danej rzeczy nigdy na oczy. Jeśli czegoś nie miałem nigdy, ale wiem, że jest dobre, to piszę o tym i zaznaczam tez uczciwie, że ta wiedza nie poparta empirycznie. Czy zainteresowany potraktuje daną wypowiedź jako śmieć i ją totalnie zignoruje, czy też się zainteresuje, to już leży w ocenie pytającego, czy mu taka odpowiedź cokolwiek daje. W końcu wszyscy tutaj są myślącymi ludźmi, nie?
Wyluzuj trochę.