Greg: Mozesz sie wyrobic, bo FCB idzie kupic za 400zl, a 450zl za uzywanego to juz jest duzo, wiec ponizej 4 stowek tez idzie wyrwac. PODy 2.0 kosztuja roznie, ale to tez sa 4 stowki standardowo, da sie taniej. I ja wlasnie w takie cos bym celowal(czasami idzie kupic PODa 2.0 z pedalboardem starym za 7-8 stowek i to tez jest dobre posuniecie). FloorPODy i takie tam odradzam. Kumpel mial tego malego bez plusa, i POD 2.0 wygrywa zdecydowanie(drogie to, a brzmi gorzej i ma mniejsze mozliwosci). Poza tym do FCB mozesz dokupic kiedys XTLa jak bedziesz mial taka potrzebe, wiec taki zestaw to wedlug mnie bardzo dobry pomysl.
XTL da sie ustawic zeby ze wzmakiem gitarowym gadal bardzo fajnie, ale jest to duzo trudniejsze i duzo bardziej skomplikowane. Samo ustawienie wyjsc nie jest juz takie proste, bo na jednym ustawieniu jedna symulacja gada fajniej(przynajmniej wedlug mnie), inna na innym, a output mode jest parametrem nie zmienialnym z podlogi niestety. ten sprzet lepiej mi gadal z zestawami szerokopasmowymi. Uzywalem ze wzmakiem gitarowym XTLa i variaxa, ale sprzedalem zestaw. Ogolnie bardziej zadowolony zawsze bylem z 2.0 kiedy uzywalem ich ze wzmakami. Warto dokupic do 2.0 sonic maximizera, wtedy jest jeszcze fajniej.
Fireboy: O muzykanta mozesz pytac Biczela,(w sensie o jakies ewentualne porady odnosnie programowania) bo ja przejalem mini podloge ktora on zrobil(za jakies grosze). Ogolnie sprawa jest prosta, i tutaj wszystko jest dokladnie wyjasnione jak co zrobic zeby dzialalo
http://www.ckmedia.pl/~jankomuzykant/n/muzykant2/muzykant2.htmJezeli chodzi o takie mozliwosci o jakich mowisz, to nydyrydy. Chyba ze sam napiszesz nowe oprogramowanie do zaprogramowania eproma. W tym standardowym jest tylko mozliwosc wysylania kominikatos PC, tylko i wylacznie, nie ma CC. Tak wiec zmienia tylko kanaly, czy jak wolisz presety. To jest i duzo i malo. Jak sie nie kombinuje jakos stasznie to wystarczy. tymbardziej za te 30 czy 40zl ktore trzeba wydac na zrobienie calego urzadzenia.