Autor Wątek: Gitara StarSound za 300zł i bat-przemyślenia  (Przeczytany 71248 razy)

Offline pele

• Gaduła
hm. Zorro, zabolał mnie Twój post, bo za dużo w nim prawdy :). Młody jestem, mam średnie umiejętności i kupę drogiego sprzętu, ale właśnie takiego jak zawsze chciałem mieć. Szczerze, to już się raczej nie pałuję co by tu nowego kupić, może poza efektami ze średniej półki cenowej, ale na zasadzie "sprzedam kostkę która mi średnio leży i kupie za to coś innego w ramach eksperymentu", obracam stałą ilością gotówki. Co bym zrobił z kasą którą wydałem na sprzęt gitarowy? Raczej bym tego nie przejadł, pewnie próbowałbym w coś zainwestować. Na wycieczkę na Kube bym pewnie nie pojechał (choć zawsze chciałem). Małą część tej kasy może i bym przechulał, żyłbym lepiej. Był taki moment gdzie faktycznie miałem zawodowe graty, a wydatek 30zł na nowe struny to było dla mnie dużo, chociaż zawsze znajdowałem na to kasę, kosztem innych rzeczy (imprezy, ubrania, piwo itd). Czy żałuje? hm, raczej nie. Nie chodzi tu o szpan przed ziomkami, że mam lepsze graty, tylko o fakt posiadania czegoś co zawsze chciałem mieć - spełnianie marzeń. Poza tym drogi sprzęt to też inwestycja - zawsze można to odsprzedać. O ile się go nie zepsuje :).

Ciekawy temat tak w ogóle, pomaga otworzyć oczy na niektóre rzeczy.