Przypadek?
I don't think so

W temacie - wszystko zamowione, jedynie czekam az akcesoria przyjda. Jutro wjedzie rama wiec zaczne juz okladac dual lockiem (ktory wjechal dzisiaj) i powierce dziury na panele i cable tie bases. Moze zaczne juz prowadzic okablowanie zasilacza.
Poczatkowo mialem zasilanie zrobic na Cioks 7 i 4 expander. Mam 8 expander. 4 nie mam, nikt nie chce sie zamienic wiec byc mize zrobie tak by wszystko wcisnac na DC7. Da rade bo na przyklad zasilanie do fuzza i octafuzza idzie przez gigrig virtual battery simulators a one sa izolowane. Wiec moge wypuscic je z jednego wyjscia z DC7. Poza tym Turbo tuner ma PSU link i moge wypuscic link by zasilal tez ES-5. Moge nawet wszystkie 4 klocki zasilic z jednego bo DC7 ma wyjscia 700mA, napewno starczy.
Siedze i knuje
Posty połączone: [time]19 Sty, 2021, 16:39:57[/time]
Taka wizualizacja jak zasilanie bedzie prowadzone
Posty połączone: 19 Sty, 2021, 16:57:23
Hx fx tylko do reverbow i dilejow miales?
Cos wiecej mozes sie rozpisac o tym gracie?
Tak wiec jesli chodzi o Helixa Effects to IMO jest to najlepsza oferta na rynku w tym temacie. Mozesz w obrebie jednego patchu zaladowac do 9 efektow, dowolny routing (szeregowo, rownolegle). same efekty sa zajebiste. Ja bardzo lubie symulacje RE201, mialem Volante chwile przed tym i o ile jest to dobry efekt to HXFX niczym nie ustepuje. Problemy z nim mialem dwa. Pierwsze to gabaryt. Naprawde chcialbym by L6 wyszlo z czyms w formie H9, bez przyciskow, wyswiertlaczy pod kazdy blok, obsluga z kompa lub telefonu. Robisz banki, zapinasz midi i po klopocie. Drugi problem to, ze w 4CM jednak troche zjadal front. Nagle z cholernie dynamicznego, odzywajacego sie z kostki ampa zrobil mi sztuwna kurwe z zerowa gora. Pewnie mozna to gdzies w main menu ustawic. Ja to obszedlem wpinajac grupe pre do ES-8 wiec jak nie uzywalem, to nie bylo efektow w lini.
Mysle, ze gdybym podszedl kreatywniej do HX FX to z jakimis modulami looper true bypass (takie jakie robi glab) moglbym uzyc HX FX rowniez jako loop switcher. Widzialem takie setupy. Ja nigdy w to nie wszedlem bo, jak juz mowilem, uzywam z efektow naprawde niewiele i lubie moje efekty, ktore mam pre. H9 mi w zupelnosci starczy