Autor Wątek: Budowa nowego pedalboardu  (Przeczytany 7129 razy)

Offline Nerd

• Prawie użytkownik
  • Władca Ptaków
Odp: Budowa nowego pedalboardu
« 15 Sty, 2021, 23:06:08 »
Z jednej strony w 75% do PRSa CU24 a z drugiej do Boogie fillmore tak na jakies 99%

Gram tez duzo na stracie, mam inne ampy - ale z inny gearem wpinam sie raczej bezposrednio - strat -> rivera m60 lub Orange AC30HTC. 2 tygodnie temu sprzedalem Orange RVMK3 - on nie potrzebowal pedalboardu ale mimo wszystko zrobilem mu taki maly

AD30 i Rivera na sprzedaz, jakby co. Jeden amp mi starczy - mam tylko 2 rece

Posty połączone: [time]16 Sty, 2021, 00:09:20[/time]
Ostatnie wejscie dzisiaj z generalnym planem i zalozeniami

W tej chwili mam 24 calowy Pedaltrain Novo24. Nowa rama to bedzie Classic Junior. Czyli szeroka na 18" i o 2 cale mniejsza z gory na dol. Wszystko sie ladnie zmiesci. Lacznie z tunerem - TC  mini. Mam stary kejs od Classic2 ktory bede z nim uzywal, wolne miejsce bedzie zaadoptowane na kable. Gram duzo jamow wiec chce miec wszystko w jednym miejscu. Dam mu tez kolka, po 40stce nie ma juz innej opcji.

Pedalboard dostanie panele na boki z Looperwerk. Uzywalem je juz na wczesniejszym pedalboardzie. Wszystkie wejscia, wyjscia, fx loop, PSU in i USB out, footswitch, guest loop i oux PSU wszystko na panelach - super ulatwienie. Problem jaki mialem ze starym pedalboardem to przebicie masy. Znalezienie zrodla zajelo mi wieki. Jeden z jackow mial przebicie na panel, a panel na rame. Wszystko bedzie wyizolowane 0.25mm plastikowym izolarorem. Uproszczone polaczenia (H9 tylko w petle a nie w 4CM) tez powinno pomoc

Okablowanie w tej chwili to Evidence SIS. Z kilku powodow bede zmienial na sommer + Squareplugs lutowane. 2 rozmiary - sqare i mini, bedzie tez kilka polaczen stereo. 50 roznego typu wtyki, nie jestem pewny jeszcze ile kabla, kable beda zabezpieczone techflexem - bo czemu nie. Mam 50 metrow, ktore uzywalem na inna okazje.

ES5 ma kilka ograniczen. Wiekszosc z nich mnie nie boli ale jedno troche przeszkadza. Mozna zrobic tylko bank up. Poza tym ten sam guzik jest odpowiedzialny za memory/manual operation. Memory/manual przypisze na stale a bank up/down bedzie operowany zewnetrznym przelacznikiem ktory bedzie znajdowal sie pod wah wah. Switch bedzie zalaczony przez kabel stereo do zlacza CTR in na ES-5

Efekty i PSU beda montowane 3M dual lock. Tym razem uzyje wersji low profile i wieksze density (250). O ile zwykla 150ka trzymala wieksze klocki ok to juz z EP i tunerem bylby problem. Cable tie bases beda wkrecone, przylepiane nie dzialaja, temat juz przerabialem

Wiecej updatow jak porobie fotki i zamowie reszte akcesoriow

Posty połączone: 16 Sty, 2021, 00:22:53
Ok, jeszcze dwa slowa o wyjsciach na panelach. Poza typowymi bedzie kilka mniej typowych. Jedno z wyjsc to USB power. Ciok DC7 ma wyjscie ktore podlinkowalem na panel juz we wczesniejszej wersji. O ile brzmi to jak palowanie nieco - naprawde sie przydaje. Telefony padaja wszedzie, na jamach rowniez. H9 ma apke na telefon wiec port na ladowanie tel sie totalnie przyda. Kolejne wyjscie to przelotka z MIDI z ES-5 na USB - czyli port do updatow i softu. Stary pedalboard tego nie mial. O ile nie jest to az tak niezbedne - cholernie ulatwia zycie. Stary pedalboard mial MIDI out/thru - w nowym z tego zrezygnowalem

Peace
Nerd
« Ostatnia zmiana: 16 Sty, 2021, 00:22:53 wysłana przez Nerd »