Postanowiłem, że albo coś z tego w końcu wycisnę albo popełnię samobójstwo.
W każdym razie pierwszy raz jestem tak na 100% zadowolony. Zobaczymy jak daleko mogę przepchnąć SM57 miksując go z ATM650. Narazie czułość jest ustawiona na około ATM55% do SM45%. Nie chcę zrujnować brzmienia ziarnem, kompresją i siarą z SM57, ale także muszę minimalnie wycofać efekt małej pojemności, który zbiera ATM650.
Jak dla mnie tylko brakuje jakby kropki nad i, ale mogę już na tym poziomie spać spokojnie. Jeżeli nowe mikro zmiany nic dobrego nie wprowadzą to nie będzie tragedii.
Będę mógł w końcu zacząć nagrywać kawałek nr 12. Kurwa miałem przez to wszystko długą przerwę.
Ostatnie trzy próbki już mnie przekonują. Musiałem zrobić coś co wydawałoby się niecodziennym posunięciem.
Przez przypadek trafiłem na rozwiązanie swoich problemów wkładając mikrofon ATM650 z tyłu do głośnika. Późniejsza zabawa z SM57 w in phase i out of phase załatwiła sprawę.
Konstrukcja ISO nie jest perfekcyjna, ponieważ warunki panujące w środku są dość chujowe, a MDF to już martwa tragedia. Z drugiej strony paka i tak jest wygłuszona więc wibracje jakiegokolwiek drewna pewnie chuj by tu dały jeżeli patrzymy z perspektywy materiału do budowy takiej paki.
Nie mniej jednak miałem do czynienia z paczką gitarową całą z MDF'u
W celach wymienno-zarobkowych poszła do odsprzedaży używana paka Bugery 2x12 cała z MDFu. W tydzień się zwinęła, ale zdążyłem na niej pograć w Studio. Gorszego gówna w życiu nie słyszałem. Dlaczego ludzie to kupują tego nie wiem? Mój Laney 1x12 to brzmieniowy masakrator tej Bugerowskiej paki.
Tak czy inaczej wiór czy MDF wykorzystuje się głównie dla pojedynczych elementów np jak tylne wieko itp. Mój wybór był prosty, ponieważ MDF miałem za friko z pracy i w razie wtopy konstrukcyjno-brzmieniowej nie straciłbym dupy poza czasem na budowę i późniejszą modyfikację od podstaw.
Posty połączone: [time]07 Kwi, 2020, 00:19:22[/time]
JJ 6L6GC poleciały do kartonów... ...EHX robią robotę.
Fragment nowego pomsłu na kawałek. Nagrane z buta bez metronomu i cudów, basów, garów, a riffy pewnie grane podobnie lub identycznie milion razy przez kogokolwiek.
https://soundcloud.com/gehinnom-1/new-track-idea