Ziemkiewicz :/ Ale fakt, że ma rację w tym, że zakaz handlu w niedzielę to debilizm. Choć zdecydowanie nagina rzeczywistość, myśląc, że związki zawodowe w Polsce to jakaś grupa z którą ktokolwiek się szczególnie liczy. Są małe, słabe i dotyczą bardzo niewielu branż.
Gizmi niedawno się chwaliłeś, że za 500+ składacie z bratem komputer, więc nie narzekaj na cyca którego doisz, Platforma nie dała ci nawet na struny
Złożyłem bratu komputer, fakt - jest z niego zadowolony. Sam nie korzystam, bo starcza mi stary laptop. Który rząd zrobi lepiej w budżecie rodziców (ja studenciak przez najbliższe parę lat i tak wyżyję komfortowo ze stypendiów, choćby skały nie wiadomo, co robiły i dodatkowo poinwestuję z kredytu studenckiego, że bez problemu go potem spłacę), to czas pokaże. Zresztą, żeby móc brać takie 500+ i tego nie robić, to trzeba być a) bardzo bogatym, jak na tutejsze standardy b) wyjątkowo głupim c) ewentualnie robić na czarno, nie płacić podatków i mieć z tego powodu wyrzuty sumienia. Komentować "nie krytykuj cyca z którego doisz" mam nadzieję, że nie muszę, bo to chyba oczywiste, jak złe jest takie myślenie