@purpleman to w zasadzie ten sok z buraka nie przekrecił znaczenia słów. Nie wiem, mi sie nie podoba takie prowadzenie rozmowy jak p.Pieta z niedopowiedzianymi insynuacjami. Jego stwierdzenie ze wyjscie Bartoszewskiego to zaskakująca decyzja nie zmienia za bardzo słów " nie wiadomo dlaczego wyszedł" jedno i drugie dla mnie podłe. Zawsze w takich sytuacja przypomina mi sie historyjka z gdańskiej polibudy gdy jedna z profesorek zaczepiła rektora na zebraniu "zarzadu" uczelin w te słowa: Panie rektorze czy to prawda ze przywłaszczył pan sobie częśc grantów na badania naukowe? Na co wkurwiony zarzutem jegomość odparł:
Pani profesor usłyszałem niedawno ze jest pani dziwką, z tym ze ja w to nie wierze, czy to prawda ?
Taki wydźwiek maja dla mnie takie insynuacje. Rzuć gównem a zawsze się coś przyklei.
@selfslave i
@purpleman o lewicowych nie wspomniałem bo jak dla mnie nie ma o czym. Generalnie nie wierze wprost przekazom medialnym. Zycie w czasach komuny, nauczyło mnie, ze media kłamia, manipulują i przedtsawiają co chcą i jak chcą, jakie by nie były, nawet te katolickie, przykład podałeś, za które jest mi szczegolnie wstyd. Gdzie sie podziało podstawowe przykazanie, przykazanie miłości, gdzie jest miłosierdzie na którym jest oparte chrzescijaństwo. Wg mnie jest w czarnej dupie.