Autor Wątek: New Mod Day - AriniAudio Individual Superlux HD 668B  (Przeczytany 74512 razy)

Offline AriniAudio

• Prawie użytkownik
  • http://www.ariniaudio.pl/
    • AriniAudio

@niedziak

Zajebiście się cieszę. Efekt WOW tak szybko nie minie, nie ma tak dobrze :)

Tak jak mówiłem przez telefon i to uwaga do wszystkich. W przypadku wystarczającej ilości basu to z welurami lepiej jednak ostrożnie, ponieważ mogą odrobinę pogorszyć przestrzeń.

To co na pewno warto to po prostu wymienić z czasem pady na lepsze – te od AKG. Z prostego powodu. Pady oryginalne są bardzo sztywne i nie chcą dopasować się do głowy. No przynajmniej nie każdemu. To powoduje dodatkowe otwarcie słuchawek, co zawsze zmniejsza dynamikę i bas. Z czasem i tak i tak trzeba je wymienić. Jeśli chcesz jeszcze trochę więcej basu – na welury. Jeśli ilość basu jest OK – na gładkie, ale też od AKG.

@wrobelsparrow

Chcesz przesłuchać egzemplarz Bata? Jeszcze je mam :)

@commelina

Naprawdę się cieszę. O to chodziło mi od samego początku. Chyba po prostu za bardzo się rozpędziłem z górą pasma…

Udało mi się dodać odpowiednią ilość basu pozostawiając całą resztą pasma bez zmian wraz z liniową, wyciągniętą i przestrzenną górą. Obawiałem się, że będę zmuszony poprawić bas kosztem góry, ale te drivery okazały się na tyle dobre, że reszta pasma pozostała bez zmian.

@sylkis

Ja mam do Ciebie jakąś słabość. Te Twoje 662F są zajebiste. Chyba są lepsze od wersji otwartej, ale jeszcze jestem w trakcie pracy i pewności nie mam. Drivery są dokładnie te same i mają bardzo duże komory. To dobrze.

Ze zmodowanymi słuchawkami byłem w 21 Studio w Bydgoszczy i odsłuchaliśmy je korzystając z RME Fireface UFX.  Słuchawki 668B Individual zostały bezpośrednio porównane z Beyerdynamic 770M. Moje wnioski są takie, że słuchawki mają zbliżony przebieg tonalny i różnią się niuansami. Rafał (właściciel, producent i realizator) stwierdził, że jest to ta sama półka. Nie mi oceniać, które są lepsze, ale po minie Rafała widziałem, że bardzo się zainteresował tymi zmodowanymi słuchawkami.

Życzę Wam wszystkim Wesołych Świąt i najlepszego w Nowym Roku!