Autor Wątek: [NGD] Les Paul Supreme made in China :)  (Przeczytany 52892 razy)

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
Sorry, ale przy tak pojebanym rynku jak gitarowy, to była tylko kwestia czasu...
Czym jest uzasadnione płacenie 15K za wiosło?
Nawet Nexus doszedł do wniosku, że gitara nie może kosztować więcej, niż w granicach 5-6 tyś. maksymalnie.
Będzie jeszcze okazja o tym podyskutować, bo nie długo NGD, ale wpierw będzie "Work in Progres".
Jeśli dysponujemy obrabiarkami CNC i produkcja idzie w setki, tysiące egzemplarzy miesięcznie, co w przypadku dużych koncernów chyba nie jest jakimś specjalnym zaskoczeniem, to cena wiosła, która oscyluje w granicach 12K dla mnie jest jakąś paranoją.
Dobrze, że nasze rodzime manufaktury dostają dofinansowania z UE, bo rynek zachodni przy wydatnej pomocy Azjatów dziadzieje w postępie geometrycznym.

@głowa-głowa, ja mam wrażenie, że ty specjalnie zakładasz takie tematy, a potem siedzisz i odpowiadasz godzinami na maile z zapytaniami o konkretne podróbki znanych marek.
Nawet jeśli nie sprzedasz tego Gibosna i faktycznie zostaje u ciebie, to temat i tak miał tylko jeden cel. Takie moje zdanie.

Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.