@Badyl - nie mam żadnych powiązań z Tomo i nie mam zamiaru rzucać tutaj fałszywych osądów. Jestem po prostu zadowolonym klientem. A skoro widzę jakieś negatywne opinie, to dlaczego mam nie bronić człowieka który mi np. BARDZO pomógł i na którym się nie zawiodłem? Odnośnie tego Luxora - kurde, ja rozumiem, że każdy ma swoje poglądy i odczucia, ale nie zarzucajmy instrumentowi, który gra, stroi i jest dobrze wykonany, że taki nie jest (pamiętajmy również o segmencie cenowym, w jakim ta gitara się znajduje). Dobrze byłoby tutaj odseparować wykonanie instrumentu od osobistych preferencji. Bardziej w sumie o to mi chodziło w poprzednim poście, i dlatego się tak go przyczepiłem.
@Dromee - "ale jeśli ktoś wypisuje że wszystko jest w najlepszym porzadku i tylko gitarę podpiąć i grać no to chyba coś jest nie teges". ?? Ale co ma być nie w porządku? Jak pisałem kilka zdań wyżej - oddzielmy oczekiwania odnośnie brzmienia danej gitary, od jakości wykonania. Gitara jest zadbana, wyregulowana, dobrze poskładana i strojącaa. A że pickupy komuś nie leżą? No to się wymieni. Hardware? Też. Co w tym dziwnego? Ile gitarzystów tyle opinii i oczekiwań. Nie każda gitara przypasuje każdemu. Wspomniany luxor głuchy nie jest, a że komuś się nie podoba - trudno... Ja go zmuszał do kupna nie będę :-) Ale też uważam, że nie należy zaraz wydawać pochopnych opinii, że gitara jest do kitu, bo to zwyczajnie nieprawda.
Odnośnie "sytuacji i siana" - ja miałem wręcz odwrotne doświadczenia. Dlatego jestem też tak zdziwiony Twoim przypadkiem. Nie będę mówił, że taka sytuacja nie miała miejsca, bo tego nie wiem, ale mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że wszelkie interesy jakie JA robiłem u Tomo były w jak najlepszej atmosferze, bez żadnych spin, wszystko było dopięte na ostatni guzik. A przy kupnie gitary, jakby mi nie spasowała, to mogłem ją zwrócić lub wymienić. Może po prostu jakoś się nie dogadaliście? :-) Nie wiem, nie wnikam już w to.
@All - uważam, że warto odwiedzić pracownię Tomo, bo ma tam sporo naprawde fajnych instrumentów. Od siebie - polecam.