Domas => No ale to musi być dobry kabel a nie tele 10 żyłowy

Budzan => nie 8 pętli z 10, tylko 8 switchy do sterowania kanałami zamiast 6ściu

Didejek => Doceniam Twój trud i rozumiem, ale NIE lubię tego systemu

I już

Po prostu nie spełnia moich oczekiwań - chcę mieć możliwość wymiany elementów bez większych 'problemów'. A tak jestem uziemiony w GSystemie z kablem z routera z przedpokoju rodziców

A tak mam możliwość wymiany FX czy jakiegokolwiek elementu na każdy inny. Chcę sprawdzić nowy efekt - wpinam w looper, inny preamp - zamieniam i jadę

Alles :
Nie chcę budować w 'kurwę wypas komina' na 15U. Chodzi mi o (primo) zrozumienie działania takiego systemu, (secundo) zaprojektowanie mojego celu do którego będę dążył.
Z wszystkich gmajorów to najbardziej mi podszedł Rocktron Xpression i w niego celuję jako FX (ponownie - Maślakowy był zajebisty, tęsknię ;(). Miałem i to i to i Gmajor generalnie ssie pałkę (jak dla mnie) - pisałem o tym w innych postach.
System który buduję aktualnie będzie prosty :
E530 + FX + Końcówka + FCB1010 - czyli 4, w porywach 5U.
Jednak jeżeli chcę dołożyć Preamp np. 5150 czyli Rockmastera to potrzebuję loopera i też już mam wszystko przemyślane i rozrysowane, ale opiszę po krótce ten naprawdę PROSTY (jak się okazuje) system :
System Preamp I + Preamp II + Końcówka E930/60 + FX + Looper EMCustom :
===== Preampy =======
Gitara OUT do IN Loopera
Preamp I + Preamp II łączę z Looperem EMCustom (wszystko w MONO!)
Z loopera wychodzę na końcówkę (MONO)
===== Power Amp + FX =====
Końcówka posiada własną pętlę efektów (ENGL E930/60 bo w tą celuję aktualnie) przez którą idzie MultiFX i robi się Stereo które od razu idzie na Paczkę.
===== Sterowanie =====
FCB1010 steruje Looper Midi IN => Looper Thru => FX Midi IN
Looper steruje kanałami Preampów i końcówki
Ende.
Proste jak pysk strzelił. Razem może 6/7U + ogromne możliwości rozwinięcia w razie potrzeby.
Moja decyzja podyktowana jest tym, że (Primo) gram w ciężkiej kapeli ale też w początkującym weselniaku czy ze znajomymi po prostu rocka. Nie mogę zamknąć się na 1 brzmienie, a będę kupował Headów = Uniwersalizm.
Secundo - Stawiam rack i wpinam 4 kable (gitara, paczka, zasilanie, FCB) = gram. Wkurwia mnie nieprzeciętnie ciągle spinanie i rozpinanie kabli...