Autor Wątek: Co nas w życiu cieszy ;)  (Przeczytany 1794313 razy)

Offline blendamed

• Gaduła
Odp: Co nas w życiu cieszy ;)
« Odpowiedź #14750 08 Mar, 2022, 15:27:17 »
U mnie na chacie teraz jak w muzycznym :D Jeszcze za niedługo wpada nowe wiosełko od @Zomballo tylko na wypłatę czekam. Kobicie na szczęście nic nie przeszkadza xd

Btw jak ktoś chce to ten mały Fireball dalej szuka nowego właściciela. Trzy piece fajnie wyglądają ale jednak aż tylu mi nie potrzeba. Fireball się u mnie marnuje.

A i będę chciał też puścić w świat mojego czarnego japońskiego Jacka RR5 także jakby byli chętni to również zapraszam.
« Ostatnia zmiana: 08 Mar, 2022, 15:32:40 wysłana przez blendamed »

Offline michu123PL

• Pr0
  • Rycerz Cebulowego Stołu
« Odpowiedź #14751 10 Mar, 2022, 18:37:07 »
Nowy interfejs który nie przesterowuje jak tylko się do niego gitarę podłączy, nowe Beyery 990 Pro, set pickupów PRS Tremonti w Gibie Les Paulu (dzięki @aciek_l :D) i Neural DSP Soldano. Kurwa, no dawno tak mi się morda przy graniu 3 riffów na krzyż nie cieszyła :D

Offline majkelk

• Pr0
  • Teksty są osobiste
« Odpowiedź #14752 18 Mar, 2022, 10:30:22 »
W czerwcu ubiegłego roku stwierdziłem, że mam dość obecnej roboty z marnymi perspektywami rozwoju i jeszcze marniejszymi perspektywami finansowymi. Zainspirowany wypowiedzeniem rzuconym przez kolegę z działu postanowiłem się przebranżowić. A właściwie obrać inny kierunek (do tej pory pracowałem jako sieciowiec, teraz DevOps). I tak oto po prawie roku nauki, kursów i zarwanych nocach, dostałem mega przyszłościową robotę, na start płatną prawie 2x lepiej niż stara ;)

PS. W międzyczasie jeszcze przebranżowiłem się na budowlańca i wykańczałem 3 miesiące dom z developerki :D W sumie to też cieszy - pierwsze własne gniazdko.
"Raz na wozie, raz chuj ci w dupę..."

https://www.facebook.com/elinband/

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
« Odpowiedź #14753 18 Mar, 2022, 22:10:55 »
I tak oto po prawie roku nauki, kursów i zarwanych nocach, dostałem mega przyszłościową robotę, na start płatną prawie 2x lepiej niż stara ;)

Gratki. :) DevOpsów nigdy za wiele. Ja się musiałem podstawowych rzeczy z tej dziedziny douczyć bo nasz trafił do projektu w ramach nadgodzin i ma limit bytności tutaj.

Offline excubitor

• Użytkownik
« Odpowiedź #14754 19 Mar, 2022, 13:55:10 »
Jak byłem na studiach, to chciałem być sieciowcem. Tłukłem te certyfikaty Cisco, uczyłem się o protokołach routingu i innej magii, a potem okazało się, że w sumie nikt tego nie potrzebuje, a przecież nie będę przeprowadzał się do Bydgoszczy, skoro Atos proponował mi taką samą stawkę jak miałem na supporcie. W kolejnej firmie zostałem testerem i częściowo adminem, później dev. No i okazało się, że z całej tej mojej sieciowej wiedzy, najbardziej zaawansowaną rzeczą, jaką kiedykolwiek zrobiłem za pieniądze, było ustawienie vlanów w GUI.
Dobry DevOps to skarb, magik i cudotwórca.
"Ja się nie znam, to się chętnie wypowiem."

Offline spacelord7

• Pr0
« Odpowiedź #14755 24 Mar, 2022, 23:02:33 »
1. Po ponad 10 latach zmieniłem struny w akustyku :D
2. Jutro moze wjedzie nowe wiesło :D

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #14756 28 Mar, 2022, 21:28:31 »
Lecę na parę dni samemu zobaczyć co to się w kraju odwala ;)
Paczki z głów!

Offline blendamed

• Gaduła
« Odpowiedź #14757 29 Mar, 2022, 18:09:08 »
Lecę na parę dni samemu zobaczyć co to się w kraju odwala ;)
Imho mają rozmach skurwisyny. Szokłem w sumie ile dróg się pobudowało wtenczas na lubelszczyźnie. Trasa Lublin - Rzeszów chociażby. Dalej trzeba dymać przez Niedrzwicę ale już przynajmniej Kraśnika i Niska na oczy nie widziałem :D a to jest duży plus

No i w końcu tunel otwarty w Warszawie z S2 na S17. Koniec stania w korkach w piątki i przebijania się przez wawkę <3

Offline Filun

• Gaduła
  • gwiazda mangozjebów
« Odpowiedź #14758 30 Mar, 2022, 22:30:34 »
Prawie 2 lata temu w końcu wziąłem dupę w troki żeby grać ciut ciut lepiej i mogę w końcu powiedzieć że jestem w stanie ogarniać ręcami mymi Necrophagist oraz Archspire. Mały sukces, ale bardzo cieszy.
gitaro-modyfikator-amator

Post Scriptum: specjalne życzenia dla ✨fOrUm sEveNsTriNg✨ kocham was 🤘😤

Offline excubitor

• Użytkownik
« Odpowiedź #14759 31 Mar, 2022, 00:46:56 »
a daj spokój z tym tunelem, tyle lat go budowali. Biuro w Warszawie jest na Migdałowej, idealnie przy wylocie, z okna było widać budowę. Jak byłem tam w grudniu na spotkaniu z klientem, to otworzyli go z dzień po tym, jak wróciliśmy do Lublina. No, to biuro teraz się przenosi do Mordoru xD

A trasa na Rzeszów faktycznie ładna. No i obwodnica miodzio, tylko mogłaby być pełna.
"Ja się nie znam, to się chętnie wypowiem."

Offline Rot

• Gaduła
« Odpowiedź #14760 02 Kwi, 2022, 19:46:33 »
Pierwsze dziary w studio.
Przy okazji zmacany przez klientkę, zrobiłem babola napakowanemu Amerykańcowi, i zarobiłem tyle, ile przez trzy dni w korpo.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #14761 02 Kwi, 2022, 20:15:49 »
Na razie zimno jak na Islandii!!

Ale! Przywiozę z powrotem parę fajowych gadgetów :) 
Paczki z głów!

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #14762 03 Kwi, 2022, 15:33:22 »
W piątek tak się złożyło, że 1 rok prowadzenia działalności i 9 lat w urzędzie.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline aciek_l

• Pr0
« Odpowiedź #14763 05 Kwi, 2022, 10:11:38 »
Hydrę dopadłem. :D

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #14764 05 Kwi, 2022, 10:22:48 »
Hydrę dopadłem. :D( Obraz usunięty.)( Obraz usunięty.)

Przypominam, że wyszedłem ze szpitala i mam kilka wolnych weekendów.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline sobek

• Pr0
  • Cornford Fanboy
« Odpowiedź #14765 05 Kwi, 2022, 19:54:23 »
Czorny diabeł odebrany od lutnika

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #14766 09 Kwi, 2022, 11:32:42 »
Oj, cieszy, zajebiście cieszy:

Też, że mi nie rozwalili w samolocie. Widziałem dokładnie moment, jak moja waliza leciała na podajnik z 1,5 metra ;)
« Ostatnia zmiana: 09 Kwi, 2022, 11:34:15 wysłana przez wuj Bat »
Paczki z głów!

Offline Luke

• Gaduła
« Odpowiedź #14767 14 Kwi, 2022, 12:38:49 »
Mnie najbardziej cieszy, że po 4 latach zmian, przeprowadzek, zmian pracy, mieszkań, wszelkich turbulencji w życiu zawodowym i prywatnym, wreszcie znalazłem czas na to żeby się pozbierać do kupy z graniem, kupić sprzęt praktycznie od zera, ustawić sobie swój kąt do ćwiczenia i nagrywania i cieszyć się tym jak parę lat temu, zanim zostałem zmuszony do sprzedania wszystkich gratów i zajęcia się innymi sprawami.

I tak, to jest chyba patyk, który najbardziej cieszy mnie ze wszystkich, które miałem w życiu:

« Ostatnia zmiana: 14 Kwi, 2022, 12:40:26 wysłana przez Luke »

Offline Orange

• Moderator Giełdy
  • Loża Szyderców
« Odpowiedź #14768 14 Kwi, 2022, 13:00:55 »
Dostalem propozycje pracy. Zlozylem wypowiedzenie

Spoiler

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
« Odpowiedź #14769 14 Kwi, 2022, 13:28:07 »

I tak, to jest chyba patyk, który najbardziej cieszy mnie ze wszystkich, które miałem w życiu:
Spoiler

I jak ten gryf? Ponoć jest za co złapać.
mniut i piah

Offline Luke

• Gaduła
« Odpowiedź #14770 14 Kwi, 2022, 14:12:31 »

Spoiler

I jak ten gryf? Ponoć jest za co złapać.

Dość masywny, ale nie jakoś szczególnie gruby, można się przyzwyczaić, ogólnie bardzo wygodne bydle.

Offline spacelord7

• Pr0
« Odpowiedź #14771 14 Kwi, 2022, 21:35:03 »
Dostalem propozycje pracy. Zlozylem wypowiedzenie

Spoiler
Niestety to działa tylko w korpo.
Prywaciorz woli z głodu zdechnąć, bo nie będzie komu na niego pracować, niż przyznać, że jesteś w firmie potrzebny.

Offline Orange

• Moderator Giełdy
  • Loża Szyderców
« Odpowiedź #14772 16 Kwi, 2022, 07:53:38 »
Mi praca w „startupach” odpowiada zupełnie, najlepiej takich które w jakieś certy ISO celują- bo już zaczynaja mieć jakieś procesy i myślą o ułatwianiu i zabezpieczaniu sobie platform (typu zarządzanie flotą kompów, kont itd) Nie da się za bardzo jebac pracownika bo dzisiaj taki rynek, ze praca szuka człowieka. To jest naprawdę kwestia czasu- w ciągu 2 tygodni od telefonu od rekrutera miałem 3 level rozmów kwalifikacyjnych i kontrakt zaprezentowany. Chłopaki w tydzień mieli nagrane po 3 rozmowy. Nie w Polsce co prawda, ale mysle ze i tu kultura taka za 50 lat zawita. Coraz więcej ludzi wie jak w Europie się pracuje i to się przekłada na rynek pracy w pl. Tak mi się wydaje, bo jak w 2020 wróciłem do pl to przez rok nie dostałem odpowiedzi na ani jedna ofertę pracy na jaka w tym kraju aplikowałem (a bylo ich ponad 120). Tak ze się tez nie oszukuje ze będę w pl pracował kiedykolwiek…

Offline Chomick

• Pr0
« Odpowiedź #14773 19 Kwi, 2022, 11:30:28 »
Trzeba też pamiętać, ze nazwijmy to w wielkim uproszczeniu "praca w sektorze IT" jest dość specyficzna i szybkość przenikania trendów w zachodu nie będzie taka jak w innych sektorach.

Offline Stivo2005

• Pr0
  • Fanboy ENGL'a :D
« Odpowiedź #14774 20 Kwi, 2022, 17:08:28 »
Nowe (ale używane) autko :D w końcu!
Bynajmniej to nie przynajmniej!