Autor Wątek: Co nas w życiu cieszy ;)  (Przeczytany 1777167 razy)

Offline admaxo

• Pr0
  • Bogdan Grad Fan
Odp: Co nas w życiu cieszy ;)
« Odpowiedź #6925 05 Lip, 2013, 23:44:00 »
Jutrzejszy koncert Luxtorpedy. Ależ mnie to cieszy! :D
"Trzeba sciszyc gitare, zeby wydobyc specjalne pasmo z 8 struny, ja tylko tak podpowiadam" - Bogdan Grad

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
« Odpowiedź #6926 07 Lip, 2013, 14:18:48 »
Wybrałem się na sushi open bar w jednej z warszawskich knajp. Zapłaciłem 59zł a według standardowego cennika zżarłem za 246zł.
Kelnerzy się dziwnie patrzyli jak brałem kolejną porcję z rzędu... :D
Spoiler

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #6927 07 Lip, 2013, 14:42:14 »
Właśnie skończyłem profilować top do swojego wiosła :)
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline sobek

• Pr0
  • Cornford Fanboy
« Odpowiedź #6928 07 Lip, 2013, 21:38:58 »
( Obraz usunięty.)
Ja dosyć nieoczekiwanie miałem okazję być dzień poźniej na koncercie w Gdańsku. Koncert oglądałem z loży prezydenckiej :D Nigdy nie byłem jakimś wielkim fanem, ale panowie pokazali klasę. Chciałbym mieć tyle energii w ich wieku. Przez cały koncert pełne zaangażowanie i full profeska. W Gdańsku też był problem z nagłośnieniem, support brzmiał lepiej. Ogólnie moc była większa od 80% kapel djentowych :P

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #6929 07 Lip, 2013, 21:41:58 »
Jakie to miłe uczucie kiedy okazuje się, że znasz gitarzystę Małgosi Ostrowskiej. I poznajesz go po tym, że jest jedynym człowiekiem na ziemi ze Snoopim na paczce i ma przezroczystą gitarę i oryginalnego Sunn O))) :D
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #6930 07 Lip, 2013, 22:05:34 »
Tu, gdzie teraz mieszkam (wieś pod Pruszczem) jest niesamowite panoramiczne niebo, Full HD! Nie zasłaniają żadne bloki, druty, lasy, wzniesienia. Coś niesamowitego.

chetnie bym ujrzał

Dodatkowo udało się dziś w końcu puścić lampiony (3x wcześniej nie wychodziło), na niebie latają samoloty, szybowce, skaczą glebotłuki, byliśmy cały dzień w plenerze, zrobiłem grilla, ogólnie atmosfera wakacyjna - gdyby nie jeden, zaledwie jeden!, szkopuł, że jeszcze słowo i.... ;)
Paczki z głów!

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
« Odpowiedź #6931 07 Lip, 2013, 22:08:15 »
Dodatkowo udało się dziś w końcu puścić lampiony (3x wcześniej nie wychodziło)

Mam nadzieję, że puściłeś je w kierunku jakichś kościołów :p

Offline mastEr_eXplorer

• Pr0
« Odpowiedź #6932 07 Lip, 2013, 22:34:40 »
Właśnie skończyłem profilować top do swojego wiosła :)
:fotki:

bandit112

• Gość
« Odpowiedź #6933 07 Lip, 2013, 23:28:43 »

Cieszy mnie, że ktoś w takim wieku nie jest choćby lekko draśnięty komunistycznym otępieniem, tak zdrowo i logicznie na wszystko patrzy. Jego rozważania na poszczególne tematy nie pozostawiają pytań i wątpliwośći, a jeśli te się pojawiają, On potrafi je od razu rozwiązać tak, że prawie wszystkim się podoba. Bez liczenia fanatycznych katoli, komuchów, świń rządowych, debili i socjalistów którzy o własną dupę czy dziecko nie potrafią zadbać,  nie było tego "prawie".

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #6934 08 Lip, 2013, 01:31:40 »
Bandit, a ty się potem dziwisz, że połowa ludzi ma Cię na liście ignorowanych... Drugi troll dzisiaj po drogówce :P

Nie znoszę Mikkego, zgadzam się z NIEKTÓRYMI jego postulatami PO CZĘŚCI, ale np. nie rozumiem, czemu on tak zachwala epoki typu wiek XVIII, XIX. Toż to była bieda, brud, smród i taki wyzysk, że 5% populacji żyło kosztem głodujących 95%. Przez te właśnie złe doświadczenia powstała demokracja. Bo ludzie nadużywają władzy, zawsze. Zgadzam się, że aktualny system nie działa. Zgadzam się, że trzeba to "wywalić w cholerę" i zbudować od nowa. Zgadzam się, że to Euro 2012, a raczej jego forma, to był jakiś chory żart. Zgadzam się, że media nie są wolne i służą do manipulacji. Ale to są tylko wyniki zwykłej, krytycznej obserwacji. Poproszę o konkretny "plan", jakby to miało działać. Pan Mikke chce lecieć na Marsa, tymczasem powinniśmy się zająć tym, by każdy miał dobre warunki do życia, czy ma na nie zapracować, to już inna sprawa. Żarówki wycofane ze sklepów - to ma być tragedia? Podwyższyliśmy standard, ruszyliśmy do przodu względem ekologii i energooszczędności, taka żarówkowa prohibicja. "Facet nie ma być agresywny? Ma być agresywny. Żonę walnie, dziecko zleje, ale za to potem ich obroni." - NIE, NIE I JESZCZE RAZ NIE. Przed kim obroni? Przed zaborcami? Zabiorą nam polskość? Cóż my poczniemy? Będziemy mówić w innym języku? A może przyjdzie bardziej agresywny facet, który okaże się silniejszy i pobije męża. Co wtedy? Rozumiem, że on wtedy mówił żartobliwym tonem, ale tego typu myślenie wywołuje u mnie odruchy wymiotne. Bzdury, którymi karmi swoje bojówki. Typowy prawicowiec, najlepiej budował by pomniki, tymczasem ludzie głodują. Zdecydujmy się - równouprawnienie, czy nie? Nie? To kto ma być grupą uprzywilejowaną i dlaczego ma do niej należeć? Ma zapracować? No ok, ale po co żyjemy? Żeby pracować? Żeby budować pomniki?

Textwall mógłbym walnąć taki, że sylkis by się go nie powstydził, ale mam mętlik w głowie i nie mogę posegregować myśli. W każdym razie, Mikke to IMO taki symptom zrobienia kroku w przód, który idzie zamiast tego w bok, a raczej się czołga, bo grupę poparcia ma taką sobie liczną.

Offline Pronounce

• Pr0

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #6936 08 Lip, 2013, 02:18:53 »
Ta, wakacje są, mam czas, a porządna gitara będzie za 2 tyg. dopiero :P

Offline Leswar

• Gaduła
« Odpowiedź #6937 08 Lip, 2013, 12:57:52 »
Kupiłem dechę na patyka, mam trochę wolnego czasu i zaległy projekt! Może zdążę coś wystrugać zanim pojadę do Holandii.

Offline Gonash

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #6938 08 Lip, 2013, 13:19:44 »
Radial texas bones w moim posiadaniu mnie cieszy. Się naczekałem...  ;)
Jezus żyje!

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #6939 08 Lip, 2013, 14:00:27 »
Radial texas bones w moim posiadaniu mnie cieszy. Się naczekałem...  ;)

Zajebista kostka, nie? :)
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

bandit112

• Gość
« Odpowiedź #6940 08 Lip, 2013, 18:24:40 »
Poproszę o konkretny "plan", jakby to miało działać.
Jest przedstawiany, wystarczy zainteresować się polityką JKM.

Pan Mikke chce lecieć na Marsa, tymczasem powinniśmy się zająć tym, by każdy miał dobre warunki do życia,

Jedno drugiemu nie zawadza, IMO czepianie się.

czy ma na nie zapracować, to już inna sprawa.

Zapracuje - ma, nie zapracuje - nie ma, taka filozofia. Na pewno nie będzie dostawał kasy ludzi pracujących, tylko po to, żeby sobie żył (zasiłek ofc). Po co komu taki pasożyt w społeczeństwie?

Żarówki wycofane ze sklepów - to ma być tragedia?

Nie, przykład idiotycznej ustawy. Zamiast zajmować się mądrymi rzeczami to żarówki w domach ludziom wymieniają.

Podwyższyliśmy standard, ruszyliśmy do przodu względem ekologii i energooszczędności, taka żarówkowa prohibicja.

Kto będzie chciał nowszą żarówkę to kupi. Kto nie - czemu się mu zabrania? Te całe "energooszczędne" świetlówki nie są wcale takie ekologiczne - wystarczy poczytać. Ale biznes to biznes.

"Facet nie ma być agresywny? Ma być agresywny. Żonę walnie, dziecko zleje, ale za to potem ich obroni." - NIE, NIE I JESZCZE RAZ NIE. Przed kim obroni? Przed zaborcami? Zabiorą nam polskość?

Akurat do tego Pan Korwin nie ma wglądu/władzy, on tylko mówi jakby chciał, żeby było. Czyli tutaj nikt nie jest zmuszany, to raz. A dwa - jemu bardziej chodzi o to, żeby facet był męski i twardy, a nie miał ADHD. Przed kim miałby bronić? Nie, nie przed zaborcami. Przed jebanymi pasożytami społecznymi, którzy pod blokiem/w ciemnych zaułkach zaczepiają niewinnych im ludzi. Tego się tak łatwo wyplenić nie da.

A może przyjdzie bardziej agresywny facet, który okaże się silniejszy i pobije męża. Co wtedy?

No życie, po prostu. Ale przytoczyłbym tu temat posiadania broni przez cywili.

najlepiej budował by pomniki, tymczasem ludzie głodują.

Całkowite przekłamanie, gdzieś to wyczytał?

Zdecydujmy się - równouprawnienie, czy nie? Nie? To kto ma być grupą uprzywilejowaną i dlaczego ma do niej należeć? Ma zapracować? No ok, ale po co żyjemy? Żeby pracować? Żeby budować pomniki?

Owszem. Każdy człowiek, mieszczący się w cywilizowanym społeczeństwie powinien pracować. A jak sobie to wyobrażasz, jak nie chcesz pracować to co chcesz, siedzieć na zasiłku? Tutaj Cię nie rozumiem. Żyjemy nie po to, żeby pracować, ale żeby sobie na coś zapracować. Dzięki polityce Korwina ogarnięci, przedsiębiorczy i pracowici ludzie będą mieli kasy po uszy i nie będą blokowani przez ZUSy i jakieś zastraszania, żeby konkurencji nie robili. A nie, nieudacznik ma zajebistą, prawie nie wymagającą pracę (którą ledwo ogarnia) bo mu tatuś załatwił/jest z dobrego domu.

ale mam mętlik w głowie i nie mogę posegregować myśli.

Niestety masz. :D Poznaj najpierw jego politykę, potem go krytykuj w ten sposób.
« Ostatnia zmiana: 08 Lip, 2013, 18:27:32 wysłana przez bandit112 »

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #6941 08 Lip, 2013, 19:01:10 »
Z żarówkami pojechałeś nieźle. Może zorientuj się w temacie zanim znowu taka głupotę napiszesz.

Bandyt, sorry, ale Twoj post to post nastoletniego gowniarza, ktory ledwo od cycka sie oderwał, dostał prawo głosu, zaczepil się do pierwszej pracy i już wielce oburzony że jego podatki (czyli częśc wyplaty która mógłby przepić) ida na "to", a nie na "tamto". Powiedz tylko czy aby Twoja praca jest na umowę i te podatki faktycznie odprowadzasz?
B ( o ) ( o ) B S

bandit112

• Gość
« Odpowiedź #6942 08 Lip, 2013, 19:05:26 »
Z żarówkami pojechałeś nieźle. Może zorientuj się w temacie zanim znowu taka głupotę napiszesz.

Jak jestem w błędzie, to mnie olśnij.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #6943 08 Lip, 2013, 19:15:40 »
Nie ma tak łatwo. Poszukaj w necie, ale na innych stronach niz nacjonalista.pl czy fanpage JKM.
B ( o ) ( o ) B S

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #6944 08 Lip, 2013, 19:18:10 »
g-zs a z czym pojechał odnośnie żarówek? Bo jestem ciekawy. Akurat mam podobne zdanie (o dziwo) co Bandit i chętnie się czegoś nowego dowiem.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #6945 08 Lip, 2013, 19:23:52 »
Ja sie czepię tylko marsa . bandit sprawdź jaki jest koszt badań nad lotami kosmicznymi i budową tego czegoś co na tego marsa miało by polecieć i wrócić i wtedy stwierdź czy jedno drugiemu nie zawadza. Koszty są koszty i za muszelki  tego nie wybudują. Nie chce kłamać i może coś kręce ale o ile dobrze pamiętam jeden lot na księzyc i związane z tym koszty, pozwoliłby nawodnić Saharę .

bandit112

• Gość
« Odpowiedź #6946 08 Lip, 2013, 19:29:15 »
Nie ma tak łatwo. Poszukaj w necie, ale na innych stronach niz nacjonalista.pl czy fanpage JKM.

Pouczasz mnie bez jakichkolwiek konkretów i argumentów?

Unia europejska zabroniła używać starych, dobrych, wiecznych (żeby zepsuć to trzeba rozbić) termometrów rtęciowych, natomiast wprowadza na siłę żarówki, które a)mają tej rtęci więcej,  b)kiedyś się przepalają, większość ludzi wywala to do kosza i tyle,  c)na starcie taka żarówka wcina z 5 razy więcej prądu, niż podczas pracy gdy się nagrzeje.  d)świeci nienaturalnym światłem, IMO nieprzyjemnym, ma to wpływ na samopoczucie.

Posty połączone: 08 Lip, 2013, 19:31:06
Ja sie czepię tylko marsa . bandit sprawdź jaki jest koszt badań nad lotami kosmicznymi i budową tego czegoś co na tego marsa miało by polecieć i wrócić i wtedy stwierdź czy jedno drugiemu nie zawadza. Koszty są koszty i za muszelki  tego nie wybudują. Nie chce kłamać i może coś kręce ale o ile dobrze pamiętam jeden lot na księzyc i związane z tym koszty, pozwoliłby nawodnić Saharę .

Tym się akurat nie interesowałem. Ale uważam, a raczej jestem przekonany, że jeśli jedno drugiemu by wadziło, to Korwin wolałby najpierw zrobić porządek z narodem, później dopiero podbijać kosmosy.
« Ostatnia zmiana: 08 Lip, 2013, 19:31:06 wysłana przez bandit112 »

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #6947 08 Lip, 2013, 21:47:27 »

Tu nie chodzi o pouczanie i konkrety tylko o to, że to forum gitarowe, na które wróciłem po 3 miesiącach i jestem mocno zasmucony poziomem jaki tu obecnie panuje. I (nie chcąc Cię obrażać) muszę stwierdzić że również się do tego przyczyniłeś.

Na forach siedzę od lat nastu i NIGDY, ale to NIGDY dyskusja nt. polityki, religii i innych różnic kulturowych/obyczajowych nie kończyła się dobrze. To jest jałowa dyskusja. Popierasz poglądy JKM? Na zdrowie, ale rob to sobie w domu albo na forach tematycznych. Ja Ci swojego lewactwa nie usiłuję wciskać i nie zycze sobie tego z żadnej innej strony na tym forum. Temat jest o rzeczach które cieszą, a tu kolejna strona o polityce i innym gównie, w innym temacie o sensowności przepisów drogowych i taryfikatora mandatowego. No na litość, WTF?

Tak więc podsumowując - nie chce mi się i nie będę rozwijał tu na forum tematów innych niż związanych z tematyka forum/działu/tematu, bo to zwyczajne karmienie troli.
B ( o ) ( o ) B S

Offline blackdahlia

• Pr0
« Odpowiedź #6948 08 Lip, 2013, 22:08:44 »
...tylko, że on pewnie nie troluje :D

bandit112

• Gość
« Odpowiedź #6949 08 Lip, 2013, 22:16:53 »

Tu nie chodzi o pouczanie i konkrety tylko o to, że to forum gitarowe, na które wróciłem po 3 miesiącach i jestem mocno zasmucony poziomem jaki tu obecnie panuje. I (nie chcąc Cię obrażać) muszę stwierdzić że również się do tego przyczyniłeś.

Na forach siedzę od lat nastu i NIGDY, ale to NIGDY dyskusja nt. polityki, religii i innych różnic kulturowych/obyczajowych nie kończyła się dobrze. To jest jałowa dyskusja. Popierasz poglądy JKM? Na zdrowie, ale rob to sobie w domu albo na forach tematycznych. Ja Ci swojego lewactwa nie usiłuję wciskać i nie zycze sobie tego z żadnej innej strony na tym forum. Temat jest o rzeczach które cieszą, a tu kolejna strona o polityce i innym gównie, w innym temacie o sensowności przepisów drogowych i taryfikatora mandatowego. No na litość, WTF?

Tak więc podsumowując - nie chce mi się i nie będę rozwijał tu na forum tematów innych niż związanych z tematyka forum/działu/tematu, bo to zwyczajne karmienie troli.

Ale ja nic nikomu nie wciskam. Po prostu wrzuciłem tu posta o tym co mnie cieszy, tam posta o tym, co mnie zszokowało i tyle. A że rozpętał się przez to shitstorm... Moja wina?