Autor Wątek: Co nas w życiu cieszy ;)  (Przeczytany 1796747 razy)

Offline blendamed

• Gaduła
Odp: Co nas w życiu cieszy ;)
« Odpowiedź #14600 29 Cze, 2021, 06:31:08 »
Jak dla mnie spoko. Rzućcie tylko jakiś termin i coś się wymyśli.

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
« Odpowiedź #14601 29 Cze, 2021, 07:06:29 »
@Zombal @Amal_68 i kto tam jeszcze w okolicy :D

Offline Zomballo

• Gaduła
« Odpowiedź #14602 29 Cze, 2021, 13:35:19 »
Anala to ja ze dwa lata nie widziałem. Pewnie ogląda scheisevideo. ;) Sam dopiero com wyszedł z niemocy i za bardzo dupy nie mogę daleko ruszyć. Może kiedyś? Nosz kurde, żem ja nie wiedział, że @blendamed to @blendamed hehe!

Offline blendamed

• Gaduła
« Odpowiedź #14603 29 Cze, 2021, 17:27:03 »
Niespodzianka ssss...mutny synu

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #14604 02 Lip, 2021, 18:50:48 »

Numer 65/100 z autografem.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Duży Czarny Kogut

• Użytkownik
« Odpowiedź #14605 04 Lip, 2021, 09:26:26 »
DRUGIE CZYTANIE (2 Kor 12,7-10)

Czytanie z Drugiego Listu świętego Pawła Apostoła do Koryntian.

Bracia:

Aby nie wynosił mnie zbytnio ogrom objawień, dany mi został oścień dla ciała, wysłannik szatana, aby mnie policzkował. Dlatego trzykrotnie prosiłem Pana, aby odszedł ode mnie, lecz Pan mi powiedział: „Wystarczy ci mojej łaski. Moc bowiem w słabości się doskonali”.
Najchętniej więc będę się chełpił z moich słabości, aby zamieszkała we mnie moc Chrystusa. Dlatego mam upodobanie w moich słabościach, w obelgach, w niedostatkach, w prześladowaniach, w uciskach z powodu Chrystusa. Albowiem ilekroć niedomagam, tylekroć jestem mocny.

Oto słowo Boże.

Offline sharpi

• Pr0
  • A można na kreskę?
« Odpowiedź #14606 04 Lip, 2021, 17:03:38 »
Ej chłopaki, ja jestem do końca lipca w Lublinie, zbijamy się jakąś ekipą czy każdy poważnie życiowo zajęty? :D Z Analem już się widziałem :D

No niby w Lublinie bede 16/17 na integracji w pracy więc... :D moge dodatkowy poniedzialek wolny wziąść ;P
"Tępi ludzie są jak tępe noże - krzywdy nie zrobią ale jak wkurwiają" - Anonim

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
« Odpowiedź #14607 05 Lip, 2021, 11:58:37 »
moge dodatkowy poniedzialek wolny wziąść ;P

Braść i nie pytaść ;P
« Ostatnia zmiana: 16 Lip, 2021, 14:46:15 wysłana przez theremin »
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #14608 08 Lip, 2021, 19:44:34 »
Moi do mnie leco, już na stałe, lądujo za 1,5h :) :headbang:
Paczki z głów!

• Użytkownik
« Odpowiedź #14609 08 Lip, 2021, 22:19:40 »
Wiele miłości, stałości i uniesień. Niech uniesienia będą codziennością.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #14610 16 Lip, 2021, 14:39:59 »
Spokojnie, bez przesady z tymi uniesieniami ;) Na razie załatwiłem żonie pracę już na trzeci dzień i się kręci na ostro :)
« Ostatnia zmiana: 16 Lip, 2021, 14:41:39 wysłana przez wuj Bat »
Paczki z głów!

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #14611 16 Lip, 2021, 16:32:48 »
Spoiler

Żeby się poukładało wszystko według planów  :headbang:
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #14612 18 Lip, 2021, 12:49:05 »
Spoiler

Nie, bo nie u siebie :)

Żeby się poukładało wszystko według planów  :headbang:
Bardzo dziękuję :)
Paczki z głów!

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
« Odpowiedź #14613 18 Lip, 2021, 20:21:53 »
W końcu można było wyjść, spotkać się ze znajomymi i zjeść coś dobrego.
Dawno tak dobrze nie wypocząłem :)

"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline MadYarpen

• Pr0
  • Petrolhead
« Odpowiedź #14614 19 Lip, 2021, 17:48:54 »
Mnie obecnie cieszy że remont się rozpędza, a ja z rodzinką jadę jutro oglądać szczeniaka. Mieliśmy czekać na psa z przeprowadzką, ale w sumie po co. Także kolejna wyprawa do Gdańska.

• Użytkownik
« Odpowiedź #14615 23 Lip, 2021, 20:45:45 »
Jaki piesior? Oby się nie kręciło na ostro. Dużo sprzątania. I zapachy. I dopsa żal.

Online gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #14616 24 Lip, 2021, 14:17:54 »
I don't wanna preach, ale polecam odwiedzić lokalne schroniska/fundacje pośredniczące w adopcji piesków. Nikt ani nic nie kocha tak, jak uratowany kundelek.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #14617 24 Lip, 2021, 14:26:27 »
Popieram, ale trzeba znać historię zwierzaka. Mam przygarnietęgo psa, który prawie zagryzł mi wówczas roczne dziecko, bo wzięła do ręki klapka, a psu totalnie odpierdoliło. Okazało się po czasie, że właściciel bił psa właśnie klapkami i kapciami.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Online gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #14618 24 Lip, 2021, 14:39:59 »
Jezu, masakra :// My uratowaliśmy dwa psy - jeden nasz i jednego dla mojego brata i oba to aniołki - poza tym, że nasz nienawidzi rowerów, skuterów, hulajnóg, itp. (ale to każdemu mogło się przydarzyć, po prostu widzi je jako zagrożenie) i pieska brata boi się starszych ludzi (była wcześniej u starucha, który na nią krzyczał), to oba to po prostu anioły. A np. szwagier ze szwagierką mają Cockera z hodowli, który jest cholernie agresywny z zazdrości właśnie dla ich małej córki - niestety nie ma zasady. Ale to z tym kapciem aż zmroziło mi krew w żyłach

Offline MadYarpen

• Pr0
  • Petrolhead
« Odpowiedź #14619 24 Lip, 2021, 22:31:07 »
Bierzemy boksera.

Jakkolwiek mam mega szacun dla osób które biorą psa ze schroniska, mając małe dziecko na to się nie zdecydujemy...

No i wiem, że hodowla to też nie jest gwarancja jak będzie. Ale wychowywałem się z bokserem, chcemy boksera, no i nie wziąłbym takiego psa obecnie z przypadkowego miejsca. Także będzie bokser;)

Zresztą moja siostra wzięła ostatnio psa ze schroniska, i o ile do nas powoli się przekonuje, to jeżeli chodzi o stosunek do naszego syna to mam... Małe zaufanie. Albo po.prostu dzieci go stresują, albo próbuje wywalczyć sobie miejsce wyżej w stadzie, nie wiem. Ale musimy być czujni.

Pomijając nagminne ukrywanie historii psów przez schroniska, tak na marginesie. Znajomy ostatnio przygarnął jednego... I nie powiedzieli mu ze ma padaczkę. I znajomy nawet już miał ogarnięte leczenie, byli na to gotowi i w ogóle. Ale okazało si, że ma jeszcze taka przypadłość że jak nie miał ataku to mu tak odpierdalało ze dostawał szału i wszystko rozwalał, zero kontroli. Tego już nie byli w stanie udźwignąć no i musieli go oddać.
« Ostatnia zmiana: 24 Lip, 2021, 22:40:30 wysłana przez MadYarpen »

• Użytkownik
« Odpowiedź #14620 25 Lip, 2021, 12:22:28 »
Lubię być pijany.

Online gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #14621 25 Lip, 2021, 14:56:16 »
Super! Jako dziecko kiedyś miałem zawsze plakat z bokserem na ścianie i też kiedyś na pewno z dziewczyną będziemy chcieli jakiegoś dogowatego, jak będziemy mieli większe lokum. Co do ukrywania historii - dużo słyszałem o tym, dlatego tym bardziej mogę polecić fundację Cztery Łapy i swoje lokalne schronisko w Toruniu. Czasem wyprowadzamy niektóre z tych piesków na spacery razem z naszym, jak jesteśmy w okolicy i jest tam mnóstwo kochanych misiów, które czekają na dom.

Offline MadYarpen

• Pr0
  • Petrolhead
« Odpowiedź #14622 26 Lip, 2021, 10:49:50 »
To by Ci się spodobało w takiej hodowli. Poza szczeniakami mieli sześć dorosłych, dużych psów (ok w tym jedna suka 10 miesięcy ale już wyrośnięta).

Jak ktoś nie zna bokserów (moja żona pierwszy raz miała bliższe spotkanie) to się może przerazić, milczała w drodze powrotnej :D Tyle pozytywnej energii że masakra. A silne te psy, zwłaszcza tatuś. Więc jak chce się bawić, to się masz bawić i koniec.

A najlepsze jest w tym to, że mimo piątki takich natrętów ani przez sekundę nie miałem obaw co do tego że dziecku coś zrobią ze złością. Oczywiście uważaliśmy i w ogóle (zwłaszcza że pies ok 30 kg a mój syn ok. 14;)), ale one są naprawdę mega.

Offline Chomick

• Pr0
« Odpowiedź #14623 27 Lip, 2021, 12:16:17 »
Mamy dwa psy małych, nieagresywnych ras. Jedną wychowaliśmy od małego, drugą właśnie wychowujemy bo to szczeniak jeszcze. Nawet w takiej relatywnie niegroźnej sytuacji gdzie wszystko pod Twoją kontrolą od początku musieliśmy/musimy reagować na pewne zachowania. Świadomość, że te psy miałyby być większe, silniejsze i potencjalnie groźniejsze oraz tego że nie znam ich bagażu doświadczeń trochę mnie przerasta. Tym bardziej jak teraz widzę, że każdy ma swój kompletnie inny charakter i różne bodźce/zachowania zgoła odmiennie na nie działają.

Offline Amal_68

• Pr0
  • You've heard of the golden rule, haven't you?
« Odpowiedź #14624 28 Lip, 2021, 20:55:25 »
Anala to ja ze dwa lata nie widziałem. Pewnie ogląda scheisevideo. ;) Sam dopiero com wyszedł z niemocy i za bardzo dupy nie mogę daleko ruszyć. Może kiedyś? Nosz kurde, żem ja nie wiedział, że @blendamed to @blendamed hehe!

Ja żem ostatnio tam przejeżdżał ale nie miał czasu. Teraz troche więcej ma czasu, ale nie przejeżdża. Ciężko pogodzić.
@blendamed weź mnie złap z tym tematem na fejsie bo ja tu zajrze za następne pół roku może XD. Weźmiemy tego siusiaka na piwko jakieś
Kompletna, jednoosobowa linia produkcyjna alkoholu wysokoprocentowego na czasy niepewne.
Sprzedaje graty !>>> http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5646688<<!
*** http://ucio94.soup.io/ ***