Autor Wątek: Lovepedal czyli kochaj pedalow  (Przeczytany 31975 razy)

Offline MUSICTOOLZ Konrad

• Nowy użytkownik
    • MUSICTOOLZ
Chyba jednak wiedzą...

Przy okazji - myślę, że warto polubić LovePedal na Fejsie, Sean wrzuca informacje o customowych limitowanych seriach. Mam nadzieję pozyskać jakąś taką serię wyłącznie na nasz rynek :)

http://www.facebook.com/LovepedalCustomEffects?ref=ts&v=wall
« Ostatnia zmiana: 18 Wrz, 2010, 20:42:42 wysłana przez MUSICTOOLZ Konrad »

Offline MUSICTOOLZ

• Nowy użytkownik
Enlishman nie kazdemu musi przypasic w sumie, juz slysze te marudzienie, ze nie ma galki tone. Dla mnie ma i tak o jedna gale i jeden switch za duzo. Drive na max, fail pozycja 1 i mnie kurwa nie ma. Takie w sumie troche polaczenie distortiona i fuzza, plus jest taki, ze sie nie rozlazi (jak jest np., w przypadku screamer fuzz Cusacka). Ziarno grube jak orzech wloski i geste jak wlosy Wodeckiego!!! Fajna maszynka

To prawda, że englishman nie wszystkim musi podpasować, natomiast ostatnio testowaliśmy eternity fuse i chyba nagrywa się najfajniej, znaczy najfajniej jakoś tak w miksie siedzi. Ale to pewnie zależy w czyim miksie :)

Natomiast według mnie babyface tremolo jest chyba najfajniejszym tremolem, które mamy w naszj ofercie. Jest przezaje…

Offline Sikor

• Gaduła
    • Moje galerie...
To prawda, że englishman nie wszystkim musi podpasować, natomiast ostatnio testowaliśmy eternity fuse i chyba nagrywa się najfajniej, znaczy najfajniej jakoś tak w miksie siedzi. Ale to pewnie zależy w czyim miksie :)
Jak sie ma Fuse do Kanji? Ten drugi bardzo lubie, a o Fuse slyszlem duzo dobrego.

Natomiast według mnie babyface tremolo jest chyba najfajniejszym tremolem, które mamy w naszj ofercie. Jest przezaje…
Potwierdzam. Mam go od jakiegos czasu i daje rade jezeli ktos nie potrzebuje rozbudowanego tremola. Gdyby jeszcze 2 wewnetrzne potki byly wyprowadzone na zewnatrz, to bylby czad :)
Practice cures most tone issues - John Suhr
--
Moja galeria z Musikmesse 2014 i nie tylko...

Offline MUSICTOOLZ

• Nowy użytkownik
Możemy Ci podesłać do testu jeśli chcesz.
Możemy zrobić to "na dowód" - wtedy wysyłkę zrobimy na adres w dowodzie, a możemy, i chyba będzie lepiej, gdybyś odezwał się do jakiegoś swojego sklepu ulubionego (najbliższego), i zamówił u nich do testu, a my to z nimi też tak załatwimy, żebyś nie musiał go od razu kupować, tylko żeby był do testu :)

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
Wywiozłem dziś swoją Fokę i Mikroterrorystę na ślunsk (celowo z małej litery) do teściów (celowo z małej litery) na 10 dni więc będę miał okazję pobawić się wszystkimi zabawkami na ludzkich głośnościach. Może nie dziś, bo już późno, a ja lubie swoich sąsiadów, ale jutro rano kiedy większość z nich wyjdzie do pracy, a reszta zasiądzie w oknach odpale maleństwa.

W kwestii Erernity jeszcze nic nie powiem, bo nadal mało na nim grałem, to samo z resztą (minus Englishman i Amp 50).

Uciąłem sobie z Seanem pogawędkę na mailu (koleś na każdy z kilkunastu moich mail odpowiedział w przeciągu max 30min, szok kurwa!) i troche mi pałka opadła. Zapytałem dlaczego Englishman i Kalamazoo ma typowy HD/TB switch, a nie układ na przekaźnikach Cusacka (notabene robi to samo co HD/TB, czyli omija cały układ, tylko elektronicznie, robi to cicho i w dodatku sam routuje sygnał w bypass jak pada bateria). Powiedział mi, że te na przekaźnikach się nie sprzedają tak jak na hewidutach 3pdt... Ja pierdole, ludzie się nigdy nie nauczą :/ Zaproponowałem mu, by zamiast lutować 3PDT do płyty PCB robił to offboardowo bo utrudnia to modyfikację (np instalacja TBS2 Cusacka, czy układów Jacka Deville, lub AMZ) i sprzedawał przełączniki na przekaźnikach jako opcję do samodzielnego updateu. I tak to robi, bo te przekaźnikowe ustrojstwo i tak montuje na zasadach licencji od Cusacka. Powiedział, że weźmie to pod uwagę :)

Możemy zrobić to "na dowód" - wtedy wysyłkę zrobimy na adres w dowodzie, a możemy, i chyba będzie lepiej, gdybyś odezwał się do jakiegoś swojego sklepu ulubionego (najbliższego), i zamówił u nich do testu, a my to z nimi też tak załatwimy, żebyś nie musiał go od razu kupować, tylko żeby był do testu :)

Sikor nie ma dowodu osobistego :)

Edek: Tak się trochę rozmarzyłem. Aparat mi wyzionął, toteż chujowe foto komórczakiem

« Ostatnia zmiana: 21 Wrz, 2010, 20:45:11 wysłana przez Sinner »

Offline xmortex

• Gaduła
uuuuuuu nie moge sie doczekac recenzji tych zabawek!!!!!!!

Offline Sikor

• Gaduła
    • Moje galerie...
Chyba sie troche pogubilem :)
Ja chce jak najbardziej kupic, nie tylko potestiwac. Niestety Nano w Thomann-ie jest wciaz niedostepny, zatem jezeli macie je juz na stanie i do tego w zblizonej cenie, to chetnie po prostu zamowie.
Trick tylko taki, ze mieszkam w DE, a nie w PL, wiec nie wiem jak z kosztami wysylki.
To jednak nie jest maly efekt, czy kabel.

@Sinner:
Jak to nie mam dowodu? A co to ja, jakis gorszy? :D
Practice cures most tone issues - John Suhr
--
Moja galeria z Musikmesse 2014 i nie tylko...

Offline Budzan

• Pr0
ograłem kilka tych zabaweczek u sinera.
niestety nie pamietam za bardzo nazw wszytkich ktore ogrywałem :)

alee echobaby, czy jakos tak, bardzo ciekawy kompaktowy delay, ale w sumie ot taki zwykły ;)
tremolo - wg mnie takie sobie, ale Siner mowil ze zajebiste :P wg mnie fulltone duzo fajniejszy
ogrywalem tez ta hybryde drive i fuzza, englishman chyba? to był fajowski.
ogolnie przestery fajowskie, ale niektore po prostu zwyczajne :D

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
Dlatego tak bardzo lubie Englishmana, bo do zwyczajnosci mu daleko, za to blisko fuzza w pewnych momentach. Nawet Budzkowi wczoraj powiedzialem, ze Englishman to taki fuzz ktory udaje overdrive, nosi wszystkie pozytywne cechy obu konstrukcji, negatywne zreszta tez, jest dosc kaprysny we wspolpracy z innymi drive'ami, istna primadonna...

A tremolo ogrywales 20 sekund, wiec skoncz pierdolic tato :D

Offline Budzan

• Pr0
ogrywalem 20 sekund bo było chujowe :D

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
nawet chyba pstryczkow nie ruszyles ty dziwko

Offline Budzan

• Pr0
ruszyłem kurwiu

Offline sebasw

• Gaduła
Ja jestem po ograniu AMP50 - super ze stratem, ale z LP już mnie mi siadał. Ogólnie fajny, ale nie dla mnie. Dziś/ jutro testy ProValve 2 - to co na "próbkach w YT" słyszałem - powalało, jak będzie w rzeczywistości? a jak Tobie to grało?

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
Mi? Provelve 2 zajebisty, ale gain moglby zalamywac sie bardziej stopniowo, tj, galka gainu powinna dzialac plynniej, tu najwiekszy boost gainu jest przy koncowej fazie, co w rezultacie daje slyszalne roznice przy selekcji w skrajnych polozeniach, zmiana potka gainu na liniowy pewnie by pomogla... Ale brzmieniowo zajebisty, zwlaszcza ze stratem, nazwa dobrana idealnie :)

Offline sebasw

• Gaduła
Ograłem ProValve2 i jestem raczej nie mile zaskoczony... kręcenie gałką gain nie wiele zmienia, a sama kostka brzmi... hym... no jest to faktycznie brzmienie zbliżonego do rozkręconej lampy, ale mnie kompletnie nie porwało - nie bardzo brzmi to tak jak kolesie testerzy an YT prezentowali.
Do tego, w połączeniu z innymi kostkami ciął sygnał, co mnie zaskoczyło, bo jak w jego miejsce wrzucałem inną kostkę z tb to sygnał był OK.
Ogólnie po fascynacji firmą wynikającej z ogrania AMP50 teraz dostałem kubeł zimnej wody ;)

Offline Aerosmith

• Pr0
Ograłem ProValve2 i jestem raczej nie mile zaskoczony... kręcenie gałką gain nie wiele zmienia, a sama kostka brzmi...
o ja pierdziele, gościu ty na pewno na tym grałeś, skoro jesteś nie mile zaskoczony a kręcenia geinem nie wiele zmienia?

nie bardzo brzmi to tak jak kolesie testerzy an YT prezentowali.
teraz to ja już nie mam pytań, bo ta kość gada na żywca 358 razy lepiej niż jakieś śmieszne próbki na YT

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
Aerosmith, nie spinaj sie tak....

Co do brzmienia i stackowania nie bardzo sie zgadzam, co do galy drive juz tak, ale o tym juz pisalem

Offline sebasw

• Gaduła
Aerosmith: Nie, mam 19 lat i piszę sobie na forum dla jaj :-D (przy okazji nie jestem żaden gościu, no i fajnie byłoby jakbyś do innych "Ty" pisał z dużej literki).
Ogólnie to forumowiczu, wstrzymaj frustrację :) jak chcesz to mogę zrobić fotkę jak leży w moim PB i nawet dzisiejszą gazetę dam na tło, żebyś uwierzył :-D

Nie wiem chłopaki, mówię, co słyszę, jeśli u Was było/ jest inaczej to albo ja już jestem głuchy (nie przeczę, że tak nie jest ;-), albo mam jakiś wadliwy egzemplarz.

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Mi? Provelve 2 zajebisty, ale gain moglby zalamywac sie bardziej stopniowo, tj, galka gainu powinna dzialac plynniej, tu najwiekszy boost gainu jest przy koncowej fazie, co w rezultacie daje slyszalne roznice przy selekcji w skrajnych polozeniach, zmiana potka gainu na liniowy pewnie by pomogla...
Jak na mój gust tam może właśnie siedzieć liniowy, tylko ustawiony jest tak jak w DS-1, czyli krzywa gain(gałka) wygląda tak(tam jest jeden wykres, tylko trzeba poczekać miliard lat zanim się wyświetli :P ):
https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AmzkI8iFjgcrdHdPcHNTYlhFQjU0cklrclVubVFpR3c&hl=en&authkey=CJaDkucI#gid=0

Miałem ten problem jak zmodziłem mojego DS-1. Moim zdaniem fajny efekt - daje wrażenie, że kostka ma pozycję "11". :)

• Nowy użytkownik
    • MUSICTOOLZ
Cześć!

Pamiętajcie proszę, że zawsze możecie sprawdzić sprzęt, wypożyczając go od nas. Najlepiej za pośrednictwem ulubionego sklepu, może też być to sklep internetowy. Jeśli interesującego Was sprzętu w nim nie będzie, niech skontaktują się z nami, natychmiast wyślemy (jeśli mamy, a staramy się mieć). Jeśli zaś będą robili jakieś problemy, zawsze możecie uderzać bezpośrednio do Musictoolz. Na pewno pomożemy!

Pozdrawiam!

Konrad

Offline sebasw

• Gaduła
Napisałem PW do Was, na razie bez odpowiedzi ;-)

• Nowy użytkownik
    • MUSICTOOLZ
Hej,

spoko, dostalem :) Dziękuję! Wiesz, jest niedziela, ja mam net tylko przez telefon, bo jestem poza domem, i nie mam jak sprawdzić dostępności tych efektów, o które pytasz. Jutro dam Ci znać, ale dopiero po 12., bo wcześniej mam spotkanie.

Dziękuję i pozdrawiam,

miłej niedzieli, ile by z niej jeszcze nie pozostało...

:)

Konrad

Offline sebasw

• Gaduła
No to jestem po krótkich, wstępnych testach kilku nowych LovePedal
fotka PB -

EchoBaby - niesamowity delay, od pierwszego wrażenia jestem bardzo pozytywnie zaskoczony.
Eternity - BARDZO ciekawy od, ma ogromne możliwości i jest czuły na kręcenie gałkami, więc z miłą chęcią potestuję jak się sprawdzi w różnych gatunkach.
EnglishMan - to naprawdę kawał oryginalnej kostki, a po uruchomieniu opcji FAIL dzieją się bardzo ciekawe rzeczy, ale to dopiero po dogłębnych testach :)
PickleVibe - bardzo poprawny i plastyczny vibe, nad nim spędzę także więcej czasu :-D

Ogólnie więcej będę mógł napisać po prawdziwym teście, a nie godzinnym ograniu w środku nocy ;) jednak już teraz wiem, że AMP50 to nie jedyna genialna kostka LovePedal i ta firma naprawdę potrafi zaskoczyć.

BTW: Wielkie dziękuję dla Konrada i firmy MusicToolz.pl za profesjonalne podejście. Od razu widać, że ci ludzie szanują muzyków.

• Nowy użytkownik
    • MUSICTOOLZ
Cześć!

Bardzo dziękujemy, cała przyjemność po naszej stronie :) By the way: dzisiaj przyleciała nowa paka z Fulltone, w środku między innymi cała masa PlimSoulów :)

A tak uzbrojony PedalBoard wygląda naprawdę imponująco!

Pozdrawiam i dziękuję,

Konrad

Offline lis

• Gaduła
A ja dzisiaj słyszałem Amp50 i to małe tremolko w w akcji
tremolo mnie powaliło na kolana
jest bezbłędne
"It doesn't matter what people say about you, as long as they're talking about you."