Hey! Wiele czytałem na forum na temat firmy PAS Guitars i chciałbym dorzucić od siebie kilka słów na ten temat. Na początku powiem, że swoją pierwszą gitarę 7strunową postanowiłem zamówić u Przemka. Zawsze chciałem mieć gitarę według mojej specyfikacji i dzięki PAS Guitars dokonałem tego
Osobiście uważam, iż Przemek jest osobą totalnie pasjonującą się wszystkim, co jest związane z gitarami. Wspólnie ustaliliśmy specyfikację gitary, która spełniłaby moje oczekiwania. W taki sposób powstała piękna bestia, którą nazwałem po prostu PAS Green Quilted. Gitara przeznaczona jest do cięższych odmian metalu i stylistycznie wzorowana jest na PRS`ach.
Konstrukcja:
- baryton, a więc menzura 27"
- wklejany gryf z ovangkolu (fenomenalne, twarde drewno wymagające pielęgnacji np: aromatem zapachowym dr. oetker), 24 progi jumbo, podstrunica z palisandu z białym bindingiem. Markery na gryfie to kropki z macicy perłowej z zielonym odcieniem. Zadziwiająca jest wygoda gryfu stworzonego przez Przemka, nie jest on gruby i bardzo fajnie wychodzi na nim shredding!
- body z mahoniu + nakładka klonu quilted. Najciekawszym rozwiązaniem są wydrążone komory w mahoniu, dzięki czemu gitara brzmi totalnie z dechy!!! Zawsze chciałem aby brzmienie wychodziło gdzieś ze środka gitary a nie tylko z przetworników. Uderzenie w druty dodatkowo wzbudza gitarę wprawiając ją w drżenie, co przekłada się na sustain i brzmienie. Według mnie patent z komorami to najlepszy wybór aby w pełni poczuć moc płynącą z dechy!!! Polecam Wam przetestować wiosło z takim patentem!!
- klucze blokowane, mostek stały ze strunami przeciąganymi przez korpus, 2x hambucker Merlin z możliwością rozłączania cewek, 5cio pozycyjny megaswitch – bardzo miłym zaskoczeniem jest to, że na pozycji 2 i 4 przy rozłączonych cewkach można osiągnąć brzmienie funkowe!!! Szklanka jak w gitarach przeznaczonych do grania funky!!!
Posiadałem takie gitary jak Jackson Warrior XT, PRS Tremonti SE, Witkowski Custom Shop Alexi Laiho Signature Model, ale żadna z nich nie dorasta ani brzmieniowo, ani wizualnie, ani komfortem grania do arcydzieła PAS Guitars!
[
b]Jestem niezmiernie zadowolony ze współpracy jak i z finalnego produktu, który udało nam się osiągnąć, za co bardzo Przemkowi Sułkowskiemu dziękuję!!! [/b] [/size]