Autor Wątek: Co was ostatnio zszokowało?  (Przeczytany 1471913 razy)

Offline Filun

• Gaduła
  • gwiazda mangozjebów
"Graj, nie pierdol" naprawdę działa
gitaro-modyfikator-amator

Post Scriptum: specjalne życzenia dla ✨fOrUm sEveNsTriNg✨ kocham was 🤘😤

Offline Rot

• Gaduła
Dziewczyna mi powiedziała wczoraj, że mnie kocha.
Musiałem wyglądać na naprawdę zszokowanego, bo od razu powtórzyła.

Damn, czym ja sobie na to zasłużyłem.

Offline Zomballo

• Gaduła
Zacytuję klasyka: "Nie spierdol tego" Pałlo Cohoneilo

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.
Dziewczyna mi powiedziała wczoraj, że mnie kocha.
Musiałem wyglądać na naprawdę zszokowanego, bo od razu powtórzyła.

Damn, czym ja sobie na to zasłużyłem.

Sounds gay
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Online wuj Bat

• Pr0
Paczki z głów!

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0

To robimy licytacje o wartość komputera, który udźwignie to w takiej jakości z przyzwoitą ilością klatek. Ja zaczynam- 10k euro.

Spoiler fabularny:
Spoiler
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Mam teraz laptopa z RTX4090 z roboty, mógłbym wypróbować - ale chyba trzeba opłacić u nich subskrypcję za dostęp. :/ Ale już próbowałem CP na tym kompie na full ustawieniach (chociaż path tracing to overkill) - szczególnie po podłączeniu pod mojego S95B gra absolutnie rozpierdala (jedna z jedynych obsługuje HDR 10+, który Samsung używa zamiast Dolby Vision i to pozwala przeskoczyć gównianą implementację HDR w ramach Windowsa), szkoda że gdy miałem czas na jej przejście miałem "tylko" GTX1070, bo najchętniej bym się zabunkrował na miesiąc i przeszedł od deski do deski razem z Wiedźminem po updacie RT.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Mam teraz laptopa z RTX4090 z roboty, mógłbym wypróbować - ale chyba trzeba opłacić u nich subskrypcję za dostęp. :/ Ale już próbowałem CP na tym kompie na full ustawieniach (chociaż path tracing to overkill) - szczególnie po podłączeniu pod mojego S95B gra absolutnie rozpierdala (jedna z jedynych obsługuje HDR 10+, który Samsung używa zamiast Dolby Vision i to pozwala przeskoczyć gównianą implementację HDR w ramach Windowsa), szkoda że gdy miałem czas na jej przejście miałem "tylko" GTX1070, bo najchętniej bym się zabunkrował na miesiąc i przeszedł od deski do deski razem z Wiedźminem po updacie RT.

Ja potrzebowałem około 200 godzin by zrobić całe 100% CP razem z DLC. Btw. jaki masz model laptopa?

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Tegoroczny ROG Strix Scar 18 G834J - wybierałem go do zakupu jeszcze zanim okazało się, że 14. generacja Intela jest wadliwa, ale nie zamierzam narzekać XD Ogólnie bardzo fajne bydlę i przy nieograniczonym budzecie mógłbym polecić - tylko tryb turbo jest tak głośny i tak mało zmienia (może z 10-15% więcej wydajności), że nie ma sensu go odpalać + plastikowa obudowa w laptopie za tyle hajsu to słaby żart, ale też i bez tego waży nieco ponad 3 kg, więc może to kwestia tego, że nie chcieli go dociążać.

Online wuj Bat

• Pr0

ED:

Spoiler
« Ostatnia zmiana: 20 Sie, 2024, 13:01:33 wysłana przez wuj Bat »
Paczki z głów!

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Ten Vox z GB to absolutna klasyka, jeszcze kilkanaście lat temu pamiętam, jakie to było wow, gdy po grze na małej 5W pierdziawie wpiąłem gitarę w port mikrofonowy w Macbooku (w czasach, gdy jeszcze. były osobne porty na mikrofon i odpowiedni preamp) i nawet na głośnikach z laptopa/słuchawkach to było objawienie - a Logic z Mainstage to już w ogóle. Wszystkie swoje pierwsze numery tak nagrałem, nie potrzebując żadnego zewnętrznego interfejsu - szkoda, że dysk trafił szlag i poprzepadało.

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!

ED:

Spoiler
Jak sie w sklepie ogra, ale tak szczerze, wiosla ze sredniej polki, to one wcale nie ustepuja brzmieniowo tym drogim.

Offline Algiz

• Gaduła
Jak za te pieniądze to nie najgorzej to gada, wiadomo że od oryginału Neve rożni się jakością, ale również ceną i to chyba sześciokrotnie.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Place to Bury Strangers - jeden z najgłośniejszych i najbardziej DIY-tru zespołów jakie widziałem na żywo (frontman to gość odpowiedzialny za Death by Audio, obok merchu można było kupować efekty), a na backlinie dwa Fendery, z czego jeden to Super Reverb Tone Master. Cyfra przyszła po wszystkich :o

Online wuj Bat

• Pr0
Ilość wyświetleń... I nadal leci.

Paczki z głów!

Offline spacelord7

• Pr0
Ilość wyświetleń... I nadal leci.

*liczba

Offline Algiz

• Gaduła
https://www.youtube.com/watch?v=TMLwYGUNzxg&ab_channel=polsatnews.pl

Właśnie tacy idioci później w razie zagrożenia wjeżdżają na chodnik w grupę przechodniów.
Szlaban kosztowałby  max 3 000 zł, lokomotywa i ciężarówka kosztuje kilka, albo kilkanaście milionów,  do tego byli ranni, a tego nie da przeliczyć się na pieniądze. Powinni pozbawić go dożywotnio prawa jazdy skoro w takich sytuacjach podejmuje takie kretyńskie decyzje

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
https://www.youtube.com/watch?v=TMLwYGUNzxg&ab_channel=polsatnews.pl

Właśnie tacy idioci później w razie zagrożenia wjeżdżają na chodnik w grupę przechodniów.
Szlaban kosztowałby  max 3 000 zł, lokomotywa i ciężarówka kosztuje kilka, albo kilkanaście milionów,  do tego byli ranni, a tego nie da przeliczyć się na pieniądze. Powinni pozbawić go dożywotnio prawa jazdy skoro w takich sytuacjach podejmuje takie kretyńskie decyzje

Od dawna jestem za zaostrzeniem kryteriów wydawania prawa jazdy. Ludzie w 98% nie mają bladego pojęcia, że te rogatki są tak zaprojektowane, że w skrajnych sytuacjach w nie wjeżdżasz i one się po prostu wyłamią. To nie są jebane bariery chroniące przed samochodami niczym zasieki w bazach pod Bagdadem, a zwykłe patyczki niewiele bardziej wytrzymałe niż patyczki po lodach.

Btw. straty całkowite to około 12 mln, ubezpieczalnia chce wypłacić około 7 mln i resztę ma pokryć kierowca.

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
No ale przynajmniej zaoszczędził 5k za szlaban, więc się wyrównuje.

Spoiler

Offline excubitor

• Użytkownik
powiem tak - wina kierowcy 100%, ale co to za design, że się na chwilę podnoszą. I tak, wiem, światła dalej dają czerwone. Ale nadal - co to za debilny design?
"Ja się nie znam, to się chętnie wypowiem."

Online wuj Bat

• Pr0
Kumpel z Belgii ma 40 lat i poszedł pierwszy raz na siłkę i mnie się pyta czy ja miałem kiedyś takie dziwne uczucie w mięśniach...
Dopytałem o co chodzi i mówię: tak, stary, milion razy!
Chodziło o... zakwasy 🤣🤣🤣
Jak można tak przeżyć życie?? 🤔😅
Paczki z głów!

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Kumpel z Belgii ma 40 lat i poszedł pierwszy raz na siłkę i mnie się pyta czy ja miałem kiedyś takie dziwne uczucie w mięśniach...
Dopytałem o co chodzi i mówię: tak, stary, milion razy!
Chodziło o... zakwasy 🤣🤣🤣
Jak można tak przeżyć życie?? 🤔😅

Przyjemnie? XD

Online wuj Bat

• Pr0
No, nie wiem. Gość nie potrafi nawet pobiec paru minut. Nie za bardzo widzę jego mobilność już za parę lat jeśli nie zmieni stylu życia (do tego praca siedząca).
Paczki z głów!

Offline excubitor

• Użytkownik
dzisiaj ostatnie zakupy i w sobotę też idę na siłkę
powrót po chyba 7 latach
"Ja się nie znam, to się chętnie wypowiem."

Offline Algiz

• Gaduła