Autor Wątek: Kącik fitness  (Przeczytany 377377 razy)

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
Odp: Kącik fitness
« Odpowiedź #1825 16 Sie, 2015, 17:37:22 »
:love: mi rzekła że ośmiornica mi na plecach wyskoczyła :D

Offline Musza

• Pr0
« Odpowiedź #1826 18 Sie, 2015, 12:43:49 »
nowa zbroja na treningi:

facebook.com/Musza.MorningWood

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Odpowiedź #1827 18 Sie, 2015, 13:03:27 »
 :facepalm:

Spoiler
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
« Odpowiedź #1828 28 Sie, 2015, 08:10:52 »
Miał ktoś problemy z nadmiarem skóry przy redukcji? Fat mi zszedł ładnie ale kurwa skóry nadmiar jak chuj na dolnym odcinku brzucha :( Pytam bo w sumie przygotowuję się już na kolejną redukcję za rok, teraz już powoli wchodzi reverse, i tak jestem zaskoczony że wytrwałem mniej czy bardziej mentalnie, tak dobrze ani nie wyglądałem ani nie czułem się ze swoim ciałem od kiedy w ciągu roku urosłem 10cm i schudłem w tamtym okresie jakieś 15kg :) Zaciesz porównywalny, ale nawet lepszy bo teraz wypracowany przeze mnie a nie hormon wzrostu :D

Co do reverse to na razie wyniki siłowe bez szału bo dopiero trzeci dzień jestem na 1900kcal w porównaniu do wcześniejszych 1800kcal, czuję się coraz lepiej, a do tego wczoraj wyniosłem z pomocą rękawic z usztywnieniem nadgarstka jak na razie swój rekord na hantlach - 6x34kg :)

Offline Musza

• Pr0
« Odpowiedź #1829 28 Sie, 2015, 08:29:04 »
Miał ktoś problemy z nadmiarem skóry przy redukcji? Fat mi zszedł ładnie ale kurwa skóry nadmiar jak chuj na dolnym odcinku brzucha :( Pytam bo w sumie przygotowuję się już na kolejną redukcję za rok, teraz już powoli wchodzi reverse, i tak jestem zaskoczony że wytrwałem mniej czy bardziej mentalnie, tak dobrze ani nie wyglądałem ani nie czułem się ze swoim ciałem od kiedy w ciągu roku urosłem 10cm i schudłem w tamtym okresie jakieś 15kg :) Zaciesz porównywalny, ale nawet lepszy bo teraz wypracowany przeze mnie a nie hormon wzrostu :D

Co do reverse to na razie wyniki siłowe bez szału bo dopiero trzeci dzień jestem na 1900kcal w porównaniu do wcześniejszych 1800kcal, czuję się coraz lepiej, a do tego wczoraj wyniosłem z pomocą rękawic z usztywnieniem nadgarstka jak na razie swój rekord na hantlach - 6x34kg :)

Ja też miałem takie same spostrzeżenia (79,5kg -> 68,5kg) i pytałem o nie @coin777. Nadal mam tam odrobina tłuszczu, ale przy siedzeniu wisi jakby drugą warstwę skóry chciał stworzyć na podbrzuszu. Podejrzewam, że to tymczasowe, babeczki po ciąży potrafią odzyskać odpowiednią elastyczność skóry, a nie zawsze ćwiczą. Dodatkowo, można to potraktować jak za duży ciuch, który czeka na te nadchodzące gainsy ;)

1900cal!? Ja do niedawna wpierniczałem 3k (DT) / 2,1k (DNT), a i tak tłuszcz leci (wczoraj np. wdupcyłem 1,78kg ziemniaków z 250g wołowiny na śniadanie, w 16min :D), wydaję mi się, że niepotrzebnie się katujesz. Więcej jedzenia to więcej siły, więcej siły to lepszy trening, lepszy trening to więcej spalonych kalorii i więcej popsutych mięśni czekających na cegiełki do naprawy ;)   

« Ostatnia zmiana: 28 Sie, 2015, 08:33:09 wysłana przez Musza »

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
« Odpowiedź #1830 28 Sie, 2015, 08:51:40 »
Wiesz co Muszka, jak już wypracowałem <pożądany przez wszystkie gimbazy> sześciopak w gorszym czy lepszym wydaniu to chciałbym to utrzymać a i tak przyzwyczaiłem się do takiej ilości żarcia, nawet się nie męczę, a skończyłem redu bo na treningach chodziłem już jak wymięta szmata także uznałem że i tak osiągnąłem to co chciałem, teraz lecimy priorytet klatka, plus ogarnąć "core" z racji na dawne przygody z przepukliną ;)

Lecimy powoli do przodu zachowując mały fat % i będzie wsio dobrze :) Czekam na moment kiedy będę mógł wrócić do wołowiny, kocham drób ale już troszkę zaczyna męczyć :D Więcej tłuszczu może trochę mniej węgli żeby nie podlało, żeby zaleczyć wszelakie możliwe kontuzje które w tym roku mi się przydarzyły, żeby dojebać porządnie klatkę i będzie dobrze :)

A no i na przysiady w końcu wróciłem po tym urazie ogonowej, i muszę przyznać że kurwa tęskniłem :love: Jak na razie 8x60kg więc jak na końcowy okres redukcji i tak jestem zaskoczony :)

Offline Musza

• Pr0
« Odpowiedź #1831 28 Sie, 2015, 09:30:46 »
Wiesz co Muszka, jak już wypracowałem <pożądany przez wszystkie gimbazy> sześciopak w gorszym czy lepszym wydaniu to chciałbym to utrzymać a i tak przyzwyczaiłem się do takiej ilości żarcia, nawet się nie męczę, a skończyłem redu bo na treningach chodziłem już jak wymięta szmata także uznałem że i tak osiągnąłem to co chciałem, teraz lecimy priorytet klatka, plus ogarnąć "core" z racji na dawne przygody z przepukliną ;)

Lecimy powoli do przodu zachowując mały fat % i będzie wsio dobrze :) Czekam na moment kiedy będę mógł wrócić do wołowiny, kocham drób ale już troszkę zaczyna męczyć :D Więcej tłuszczu może trochę mniej węgli żeby nie

Jasne, każdy po swojemu, ale dopóki nie przekraczasz zapotrzebowania kalorycznego (a wątpię żeby to było 1900cal) przy treningach to nie zalejesz się tłuszczem. Więcej jedzenia to będzie tylko więcej siły i przyrostów, a przyrost mięśni jest równoznaczny spadkowi %BF. Zawsze też można lecieć cały czas programem re-kompozycji (my ultimate weapon of choice) i trzymać niski %BF przez cały rok przy powolnych przyrostach.

Generalnie to ja jestem trochę uczulony na takie dawki kaloryczne. Kiedyś całą klasę maturalną ćwiczyłem regularnie co drugi dzień i nie było przeproś (może ze 2-3 treningi opuściłem) z podejściem, że ciężki trening + mało kalorii = spadek BF i przyrosty. Jadłem 2kcal codziennie i nierzadko sobie czegoś odmawiałem mimo to. W rezultacie po tych 8-9 miesiącach osiągnąłem rezultaty gorsze niż teraz po 2, a zraziłem się na długi czas (a i jakby mnie @coin777 nie przytemperował to pewnie znowu bym zrobił ten błąd). Jasne, że Ty redukujesz już wcześniej zdobyte gainsy, a ja chciałem się powolutku budować, ale to nie zmienia faktu, że jak widzę takie cyferki to mam wrażenie że są pogrubioną i powiększoną czcionką napisane ;)

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
« Odpowiedź #1832 28 Sie, 2015, 10:28:40 »
@Musza tak jak mówisz każdy to co lubi, tak jak wspomniałem - powoli do przodu, buduję to co zaplanowałam w priorytecie i styka :)

Wysłane z mojej lodówki

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #1833 28 Sie, 2015, 14:03:39 »
Kurde, ja przy rekomozycji mam 3800 kcal w DT :D
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline aciek_l

• Pr0
« Odpowiedź #1834 16 Wrz, 2015, 22:00:14 »
Po dwóch miesiącach regularnych treningów po trzyletniej przerwie, dzisiaj martwy ciąg 4x125kg. :) Masa własna 72-73. ;)
Aktualnie mam jeden problem - muszę więcej jeść. :D

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
« Odpowiedź #1835 24 Wrz, 2015, 16:53:38 »
A ja w 10 miesięcy schudłem dokładnie 10 kilo. Wiem że wynik bez szału ale wystarczyło nie pić gazowanych gówien i chociaz trochę się ruszać. I tak jestem zadowolony. Jeszcze z pięć i w ogóle będzie petarda :D
Nie dadzą szansy bo to pedalskie forum pełne pedałów. Mogą mi wyzerować włosy z dupy - jfbiggestfan
...gdyż granie do kotleta nie jest graniem do omleta choć oba dobre - commelina

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1836 10 Lis, 2015, 17:35:44 »
Back to the gym. Po dwóch tygodniach przyzwyczajania organizmu i pod czujnym okiem trenera, dzisiaj w martwym ciągu 3 serie 2x160. Wróciła motywacja do ćwiczeń i w ogóle nawet trzymanie diety aż tak nie boli. Obecnie waga w granicach 98 kg, bf około 18-20%. Celuję w 10-12% bf przy podobnej wadze, czyli rekompozycja bez większych szaleństw. @coin777 podpowiedziałbyś coś z dietą? Póki co nie wpierdalam słodyczy, piję prawie tylko wodę, trzymam białko na poziomie 160-180g na dobę i nie przekraczam 3000 kalorii.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #1837 10 Lis, 2015, 17:39:40 »
Masz trenera i nie ustalił Ci dziennego zapotrzebowania energetycznego i diety?

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1838 10 Lis, 2015, 17:40:02 »
Wszystko spoko, wystarczy że będziesz trzymał odpowiednie kalorie i powinno być ok. :) jak przestaniesz chudnąć przez okres powiedzmy 2 tygodni to dodaj sobie 20 min cardio 2x w tygodniu

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1839 10 Lis, 2015, 18:01:10 »
Masz trenera i nie ustalił Ci dziennego zapotrzebowania energetycznego i diety?

Nie mam treningu personalnego, po prostu poprosiłem o skorygowanie techniki w martwym, żeby nie zrobić sobie kuku.

Posty połączone: 10 Lis, 2015, 18:22:47
Wszystko spoko, wystarczy że będziesz trzymał odpowiednie kalorie i powinno być ok. :) jak przestaniesz chudnąć przez okres powiedzmy 2 tygodni to dodaj sobie 20 min cardio 2x w tygodniu

Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka

Dziękować. Czyli te 3k jest w miarę ok? Cardio mam nawet trochę więcej, niż 20 minut 2 razy w tygodniu
« Ostatnia zmiana: 10 Lis, 2015, 18:22:47 wysłana przez lwronk »

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1840 10 Lis, 2015, 19:54:28 »
Chodzi o to żebyś stopniowo zmniejszał kalorie jak przestaniesz tracić na wadze, a nie od razu mniej o 500kcal
Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #1841 10 Lis, 2015, 20:08:45 »
@lwronk, przejdź się do dobrego dietetyka i na początku ustal Twoje zapotrzebowanie kaloryczne w dni treningowe i nietreningowe. Serio, wtedy ze wszystkim będzie Ci łatwiej ;)

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1842 10 Lis, 2015, 20:24:27 »
@lwronk, przejdź się do dobrego dietetyka i na początku ustal Twoje zapotrzebowanie kaloryczne w dni treningowe i nietreningowe. Serio, wtedy ze wszystkim będzie Ci łatwiej ;)

Chyba ostatecznie tak się to skończy ;)

Offline samuraj_jack

• Użytkownik
« Odpowiedź #1843 12 Lis, 2015, 19:51:32 »
na zimę 5x5
ciekawy jestem efektów, bo znajomy dość mocno zachwala.
w zasadzie zawsze opierałem trening siłowniany na wielostawach ale w systemie split.
po przysiadach na każdej sesji treningowej to na wiosnę będę miał dupę jak dorodna murzynka! ;)
"Poznał też mowę zwierząt i posiadł umiejętność czytania w ludzkich myślach, ale jedno i drugie okazało się gówno warte"

Zomballo

• Gość
« Odpowiedź #1844 13 Lis, 2015, 09:36:11 »
Wszystko robicie źle!  >:(

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1845 17 Lis, 2015, 17:18:28 »
Znalazłem kilka dobry filmik odnośnie odpowiedniej techniki w martwym, może komuś się przyda:

Offline aciek_l

• Pr0
« Odpowiedź #1846 17 Lis, 2015, 18:02:34 »
na zimę 5x5
ciekawy jestem efektów, bo znajomy dość mocno zachwala.
w zasadzie zawsze opierałem trening siłowniany na wielostawach ale w systemie split.
po przysiadach na każdej sesji treningowej to na wiosnę będę miał dupę jak dorodna murzynka! ;)

Mi brakowało pompy w 5x5. :D Ale pompa to nie wszystko i chyba znowu spróbuję 5x5, po przez pierwsze 3 miesiące miałem go na rozruszanie się.

Offline Lubder

• Użytkownik
« Odpowiedź #1847 17 Lis, 2015, 19:55:50 »
Od kilku tygodni robię sumo zamiast klasycznego martwego i bardzo to polubiłem. Łatwiej mi utrzymać prawidłową technikę i jakoś lepiej się dźwiga  :D

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1848 18 Lis, 2015, 00:56:53 »
Od kilku tygodni robię sumo zamiast klasycznego martwego i bardzo to polubiłem. Łatwiej mi utrzymać prawidłową technikę i jakoś lepiej się dźwiga  :D

Sumo jest trochę łatwiejszy, ale fakt, przyjemnie się ćwiczy. Ja ostatnio uczę się klasycznie :)

Offline samuraj_jack

• Użytkownik
« Odpowiedź #1849 18 Lis, 2015, 11:03:39 »
Mi brakowało pompy w 5x5. :D Ale pompa to nie wszystko i chyba znowu spróbuję 5x5, po przez pierwsze 3 miesiące miałem go na rozruszanie się.
po dwóch tygodniach więc jeszcze za wcześnie, żeby coś konkretnego napisać, ale podoba mi się forma treningu
ogólnie to założenie żeby poprawić maksy w trójboju
ja tak średnio co 3-4 miesiące przy planach coś kombinuję np ostatnie 4 miesiące pracowałem z komputerem i zrobiłem chyba 5-6 treningów- plan był o tyle skuteczny, że odpowiednie rozłożenie treningów w czasie nie dało zupełnie nic ;) Na razie nie biorę żadnego dużego projektu bo się muszę podreperować i wyspać :)
"Poznał też mowę zwierząt i posiadł umiejętność czytania w ludzkich myślach, ale jedno i drugie okazało się gówno warte"