Autor Wątek: Kącik fitness  (Przeczytany 381343 razy)

Offline Franek

• Użytkownik
Odp: Kącik fitness
« Odpowiedź #1525 26 Lip, 2014, 21:36:01 »
Najważniejsza zasada z podstawówki "nie wdawaj się w bójkę z grubym" nie wzięła się przecież znikąd  :D

Ktoś ma buty do dźwigania? Zastanawiam się nad Adidasami PowerPerfect2 - miał ktoś z nimi do czynienia?

Offline Testorrob

• Gaduła
    • Testor na myspace
« Odpowiedź #1526 28 Lip, 2014, 13:43:05 »
Panowie, dawno nie było gejowskich fotek przed lustrem i zbiorowej onanizerki. Zamiast rzucać cyferkami, pokażta cycki ;)

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #1527 28 Lip, 2014, 14:10:50 »
Panowie, dawno nie było gejowskich fotek przed lustrem i zbiorowej onanizerki. Zamiast rzucać cyferkami, pokażta cycki ;)

Jak skończę masować to będą gejprogresspics :D
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1528 28 Lip, 2014, 14:50:13 »

Masz :P
Spoiler

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
« Odpowiedź #1529 28 Lip, 2014, 15:12:48 »
Jakieś rady dla żółtodzioba? Jutro zaczynam, masa mała i nie wiem czy robić na razie na swojej z lekkim wspomaganiem się hantlami czy żreć na umór i jednocześnie to spalać :D I jaki program byście polecili bo totalnie tego nie ogarniam (19 lat, 85kg, 180cm)

EDYTA:

Czytałem że split mógłby mi podpasować, polecacie/odradzacie?
« Ostatnia zmiana: 28 Lip, 2014, 15:17:26 wysłana przez Aremenius »

Offline Testorrob

• Gaduła
    • Testor na myspace
« Odpowiedź #1530 28 Lip, 2014, 15:34:55 »

Masz :P
Spoiler
[/quote]

Konkret!

Posty połączone: 28 Lip, 2014, 15:37:35
Jakieś rady dla żółtodzioba? Jutro zaczynam, masa mała i nie wiem czy robić na razie na swojej z lekkim wspomaganiem się hantlami czy żreć na umór i jednocześnie to spalać :D I jaki program byście polecili bo totalnie tego nie ogarniam (19 lat, 85kg, 180cm)

Moim zdaniem masz dobre proporcje waga-wzrost, o ile nie jesteś mocno obtłuszczony. Poza tym masz tę dużą zaletę, że jesteś młody i stale się rozwijasz. Myślę, że na dobrej siłce trener powinien Ci rozpisać dobry program ćwiczeń i jeśli włożysz w to dużo ciężkiej pracy, szybko zauważysz efekty. Bardzo istotna jest dieta, regularne posiłki bogate w białka i węglowodany (5-6 posiłków dziennie).
« Ostatnia zmiana: 28 Lip, 2014, 15:37:35 wysłana przez Testorrob »

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
« Odpowiedź #1531 28 Lip, 2014, 15:39:32 »
Znaczy problem jest taki że mięśnie mam małe prócz nóg (rower) i tłuszczu sporo na brzuchu się odłożyło, a że ostatnio się opuściłem nawet w domu jakoś ani pompek ani nic to chcę mieć bata, że jak już wykupię ten karnet za swoje to będę dymać co sił ;)

Offline Franek

• Użytkownik
« Odpowiedź #1532 28 Lip, 2014, 15:45:24 »

EDYTA:

Czytałem że split mógłby mi podpasować, polecacie/odradzacie?

Starting Strength, Stronglifts albo jakieś FBW.

Splita sobie daruj - nie masz na tyle siły żeby zniszczyć tak mięsień, żeby się regenerował przez 7 dni. Początkujący są zregenerowani po 24-48h więc lepiej ćwiczyć całe ciało na każdym treningu bo wtedy ćwiczysz każdą partię 3x czyli 3x więcej przyrostów :P.
Nie baw się w maszyny i izolacje, nie są potrzebne na tym poziomie zaawansowania, chyba że masz jakieś wady postawy itp. to rób to co zaleci lekarz/fizjoterapeuta.
Rozciągaj się i dbaj o mobilność - zaprocentuje to potem.
Co do dietki to Ci nie pomogę, ja obliczylem sobie zapotrzebowanie i tyle zjadam dziennie albo więcej.

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
« Odpowiedź #1533 28 Lip, 2014, 15:47:27 »
Dietę właśnie zacząłem ogarniać, może dzisiaj pierwszy trening machnę żeby kości rozprostować na jutro już na spokojnie z czystym umysłem sobie pójdę ;)

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #1534 28 Lip, 2014, 22:02:58 »
Konsultuj się z trenerem, który faktycznie ogarnia temat. Jeżeli pozwoli Ci napierdalać 140 kg w martwym ciągu za pierwszym razem to wiedz, że coś się dzieje.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Testorrob

• Gaduła
    • Testor na myspace
« Odpowiedź #1535 29 Lip, 2014, 10:09:51 »
Dokładnie tak, jak sugerują i radzą koledzy wyżej. Na początek nie przesadzaj z obciążeniem. Nie tędy droga! Staraj się rozciągać i ćwiczyć wszystkie partie ciała. Na rozgrzewkę zawsze może zrobić sobie brzuszki i jakieś ćwiczenia na nogi (o czym wielu często zapomina). I nie zrażaj się jak po pierwszych treningach zakwasisz mięśnie i będzie cię wszystko napier...... ;) Z czasem mięśnie się przyzwyczają. Oczywiście podpatruj jak wykonują ćwiczenia bardziej doświadczeni koledzy i pytaj trenera, czy dobrze wykonujesz ćwiczenia. To istotne.
Lepiej podnieść mniej a dobrze, niż nawalić ciężarów i robić to byle jak!

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
« Odpowiedź #1536 31 Lip, 2014, 10:10:48 »
Ja sobie dziś umilam życie z czekoladowym białkiem z Olimpu

Offline Franek

• Użytkownik
« Odpowiedź #1537 01 Sie, 2014, 16:11:52 »
BOOOOOOOOOM!

Dzisiaj już po treningu niestety, przetestuje je dopiero w poniedziałek, ale póki co jestem zadowolony - trafiłem z rozmiarem, buty są stabilne, nie ślizgają się, dobrze trzymają stope, wygodne i zwiększają zakres ruchu  :D Teoretycznie powinno być jeszcze łatwiej z ciężarem, bo podeszwa jest w ogóle nie ściśliwa, więc cała siła idze na sztangę.

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1539 01 Sie, 2014, 20:05:47 »
Równo 20 kg więcej... Czas coś z tym zrobić...

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #1540 01 Sie, 2014, 21:00:56 »
BOOOOOOOOOM!
( Obraz usunięty.)
Dzisiaj już po treningu niestety, przetestuje je dopiero w poniedziałek, ale póki co jestem zadowolony - trafiłem z rozmiarem, buty są stabilne, nie ślizgają się, dobrze trzymają stope, wygodne i zwiększają zakres ruchu  :D Teoretycznie powinno być jeszcze łatwiej z ciężarem, bo podeszwa jest w ogóle nie ściśliwa, więc cała siła idze na sztangę.

Kurde, też się zastanawiam nad jakimś takim bajerem w sumie :D

( Obraz usunięty.)
Równo 20 kg więcej... Czas coś z tym zrobić...

Waga to chuj, nie wyznacznik:

Spoiler

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
« Odpowiedź #1541 02 Sie, 2014, 12:46:40 »
Jak dla mnie, mogłaby stać w miejscu, byleby zjechać do 10-11% tłuszczu, czyli przerobić na mięśnie jakieś 6-7 kg

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #1542 02 Sie, 2014, 13:19:03 »
Ja chcę zjechać do 90 już na czysto (czyli jakieś 10% bf). Jak byłem przy 95 to czułem się jak wielki, nieruchomy kloc, cała ta lekkość poruszania gdzieś znika

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #1543 02 Sie, 2014, 13:22:33 »
Ja chcę zjechać do 90 już na czysto (czyli jakieś 10% bf). Jak byłem przy 95 to czułem się jak wielki, nieruchomy kloc, cała ta lekkość poruszania gdzieś znika

No czyli w zasadzie kwestia priorytetów - albo bodybuilding, kulturystyka, napinka i pozowanie, albo mniejsze rozmiary, mniej imponująca budowa ale i lekkość. ;)
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #1544 02 Sie, 2014, 13:24:28 »

No czyli w zasadzie kwestia priorytetów - albo bodybuilding, kulturystyka, napinka i pozowanie, albo mniejsze rozmiary, mniej imponująca budowa ale i lekkość. ;)

To już jakiś czas do tego wniosku doszedłem - nigdy zawodowym kulturystą nie będę, więc mam to w dupie, wolę mieć więcej tej lekkości :D

Offline Bjørn

• Pr0
« Odpowiedź #1545 02 Sie, 2014, 13:39:19 »

To już jakiś czas do tego wniosku doszedłem - nigdy zawodowym kulturystą nie będę, więc mam to w dupie, wolę mieć więcej tej lekkości :D

Ja na owrót - masa i tylko masa 8) ale może mi się zmieni jak przekuje z 30kg tłuszczu w mięśnie. Na razie 4 tydzien powrotu po polrocznej przerwie i jest moc :) Ale do wrzesnia 100kg na klate nie wezmę jeszcze :/
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #1546 02 Sie, 2014, 13:45:28 »

Ja na owrót - masa i tylko masa 8) ale może mi się zmieni jak przekuje z 30kg tłuszczu w mięśnie. Na razie 4 tydzien powrotu po polrocznej przerwie i jest moc :) Ale do wrzesnia 100kg na klate nie wezmę jeszcze :/

Dawaj, napierdalaj! Ja stawiam że już 100kg wezmę na klatę ale nie robiłem jeszcze maksów (no i w sumie to chuj wie z jaką formą to 100 bym teraz wziął)

Offline Bjørn

• Pr0
« Odpowiedź #1547 02 Sie, 2014, 15:39:48 »

Dawaj, napierdalaj! Ja stawiam że już 100kg wezmę na klatę ale nie robiłem jeszcze maksów (no i w sumie to chuj wie z jaką formą to 100 bym teraz wziął)

Sęk w tym, że już wyciskałem tyle (rekord 120kg x2) ale pół roku nie ćwiczyłem (z czego 2 miesiące to było totalne gnuśnienie - siedzenie przed kompem i wpierdalanie żarcia z nudów :( ). No ale wracam do formy. Sama przyjemność. ;)

Offline coin777

• Pr0
  • Nie moge Tego
    • YT
« Odpowiedź #1548 10 Sie, 2014, 13:06:53 »
Jednak od martwego ciągu rosną plecy :)

« Ostatnia zmiana: 10 Sie, 2014, 15:20:07 wysłana przez coin777 »
Pchnąć w tę łódź jeża lub ośm skrzyń fig

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #1549 11 Sie, 2014, 22:31:58 »
Dziś zacząłem cykl na ruskim koksie, a mianowicie kupiłem sobie przedtreningówkę, która nazywa się Plutonium. Dodatkowo biorę do tego monohydrat kreatyny by w dzień treningowy brać tego koło 10 gram. Jest godzina 22.30, wziąłem to o 20.00, zrobiłem porządny trening i dalej mnie nosi. Będzie zabawa! Zobaczę rezultaty za sześć tygodni po zakończeniu cyklu, a celem jest trochę masy i przede wszystkim wzrost siły.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.